Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 5x13 - Gondok Chinatownban

2010. március 04. 11:54 - Hoppancs

Eszelős tekintetű ember sárkányt rajzol nagy átéléssel, majd Chinatownt mutatják, ahol a kínai újév alkalmából nagy buli zajlik éppen. Három lányka ballag az utcán, elhaladva egy eltűnt személyek képeivel megrakott fal előtt, ami előrevetíti a sorsukat, a következő pillanatban ugyanis kettőt közülük betuszkolnak egy kocsiba. A harmadik majdnem megússza, de aztán mégsem. Nem sokkal ezután Colby és David érkezik egy helyi étterembe kajáért, mit sem sejtve a sajnálatos incidensről. Alig ülnek le az asztalhoz és csodálkoznak rá, a bonyolult menüre, máris fegyveres konfliktus bontakozik ki körülöttük, amibe kénytelenek bekapcsolódni. A végeredmény négy halott, hat sebesült. Az egyik kínaiul rosszul beszélő alkalmazott elmondja, hogy a támadók vezére valami lányokat emlegetett, akiket vissza akar kapni. Megérkezik Don is, akit bájos gyermekkori emlékek kötnek a helyhez, úgyhogy nem győz szörnyülködni a történteken.

A kajálda tulajdonosa is holtan fekszik, a testvére szerint talán a Jade fiúk tették mindezt. Nem tudjuk, kik ők, de nagyon súlyos a nevük. Előkerül Alice Chen, a bevándorlási hivataltól, az egyik elrabolt lány ugyanis az ő ügynöke volt, a földön heverő megboldogult pedig a fő gyanúsítottja. Charlie és Amita újabb kellemesen lagymatag estét töltenek együtt Alan papa gimis éveiről fantáziálgatva, mikor Simon Craft, a látnok – egyben a nyitójelenetben látott zavart fickó – állít be, és Donnal kíván beszélni. Charlie nem látja szívesen, el is hajtja, de jól meglepődik, mikor a férfi sárkányos rajzot nyújt át neki, ami véletlenül pont annak az étteremnek az emblémája, ahol a lövöldözés történt. Kiderül, hogy az eltűnt ügynök, Kim Hsaio a Jade banda vezérénél, Jimmy Linnél épült be, és épp az étterem felé tartott, amikor elkapták. Csak egy rosszul hallható segélyhívás maradt utána. Alice elismeri, hogy nem voltak elég óvatosak, tudták ugyanis, hogy mostanában lányok tűnnek el a környékről.

Charlie megmutatja Donnak a sárkányt, de továbbra s szkeptikus. Larry a zajos felvételből próbál információhoz jutni, Amita az étterem merevlemezét tanulmányozza, majd lassan besétál Simon is, hadd morogjanak a racionális tudósok. Colby-ék egy gyárépületben ráakadnak Jimmy jópár emberének hullájára, egy valamit bőszen égető pasasra, illetve egy csomó bezárt kínai nőre, akik között azonban nincs jelen Kim. Don Simonnal tárgyal, aki felajánlja, hogy segít megoldani az ügyet, ha filmezheti az egész folyamatot a készülő valóságshow-jához. Don nem akar celeb lenni, ezért elutasítja az ajánlatot. Simon búcsúzóul még elejt pár személyeskedő megjegyzést, és mutat egy újabb műalkotást, ezúttal halott kislányokkal kiegészítve, akikből szerinte egyre több lesz.

Larry és Charlie Nikkinek magyarázza, hogyan fogják azonosítani a Kim által küldött üzenetben hallott zajokat, a nő meg csak ámul az agysejtek eszeveszett tombolása közepette. David és Alice a gyújtogatós embert, Colint faggatja, aki egyben a Jade banda egyetlen megmaradt tagja. Állítása szerint Jimmy végzett a többiekkel, mert berágott a „lányai” eltűnése miatt. Azt is mondja, Jimmy rájött, hogy egyesek az övéi közül csajokat adnak el Yoon-nak, az étterem tulajának, aki aztán prostiként hasznosítja őket. Nem sokáig tagadja, hogy ő maga volt az, aki Yoon és Lin között lavírozott folyamatosan, azért is akarta rágyújtani az épületet szegény nőkre, mert ők mindent tudtak róla. Ja, és a társait is ő lőtte le.

Don hajlik rá, hogy higgyen Simonnak, elvégre máskor is segített, de Charlie szerint trükk az egész. Ha az is, az öreg csaló nagyon érti a dolgát, ugyanis ismét beigazolódik a jóslata, mikor egy elszállt sárkányos kocsiban megtalálják a Kimmel együtt eltűnt két lány holttestét. Alice vissza is hívja a látnokot, mondván, minden segítségre szüksége van, hogy megtalálja eltűnt ügynökét. Charlie és Larry pont az épület előtt kísérleteznek a petárdákkal, hátha pár arra járó zsaru véletlenül agyonlövi őket a robajtól sokkot kapva. Hiába, sosem lehet elég veszélyesen élni. Nikki és Alice Yoon tesóját zaklatják kérdéseikkel, ő pedig válaszul kulturális előadást tart a két nőnek. Don és Colby Simont szállítja, közben jókat kuncognak rajta, de a pasas hirtelen „szagot fog” , majd transzba esve irányítja az ügynököket egy temető felé. Láss csodát, hamarosan Kim vészjelzését is elkezdik fogni, ami egy sírgödörhöz vezeti őket./p>

<

Nagy meglepetésre az elásott Kim még életben van, és ugyanolyan ruhát visel, mint a két halott kiscsaj. Egy temetői alkalmazott elmeséli, hogy nemrég elkergettek pár gyanús alakot egy másik sírtól, úgyhogy az ügynökök azt is leellenőrzik, és lám, egy halott kínai lány van benne. Találnak még három másikat is, mindegyiküket felöltöztették és kisminkelték haláluk után. Simon Charliet idegesíti a kamerájával, Amita pedig Larry segítségével megfejti Yoon háttérképét, ami helyes ifjú hölgyek képeit adja ki árlistával kiegészítve. Megtalálják a boltot is, ahol az élettelen hölgyek ruháit vették, és az eladó felismeri Colint, aki tizenkét rucit vásárolt nála. Közben Simon is a környéken bóklászik a kis kamerájával, meg művészi rajzaival, és úgy tűnik, ismét rohama van, mert nagyon kigúvad a szeme.

Fény derül arra, hogy egyes lányokat Yoon nem egyszerű prostinak adott el, hanem „szellem menyasszonynak”, azaz megölette őket, hogy agglegényként elhunyt férfiak sírjába temethessék őket esküvői ruhában, kifestve, ahogy kell. Simon követi az ösztöneit, majd a női sikolyokat, és még sikerül felvennie egy szerencsétlen lánnyal elhajtó kocsit, mielőtt halálra gázoltatná magát vele. Nagyjából ezzel egy időben Charlie is kiszűri a hanganyagból, hogy mi az autó rendszáma, és ki is derül a járműről, hogy Walter Yoon-hoz, a tesóhoz tartozik. Utóbbi „kulturális központjában” lévő hirdetőtáblán pedig nem eltűnt személyek képei voltak, hanem olyan lányok fotói, akiket onnan ki lehetett választani a megfelelő célra, például halott menyasszonynak. A Simon által megörökített áldozatnak is ezt a sorsot szánták, Walter már nyomná bele a méreginjekciót, de a segítség még időben megérkezik. Magyarázná ugyan, hogy minő nemes hagyomány ez, de senki sem kíváncsi rá. Alice eltereli a figyelmét egy kínai beszólással, majd szépen kilövik. A látnok titka rejtély marad, talán mégis tudott valamit az öreg.

Címkék: gyilkos számok
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorti 2010.03.12. 15:00:29

Már hiányzott a sorozat, jó hogy végre visszatért. :)
John Glover (Simon Craft) visszatérésének meg külön örülök, bosszantó, de jópofa egy figura, még a fura magyarhangjával is, frászér kellett kinyírni. :) Bár ezekben a jósos dolgokban legalább annyira hiszek, mint Charlie... :)

Kyrax (törölt) 2010.03.12. 15:13:02

Hehe... szerintem a Simon egy elég nagyon marha szereplő. Ez speciel az eddigi egyik kedvenc részem volt ;-)
süti beállítások módosítása