Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 6x08 - Tabula Rasa

2010. május 05. 14:00 - leeann

Spike érzelgőssé vált, kérem. Ő az, aki beszélni akar a csókról, és Buffy az aki nem akar, hisz bűbáj miatti egyszeri alkalom volt. Persze a beszélgetés az őrjáraton zajlik, ezért hamarosan egy könnyű kis testedzés vet véget a lelkizésnek és néhány gonosz harcos kedvének. Közben a többiek együtt vacsiznak és azon tanakodnak, amit nem régen tudtak meg, hogy Buffyt egy szuper helyről szakították ki. A vacsi közben Tara és Will komolyan összekülönbözik, egészen annyira, hogy Tara kénytelen ultimátumot adni a boszinak. Ha kibír 1 hetet varázslat nélkül, akkor átgondolja a kapcsolatukat, ha ezt nem bírja betartani a vörös boszi, akkor Tara szakít vele.

Közben Giles is komoly elhatározásra jutott, elmegy. Buffy nem szeretné, ha elmenne a mentora, apja, figyelője és még ki tudja, mije lehetne Giles. A könyvtárosnak viszont mennie kell. Giles azt gondolja, hogy Buffy addig nem fogja használni a tudását és az erejét maradéktalanul, amíg ő a közelében van. Pedig a vadásznak muszáj ezzel megbirkóznia, hiszen már felnőtt, akinek vállalnia kell a felelősséget a dolgaiért. A tipikus „lökd el magadtól” szeretet iskola példája, amit Giles bemutat. Willow egy napid sem bírja ki varázslás nélkül, csak most úgy csinálja, hogy Tara ne lássa. Megindult a suttyomban varázslás korszaka.

Később a csapat a varázsboltban gyűlik össze, Gilesnak bejelenteni valója van. Mondanám, hogy közben semmi extra nem történt, de ez nem igaz, minden suttyomban elkövetett dolog előbb vagy utóbb megbosszulja magát, ahogy most Will varázslata is. Egy felejtős virággal próbálta megbabonázni Buffy és Tara emlékeit a vöri, de a kandallóból kicsapó láng az egész csomagot meggyújtotta, ami biztos, hogy nagy gondot fog még okozni a két megigézett lány fejében. Szóval Giles bejelenti, hogy Angliába megy, és határozatlan időre ott is marad. Buffy nehezen viseli a dolgokat, de azt már nem tudja kifejteni, hogy mennyire, mert elájul.

Buffy és az egész csapat elájult, és mélyen horkolnak a varázsboltban halomra dőlve. Mindenki horpaszt, egészen addig, amíg Buffy elsőként fel nem kel és villanyt nem gyújt. Nos tehát elérkeztünk a vicces részhez. Will varázslata félresikerült, így nem csak Tara meg Buffy az, akikre hatott, hanem mindenkire, aki jelen volt. Nem csak azt nem tudják pontosan, hogy kik ők, de azt sem, hogy kik a többiek. A „ki vagyok én?” nyomozás a személyikkel indul. Tara, Will, Xander és Giles hamar megtudják a nevüket, de Anya és Dawn is gyorsan kideríti a sajátját. Spike annyira jut, hogy a Rupert nevű is és ő is angol, így akár apja fia is lehetnének.

A vámpír az öltönyéből azt derít ki, hogy Kannak készítették, ezért azt rakja össze, hogy ő Kan Giles. Buffy és Dawn rájönnek, hogy testvérek lehetnek, de a vadász saját nevére nem emlékezve Joannak nevezi el magát. A csapat arra is rájön, hogy egy varázsboltban vannak, ami Anya és Giles tulajdona, viszont egyelőre nem tudják elhagyni a helyet, mert néhány vámpír jelenik meg a bolt ajtajában, és a csapat halálra rémül tőlük. A két vámpír Spike-ért jött, mert egy cápának tartozik 40 sziámival. Persze a szöszi vámpír nem tudja, hogy ő vámpír, és azt sem tudja, hogy mit akar tőle a másik kettő.

Buffy véletlenül port csinál az egyikből, így a másik elszalad, de legalább a vadászból kezd kijönni a vadász, és tetszik neki a dolog. Buffy és Spike kitörnek a boltból, mert arra rájönnek, hogy Buffy erős, Spike pedig az, akire a vámpír társaságnak fáj a foga. A többiek pedig a varázsboltban próbálja kideríteni, hogy mi történhetett. Azt hiszem, hogy amikor rájönnek, Will nagy bajban lesz, de egyelőre élve kéne megúszni a kalandot, most ugyanis nem úgy áll a helyzet. Közben Spikeról is kiderül, hogy van olyan arca, ami felér egy szuperhős erejével. Buffy meg is látja ezt az arcot, és elszalad.

Közben Spike kiüti a vámpír bandát, és Buffy után szalad, neki ugyanis nem tűnt fel, hogy átváltozott. Közben a csapat megtalálja varázsbolt csatornába vezető kijáratát, amin keresztül Will, Dawn, Tara és Xander próbál kijutni, de egy vámpír állja útjukat. Anya és Giles a könyveket böngészik, hátha megtalálják azt, ami miatt amnéziájuk lett. A kutakodás közben Giles megtalálja a zsebében a repülőjegyét is, de ez csak 1 személyre szól, és jelenleg azt hiszik, hogy ő és Anya jegyesek. Anya talál egy könyvet, és elkezd varázsolni belőle, de azon kívül, hogy varázsolt vagy 50 nyulat, nem történik semmi.

Miközben Anya elárasztja a varázsboltot nyulakkal, Spike rájön, hogy vámpír, és most azt hiszi, hogy ő egy nemes, hős vámpír, aki a jóért harcol a jók oldalán. Persze a csatornában futkorászó kvartett bajban van, de Tara vezetésével ügyesen bujkálnak a rájuk leselkedő veszély elől. Közben Anya és Giles tényleg úgy veszekednek egymással, mint egy házaspár, Buffy és Spike úgy szállnak szembe egy vámpírhordával, mint egy szuperhős páros, a kvartett pedig továbbra is ugyanott kuksol. Persze a vámpír azért előcsalja őket, de Anya és Giles sokkal nagyobb bajban vannak a rengeteg varázslástól.

Hamarosan Anya és Giles is megtalálják a jó könyvet, és minthogy jegyesek, csókkal ünnepelnek. A kvartett legyőzi a vámpírt, ami szép meg jó, de Will és Tara figyelmét nem a vámpír köti le, hanem emlékek nélkül is csak egymásra akarnak figyelni. Mindeközben Will zsebéből kiesik a kristály, Xander összetapossa, így a varázs feloldódik. Mindenki emlékezni kezd. A kvartett rájött, hogy Will varázsolt és okozta a galibát, ami azt jelenti, hogy Tara előtt csúnyán megbukott a boszi. Miközben Michelle Branch énekel egy búcsúdalt, látjuk, ahogy Will sír, Tara pakol, Giles pedig a repülőn ül. Buffy semmibe veszi Spike-ot, de a végén mégis újra csókolóznak, amit már Buffy sem tudhat be semmilyen bűbájnak.

Címkék: buffy
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2010.05.05. 16:00:39

Ó, igen, egy újabb emlékezetes rész. Spike, mint Giles fia... :D

És a Spike-Buffy kapcsolatot mindig is szerettem. Kösz szépen, várom a folytatást.

mazogirl 2010.05.05. 22:18:46

Én Anyán nevettem magam halálra, amikor komoly nyúlsereget sikerült neki varázsolni.

mysisterstheslayer 2010.05.14. 00:29:56

Ez a kedvenc részem a Buffybol, de ilyen igenytelenul irt kritikat meg eletemben nem lattam :(
Senki nem olvas www.televisionwithoutpity.com -t?
süti beállítások módosítása