Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 1x12 – The Box, Part 1

2009. szeptember 09. 16:00 - Milo Rambaldi

Király duplarész jön, de a legutóbbira sem lehet panasz, kaptunk jó nagy meglepetést. Mert nem Jack a KGB ügynök, hanem a halott Laura. Aki eredetileg Másenyka volt, de jól átbaszta Jacket, mert lazán irodalom-szakos hallgatónak nézte, biztos szexi lehetett a tarisznyája. Pedig közben Vaughn apját is meggyilkolászta a kis Shakespeare-rajongó, és családalapításra is jutott idő, KémFater és KémMuter gyermekeként lett KémBarbie, azaz Syd. James Bond elmehet a jó francba.

Jack kijelentését követően folytatjuk, Syd kirohan, Jack utána, várj, ne menj sehová, nyugodj le. Nyugodjak le? Igen, nekem is fájt, amikor kiderült, hogy életem szerelme annyira igazi, mint Magyarország költségvetése, szól KémFater. De túléltem. Jó, mondja Syd, én meg nem fogtam fel ezt az egészet. Haza is tűz, majd KémMuter összes fotóját tűzbe veti, és megy tova Vaughnhoz. Bocsánatot kér tőle anyja szemétségéért, majd egy gyors ölelkezés következik. Ha ilyen ütemben folytatják, soha nem jönnek össze. Syd tesz azért egy gyors lépést, hokimeccsre hívja Vaughnt, majd bedobja a bomba hírt: ki akarok lépni. Vaughn szerint ezt nem lehet. Közben Will is abba akarja hagyni az SD-6 nyomozást, mert mindenki megnyuvad, aki az SD-6 szót hallja vagy mondja.

Az SD-6 garázsába hajt be dekódolóval egy légkondijavítónak álcázott csapat, kilövik a biztonsági kamerát, meg az őrt, aki lemegy. A csapat átjut a lézeres hercehurcán, nyaktekeréssel kiiktatnak még egy őrt, majd a renegátok vezetője, aki nem más, mint Quentin Tarantino, öltönyt húz, és betűz az SD-6 épületbe. Sloane éppen felesége orvosával akarna beszélni, amikor döbbenten látja a kamerán a jövevényt, Syd is érkezik autóval, a „légkondis” csapat őre KémBarbie seggét bámulja, majd észhez tér, pisztolyt ránt, és hátulról befogja Sydet. Főcím.

Syd megússza ezt is, mert érkezik Jack, elvonván ezzel az őr figyelmét, beszállnak a liftbe, közben megy a vita, hogy gondolod lányom, hogy csak kilépsz, ez öngyilkosság, Arvin mindenkit kinyírat majd, aki a közeledben volt valaha, Syd válaszolna, de a lift lerohad. Sloane közben azonosítja a behatolót, McKenas Cole az ürge neve, de mire bármit tehetne bárki, elgázosítják az embereket, és mindenkit megkötöznek. Ilyen könnyű lenne elfoglalni az SD-6-ot? Fura... Will eközben újra furcsa telefont kap a budin, menj ki, és ott lesz egy boríték. Attól majd beszélni fog a fószer a börtönben (McNeil), aki múltkor elküldött. Nem akarom, hogy beszéljen, mondja Will, és összegyűri a borítékot. És más ügyek után néz. Jenny csak les. Will is, amikor vacsora közben odalép egy leányzó, én vagyok McNeil lánya. Nem is akarsz velem beszélni? Nem te hívtál ide? Akkor ki hívott? Nem is érdekel?

Vaughn és Weiss dumálnak apu haláláról, meg KémBarbie tervezett dezertálásáról, mikor is beesik egy antipatikus köcsög: na figyuzz, Michael fiam, te vagy itt a fő hír ma, ezért Barnett, aki egy pszichiáter, is veled akar beszélni. Na húzás. Ugrunk Jackre és Sydre, a felvonó elindul felfelé, egy géppisztolyos őr vár fent, de a csonka KémCsalád a lift tetejéről nézi a genyát, majd egy kis kameraszerelést követően felfedezik, hogy elfoglalták a teljes épületet, és az ellen öt főt számlál. És biztosan nem a K-Directorate, mert ők visszakapnák a szívességet. Közben Cole beszél Arvinhoz, aki emberei között megkötözve ül a földön, mint valami Z-kategóriás bankrablós filmben. Cole beszél: az egy dolog, hogy neked dolgoztam, az meg egy másik, hogy majdnem megdöglöttem Csecsenföldön, és hiába áll neked jól az ősz haj, oda fogod adni a széfből a cuccot, ami nekem kell, meg az új főnökömnek, Az Embernek. Ha nem adod oda, akkor majd lemegyünk egy-két drinkre a beszélgető-szobába. Ahol kínozni szoktad az embereidet.

Vaughn megy csihodokihoz, Dr. Barnett kíváncsi fajta. Milyen viszonya van Sydneyvel? Baráti? Vagy kapcsolattartói? Mit vett neki karácsonyra? Tudom, hogy vett. Akar róla beszélni. Vaughn nem akar, dühödten elrohan, majd kiderítem, ki árulkodott. Sokat nem kell nyomozni, az előbbi kis köcsög a feljelentő, Haladki a neve. Vaughn neki is esik rendesen. Jack és Syd kandikamerázása folytatódik, felfedezik, hogy a széfből kell valami az ellencsapatnak. Ez csak azért gáz, mert ha kinyitja valaki a széfet, amikor vészhelyzeti állapoton van a rendszer, akkor 500 kiló C4 robbanószer lép működésbe azonmód. A széfkód-törő Marshall szobájában van. Ahová valahogy be kell jutni. Syd szerint majd kihalásszák a cuccot. Szó szerint.

Arvinbácsi kínzószékbe kötözve hallgatja Cole sztoriját. Cole azt hitte, CIA ügynök, na persze kiderült, hogy nem az, de előtte 38 napig verték. Majd mutattak neki valamit. Amit majd Arvin is meglát, ha nem lesz jófiú, és nem adja oda a széf kódját. A valami egy dobozban van. Cole szerint minimum a világvége következik be, ha a dobozt kinyitja. Közben Jack hősködik, hogy majd ő megy a kódtörőért, de Syd leállítja, és elindul a szellőzőnyíláson keresztül, közben meg azt dörmögi, hogy el se hiszem, az SD-6-ot mentem meg éppen. Pedig igen, KémBarbie a szellőzőből vadászik egy halas hűtőmágnessel Marshall kódtörőjére, azt ne kérdezze senki, hogy bír el egy miniatűr mágnes egy hatszor akkora tárgyat.

Ez végül nem is lényeges, mert Cole-ék közben berobbantják a széfet, a kódtörő leesik, elérhetetlen helyre méghozzá. Cole a kódot akarja Sloanetól, aki csak annyit mond, hogy hehe, nem veszlek komolyan, te köcsög. Jó, akkor kinyitom a dobozomat. Amiben a pokol tűi vannak. És megbánod azt is, hogy a világra jöttél. Egyből nem őszinte Arvin mosolya. Syd pedig be akar mászni Marshall szobájába. Apja szerint ez nem a legjobb ötlet, de SOS-t küld a többieknek a kamerajelzőfényen át, Dix veszi az adást, és rohamot színlel, Marshall meg Stockholm szindrómára panaszkodik. Előbbit lekötözéssel kezelik, utóbbit pofán vágással, de Syd megszerzi a kódtörőt.

Willt látjuk ismét, McNeil lánya könyörög neki, nyomozz, mert nem akarom, hogy más is úgy járjon, mint az apám. És ha kell, el tudok bújni. Will kikapja a borítékot a kukából, amiben egy kulcs van. Közben Cole még mindig a tűkről mesél. Egy bazi erős mexikói kaja, ami háromszor is csíp? Pehelyszuflé a tűkhöz képest. De szúrom is. Arvin megszólal: ne szúrj, hozz inkább egy tollat. Gyáva disznó. Sloane bemondja a kódot, Cole azért belevágja a tűt, miért is ne, Syd pedig átállítja a kódot, nehogy felrobbanjon mindenki. Viszont Cole-ék kiszúrják Sydet, el is kezdenek lőni a szellőzőre, Syd egy ventilátor felé halad, látszólag csapda. Vagy mégsem?

Címkék: alias
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása