Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 8x07 - Jóindulat

2009. december 26. 15:30 - the black ball

Családias lakóparki környezetben kezdünk, ahol egy kigyúrtkopaszokból álló különítmény belemegy a kocsijával egy éppen parkoló nyúlbéla kocsijába. Nyúlbéla lesz olyan bátor, és jogosan hibáztatja Izom Tiborékat, akik erre nyilvános arcplasztikát eszközölnének a srácon. De ekkor megjelenik Teal’c a hetvenes évekből, és figyelmesen felhívja Tiborék figyelmét a karambolok legális ügyintézéssésési…blablabla, szóval kiveri belőlük a reggelit. A bázison kiderül, hogy van egy egész részleg, ami Teal’c felügyelésére hivatott vala, és nagyon nem tetszik nekik, hogy Teal’c a feddhetetlen amerikai népen edzi karizmait. Majd Jack elintézi a dolgot.

Igen, Teal’c már beköltözött a lakásába, de az avató buliról lemaradtunk. Mindenesetre a szomszédok elmondása szerint éjfélig minden rendben ment, de utána elszabadult a pokol, valaki dzsaffakrít kántált, Teal’c lehányta a muskátlikat, és reggelig zatek fényei borították be az eget. Jó buli lehetett. Jack Danielt küldi maga helyett, aki szépen megkéri Teal’cet, hogy ne vegye kezébe a törvényt. Az egy dolog, hogy a homloktetkóra már van magyarázata, miszerint törzsi jel Mozambikból, de attól még nem kéne az egész környéknek attól zengnie, hogy „na a tetkós feka megint szétrambózta a parkot”.

Ekkor betoppan az újkori Lois Lane, alias Krista, aki hozott sütit, és izé…áthívja Teal’cet, hogy szerelje meg a lefolyóját. Tyű. Szerencsére a szituációt már ismerjük a Big Lebowskiból:

- Képzelheti, mi történik ezután.
- Megszereli a lefolyót?
 

Ugorjunk Samhez és Pete-hez, akik hot dogot esznek egy játszótéren. Pete szerint Sam egy szuperhős, amiért földönkívüliekkel küzd hétköznap, már csak a szűk latexruha hiányzik. Aztán bejelenti, hogy áthelyezteti magát Colorado Springsbe, ergo összeköltözés lészen. Sőt! Pete már elő is kapja az eljegyzési gyűrűt, amire Carter jó klisésen csak annyit mond, hogy ÓMÁJGÁD.

 

Teal’c megszerelte a lefolyót…cserébe Krista lasagne-t készít neki. Útközben összefutnak Teal’c új haverjával, a 12 éves Erikkel, aztán egy suhanc elcsórja egy nő táskáját, peregnek az események, Teal’c meg csak áll ott, mint bajusz a villamosszékben. Erik meg csalódottan kérdi, hogy miért nem állította meg, csordulnak a könnyek, erre Teal’c egy padlizsánnal fejbekúrja 50 méterről a futó suhancot. Hagyjad már! Lehet, hogy sci-fi, de azért mi sem vagyunk hülyék. Az eset után valaki nagyon elkezdi fotózni Teal’cet. Hát haver, ebből holnap Blikk címlap lesz.

Éjjel Krista részeg és hangos barátja ugrik be egy kis lefolyószerelésre, amit Teal’c nem néz jó szemmel. A szemben lakó macskás vénasszony sem. A chulaki keménykedik, az a lefolyó már az övé, el is iszkol szépen a srác. Krista szerint azonban nem mindig ilyen, csak megviselte a munkája elvesztése. Teal’c másnap el is panaszolja Carternek és Danielnek, hogy számára érthetetlen a női viselkedés. Danielnek a kisujjában van a téma, el is mond pár ókori szerelmi szokást, ezután Carter kiakad, hogy a média milyen szemét módon befolyásolja az ember szerelmi életét. Inkább megkérdik, hogy megy ez a Chulakon. Teal’c elmondja, hogy ha egy pár nem tud megoldani egy vitát, akkor abból válás lesz. Az egyik fél kéri, a másik fél beleegyezik. Ha nem segít, akkor Mr. és Mrs. Jaffa kinyírja egymást.

Másnap Teal’c a parkban edz, Krista jön, és közli, hogy szakított a barátjával. Erre kapunk egy montázst, ahogy Teal’c edzi Kristát. Egyik nap azonban nem jön többet, Teal’c virágkosárkával a karjában átszökdel hozzá. Krista közli, hogy megunta az edzést, de ekkor Teal’c észreveszi, hogy zúzódások vannak a kezén. Elő is kerül Krista részeg és hangos barátja, aki elintézi a dolgot itten. Teal’c leteszi a kosárkát, és megbeszéli a sráccal, hogy megöli őt, ha ismét bántja Kristát. Macskás néne megint befigyel.

Carter elmondja Jacknek, hogy Pete eljegyezte két hete, de ő még nem mondott igent. Kissé aggódik, hogy egyszer nem tér vissza egy bolygóról, vagy valami, de Jack szerint ezt egy zsaru pont megérti. Ráadásul más családosok is vannak a bázison. Ami ha Jacknek még meglenne, már rég nem lenne itt. Teal’c hazaérvén egy bőgő Kristát talál, biztos megint a lefolyó. Most tényleg szakított a barátjával, és megkéri Teal’cet, hogy lépjenek le együtt. A bázison megtudjuk, hogy Krista barátját valaki kinyírta, és Teal’c a gyanúsított. Ráadásul most, hogy lelépett, körözést adtak ki rá. Teal’c észreveszi, hogy követi őket egy kocsi, de sajnos nem látjuk, ahogy pörgős tuctuc muzsikára lerázza azt.

Egy motelben szállnak meg, és Teal’c szerencséjére itt is van egy lefolyó, amit meg kéne szerelni… Reggelre azonban eltűnik a csaj, helyette egy csapat kommandóssal találja magát szemben. A Kendrick nevű ezredes vezeti a nyomozást, akivel Jack közli, hogy nem Teal’c tette. Ráadásul valaki követte az éjjel, és az is elég gyanús, hogy valaki leadta a drótot Teal’c helyzetéről. Mindenesetre Kendrick követeli Teal’c átszállítását a bázisról. Daniel számítógépén megjelenik egy szöveg az ősök nyelvén, aztán valaki felhívja, hogy fordítsa le nekik, cserébe átadnak egy felvételt, ami bizonyítja Teal’c ártatlanságát. Sam beavatja Pete-t a nyomozásba.

Elviszi a helyszínre, ahol Pete arra következtet, hogy az egészet megrendezték. Azt akarták elhitetni, hogy Teal’c a falhoz szorítva fojtotta meg Krista barátját, de a holttestet mintha úgy vonszolták volna oda. Pete szerint ha valaki megfigyelte Teal’cet, akkor azt csakis a szemközti házból tehette. Odaát egy állvány nyomait találják, de ez az összes nyom. Pete szerint a megfigyelések egyik hátulütője, hogy gyorskajára kényszerül az ember, úgyhogy körülnéznek a környéken. Daniel megérkezik a találkozóra, ahol a világ egyik legviccesebb és legsablonosabb gonoszemberét alakító színész várja. Daniel közli, hogy ismernie kell a szövegkörnyezetét a szimbólumoknak, hol találták, mire szolgál.

A gonoszember szerint csak fordítsa le, vagy szintet lépnek gonoszságból. Hűűha. Állítólag nem ők ölték meg Krista barátját, de Kristát megölik, ha Daniel nem engedelmeskedik. Amúgy meg 3 mesterlövész figyeli őket éppen. Daniel szerint blöfföl a fickó, erre az megölet 3 deci kávét demonstráció cím alatt. Közben elbámul a messzeségbe, hogy még gázabb legyen. Carterék nyomra akadtak egy pizzériában, egy fehér fickó az utóbbi időben sokszor rendelt onnan. Megvan a kocsija rendszáma is, most keresik. Teal’c kikerül az őrizet alól, amikor rájönnek, hogy Daniel is eltűnt. Az emlegetett egy furgonban halad egy raktárba. Kiderül, hogy a Tröszt áll az ügy mögött. Volt NID-sek, akik szerint a cél szentesíti az eszközt, ami a Föld védelme lenne idegen technológiákkal.

Elmondják Danielnek azt, amit már rég tudtunk, miszerint Krista ölte meg a barátját, de önvédelem volt. Ők csak kapva kaptak az alkalmon, hogy Teal’cre kenhessék, akit mellesleg még mindig fenyegetésnek tartanak. Abban biztos lehet, mert ezek után tuti megmogyorózza az egész bandát egy botfegyverrel. A raktárban egy megint újrahasznosított fekete gonoszember cseszi le a fehér gonoszembert, hogy minek hozta is Jacksont, de a fehér szerint nyugi van. Behozzák Kristát is, és megkérik Danielt, hogy fordítson, vagy ölnek. Amíg fordít, Pete megtalálja a rendszámot, ami egy bérelt autóé, és a bérlő már vagy fél éve halott. A kocsiban szerencsére van GPS, így hamar rálelnek a raktárra.

A Tröszt elküldi valahova a fordítást, törlik a merevlemezeket, aztán Danielt és Kristát lezatelik, végül a hangeffektből ítélve asgard sugárral távoznak. Mire Carterék beérnek, csak Danieléket találják meg. Az izgalmak után Sam igent mond Pete-nek. Teal’c visszaköltözik a bázisra, pakolás közben meg búcsúzkodik. Erik Teal’c tetkóját varázsolta a gördeszkája aljára, Krista meg szemez a chulakival, aki aztán bepattan a terepjáróba, és rapzenére távozik.

Címkék: csillagkapu
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2009.12.26. 15:59:32

Gratula a nyitókép miatt, nagyon jó.
"padlizsánnal fejbekúrja 50 méterről a futó suhancot"
A forgatókönyv írók biztos látták a Krokodil Dundee-t, csak ő konzervet hajigált.
"az a lefolyó már az övé" LOL

Hans Olo 2009.12.26. 16:00:17

A rész maga elég gyenge, én személy szerint mindig is feleslegesnek tartottam, nem is emlékszem, lesz-e jelentősége a további történet szempontjából, de ez a kép... Teal'c mikulássapkában... Hát ez feldobta a napom! :D Na meg ki ad tanácsot nőügyben? Hát persze, hogy Daniel...

blackshepherd · http://suckit.blog.hu 2009.12.26. 17:49:14

Bakker mekkora gáz, ebben a filmben tényleg ilyen magas fokú színészújrahasznosítás van?

Llew 2009.12.26. 19:32:46

@Hans Olo: azért 8 év után Teal'cnek igazán kijárt a bázison kívüli élet, egyébként lesz
@blackshepherd: hát nem mi találjuk ki:) Mondjuk első nézésre nem tudom kinek hány tűnne fel?

Hans Olo 2009.12.26. 23:12:47

@Llew: Persze, kijárt neki, nem is ezzel van a baj. Csak ha már kell csinálni ebből is egy részt, akkor lehetett volna jobb is szerintem. Sajna ez is egy olyan tipikus töltelékrész, még akkor is, ha van jelentősége a későbbiek szempontjából. De legalább a hv jól lett megírva belőle, grat, the black ball!

the black ball 2009.12.29. 20:53:35

@Llew: kösz, teljesen spontán jött.
Ha már Krokodil Dundee: "Ez kés?" És Teal'c előkap az utcán egy olyan kukacbelezőt. :]

@Hans Olo: ha nem is jobb, viccesebb lehetett volna. Elvégre a bázison kívüli Teal'c kifogyhatatlan humorforrás. Simán csinálhattak volna belőle egy 4x06 szintű részt, a Trösztöt meg átpakolják valahova.
süti beállítások módosítása