Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x18 - A beavatkozás

2010. február 10. 12:00 - leeann

Ha emlékszünk még arra, hogy mi minden történt Joyce halála előtt, akkor nem ér minket váratlanul, hogy Spike és Buffy csókolózik. Jó, nem az igazi Buffy természetesen, hanem a robotcsajt gyártó Warren kéznyomát dicsérő műBuffy csókolta meg Spike-ot. A műBuffy is csak program szerint szereti, ami nem jó alap egy örök szerelemhez. Miközben Spike az új Buffynak örül, régi Buffy vívódik. Az anyja most halt meg, a húgára vadászik egy legyőzhetetlen Istennő, a pasijai sorra elhagyják, tehát van min gondolkodnia. Giles javasol neki egy helyet a sivatag közepén, ahol a vadászok rendszerint megtalálták a lelkük egyensúlyát.

Buffynak is oda kellene menni, de fél egyedül hagyni Dawnt. Miközben Buffy önmagát, Glory a kulcsot próbálja megtalálni, reméljük, ő kevesebb sikerrel jár, mint Buffy. Glory gyorsan el is küldi a démonjait szaglászni, Giles pedig kiviszi a vadászt a sivatagba. Giles egy szertartás révén fogja bejuttatni Buffyt arra a helyre, ahol megtalálhatja, amit keres. Miközben mindenki keresgél, Spike már megtalálta, amit keresett, és játszik is vele. Bár a lány néha újrajátszik egy programot, és újratervez, mint egy GPS, de ettől még a vámpír megkapja tőle azt, amit az igazi Buffytól szeretne.

Tehát Buffy a sivatagban van, Glory démonjai a csapatot lesik, Spike pedig a műBuffyval játszik, akibe beleültették a vadász gént is, mert amikor Spike elalszik, a géplány vadászni indul. A lány találkozik Anyával és Xanderrel, akik furcsállják Buffy viselkedését és gyors visszatértét. Hamarosan jön egy vámpírtrió, amit sikeresen porrá változtatnak, majd Buffy és Spike hazaküldik a másik párt. Anya és Xander elindulnak ugyan haza, de visszanézek még a sok furcsaság miatt. A Buffy nem mondom meg Spike mijén ücsörög látvány tárul eléjük.

A páros azonnal szalad a Will szobája jelentette bázisra, ahol elmondják, mit láttak. A többség szerint a vadász megőrült, és Xander elindul, hogy beszéljen Buffy fejével. Közben az igazi Buffy még a sivatagban van. Xander elmegy Spike-hoz, hogy előadja a megvédjük Buffyt bármi áron monológot, de Glory csatlósai rajtuk ütnek és elhurcolják Spike-ot. A démonok azt hiszik, hogy Spike a kulcs, ha-ha-ha, pedig nem. Bénák!!!! Miközben Spike-ot elhurcolják a marhák, Buffy találkozik az első vadásszal, aki megnyugtatja, hogy attól, hogy vadász, még nem veszíti el az emberi felét.

Az új információk alapján a vadász énje a fájdalomból táplálkozik, de a szeretet megajándékozza majd valamivel. Ez mind szép meg jó, de otthon egyre több a probléma, úgyhogy ideje abbahagyni a kalandozást, és futni lóhalálában haza, de az első vadász azt is elmondja, hogy a halál lesz az ajándéka, majd eltűnik. Miközben Buffy társalog az ősével, otthon nagy a baj, és a csapathoz csatlakozik immár fura Buffy is. A mostani cél megmenteni Spike-ot, aki tudja, ki a kulcs. A démonok Spike-ot a kulcsként mutatják be Glorynak, de ő azonnal tudja, hogy egy vámpír áll előtte, és nem a kulcs.

A démonok megfigyelték a műBuffyt, és azt látták, hogy megvédte Spike-ot, ebből gondolták, hogy a vámpír a kulcs. Glory a maga módján azért megvizsgálja Spike-ot, hátha rejt valami értéket. Közben a csapat átmegy a Summers házba némi fegyverért, és amíg műBuffyt átöltözni küldik, hazaér az igazi. Ekkor persze elindul a „csapat szerint lefekszel Spike-al”, majd jön a válasz, hogy „nem is igaz”, ezután a „de mi láttuk is”, „pedig ez lehetetlen, mert épp a sivatagból bandukoltam haza”. És az ölre menős veszekedés előtt megjelenik robot Buffy, aki csak Spike-ot akarja megmenteni.

Buffy azonnal látja, hogy a másik Buffy robot, de most minden segítség kell, és a roboterő jól jön. Glory közben élvezettel kínozza Spike-ot. Buffy még emlékszik arra, hol találta meg Glory kígyóját, ami azt feltételezi, hogy az Istennő sem lakhat túl messze. Tehát Buffy megtartja a csapatértekezletet és kiosztja a párokat meg a feladatot. A feladat megölni Spike-ot, mielőtt elárulja a kulcsot. Glory sejthetően a közelben lakik, tehát keresni és ölni a parancs. Közben Spike már nagyon rossz állapotban van, de nem árulja el a kulcsot, sőt már majdnem sikerül elmenekülnie.

Ekkor az igazi Buffy oldalán Xanderrel berobban az ajtón és harcolni kezdenek a démonokkal. Hamarosan befut a Giles-ból és műBuffyból álló egység is. Giles azonnal harcolni kezd, de robot Buffyt gyorsan harcképtelenné teszik a démonok. A harc végén a démonok nagyon kikapnak Glorytól, mert nem elég, hogy elveszítették a vámpírt, még a kulcs kiléte sem derült ki. Közben Giles és Xander a kriptába vitték az ájult Spike-ot, de egyelőre életben hagyták, ami Buffynak nem tetszik, mert nem tudják, hogy mit kotyogott ki. Will a műBuffy a leégett vezetékeit cseréli ki, és erről igazi Buffynak egy ötlete támad.

Spikenál megjelenik robot Buffy, és azt mondja, hogy Will megjavította őt, majd arról érdeklődik, hogy miért tette ezt Glory. Spike elmondja, hogy Glory a kulcsot akarja, amire robot Buffy tud felelni, és már indulna is megmondani Glorynak, de Spike megtiltja neki, és közli a robottal, hogy soha nem szabad elárulni a kulcsot, mert abba a vadász belehalna, abba pedig ő halna bele. Spike ekkor megkapja az igazi Buffy első igazi kedvelésből (a szeretetből túl erős lenne) fakadó csókját. Amit a vámpír azonnal levág. Szabadkozna a robot miatt, de nincs rá szükség, azzal, hogy nem árulta el a kulcsot és nem okozna fájdalmat a vadásznak, hatalmasat nőtt Buffy szemében.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása