Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 5x16 - Nem a mosoly teszi a barátot!

2009. október 29. 10:42 - Tm

Fekete nap a Scavo's pizzéria életében amikor árcímkékkel kell ellátni a berendezést. Tom ki is van bukva rendesen. Lelkiállapotán nem sokat segít, hogy a nulla empátiával bíró zsugori környékbeliek ráadásul bagóért akarnak hozzájutni kedves ökölnyom-horpadásokkal díszített sütőjéhez és társaihoz. Tüskésdisznó állapotban tesz-vesz, és szokatlanul undokul reagál a felbukkanó Orson mély együttérzésére is - ami részben azért érthető. A szintén önsajnálatban tobzódó egykori fogorvos ugyanis úgy érzi, hogy Tommal bizony rútul kibabrált a sors - pont mint vele. Mi van? Milyen párhuzamos-életút elmélet? Engem a válság meg egy durva rágalmazás tett tönkre, téged meg lecsuktak, mert ...mért is...mért is? Ja, csak nem elütöttél egy embert? Érzed a különbséget, ember?

Orson nem érzi, de azért elnézést kér. Közben pedig azon agyal, hogy mit érdemel az a bűnös, aki ahelyett, hogy az együttérző gesztust értékelné, ilyen gorombán bánik a kedves kis Orsonnal. Annyit minimum, hogy a nagypapájától örökölt cuki sótartója az önérzetében sértett zakózsebében landoljon. Így ni. Otthon Bree véletlenül megtalálja a Scavo's-ból származó immár kultikus tárgyat. Orson megértésre vágyva elmeséli hogy került hozzá. Bree elképedve hallgatja, és szigorú anyukaként megparancsolja  Orsonnak, hogy azonnal vigye vissza.

A pizzéria teljes kiárusításából Scavoék ki tudják fizetnia hitelezőket meg Breet, de ennyi. Lynette aggódik a további megélhetésük miatt, főleg, hogy Tom egyelőre iszonyú önsajnálatba és fürdőköpenyes depresszióba menekül. Breenek eszébe jut, hogy a kiadója épp marketingest keres, és baráti segítségként sitty-sutty összehoz egy vacsorának álcázott oldott állásinterjút. Lynette reménykedik, Tom maximális erőfesztése a témával kapcsoltban viszont kimerül egy parancsra produkált borotválkozás-fogmosás kombóban. (Bree Bruce névre hallgató kiadója mondjuk első blikkre nem is ér többet, mert egy igazi ősseggfej.)

Ahogy kell, a desszert előtt Bree finoman előhozza az állás ügyet, majd kávégyártás ürügyén magával ráncigálja Orsont is a konyhába. A háromszemélyes állásinterjú egészen szokatlan hangulatban zajlik. Bruce kérdéseire ugyanis a pályázó csak néhány unott nem tudomot dünnyög, miközben kétségbeesett felesége próbálja menteni a dolgot - amit mellesleg külön nehezít, hogy a fantasztikusnak ígérkező munkakört mintha épp rá szabták volna. Amikor Tom a rendszeres párizsi utak hallatán is csak a petrezselymes krumplit turkálja Lynette kiakad, és bevallja Bruce-nak, hogy tulajdonképpen ő is reklámos. Ó, micsoda szerencse! - mosolyog Bruce, Lynette, a konyhába! - vicsorít Tom, akinek - most, hogy veszni látja - hirtelen mégiscsak fontos lesz az állás. Vagy legalább is a megszerzése.

A konyhai anyázós egyeztetés után két mindenre elszánt gladiátor ül vissza Bruce-hoz, akiknek jól láthatóan egy célja van: legyakni a másikat és elhappolni előle az állást. Bruce kezdetben érdeklődve, később meghökkenve figyeli az egészen alantas dolgokkal egymásra trompfoló párocskát: Szívem, te is mondta, hogy én vagyok a legjobb. Aha, drágám, a legjobb - a volt beosztottjaim között, én ráadásul franciául is beszélek, oui. Ami persze egyáltalán nem szükséges ahhoz, hogy az ember olyan sikeres nemzetközi kampányokat tudjon kitalálni, mint pl. az én Professzor csipszes klasszikusom. - és így tovább, és tovább az olyan mélyütésekig, mint a "Tök béna főnök vagy, miattad ment csődbe az étterem." és a "Jó, de neked meg bármikor kiújulhat a rákod".

Bruce tényleg egy seggfej, de ezen a ponton inkább hazamegy. Búcsúzóul még kvázi lebuzizza Orson amiért tortát süt. ami bosszúért kiált, ezért Orson megpróbálja lenyúlni Bruce fétistárgyát, a diktafont. Bree kiszúrja a műveletet, visszaszerzi a cuccot, és alaposan megfeddi a lopásért rosszcsont Orsont - amiért este a kedvenc fülbevalója meglovasításával lakol. Scavoék otthon megállapítják, hogy sokat tanultak magukról és egymásról az este, majd egy cuppanós csók kíséretében megegyezenek, hogy - hamár ennyire szereten dolgozni - Lynette lesz a kenyérkereső a családban.

Katherine bulival ünnepli Mike-kal való összeköltözését, amire - a csajok legnagyobb döbbenetére - meghívja Susant is. Aki - a csajok még nagyobb döbbenetére - el is fogadja azt, sőt, a szuper bóléstálját is szívesen kölcsönadja a nagy napra. Bree szerint ez csodálatraméltó, Edie és Gaby szerint, főleg abnormális, Lynette csak simán szkeptikus. A Mike női közti harmónia viszont tényleg működni látszik - egészen addig, míg ki nem derül, hogy a kandalló fölé akasztott akvarellt maga Susan festette Mike-nak a nászútjuk emlékére, ami miatt Katherine villámgyorsan a garázsba száműzi a remekművet. Viszont mindenkinek azt állítja, hogy portörlés közben eltört az üvege, és csak ezért, de tényleg csak ezért és szigorúan átmenetileg lóg a helyén egy romantikus fotó egy kockásinges emberről és róla.

Susan kihasználva a buli lehetőségeit portyára indul. Meg is találja a festményt elcsomagolva, és ártatlan bociszemekkel jelenti a dolgot Mike-nak. Ezek után nem meglepő, hogy hamarosan egy De, miért hazudtál? kezdetű orditozós monológ emeli a buli fényét. Ráadásul Mike elvárja Katherine-től, hogy egy cserepes növény kíséretében bocsánatot kérjen Susantől. Katherine megteszi, bár talán kicsit más szöveggel köríti a növényátadást, mint amit az utca túloldalán váró Mike képzelt. Susan elismeri, hogy ronda húzás volt, de szerinte a másiknak akkor sem kellett volna csak azért kiutálni a képet, mert ő festette. Gondolkodj már Susan, az isten áldjon meg, szakad ki Katherine-ből. Van egy közös gyereked a pasimmal, velünk szemben laksz, biztos, hogy akarnom kell a nappalimba is egy festményed a nászutatokról? Susan úgy látszik végre megérti, másnap ugyanis beront a szomszédba, ahol egy felháborodott Nem is érdemlitek ti ezt meg! felkiáltással egyszerűen hóna alá csapja a képet, majd távozik - egy Katherine-nek küldött cinkos kacsintás kíséretében.

Soliséknak egyre terhesebb a Braddel kötött alku, mert a főnök a kizsarolt bónuszért igencsak megdolgoztatja Gabyt. A kussolás nem elég, hol a gyerekeire kell vigyázniuk, hol alibit kell biztosítani a féregnek, hol kifejezetten lefoglalni Mariat, hogy a főnök úr hetyegni mehessen a kis fodrászlánykájával. Egy nagy pfúj az egész. Carlos tojik a pénzrea, inkább már kiszállna, Gaby szerint viszont igenis fontos szempont, hogy ezekben a nehéz időkben a személyi edzőjének és a masszőrének továbbra is legyen munkája. Annyit azért bevállal, hogy megpróbálja a szőke spinét rábeszélni a szakításra. A csajnak azonban lelkiimeretfurdalása nincs, fodrászollója viszont van, és látszik rajta, hogy szívbaj nélkül vág Gabynak egy csinos felcsúszott frufrut, ha továbbra erölteti a Bradley csak kábít, Maria viszont terhes vonalat.

A látogatás híre eljut Bradhez, aki villámlátogatáson kéri számon Gabyn, hogy mit ugrál, amikor ő is csalta Carlos anno. Aztán hozzáteszi, hogy az meg mennyire gázos, hogy csak addig aggódik Maria miatt, amíg ez nem jár anyagi veszteséggel. Gaby szeret jókat gondolni magáról, így ezen a ponton kiakad, és közli, hogy akkor ő befejezte ennek a hülye kis viszonyonak a fedezését. Bradley visszakozna, de már késő. A megbeszélés végén abban maradnak, hogy Brad nem várja meg Gabyt, hanem maga vallja be Marianak a Hello Kittys pénztárcát hordó csaját, Carlos viszont egy üres dobozzal felszerelkezve jelenik meg hétfőn a munkahelyén. Utóbbira végül valószínűleg nem lesz szükség, a heves természetű Maria ugyanis egy határozott késszúrással honorálja Bradley őszinte vallomását.

Edie és Dave a helyi Sparban összefut egy pappal, aki "Á, visszaköltözött!" felkiáltással üdvözli Dave-et. A férj feltűnően mondvacsinált ürüggyel lerázza asszonykáját, majd nyomatékosan megkéri a papot, hogy kussoljon, mert ő már új életet kezdett. Pap el, Edie jön, Dave félreértésről magyaráz. Edie viszont nem hülye. Felkutatja a környékbeli papot, és megkéri, hogy meséljen neki Dave múltjáról. A pap udvariasan kitér a dolog elől, de Mrs. Dashnek szólítja Edie-t, ami azért a józan ésszel alaposan megáldott és sokatlátott Edie-nek épp elég ahhoz, hogy hazaérve beüsse a David Dash nevet a gugliba.

19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2009.10.29. 11:02:09

Bruce csak elérte, hogy ne kelljen dolgoznia....

Johnny336 2009.10.29. 12:42:17

Ki az a Bruce? :D

Orson karaktere valami ritka irritáló, az ő hátába vágtam volna a kést a forgatókönyvírók helyében :)

filleamant 2009.10.29. 12:53:02

most,hogy elolvastam ezt a részt,visszaemlékeztem és rájöttem (a mostani részeket összehasonlítva ezzel),hogy susan nagyon kedves és udvarias,katherine meg 1 undorító és visszataszító nőszemély -.-"
amúgy azt a részt kihagytad,hogy amikor bruce megérkezik a vacsorára és bree bemutatja orsonnak már akkor kigúnyolja őt a neve miatt,a tortás rész már csak hab volt :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.10.29. 13:03:46

"egy cuppanós csók kíséretében megegyezzenek, hogy - ha már ennyire szeret dolgozni - Lynette lesz a kenyérkereső a családban."

Lehet, hogy csak én nem értem, de miért ne dolgozhatnának mind a ketten? A legkisebb gyerek is már iskolás, és az étteremben is mind a ketten melóztak...

"beüsse a David Dash nevet a gugliba"

Ami ha jól emlékszem Global Search névre hallgatott :-)

Dorkapa 2009.10.29. 13:53:48

Gangon ül 4 csaj: K. osztogatja a buli meghívóit, miközben csatlakozik Susan. Kínos csönd után tudják meg a többiek, hogy ő már korábban meg volt hívva és elfogadta a meghívást. Ezt és a jó kapcsolatot a többiek nem érzik normálisnak. A normális az az, ahogyan Gaby leinti a közbeszóló, korábban Carlossal kavaró szőke luvnyát: "Kuss ribanc!"
Szerintem - és az asszony szerint is - ez nagy volt! :)

eperlekvár 2009.10.29. 15:30:46

@filleamant:
Miért lenne Katherine visszataszító?

Te kitennéd a párod exének festményét a kandallód felé?

eperlekvár 2009.10.29. 15:32:01

@Johnny336:
Orson sose volt százas!!! Most sem volt rosszabb a karakterénél.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.10.29. 15:39:14

Szédületes rész volt. Rengeteget röhögtem.
Orson hajának mi baja? Olyan, mintha bénán lenne festve... És ez a kleptománia mióta van nála mint büntetési módszer?!

Acron 2009.10.29. 15:47:34

A legjobb rész szerintem:
Edie: Susan, szerinted ez normális?
Susan: persze, már mindent megbeszéltünk.
Edie: Gaby, emlékszel, amikor Carlossal kavartam?
Gaby: Kuss, ribanc!
Edie: EZ a normális reakció!

És azok az arcok közben!!! Szakadtam a röhögéstől!!!

Egike 2009.10.29. 15:52:49

A "Kuss Ribanc" mondaton vagy fél órát röhögtem :-DD
Orson meg nagyon szánalmas..... szerintem.

filleamant 2009.10.29. 16:09:05

@eperlekvár: nézd meg a 6. évad első pár részét és meglátod miről beszélek ;) egyébként pontosan így kezdtem a komment elejét: "a mostani részeket összehasonlítva ezzel" mostani=6. évad

sherryl · http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:q-QXpNo7FzFwSM:http://2.bp.blogspot.com/_w3cdwJYuetM/SYYqkaYsTwI/ 2009.10.30. 10:11:53

SPOILER!!!
@filleamant: én is utálom a mostani (6.évad) részekben:S
tiszta ellenszenves,igazán kiírhatnák már:P
Annyira nem volt spoiler,de azért kiírom:D

gastro vazze 2009.10.30. 12:51:59

@sherryl: hát te hülye vagy! szerintem meg nagyon is jó, hogy meghülyitették a karakterét :)
Aki ellenszenves az a Huffmann férje, ezzel a ikerprojecttel! :)

irkálofirkálo · http://riaalkot.freeblog.hu/ 2009.10.30. 22:58:53

Kuss ribanc! :'D szakadtam! Olson meg kleptomániás lett,komolyan semmi más nem hiányzott..viszont azt bírtam,ahogy a pitét azelé az "ÖTLET-es fickő elé vágta xDDD

perzsmacska 2009.11.01. 22:13:19

@filleamant: De mi miatt? Nagyon kevés nő viselné el, hogy a kedvese a volt feleségéhez kapcsolódó romantikus emléket tegyen ki a közös otthonba.
Susan volt tapír, hogy átkutatta Kathrine házat. Semmi köze a dologhoz.

Tm 2009.11.02. 20:26:35

@filleamant: bocs, de az előzővel eléggé egyértelművé tetted az évadzáró nagy kérdését, ezért szedtem ki.

filleamant 2009.11.02. 21:00:59

@Tm: bocsi :$ csak már nagyon idegesítőek ezek a hülye kérdések,amikor szerintem világosan leírtam,hogy 6. évad,de mindegy...még egyszer elnézést

Tm 2009.11.02. 21:23:11

@filleamant: semmi baj, az kiderült h nem rosszindulatú spoiler volt.
süti beállítások módosítása