Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x21 - A világ súlya

2010. március 03. 14:00 - leeann

Glory már tervezgeti, hogy mit fog tenni, amikor a kapu kinyílik, és ő megszabadul Ben testétől, de valamitől nem rúgja ki a ház oldalát, és ez fura. Mindent elért, mégse boldog. Vajon miért? Közben a csapat a sebeit nyalogatja, ugyanis van a birtokukban egy saláta agyú Tara, egy sok vért vesztett Giles, és egy a történtek óta katatón Buffy. Most elsősorban Buffyt kéne helyrehozni, mert nélküle soha nem találják meg Dawnt. Spike az erőszakban hisz, és a „pofozzuk fel, biztos magához tér” tervet tudta kitalálni. Xander egy pofonnal lebeszéli erről a tervéről a vámpírt.

Will úgy dönt, hogy átveszi a hatalmat és az irányítást, mert ha a fiúk is egymást püfölik, akkor nem marad, aki Gloryt püfölné. Gilest Xanderre, Tarát Anyára, Glory megtalálását pedig Spike-ra bízza. Ő Buffyval törődik majd. Spike nem akar vitázni, de van egy jogos kérdése Bennel kapcsolatban. A csapat értetlenül néz a vámpírra, pedig csak azt kérdezte, hogy mi az eljárás, ha találkoznak a dokival. A csapat úgy néz a vámpírra, mint borjú az új kapura, és nem értik, hogy mit akar ezzel a Ben az Glory és Glory az Ben szöveggel.

Miközben Spike magyaráz, Glory Dawnnal barátkozik és az armageddonról mesél. Glory próbál nagyon gonosz lenni, de Dawn érzéseket kelt benne. Amíg Glory barátkozik a kulccsal, addig Willow varázslattal próbálja visszahozni Buffyt az életbe. Spike is nyomoz, csak ő nem Buffy fejében, hanem Glory lakásán, de nem talál semmit. Közben Will megtalálta Buffyt Buffyban. A vadász visszament az emlékeiben oda, ahol a szülei hazahozták Dawnt a kórházból. Bármilyen fiktív emlék is ez, Buffy most mégis ide menekült a sok rossz elől.

Miközben Will próbálja előszedni Buffyból Buffyt, Giles, Xander és Spike egyeztetik az eddigieket. Spike nem tudott meg semmit a lakásból, mert Glory már lelépett, Xander megnézte Glory áldozatait, és a zöldség részlegen nem volt senki, Gilest pedig csak ellátták, hogy ne legyen egy teljesen felesleges luk az oldalán. Spike-nak van egy ötlete arra, hogy miképp tudják meg Glory hollétét, de azt senki nem tudja, hogy az Istennő emberi oldalt növesztett Ben miatt. Jó, nem teljesen emberi oldal az, de Ben miatt érzései vannak és emlékszik olyan dolgokra, amit Ben tett.

Glory próbál bentelenedni, de ez nem lehetséges. Közben Will még mindig Buffy fejében van, és sok olyan dolgot tud meg, amit eddig csak Buffy tudott. Glorynak kezd elege lenni Benből, meg abból, amilyen hatással van rá Dawn, így majdnem megöli a lányt. A kegyenc démonoknak sikerül lebeszélni őt a gyilkos tervről, a kulcs nélkül ugyanis soha többé nem jutnak haza. Glory úgy dönt, hogy ha már megölni nem fogja Dawnt, akkor legalább kikérdezi őt az emberekről. Végül is, ha hamarosan kivérezteti Dawnt és elhagyja ezt a világot, akkor ideje megismernie legalább.

Glory sok olyan hibát lát az emberiségben, ami önmagában is pusztító lehet, de Dawn tud mondani egy olyat, aki ez ellen tesz is, és az a kvázi nővére, Buffy. Csakhogy Buffy jelenleg nincs elérhető állapotban. Will próbál beszélni a Buffy fejében lévő Buffyval, aki azt hajtogatja, hogy a halál a jussa, az ajándéka, és megöli egy párnával Dawnt. Közben Glory Benné válik, Dawn pedig még él, és élni is akar, így próbál kijutni, de ő már látja, hogy Ben és Glory ugyanaz, mert a két lélek közötti varázslat egyre gyengébb. Vagyis eddig a halandók nem emlékeztek arra, amikor Glory és Ben átváltozott.

Van egy varázslat, ami miatt a halandók nem emlékeznek, ha Glory Benné vagy Ben Gloryvá válik, ezért van az, hogy ezt csak Spike jegyezte meg. Csakhogy kezd gyengülni a varázslat ereje, és a két lélek érzi egymás tetteit. Amíg Ben a Glory által elkövetett dolgokon szörnyülködik, Dawn menekülésre próbálja rávenni őt. Sikerül is, mert Ben segít Dawnnak szökni, egészen addig, amíg újra nem válik Gloryvá. Willow már megint a gyerek Buffyval beszélget, és megint ugyanazokat képeket látja, amit már egyszer végigkövetett. Miközben Will utazik, Spike és Xander elmegy ahhoz a démonhoz, aki esetleg segíthet nekik.

Ez a démon volt az, aki abban segített Dawnnak, hogy feltámassza anyut. A démon segítene, de ő is fél Glorytól, vagy legalább is ő azt mondja, de Spike kiszúrja, hogy a démon tud valamit. A harc vége egy leszúrt démon és egy megszerzett doboz, amiért érdemes meghalni. Persze a démon nem halt meg. Miközben Buffy újra és újra megöli a húgát, Dawn megszökött, de útközben Ben újra Glory lett, majd újra Ben, majd újra Glory és simán veszekszik a két én a kulcson. Ben veszekszik Gloryval, de a végén Ben adja át Dawnt a kegyenc démonoknak, hogy a saját bőrét mentse.

Közben Will rájön, hogy nem a gyerek Buffy a lényeg, és nem az, amelyik megöli a húgát, hanem az, amelyik csak könyvet pakolgat a varázsboltban a polcra, mert akkor ott az a Buffy feladta. Egy pillanatra akkor feladta a Glory elleni harcot, mert belé hasított, hogy nem tudja legyőzni, és ha Glory nyer, akkor az azt jelenti, hogy Dawn halott, de véget ér a rémálom. Will elmagyarázza, hogy Dawn még nem halott, és ideje harcolni menni, hogy ne is legyen az. Buffy kijön a katatóniából, és összeszedettebb, mint valaha. Giles részletesen elmeséli, hogy Glory mit szeretne tenni. Az egyetlen megoldás az, ha megölik Dawnt. Na, innen várjuk az évadzáró részt.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása