Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 7x10 - A születés joga

2009. október 19. 09:00 - Llew

Jaffa pajtás sétál a kerek erdő közepén, mikor O’Neill leipiapacsozza. Ez kérem szépen itten egy titkos találkozó. A kukacos a Moloc nevű goa’uldot szolgálja, de jó páran inkább csatlakoznának a lázadókhoz. Nincs idejük a részletekbe merülni, mert goa’uld szimpatizáns tesók bukkannak elő és Ryk’lt hátba lövik. Teal’cnek nagy mázlija van, hogy pont vele szemben ált. A támadásnak gyorsan vége szakad, az egyik bokorból ugyanis valakik botfegyverekkel zárótüzet zúdítnak Moloc katonáira. Aztán a füstből jaffa amazonok sétálnak elő és kérik a CSK-1-et, hogy tartsanak velük.

Ismerik a csapatot, és a segítségükre van szükségük. Amíg O’Neillék bizonytalankodnak, addig az egyik csaj egy edénybe dugja Ryk’l szimbiótáját. A Hak’tyl (Felszabadulás) nevű bolygón további csajok várják őket, és bár a kukacgyűjtős morgolódik, azért a díszkísérettel együtt elindulnak a táborba. Útközben Teal’c elmondja, hogy a jaffa nőknek a mosás, főzés mellett az otthon védelme is a feladataik közé tartozik, Daniel pedig felidézi, hogy a mitológiai amazonok férfiakat raboltak el, ha társra vágytak. Alig találkoztak, de a faszi már fantáziál. Aztán mikor O’Neill rákérdez, letagadja. Jack viszont úgy van vele, hogy ha ez a helyzet, akkor ő szívesen lesz úttörő, és ahol tud, segít.

A táborban megismerjük Ishtát, az amazonok vezetőjét, aki köszönés helyett előadja a Teal’c, a legenda című kétsoros élettörténetet, majd közli O’Neillel, hogy szövetséget akarnak kötni a Taurival. Ilyen se sűrűn volt még, mindig nekik kell kuncsorogni. Kopasz barátunk szerint azonban erről szó sem lehet, amíg kukacokat lopdosnak hullákból. Ezt viszont, mint kiderül nem hobbiból teszik, hanem mert a jaffa létnek megvan az a hátránya, hogy egy bizonyos életkor után az életbemaradáshoz szükségük van a kukacra a hasukba. Ez az igazi problémás kamaszkor. A morgós, Neith azért van rossz hangulatban, mert a húga, Nesa hamarosan eléri a kort.

A diplomáciai tárgyalásokat Carter vezeti, addig a srácok kint ácsorognak. Teal’c szúrósan néz, Daniel eszik, Jack pedig azon gondolkodik vajon a péniszük miatt zárták-e ki őket. Bent kezdésnek gyorsan átfutják az amazon történelmet. 30 éve a nagyeszű Moloc úgy döntött csak a fiú csecsemők maradhatnak életben, hogy erősítsék a seregét, a lányokat egy szertartás keretében tűzbe vetik. Főpapnőként Ishta az anyakönyvvezető, és az áldozati szertartást is ő irányítása alatt zajlik, így lehetősége van megmenteni a leánygyermekeket. Két papnője, Mala és Neith segítségével titokban – a szülőkben sem bízva – ide hozzák a gyerekeket. Carter szerint probléma egy szál se, kinyírják Molockot és a helyzet meg van oldva. Az amazonok azonban egyelőre kicsiben gondolkodnak. Ellátmányt és fegyvereket kérnek, hogy folytathassák a szükséges kukacgyűjtést. Sam ehelyett inkább felajánlja nekik a tretonint.

A szer lehet az igazi megoldás, feltéve, ha működik, mivel eddig ugye csak két alanyon tesztelték, és feltéve, ha az amazonok félretudják tenni a jaffa büszkeséget, nem úgy, mint férfi társaik, akik azt hiszik az erejüket is elvesztik a szimbiótával. A meggyőzés érdekében Teal’c bedobja magát Ishtánál, akit inkább csak magára haragít, mikor a nő rájön, hogy eltitkolta előle szimbióta mentességét. Később aztán a nő csak rábeszéli követőit a tretoninra és Mala, meg másik három csaj jelentkezik is kísérleti nyúlnak. Neith azonban tiltakozik a dolog ellen és nem engedi, hogy Nesát bevonják. Amíg O’Neill és Carter elkísérik a Földre az önkénteseket, addig Teal’c és Ishta a múltról, meg elhunyt házastársaikról beszélgetnek, majd jól összejönnek. Christopher Judge írt magának egy csajozós epizódot.

Daniel Nesával barátkozik, de csak azt éri el, hogy Neith másnap a feje mellett élesített botfegyverrel ébreszti, és amilyen idegbeteg, nem sokon múlik, hogy nem lövi le. A hülye picsája nem képes felfogni, hogy más megoldás is elképzelhető az öngyilkos kukac lopó akciókon kívül. A tesztalanyok közül egyedül Mala nem reagál a kezelésre, amikor pedig rosszra fordulnak a dolgok, nem engedi visszarakni a szimbiótát. Már eszméletlen, mikor azért is visszagyömöszölik, de hiába. Neith annyira bekattant, hogy kihívja Ishtát a vezetői posztért, mondván ő alkalmatlan, mivel lefeküdt Teal’ckel.

Az alkotók persze kicsesznek velünk és a catfightot nem látjuk, már csak a végét, mikor a győztes Ishta fegyvert fog Neithre. Daniel pont ekkor közvetíti a rossz hírt Mala haláláról, és mivel Nesa a harc előtt lett rosszul, Ishtát pedig túlpörgeti az adrenalin, így a két férfit őrizet alá helyezik, és elrohannak szimbiótát gyűjteni. A beteg ágyon fekvő Nesa kijelenti, hogy nem akar kukacot, és inkább kipróbálná a tretonint, így Teal’c és Daniel az egyik őrrel Ishtáék után mennek, de mire utolérik őket, már elkapták Moloc egyik csapatát. Az egyik félig halott jaffáról azonban kiderül, hogy a lázadók közül való. Az, hogy sorstársak halálát okozták, rádöbbenti Ishtát, hogy rossz úton járnak. Neitht ez nem érdekli, de őt meg egy másik haldokló úgy lövi meg, hogy a kukac is megsérül.

Teal’c nem engedi, hogy új lárvát kapjon, így a csaj is bekerül a tretoninosok közé, de még mindig makacskodik, hogy inkább meghal. Hajrá, tessék becélozni a fényt. Persze nem hagyják, hiába tett elég konkrét kijelentést. Viszont nem hallgat senkire, végül a húga győzi meg. Teljes happy enddel zárunk: a kiscsaj bele esett Danielbe, az amazonok kaptak tretonint meg kaját. Mindenki mehet a dolgára, de előtte Judge még kiosztott magának egy csókjelenetet.

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sephinroth 2009.10.21. 16:42:29

Az idegesítő személy itt is megvolt, de ettől függetlenül nézhető ez a rész is:D

Llew 2009.10.21. 16:49:28

@Sephinroth: "Az idegesítő személy"? "itt is"?

Sephinroth 2009.10.21. 17:00:13

Majdnem minden részben van egy barom, aki nem hajlandó elhinni a jót, és tovább ragaszkodik a hülyeségéhez(Neith), vagy egyszerűen a feje zavaró(Martouf), vagy a természete(az a király, abból a részből, mikor Dan fejébe sok tudatot töltöttek).
süti beállítások módosítása