Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ments meg 5x7- Színjáték

2009. november 05. 16:00 - zenoli

Mick látogatja Tommy-t a munkában, és nem sokat teketóriázik, hanem a piálásról kérdezi egyből, biztos valami látnoki képességei vannak, vagy valami. Tommy mindenesetre még nem kész, hogy kiadja a titkait, mármint hogy megint inni kezdett kicsinyég, így tagad szemlesütve. Mindegy is, mert Mick jövetelének oka az, hogy Teddy-ről meséljen, aki ugye eltűnt valamerre balfenéken pár hete, de most végre ismét bejelentkezett a Gavin-rádión. Kiderül, hogy nem a környéken leledzik, hanem Megs-el együtt államot váltottak, és veteránkórházról veteránkórházra járva építik a lelkeket, adogatja az éjjeliedényeket miegymás. Tommy ettől teljesen elszörnyed, és kijelenti, hogy ha ő végigharcolt volna pár háborút, inkább visszamenne a lövészárokba, mint hogy Teddy lófráljon körülötte.

Miután ezt jól megbeszélték, Tommy távozna a munkából, mert úgy ítéli, lejárt a műszak, ám nem addig van az. Needles betartja az előző részben megfogadottakat, és valóban gecifőnököt játszik, mert mint mondja, még van 7 perc négyig, nincs lógás. Tommy nem igazán érti Needles eme kirohanását, de vitának helye nincs, inkább megy hátra, hogy a hátsó ajtón próbáljon kereket oldani. Itt a többiek éppen a hollywood-i hírességek ikerterhességeiről alkotnak összeesküvés elméletet, odáig már megvan a dolog, hogy valószínű valami négyheréjű koma járja ott az utcákat, és termékenyíti meg az arra érdemeseket. A téma igazán érdekes, de Tommy még mindig inkább lépne le, ám Needles-nek hátul is van szeme, mert kiabál, hogy még van ám 3 perc, csak nyughass. Így Tommy még mindig várakozó üzemmódban marad, majd amikor úgy ítéli, tuti idő van, lábujjhegyen kilopakodik az ajtón, de hiába, mert Needles karján érkezik vissza, ugyanis még mindig van 9 másodperc. Szépen együtt megvárják a visszaszámlálást, aztán végre nyomás van elfele. Főcím.

Tommy és Janet úton van Katy iskolája felé, hogy megnézzék a lányukat azon a színielőadáson, amiről ugye a múlt részben volt szó. Persze a vita már az indulás után hamarosan kirobban, ugyanis Janet hozott Tommy-nak is egy öltönyt, hogy azt kéne ám viselni, mert a lány így kívánja. Persze Tommy erősen tiltakozik a nem kényelmes ruha viselésének gondolatától, de hiába, ez a hétvége most nem róla szól. Majd téma lesz az is, hogy Tommy újra inni kezdett, ezen Janet kiakad kellőképpen, és meg is tiltja azzal a lendülettel, hogy a hét végén akár egy pohár ital is leguruljon azon a torkon, mert az tuti mindent elrontana. Tommy sem rest, visszavág, és kijelenti, hogy ott van Dwight, aki nem hogy alkoholista, de gyógyszerfüggő is, azért ez is elég nagy probléma, nem neki kéne magyarázni a nemivásról. Janet innentől kezdve nem hajlandó beszélgetni, de azt még odaböki, hogy legalább Dwight-nak jó nagy a farka. Na ez az a pillanat, amikor Tommy erősen elgondolkozik azon, hogy nekihajtson-e az első fának, avagy ne.

Lou éppen a bárban töpreng egy pohár vodka felett, jön Franco és kérdezi, mi a pálya. Lou elmeséli, hogy azon gondolkozik, hogy Tommy-nak talán igaza van, és úgy sincs semmi esélye Genevieve-nél, jobb lenne túllendülni a dolgon. Franco azonban bölcs pultos, és azt javasolja, hogy hívja fel a nőt, és valljon színt szemtől-szembe, mivel ezt úgysem meri meglépni egyik férfi sem, aki körülötte legyeskedik, így Genevieve ezt olyan üdítően meglepőnek fogja találni, hogy feltétlenül szex lesz a dolog vége. Lou megfogadja a tanácsot, és megy is egyből telefonálni. Meglepetésére Genevive tényleg igent mond arra, hogy a kapcsolatuk fizikai síkra terelődjön, 20 perc múlva találkozhatnak is. Lou boldog.

Janet és Tommy a lányuk szobájában ülnek, Katy még próbán van, így be kell érni a szobatárssal, aki nagyon örül, hogy végre megismerheti a befektetési tanácsadó aput, és a divattervező anyut. Gavin-ék kissé furcsán néznek a lánykára, főleg amikor az is kiderül, hogy ő már nem Katy, hanem Katherine, így kell nevezni. Aztán persze a lány is megérkezik, és viszi körbe a szülőket az iskola területén. Persze Tommy egyből számon kéri, hogy mi az, hogy hazudsz mindenkinek, ilyet nem szabad tenni. Azonban Katy szembefordul mindkettejükkel, és kijelenti, hogy ennél a családnál annyi gáz történt, példának okáért az, hogy ti elváltatok, de igazából nem is, meg hogy az anyámnak az apám testvérétől van gyereke, ja és Teddy bácsi lelőtte az öcsém gyilkosát, és ezért börtönbe is került, hogy jobb ezt az igazság dolgot nem erőltetni. Erre a szülőknek nincs jó válaszuk, de idő sincs több a lelkiéletre, mert Katy sürgeti őket, hogy nem lemaradni, haladjunk tovább.

Apu és anyu már a szállodában vannak, hogy átvegyék a szobáikat, de itt kisebb zavar keletkezik a mátrixban, mivel két szoba helyett csak egy van, így Tommy és Janet kénytelen lesznek egy éjszakát egy helységben tölteni. Mindenesetre már mindketten nagyon éhesek a sok izgalom után, így gyors ruhacsere után mennek is az ebédlőbe, ahol már több pár is eszik, akik szintén a kölkeiket jöttek megnézni. Lesz nagy ismerkedés, és hamar kiderül, hogy itt biza a sznob réteg legtetejével sikerült összetalálkozni. Persze Katy már előre beharangozta ezeknek a szülőknek is, hogy az övéi is menő, gazdag emberek ám, és ennek megfelelően is bánnak velük. Ám Tommy-nak egy idő után kényelmetlen lesz a helyzet, és nem is annyira akar kamuzni, így bevallja, hogy ő amúgy nem is befektetési tanácsadó, hanem tűzoltó. Ennek mindenki nagyon örül látszólag, és persze Janet is egyből szóba kerül, hogy akkor ugye ő sem divattervező? Janet azonban úgy dönt, ő hazudni szeretne ezeknek a kedves, nagyképű embereknek, és pár pohár itallal megtámogatva magát közli, hogy ő igenis divattervező, ez nem kamu. Tommy már sejti, hogy gáz lesz, csak még azt nem tudja, mekkora.

Lou izgatottan érkezik Genevieve kecójához, aholis azon nyombani bebocsátást kap, gyors menet, majd 5 perc múlva már az utcán örvendhet a sikeres bevetésnek kissé zilált ruházatát igazgatva. Közben Janet és Tommy is igen jól szórakozik, a nők természetesen kikezdik Janet-et, aki a vékonyságát BIZTOS, hogy a zsírleszívásnak köszönheti, és amúgy a ruhája is BIZTOS tavalyi modell. Janet a szurkálódást először csak úgy tudja elviselni, hogy megiszik vagy tíz koktélt, de nem szól vissza, majd az alkohol adta bátorságnak köszönhetően aztán azért ő is véleményt alkot egynémely itt megjelent sznob libáról, akik természetesen tátott szájjal döbbennek meg azon a hallatlan merészségen, hogy őket valaki sértegeti itten. Tommy mindenben volt asszonya mellett áll, kivételes összhang van közöttük, és miután jól megmondták mindenkinek a tutit, távoznak a kellemes vacsoráról.

Az út egyenesen a szobába vezet, ami ugye közös, és ezen az a tény sem segít, hogy Janet a fürdőszobából egy szál pendelyben jön ki. Tommy közli, hogy az ő botja ezt a látványt nem igazán reagálja le kellő hidegvérrel, és bár az agya tudja, hogy itt nem lesz ma szex, de a kuki mást akar. Persze az a vége, hogy dugnak egy isteneset, mindenhol és mindenen, de olyan hangerővel, hogy a sok nagyképű népség jön is ki a szobából, mivel azt gondolják szegények, hogy valahol tuti ölnek valakit. Végül kiderül, hogy itt éppen nem gyilkosság van folyamatban, ugyanis Tommy és Janet kiesik az ajtón a nagy igyekezetben, természetesen a többi szülő lába elé.

Végre meglátjuk azt is, mit csinál Teddy a veteránkórházakban, mert valóban ott van, az már tény. Éppen egy idős ember ágyánál áll, hogy támogassa, a papa azonban csak meghalni szeretne, és nem átall alkudni és pénzt felajánlani, ha Teddy netán elvégezné a piszkos munkát. Teddy persze nemet mond, és felháborodottan távozik, bár elgondolkozik azon, amit az öreg még utána susog, hogy egyszer majd ő fog egy ilyen ágyban feküdni, és ő is örülne a segítségnek.

Sean a laktanyában nyavalyog, a veserák érezteti hatását, bár a többiek ebből csak annyit érzékelnek, hogy Sean állandó székrekedéssel küzd, és siránkozik. Franco javasolja, hogy orvoshoz kéne ezzel a dologgal menni, mert lehet, hogy a vesével van valami, és mivel ennyire rátapint a lényegre, Sean egyből üldözve érzi magát, és inkább befogja a száját, nehogy már véletlenül mindenre fény derüljön. Lou érkezik nagyon boldogan és elégedetten, Franco egyből kérdezi is a részleteket, mi volt, mesélj. Lou-t sem kell sokáig kérlelni, megoszt mindent a kíváncsiskodóval, és elmeséli, hogy nem elég, hogy volt egy egészséges szex, de mindezt még Tommy-nak is be tudja bizonyítani, mivel Genevieve leírt mindent egy darab papírra, ha esetleg Tommy nem hinné el. A nagy örömnek azonban riasztás vet vége, menni kell menteni.

A munka nem túl szívderítő, nincs működő tűzcsap, így az épületet veszni hagyják, ám amikor már mindenki kijön, látják, hogy Sean bizony hiányzik. Mennek vissza halálra rémülve, hiszen minden ég, Sean nem válaszol a rádión sem, mi történhetett. Ahogy nyitogatják egyik ajtót a másik után, az egyik mögött meg is találják, éppen wc-n ül a szerencsétlen, és végre napok óta először könnyít magán, ezért nem érdekli holmi égő ház sem, csak a végtermék.

Tommy és Janet eközben éppen ebédelnek Katy-val és a szobatársával, aki nagyon komoly és választékos, nagyjából mint mindenki ebben az iskolában. Amikor a szobatárslány kimegy wc-re, Katy utána küldi az anyját, mivel a csaj kicsit bulímiás, de ha valaki ott van, akkor állítólag nem. Így apa és lánya kettesben marad, lehet beszélgetni. Katy-t az érdekli elsősorban, hogy mi a pálya Tommy és Janet között, mivel látta őket kézenfogva, tán javul a helyzet? Tommy elmeséli, hogy igen, most jobb, meg egy szobában is aludtak, és amúgy is ők mindig kötődni fognak egymáshoz a lányaik miatt. Katy kijelenti, ha kibékülnek, többet fog hazajárni, enyhén érzelmi zsarolás szaga van a dolognak.

Megs is a veteránkórházban szórakoztat egy öregurat, aki udvarol neki ezerrel, mert szerinte Meggie nagyon szép, biztos szerepelt már színpadon, vagy valami. Persze így történt, meséli Megs, hogy amikor még középsulis volt, volt egy darab, amiben nővért játszott. Ahogy előadja a sztorit, egyszer csak azt látja, hogy az öreg igencsak mozog a takaró alatt. Kiderül, hogy annyira érdekesnek találja a történetet, hogy ki is használja, hogy meghúzogassa kicsit a répáját. Megs rendes, mert nem zavartatja magát, sőt van annyira diszkrét, hogy hátat is fordítson.

Zajlik Katy előadása, a szülők nagyon büszkék egy szem kisebbik leányukra, majd mikor vége az egész hajcihőnek, mennek hátra a színfalak mögé virággal, és tele lelkesedéssel. Katy azonban beléjük fagyasztja a szót, amikor kijelenti, hogy hallotta, hogy Janet lekövérezte egyik iskolatársa anyját a vacsoránál mindamellett, hogy úgy berúgott, mint állat. Janet és Tommy magyarázkodna, ám Katy nem tűr ellentmondást, és kijelenti, hogy ennyi volt, ő idetartozik, a szülei nem, jobb, ha elhúznak. Tommy-ék összetörve oldalognak el, és ülnek be a kocsiba. Itt Janet még egy kicsit kesereg azon, hogy ő még attól félt, hogy majd Tommy cseszi el az egészet, erre tessék, ő volt az ügyeletes barom. Majd elindulnak haza, mert itt már nekik nem terem babér, és mikor kikanyarodnak az útra, látjuk ám, hogy Katy ott bujkált a fák között, és könnybelábadt szemmel nézte végig a szülei távozását, majd fut vissza a biztonságot adó falak közé.

Címkék: ments meg
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makepeace 2009.11.05. 19:49:59

Zseniális rész volt!Végig vinnyogtam az egészet!
Janet:Megnevetett.
Tommy:Úgy,hogy kiesik a tolószékből?LOL!!!
Bár szerintem a mai részt is láttam a hétvégén,mert ezt csak tegnap néztem meg.
Szombaton nem ez volt fenn az axn-en.
Köszi a hv-t!!!

zenoli 2009.11.06. 13:16:44

@makepeace: AZt én is néztem, hogy az 5x7 név alatt már a következő rész ment. Gyorsan meg is kellett néznem, nem barmoltam-e valamit, de nem én voltam a hunyó:)
Amúgy az 5. évad érezhetően jobb, mint az előző volt, sokkal több poén van benne, amin lehet vidulni.
süti beállítások módosítása