Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-akták 3x22 - Veszélyes vizeken

2010. március 29. 12:00 - Hoppancs

Két okos biológus, dr. Farraday és dr. Bailey (feltehetően nem rokona egy másik sorozatbeli Baileynek) egy bizonyos békafaj veszélyeztetettségi szintjén vitatkoznak. Bailey nem tartja indokoltnak a fokozott védettséget, amely álláspontot Farraday leegyszerűsíti az „aki ronda, haljon meg” elvre, a cuki, tüncibünci, szőrös, puha kis állatkákat említve példaként, amik bezzeg megkapnak minden kiváltságot, még szerencsétlen brekik a legszörnyűbb kínok közt haldokolnak. Persze ennek az EMBER az oka, aki lerombol maga körül mindent és eltapossa a világ apró kis csodáit. Szipp. Farraday vészjóslóan kiabálja Bailey után, hogy ha ő hátat fordít a természetnek, az bizony meg fogja bosszulni a sérelmet. A próféta szól belőle, ugyanis egy perc múlva a békaellenes Baileyt elragadja egy… nem tudjuk mi, de a tóból jött.

Mulderéknek nem is kell több, már a helyszín felé hajtanak Scully idétlen kiskutyájának társaságában, amit muszáj volt elhozni, mert a galád Mulder szombat reggel riasztotta társát, és már nem lehetett senkinek lepasszolni az ebet. Az állatka fiziológiai igényeinek rövid megvitatatása után az ügyre terelődik a szó, azaz Bailey eltűnésére, ami nem az első eset a környéken. Scully érzi, hogy ez még nem minden, elvégre nem a Columboban vagyunk, kell, hogy legyen itt valami nagyon misztikus. Mulder mesterien fokozza a feszültséget, titokzatos hallgatásba burkolózva egészen addig, amíg Scully meg nem pillantja a „Big Blue” névre keresztelt rémet, mint turista nevezetességet hirdető plakátot. A kis vörös álla leesik, mert oké, sejtette ő, hogy Foxie valami huncutságon töri megint a fejét, nade viziszörny ???

Első állomás Farraday, akit Scully kérdezget, de Mulder közben már nagyon izgul, alig várja, hogy bedobhassa a BB témát. Rövid bevezetés után konkrétan rá is tér a lényegre „Gondolja, hogy a tavirém lehet a felelős a történtekért?” Farraday erre gúnyosan az emberi hülyeséget, meg a délutáni talkshow-k káros hatásait hozza szóba. Mulder nem sértődős, úgyhogy tovább érvel egy őskorból itt ragadt lény létezésének lehetősége mellett, amit Farraday elvet, és továbbra sem kedves. Paranoid ügynökünk jobb híján Scullyt traktálja tovább a különféle népek által látni vélt hasonló lényekről szóló példáival, aki finoman céloz arra, hogy az ilyenek leginkább a hétfejű sárkányhoz hasonlatosak, és jó esetben az ember még harmincéves kora előtt rájön, hogy nem léteznek. Mulder azonban megőrizte magában a gyermeket, újra előjön a régről itt maradt vizidínóval, és bőszen győzködi partnerét az igazáról. „De Scully, ez a valami már megevett két embert, miért nem nézel szembe a tényekkel?”

A nő azonban nehéz eset, továbbra is vitatja BB létezését, pedig a szimpatikus szuvenír árus is megerősíti, hogy bizony, az efféle támadások itt mindennaposak, például az egyik ismerőse ismerősének is felfalta a tehenét az a gátlástalan szörnyeteg. Össze is hozza Mulderéket Ansellel, az első és második látásra is szökött elmebetegnek látszó vidám fickóval, aki meggyőződéses BB hívő, sőt mi több, ő TUDJA, hogy a rém létezik, és nagy tisztelője. Közben akad egy hulla is, illetve egy fél, egészen pontosan a nemrég eltűnt cserkész vezető alsó része. Scully megjegyzi, hogy nincs felhúzva a slicce, nem mintha oldani szeretné a feszültséget, csak tudja, hogy a részeg, tóba pipilő férfiakkal gyakran előfordul, hogy belepottyannak a vízbe és csendesen megfulladnak. „No, igen, de akkor hol a felsőteste?” „Megették a halak.” „De a többit miért nem?” Hát ez az.

Rövidesen a pólóárus is áldozatul esik, csak egy baseballsapka, meg pár szörnylábnyomnak látszó képződmény marad utána. Scully kutyája, Queequeg majdnem olyan okos, mint amilyen szőrös, minek köszönhetően villámgyorsan megleli a megfelelően átalakított csizmát, amivel az ál-nyomokat létrehozták. Ez a rejtély megoldódott, a lábbelik tulajdonosának holléte már kevésbé. Eközben a veszélyekkel dacolva pár értelmes kinézetű fiatal egy védtelen varangyot zaklat szexuálisan a tóparton, de nem sikerül betépniük a kétéltű nyaldosása által, helyette viszont láthatják, ahogy egyik haverjukat elragadja BB. Scullyt a fiú tóból kihalászott fejének látványa sem zökkenti ki racionális világából, első pillantásra egy hajó propellerének tulajdonítja a „balesetet”.

Ansel lesben áll, hogy lefotózhassa BB-t, de annak nem tetszik az ötlet, mert rosszul aludt az éjjel, és már egy hónapja nem volt fodrásznál, úgyhogy inkább végez vele is. Mielőtt meglátta volna a fényt, a férfi elvileg elkattintotta párszor a gépét, így lesz mit nézegetni. A seriff közben egy szerencsésen megúszott BB támadás következtében végre elrendeli a tó lezárását, majd hazaszalad nadrágot cserélni. Amíg Mulder Ansel régi fényképeit nézegeti, Scully úgy dönt, megsétáltatja Queequeg-et, és annyira nem hisz a szörnyben, hogy EGYEDÜL megy, SÖTÉTBEN, pedig Mulder felajánlja neki, hogy elkíséri. A fegyelmezetlen kutyus hamar elszabadul, majd pár nyüsszentés után végleg eltűnik. Scully le van sújtva, úgyhogy Mulder elviszi csónakázni a gyilkos tóra, mert igazi úriember. Az egész irtó romantikus, BB rájuk ront, elsüllyeszti a hajójukat, ők meg egy kétszemélyes szigeten kötnek ki.

Mulder – aki amúgy biztos benne, hogy szörny van a vízben – azt javasolja, ússzanak ki a partra, de az ötletet hamar elvetik. Jöhet egy kis elmélkedés a természet tiszteletéről, egy kis kiakadás Scully részéről, egy rövid találkozás BB-vel, majd egy rémisztő vérkacsával. Ahogy hajnalodik, egyre súlyosabb témák kerülnek szóba, kannibalizmus, Moby Dick, ilyesmik. Megint furcsa zajokat hallanak, majd megjelenik dr. Farraday, egy zsák békával, hogy közölje, a part kb. három lépésre volt végig, csak Mulderék nem látták a sötétben. Kacc. Mulder hirtelen megvilágosodik, és elkezdi magyarázni a tudósnak, hogy BB nyilván békákat evett, és most, hogy azok fogyóban vannak, ráfanyalodott az emberhúsra. Azért nem lehet látni, mert az évmilliók alatt megtanulta, hogy kell jól elbújni, az egész tiszta és logikus. Scully láthatóan csak egy forró fürdőre vágyik…

Jön a seriff és jelenti, hogy nagy erőkkel keresik BB-t a vízben, mire Mulder – akinek semmi sem jó – közli, hogy ez így nem oké, mert a rém valahol az erdőben bújkál, a tó közepén hiába kutakodnak. Dr. Farraday lábát lerágja valami, Scully vigyáz rá, amíg jönnek a mentők, Mulder meg BB után ered a fák közé. Sajnos csak egy rossz időben, rossz helyen tartózkodó alligátort sikerül kilőnie, aki így elviszi a balhét, BB pedig élheti tovább nyugis kis életét, amit most megint nem fognak zavarni egy darabig. Kicsit béna, ahogy a végén előbukkan egy pillanatra, de azért aranyos.

Címkék: x akták
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása