Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 1x05 – Chuck és a kínai maffia

2010. február 05. 08:00 - Sonrisa

Az epizód eredeti címe: Chuck versus the Sizzling Shrimp

Nagy nap a mai. Morgan napja. Vagy legalábbis estéje. Ahol kínai kaja lesz az esti menü. Casey meg repes a boldogságtól, hogy kimaradhat ebből az agymenésből. Vágás, történés van, néhány maszkos ürge elrabol egy fontosnak látszó, öltönyös kínai csókát a konzulátus kapuja előtt. A teherautójuk logója pedig ugyanaz, mint annak az étteremnek, ahol Morgan szándékozik megadni az esti program alaphangulatát. Aztán filmezés a valaha készült Morgan-féle legüberebb filmmel (A Sárkány közbelép, 1973). Az estét pedig egy kis illegális petárdázás fogja zárni. Hát nem klassz?

Azonban a nagy tervbe már a kezdetek kezdetén hiba csúszik: zárva az étterem. Ekkor jön a B terv és a hátsó ajtó. Chuck az egyik pincérnő tetkójáról beflashel valamit, ami azonnali riadóztatást von maga után: Kína egyik legjobb kéme az Angyalok Városában vállalt kulimunkát, valószínűleg nem fizetés-kiegészítésként. Főcím.

Másnap Ellie szidja le testvérkéjét, nem volt igazán szép tőle, hogy az egyik és egyetlen legjobb haverját így cserbenhagyta. De holnap este, az októberi anyák napján már reméli nem lép le. Melóhelyen a Főnök elégedetlen, 24 órás eladási verseny hirdet a zöldpólósok között, ez ugyebár érinti Caseyt és Morgant. Morgan kifejti az kis pizzákról alkotott elméletét, majd a 327. vidéki teleshop-adókat alulmúló tehetséggel próbál megfelelni a feladatnak, s megtartani az állását. Morgan Chuckhoz fordul segítségért, aki azonban ismét lerázza, hiszen este van a nagy megfigyelési akció. Utolsó mentsvárként Chuck kilátásba helyez valami trükközést a zsúfolt határidőnaplójával, ebben maradnak.

Este, megfigyelés, mely közben kaját is lehet rendelni. Triumvirátusunk kiszúrja a helyi keresszékes kiskirályt a fekete limójában, majd a ferdeszemű kémcsajszit is. Itt valami készül. Chuck felfedezi, hogy a kémnek eléggé speckó fegyverei vannak, valószínűleg egy sima bérgyilkosság okán ténfereg a környéken. Négy kedvenc szavival dobálózik mindenki: „Maradj a kocsiban, Chuck!”, „Chuck nincs itt, Morgan.”, „Kitalálsz egyedül is, Morgan?” stb.

A felderítés gyorsan átcsap egy jó kis vadnyugati kocsmai lövöldözésbe (ahol törnek a whiskeysüvegek, s mindig van egy Jack Daniel’s a pulton), a tolószékes öreg éppen csak megússza, a végén még Chuck segít neki. Majd meglátja a gúzsbakötött kínait, amint épp bevágják a tata limójának csomagtartójában. Itt valami nagyon nem stimmel. Az öregember egy triád-tag, kínai maffia, a kínai kém meg épp magánakcióban van, az elrabolt diplomata a testvére, őt próbálta megmenti, amíg Chuckék közbe nem léptek.

Másnap tisztázódnak a viszonyok, a parancs az, hogy ki kell maradni az egészből, senkinek nem hiányzik egy nemzetközi hajtépés. Caseyék gyorsan továbblépnek, Chuck azonban önmarcangolásba kezd, nem tudja elfogadni, hogy nem lehet mindig mindenkit megmenteni.

Morgan eközben kénytelen azzal szembesülni, hogy valószínűleg ő lesz az utolsó az eladási versenyben, ez pedig erősen megingatja majd a létbiztonságát, átvariálja az étkezési szokásait. Hű barátai a háta mögött már fel is osztották egymás közt a cuccait, egy Morgan-s névtábla évtizedek múlva akár 2 centet is érhet a bolhapiacon.

Mei-Ling felhívja Chuckot az áruházban, itt a nagy lehetőség, hogy jóvá tedd azt, amit tegnap este elbaltáztál. Bocsi Morgan, legjobb haverod ezúttal sem ér rá. Chuck összecsőditi a bandát egy ebéd erejéig, előadja nagy ötletét, mi lenne, ha a kínai kém segítene nekik, elárulna 1-2 államtitkot, cserébe pedig mi is segítenénk neki. Casey szerint hiába történik meg ez a filmekben (Vadászat a Vörös Októberre, Halálbalett), ennek a valószínűsége elég minimális, hogy a csajszi átálljon az ő oldalukra. Ha mégis, ő is segít megmenteni a bátyuskát.

Kis rásegítéssel, pisztolyos fenyegetőzéssel, az esélyek  mérlegelésével az alku végül megkötettik.

Caseyék az esti akciót tervezik, Chuck pedig egy közös estére készül Ellievel. Készülne, telefon csörren, meló van, a csapatnak szüksége van a számítógépre, ami Chuck fejében van. Sőt, kiderül ,hogy Chuck az egyetlen, aki ért a biztonsági kamerákhoz (hajdanán ilyet árultak/szereltek be a Buy More-ban is), így rögtön a mentőakció oszlopos tagjává válik, skippelve a tesójával szervezett programot, csak azért, hogy helyrehozzon egy másik kalamajkát, amit ő okozott.

Morgan szénája nem áll túl jól, s az állítólagos „döglött/sérült vagy milyen mosómedve”-ötlet sem jön be, úgy néz ki Morgan, holnap reggel már a munkanélküli segélyért kell sorbanállnod. Ezalatt a nagy mentés halad, Chuck kezeli a kamerákat, a többiek pedig módszeresen hatolnak egyre beljebb az ellenséges területen.

Jól megy a felderítés, egészen addig a pillanatig, amíg kiderül, hogy Mei-Ling szépen csapdába csalta a bagázst. Ő visszakapja a bátyját, a kínai maffiának van két amerikai ügynöke, ami igencsak ütős tárgyalási alapot jelent a nemzetközi vizeken. Sarah és Casey egyetlen reménye most Chuck, akinek azonban csak 8-ig van kimenője. Gyors döntés, és a bajbajutottak segítségére siet, Ellie nagy bánatára. Ez már nem is tudom, hanyadik cserbenhagyás ma, lényeg, hogy Chucknak nem lesz egyszerű törlesztenie.

Morgan kiönti a lelkét Ellienek, Chucknak pedig zseniális ötlete támad, amiben egy táskányi petárda is szerepet kap. Figyelemelterelés kezdőknek. Az ötlet beválik, kicsi „kínaiakok” nagy fegyverekkel őrizetlenül hagyják a túszokat, így Chuck szépen beslisszol, s eljátszhatja a hős megmentő szerepét. A testőröket már Caseyék rendezik le, tiszta Kínai negyed az egész.

Ez a nap is jól végződik, mindenki megmenekült, kedvenc kockánkat azonban Ellie vádló és csalódott szemei fogadják a konyhában. Szerencsére sikerült megegyezniük, de Chucknak egy darabig illene meghúznia magát.

Másnap Morgan méltóságteljesen fogadja az elkerülhetetlen, bemegy Big Mikehoz a felmondólevelével, mikor a helyzetet Ellie menti, szép kis vagyont hagy a pénztárnál, megmentve ezzel a dilinyóst a kirúgástól. A végén meg kiderül, hogy az egész azért volt, mert a munkamorál kezdett hanyatlani. Meg különben is, Morgan a faji egyenjogúság jegyében taktikai eleme a dolgozóknak, ha eddig nem rúgták ki, most sem fogják.

A kínaiak lerendezve, a testvérpár újra együtt, nincs is más hátra, minthogy Chuck otthon is rendbehozza a dolgokat. Anyák napját ünneplik, a napot, amikor édesanyjuk elhagyta őket, az apjuk meg soha nem volt igazán jelen, tehát a napot, amikor megtanultak önállóan élni és vigyázni egymásra. De ezúttal meghívták Morgant és Saraht is. Felnőttek.

Címkék: chuck
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltetű 2010.02.10. 19:13:45

Jé, újrakezdték? De hogyhogy ilyen kihalt a táj? Nem nézi senki?
süti beállítások módosítása