Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Minden lében négy kanál (Burn Notice) 1x01 - A vég kezdete, 2. rész

2009. július 22. 11:00 - Sikamlós Jim DiGriz

Íme a pilot második része, nem vagyok műsorszerkesztő, úgyhogy csak gondolom, hogy van jó indok arra, hogy kettészedték. Ja, és Sugar magyar neve Cuki, ebben a hogyvoltban már helyesen írtam.

Ez is megvolt, Michael ballagna el, de egy szőke, fukszos srác bemutatkozik neki: ő Cuki, és Michael rontja az üzletét. Egy barátinak szánt paskolással sikerül eltalálnia kémünk törött bordáját, aki azonban egy kézkicsavarással csillapítja a kedélyeket, és a földön hagyja a magát kissé túlbecsülő dílert.

Találkozó a műkereskedővel, akitől megtudjuk, hogy néhány hónapja egy ingatlanfejlesztő, akinek sajnos nem emlékszik a nevére, megpróbált eladni néhány képet, de túlárazta őket, és a nyakán maradtak. Nem meglepő módon a képek azok, amik most Mr. Pyne villájából tűntek el. A rózsaszín pulóvert hanyagul a nyakában viselő kereskedő mosolyogva felajánlja Michaelnek, hogy szívesen megmutatna neki néhány remek görög-római meztelen birkózó-szobrot, mire hősünk újra bemutatja, hogy mennyire kényszeredetten tud nevetni, ha kell.

A következő lépés: betörni a Pyne-villába. Néhány dokumentum átnézése és lefotózása után Mike már meg is mutathatja Javiernek, hogy a főnöke saját magát rabolta ki, hogy enyhítse az ingatlanpiaci buktákat, és őrá szeretné kenni az egészet. Javier kisfia pedig még mindig azt szeretné, ha Michael lelőne mindenkit.

Kémünk meglátogatja Mr. Pyne-t reggeli közben, és felvilágosítja, hogy van néhány terhelő bizonyítéka ellene, amik persze akkor is a rendőrségre jutnak, ha Javier-rel történik valami. Miután ezzel sikeresen felbőszítette őt is, és Vince-t is, tudja, hogy ideje kicsit jobban figyelni rájuk, nehogy valami csúnyán gondolkodjanak, és ezért két mobiltelefonból összeszerel egy lehallgatót. Utána, hogy még valami veszélyeset csináljon, elviszi Fionát vacsorázni. Itt megtudjuk, hogy Fi sem hagyományos cicababa, ugyanis bankokat rabolt az IRA-nak, és nagyon-nagyon szeret lövöldözni. A vacsora után emelkedett hangulatban készülnek bejutni Michael lakásába, de Cuki egy embere jelenik meg, pisztollyal. Fiona újabb oldalát ismerjük meg, gond nélkül lekapcsolja a fickót, de sajnos Michaelnek már elveszett az este varázsa, így Fi távozik.

Másnap, miközben Sam telefonon figyelmezteti kémünket, hogy Vince már nyomoz utána, ő bevásárol egy barkácsboltban. Eközben megtudjuk, hogy a pisztoly ugyan jó dolog, de a széles ragasztószalag sokszor okosabb tervekre tud sarkallni. Most például arra, hogy a gipszkarton falon bejelölje, nagyjából hol lesz Cuki térde, amikor a kopogásra jön ajtót nyitni. A második lövést már üvöltés kíséri, úgyhogy bevált a terv, de mivel drága dílerünk valószínűleg fegyverrel jött kukucskálni, Michael inkább a hátsó falon kivágott lyukon megy be a lakásba, elveszi a szőke kölök fegyverét, ad neki kötszert és húsz percet, hogy örökre eltűnjön.

Jöjjön hát a barkácsolt lehallgató telepítése. Sam kever egy reggeli Bloody Maryt, majd egy előre beavatott taxissal adat magának egy állast, hogy beessen Mr. Pyne kocsijába, és eldugja a kütyüt. Ez is megvolt, Michael meglátogatja anyut, de a visszaemlékezések kellős közepén jön a telefon: Vince elindult, hogy meglátogassa Javier fiát. Michael összekap néhány, elsőre találomra kiválasztottnak tűnő dolgot a garázsban, majd kiáll az úttestre, és figyeli az autókat. Nemsokára jön egy régi izomautó, kémünk megállítja, áttessékeli a sofőrt az anyósülésre, megnyugtatja, hogy ez nem rablás, csak kell neki egy nagy autó, amiben nincs légzsák, és elhajtanak.

Javier háza közelében meg is látjuk Vince-t, aki épp keresgéli, hogy hova is jött. Michael lendületből belehajt a kocsijába, kiugrik, és hozzákötözi a légzsák pofonjától kába izomembert a kormányhoz. Majd lecsatolja az órát Vince kezéről, elveszi a tárcáját, és javítási költségre az izomautós srác kezébe nyomja mindkettőt. Michael hazaviszi magával Javier fiát, kérdezgetni kezdi őt a monoklijáról, mire a srác elmondja, hogy sokszor megverik a suliban. Kémünk némi vonakodás után elkezdi bunyózni tanítani őt.

Máshol, máskor: Sam Axe besétál egy bárba, és nahát, leül a két FBI-os asztalához, és elkezdenek Michaelről beszélgetni. Meglepetésükre kémünk csatlakozik, Sam borzasztó kínban van, és megtudjuk, hogy az ügynökök sem mondhatnak semmit, csak azt, hogy hősünk ne gondolja, hogy nincs veszítenivalója. Ők távoznak, Sam magyarázkodni kezd a nyugdíját ért fenyegetésekről, Michael mentőövet dob neki, mondván inkább egy barát súgjon róla, aki talán csak pont annyit mond el, ami feltétlenül szükséges. Sam fellélegzik, Michael pedig elindul, hogy befejezze az ügyet Pyne-nal.

Javier házában lesz a találkozó, kémünk pedig épp átrendezi az egészet, némi taktikai előnyért. A rosszfiúk megérkeznek, de Javier helyett Michaelt találják, aki némi beszélgetés után lefegyverzi Vince-t, aki a tükrök elrendezésével létrehozott rossz fényviszonyok miatt kap egy golyót a pánikoló Mr. Pyne-tól is.

Vince a kanapén vérzik, Mr. Pyne pedig a székhez kötözve éppen elszenvedi, ahogy Michael elhelyezi az ujjlenyomatait Vince pisztolyának elsütőszerkezetén (mert bármilyen ügyvéd kimagyarázza a fegyver külsején lévő ujjlenyomatokat, de ha belül is vannak…). Kémünk nyert helyzetben van, ki is harcol némi pénzt Javiernek, egy főiskolai alapot a fiának, és egy beismerő vallomást a rablásról Vince-től. Az ügy lezárva.

Hősünk még megnézi, ahogy a Javier fiának adott tanácsok beérnek és leveri a nagyobbik srácot, aki bántotta, majd hazaindul. A lakásban azonban egy feltört zár fogadja és a padlót fotók borítják, amik nagyjából lefedik az elmúlt néhány nap összes történését. Gondolkodóba ejtett kémünk még egy prospektust is talál a földön:

„Isten hozta Miamiban!„

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takika 2009.07.22. 11:46:11

A szetszedest mar a kinti studio megteszi, az europai piacra a sorozatok egyenlo epizodokra elosztva jonnek, ezert vannak a dupla pilotok mindig kettevagva.

Sikamlós Jim DiGriz 2009.07.22. 11:51:11

Tegnap este én is épp valami hasonlóra gondoltam, mikor néztem, ezek szerint helyesen :). Gyanús volt, hogy van főcím meg összegzés :).

Sikamlós Jim DiGriz 2009.07.22. 14:13:21

Hát, ha Fionára gondolsz, a Sorozatjunkie egyik kommentelője szerint Major Melinda az (én elképesztően nem tudom felismerni hang alapján az embereket).
süti beállítások módosítása