Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 5x14 - Cipővadászat

2010. március 09. 11:59 - Hoppancs

Az Emilio Estevez által rendezett epizódban profi tolvajok látogatják meg a brazil konzulátust, és bár nem visznek el semmit az ott található temérdek kincs közül, a biztonsági őrt azért bezárják egy titkos szobába, ami csak Nespola konzul hangjára nyílik. A diplomata sajnos éppen külföldön tartózkodik, így az üggyel megbízott Don az öcsikéhez fordul, hátha ő kitalálja, hogy varázsolhatnák elő a pórul járt alkalmazottat jelszó és eredeti hang nélkül. Zsenike nem okoz csalódást, és Nespola Youtube-on fellelhető beszédei, illetve az angol nyelv 44 fonémájának megfelelő variálása segítségével eléri, hogy nyíljon az ajtó, ami mögött a megkötözött őrön kívül nagy mennyiségű sportcipőt találnak, amik közül egy pár hiányzik.

Nikki szerint nem is olyan extrém ötlet betörni egy felbecsülhetetlen értékű műtárgyakat is rejtő épületbe egy-két csini csukáért, mert egyes körökben a cipő státuszszimbólumnak számít. A szabadságáról visszatért Nespola beavatja az értetlenkedő ügynököket a pénzszerzés új módjába, ami nagyon egyszerű, csupán drágán megvásárolt márkás lábbeliket kell még drágábban értékesíteni. A hiányzó párt például 250 000 dolcsiért vette a konzul úr, és öt év múlva hatalmasat akart velük kaszálni, de most hoppon maradt. Liz Denverbe készül, mert kinevezték ott valami fejesnek, Don meg gratulál, mert igazi úriember. (Ebben a sorozatban biztos nem fogunk megperzselődni a forró érzelmektől…)

David és Nikki körülnéz a sportboltban, ami előtt már hosszú sor kígyózik az új Primers cipők megszerzése céljából. Még karszalagot is osztogatnak! Na, nemá’… Ebből a márkából vette meg Nespola a legelső párt, amivel feldühítette a többi hibbant gyűjtőt, köztük a még a konzulnál is nagyon kollekcióval rendelkező DJ Bit O’ Nutz-ot. A Vic Moritz polgári névre hallgató fickónak bejött az élet. Épp a személyi ribancok masszírozzák a medence partján, mikor Don és David megérkezik hozzá, ő pedig némi idegesítő műmájerkedéssel kísérve körbevezeti őket a cipőparadicsomban. Elejt egy megjegyzést is, miszerint Nespolának több a takargatni valója, mint neki. Liz a gyanúsítottak listájának elemezgetése közben a denveri munkáról beszélget Charlie-val, aki szerint mindenképpen meg kell ragadnia a lehetőséget.

Nikkiéket egy hullához hívja Cates detektív, ami azért érdekes, mert a megboldogult fél lábán egy magányos Primers szomorkodik. A párja egyelőre nincs meg, feltehetőleg menekülés közben vesztette el az illető. A gyilkos sem járt sok sikerrel, mivel a másikat sem volt ideje/lehetősége levenni. Charlie segítségével találnak egy lehetséges tettestársat, az idősödő Stephanoist, aki állítása szerint már nyugdíjba ment, meg amúgy is van alibije a rablás estéjére. Nikki tovább kérdezgeti a cipőboltos lányt, akinek nem ismerős sem a hulla, sem Stephanois, viszont korábban valaki felhívta, hogy a licitek értékéről érdeklődjön. Ez alapján eljutnak egy bűnös múltú fiatalemberhez, aki ráadásul Stephanois unokaöccse. A halottat is azonosítják, egy albán illegális bevándorló volt, akit mostmár nem kell kitoloncolni. Egy gonddal kevesebb.

David és Liz elmegy a néhai albán házához, ami előtt Nespola veszekszik hevesen az idétlen dj-vel. Az elhunyt ugyanis újra felajánlotta megvételre a becses Primers cipőt, de részletesebb tárgyalásokra már nem jutott ideje. A civakodó komikus páros majdnem szívszélhűdést kap, amikor megtudja, hogy „üzleti partnerük” fel is húzta az értékes lábbelit. Ó, te jó ég! A halott Zetroc hívásai alapján David és Nikki eljut egy raktárépületbe, ahol összefutnak a gyilkossal, Diddumsszal, aki ugyan meglóg előlük, de hagy maga után pár megkötözött albánt és rengeteg hamis Primerst. Zatroc egy Nadroj Ria nevű fazonnal együtt vezette ezt a kis vállalkozást, és munkásaik szerint többször is találkoztak Diddumsszal.

Ria nem akar visszamenni Albániába, ezért inkább mesél. Története szerint Diddums lenyúlta a cipőket, ők meg némi pénzért kölcsönkérték tőle azokat, hogy lemásolhassák. Zetrocnak az az ötlete támadt, hogy ne is adják vissza az eredeti példányokat, helyette dobják meg Diddumst egy pár hamisítvánnyal. Diddums megölte Zetrocot, de mivel nála sem találta meg az igazi Primers cipőket, visszament a raktárba megkeresni. Ekkor jöttek az ügynökök, akiknek most komoly fejfájást okoz a nyerő példányok kiválogatása a tökéletes hamisítványok közül. Miután Charlie és Larry egy csomó időt elcseszett a eredeti cipők megtalálásával, a vicces kedvű Ria közli, hogy azok még mindig Diddumsnál vannak, de nem akarta elmondani, mert úgy gondolta, ő majd megszerzi őket tőle. Ezek szerint tudja, hol van a gyanúsított, és mostmár hajlandó is elmondani.

Diddumst letartóztatják, de a csukák nincsenek nála, ahogy a vele kapcsolatban álló Moritznál sem, de ennek csupán az az oka, hogy tőle is ellopták őket, gyűteménye néhány másik darabjával együtt. Ismét Stephanois keveredik gyanúba, a vásárlója pedig Charlie-ék okos számításai alapján valószínűleg az eredeti tulajdonos, Nespola. Utóbbi nem akarja visszaadni a gyilkossági ügyben fontos bizonyítéknak számító lábbelit, de végül belemegy, ha az FBI nagyon-nagyon vigyáz majd rá. Oda is adná az ügynököknek, de már megint nincs meg. Mielőtt elkezdenénk fogni a fejünket, hogy meddig megy még ez a szerencsétlenkedés, kiderül, hogy a gyerek megtalálta a menő csukát és már nagyban kosarazik benne az udvaron, a zuhogó esőben. Nespolát a sírás kerülgeti, de a kisfiú legalább örül. Az Eppes-lakban is nagy a vidámság, mert Liz mégsem utazik el, Charlie tervezett egy rusnya, algoritmusokkal, meg mátrixokkal díszített sportcipőt, ja, és gulyás lesz vacsorára.

Címkék: gyilkos számok
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorti 2010.03.12. 15:17:20

Vidám kis rész volt ez. :D
A végén már kezdtem besokallni, hogy hányszor lopják még el azokat a fránya cipőket, még jó hogy csak a gyerek volt. Apuci milyen fejet vágott már hozzá... :D
A mátrixos csukát meg ide nekem...! :D

Kyrax (törölt) 2010.03.23. 19:37:03

Vidám kis rész?? Ez elég gyenge kifejezés... én szétröhögtem magam néhol, annyira vicces volt ;)
A végén tényleg már durva, hogy a "már megint ellopták, jaj mi lesz" ismétlődés volt.
süti beállítások módosítása