Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 3x09 - Game of the Week

2009. július 17. 16:00 - Sigismundus

Riggs érkezik haza a Keleti Partról és kocsiját kicsit furcsán parkolva találja. Dühöngve ront be a házba és javítást követeli. De Billy bátyónak sincs jó kedve, egy csomó üres üveg közt ül, és közli, Mindy kirúgta. Azon kaptak össze, házasság után Mindy dolgozzon-e? Tim csak áll, nem tudja, sajnáljon, vagy gratuláljon?

Reggeli a Taylor házban, Tammy közli, legszebb ajándék szülinapjára az volna, ha nem tartanák meg. Nem csal ezzel mosolyt Julie és Eric arcára.

Edzés. Következő meccs a Rájátszásé, Taylor edző beszédet tart. Emlékezteti a veteránokat, mi is bejutni oda, az újak pedig hamarosan megtanulják mi is részt venni ebben. És nagyon reméli, lesznek olyan jó csapat mint év elején, mert ez számít csak, az ősellenség Arnett Meade ellen… És edzés. Aiken megint egy nem tetsző dolgot csinált. Matt bár WRt játszik, és könnyen elkapja a labdákat, edzői utasításra kímélik a védők. Taylor azonban kemény, ha WR akar lenni a srác, hát legyen, ahhoz a blokkok is tartoznak. És Mattünk máris a földön, majdnem minden alkalommal…

Buddy Garrity és Rodell polgármesternő szakítja meg az edzést. Jó hírt hoztak. A Dillon Panthers a Hét Csapata Texasban, pénteki meccsüket közvetíti az Állami TV is. Örül ennek a hírnévnek mindenki, csak egyvalaki nem, Eric Taylor…. Julie és Landry meglepődnek kissé, amikor a diákönkormányzatis lányok rajtuk keresik Tyrát. Eddig azt sem tudták hogy lelépett…. Rodeóverseny valahol Texas-nagyonvidéken. Cash népszerű fickó ebben a körben, kissrácok kérnek autógrammot tőle, Tyra büszkén szemléli, majd elmegy egy sátorba vásárolni. Szerelme közben néhány cowboyal kezd beszédbe, de ezek nem rajongónak tűnnek.

Suli, már most itt tolong egy csomó TV stáb, a sulit filmezik riportokat készítenek. Persze tele van a háttér hülye pofákat vágó magukat viccesnek hívő lúzerekkel. Pálya, Tim siet edzésre Lylával mikor megállítja őket egy fickó egyetemi egyensapkában. Scotty Simsként mutatkozik be, ős a San Antonio toborzója, a neki küldött levélről kérdi Timet: 33-as bocsánatot kér, de sok melója volt, meg edzés meg minden, szóval ezért nem válaszolt. Sebaj, Sims itt marad pár napig és beszélni akar Timmel sürgősen. Ugyanis – mint azt levelében írta – az összes jó elkapójuk idén végez, és sürgős lenne egy megállapodás. Lyla lelkesül az ötletért, Tim húzózkodna, lerobbant furgonra hivatkozik, de szerelme elviszi őt.

Eric jó férj, mégis szervez szülinapit Tammynek, egy szállodai szobát foglal le kettejüknek. Julie-t pedig megkéri a titoktartásra, és segítségre. .. Rodeó Texas-alsón, Cash egy tizedmásodperccel kevesebb ideig bírta mint az első helyezett, csak második lett. . Saracen ház, a megváltozott focipozíció miatt Matt olyan fáradt hogy fülén tud csak levegőt venni. Shelby besegít a házimunkában. Nagyi szúrósan nézi őket, majd megkérdi végre ex-menyét, mikor akar elhúzni? Ha már szóba kerültek a dolgok, Anyja elkezdi az ötletet arról, hogy Matt jövőre főiskolára menne, és ő, Shelby szívesen maradna Dillonban, hogy Nagyinak segítsen. Hát az ötleten nagyi kiakad de nagyon, unokáját megkéri, inkább hagyja őt egyedül, mint ezzel a nővel. Sértetten kivonul, Shelby szintén.

Riggins ház, a testvérek isznak és problémáikon rágódnak. Bátyó a saját nőjéről dumál, amikor berobog öccse nője Lyla. Már öt perce dudál a ház előtt, a találkozóra kéne menniük, nem? De igen, és indulnak is. Lyla még egy kis ismertetőt is összeírt a San Antonio Egyetemről (tényleg létezik, és valóban van focicsapata, de nem a legjobb 160 egyetemi csapatot tömörítő Divizio-I-ben) Timet ez nem nagyon érdekli, szerelme végre kijelenti, tudja mitől fél a srác, attól hogy nem fog sikerülni a felvételi. Tim kineveti, és elárulja, tévedsz babám, attól tartok hogy bekerülök. Hát erre Lyla hercegnő nyugisan reagál, leáll az út szélére és ő is kiadja egy Riggins útját. Megegyeztek hogy nem teszi nevetségessé senki előtt, és ő, Lyla feleslegesen fáradt eddig, szóval kiszállás!

Dallas-külváros, ócska motel, Tyra vacsorázni menne, de Cash csak egy üveg whiskey-t akar fogyasztani, ideges. Aztán kiderül, hogy nem egyéb, mint hisztis primadonna. Tartozik egy csomó rosszarcnak pénzzel, sokkal. akik jobban összetörik, ha nem fizet, mint a rodeo összes bikája… Odahaza Dillonban Landry havernek nagy napja van. A meccs előtti ismertetőfilmben őt is meginterjúvolják, mint amolyan tudós-focistát, már forogna is a kamera, amikor Tyra hívja őt. Nagyon unatkozik, egyedül az esőben, de ezt be nem vallja, csak dumálgatni akar egyet, jól van. Azt bevallja hogy Cashel jött Dallasba, viszonzásul Landry továbbadja, a DÖK-ös hisztis libák keresik valami báli dolog miatt… Lyla összefut Mindy Colettel. A két lány ugye ég és föld de most van egy nagy közös témájuk, a kirúgott Rigginsek savazása. Egyik Riggset 3 havonta kirúgják, akkora lúzer, a másik Riggs meg fél attól hogy Valaki legyen, jó képességekkel. Mindy buta, de aranyszíve van, az meg megesik a másik lányon és elhívja csajbulizni.

És itt van Péntek Este,a Hét Meccse ! Arnett Meade-t fogadják Dillon Párducai. Aki itt veszít annak vége, de a győztesnek is 4 kemény meccse van az Állami Győztes címig…Párducaink rosszul kezdenek, az elkapók nem tudják hova kell futni. Arnett Meade viszont brillíroz, első playre övék a TD. Párductámadás, még bénább mint előbb, JD dob középre, egyszerre ketten ugranak a labdáért, ami egyiküké sem lesz persze.

Taylor és Aiken ideges, ezt is mennyit gyakorolták pedig… ezentúl csak Rigginsnek dobhat JD. És 33-as második playre a 30 yardig, harmadikra RedZone-ig viszi a labdát. Eric nem kockáztat, Field Goal legyen és lesz, 7-3 a félidőre. Sammy Meade szerint csak Tim Riggins volt támadó a pályán….Öltöző, edzők üvöltöznek csapataikkal, majd Eric beszél. Kérdés, akarnak-e nyerni, mert akkor ideje focizni- a tipikus csata közben lelkesítő szöveg, de bejön, mindenki boldogan üvöltve megy a pályára. Illetve.. Taylor egy szóra visszatartja Mattet. És Sammy Meade nagy szenzációként jelenti be, hogy a QB2 mint WR tér vissza a apályára! Nagyi a szobájában, Shelby a nappaliban nézi a meccset, erre a hírre, félreteszik ellenszenvüket és boldogan sikongatva autóba pattanva mennek a meccsre.

És Matt elsőre first downt csinál egy elkapottal, igaz óriásit blokkoltak rajta, de ez vele jár.. Másodikra, JD meglepetésszerűen 33-asnak adja aki átrohan vele majdnem mindenkinek. Az EndZone előtt pedig nem más mint Matt blokkol neki egyet, és Timnek megvan a TD ! Már Sammy Meade is 7-est dicséri, örül mindenki csak McCoyék nem…Negyedik negyed vége, Párductámadás, harmadik play 7-10. Ha hozzák, a 10 yardot, Arnett Meadenek vége, lepergetik az órát. És 33-as kapja a labdát de most nem sikerül a csoda, megállítják. Kockázatos döntés. Ha nem sikerül negyedikre, az ellenfélnek még van ideje valami gonoszra. Aiken ajánlja, rúgják meg a field goalt, 3 pont szép, aztán kivédekezik. És Eric nekimegy negyediknek…És olyan játékot hív, amiben 7-esnek lesz komoly szerepe.

Játék, JD dob, Matt elkap, de addigra már rajta a védelem szeme, elsőt lerázza, második lerántaná, de feláll, térd nincs a földön, harmadik lekapja, és bizonytalan hogy jó-e vagy elejtés? Feszült másodpercek, és a bíró megadja, megvan a first down !   És elég kitérdelni az időt, győzött Dillon, Eric elszorult torokkal mond köszönetet. Mattnek duplán nagy napja van, Anya és Nagyi együtt jöttek ünnepelni őt.

Dallas külvárosa, Cash pókerezik, de nincs szerencséje. Minden pénze elúszott, elrohan az éjszakába, Tyrát meg csak otthagyja. Igen ronda egy becsületsüllyesztő a hely, Texas minden szemetét idefújta a prériszél. Gyanús mexek, cowboyok, motorosok, kamionosok tucatjával. Tyra villámgyorsan ráébred hogy ő csak a nyugis unalmas Dillonban nagy vagány, lelép… A győztes edzőt nem érdeklik olyan marhaságok mint interjú az NBCnek, inkább titokzatoskodva kocsiba parancsolja nejét és eltűnnek az éjszakába. Tim elégedetten megyeget kifele, de elszáll a jókedve, megállítja Scotty Sims, gratulál a ma estéhez fülig érő vigyorral. 33-as mentegetőzne, hogy bocs hogy elmaradt a tegnapi, sajnálom hogy elszállt az esélyem, de hiába. Simms nem haragszik, inkább meghívja ma estére valamire. És kiderül hogy a fickó azért ilyen próbálkozó, mert az állása függ ettől. Rá, az újonc edzőre bízták a legkeményebbet, összeszedni egy jó elkapósort. Ha nem sikerül, ki van rúgva… Tim, megadóan bólint, nincs mit tenni, hát ugye ő nem akarna rosszat Simmsnek….Tammy mégis elfogadná a szülinapi ajándékokat, pezsgő, csoki, meg nyugodt hancúr egész éjjel egy szállodában a férjével. Telefoncsörgés szakítja meg az enyelgést, nem Julie az hogy ég a ház, rosszabb. Tyra az Dallasból, a motelból, és sírva kéri MrsTaylor segítségét. Eric tiltakozna, persze hiába, azonnal indulnak…

A Mindy-Lyla buli egyre fergetegesebb, előbb öntudatos-Barbi által írt Cosmo cikkeket elemezgetnek, piálnak, majd sztriptáncos nővér hallgat kiselőadást az előkelő egyetemek világáról, viszonzásul pedig úrilány kap leckét a jó vetközőtáncolás technikai fortélyairól. A bulit a részeg Billy érkezése szakítja félbe. Bátyó nekiáll könyörögni, hogy meggondolta, dolgozhat felesége sztripbárban ha akar, legyen legalább egy biztos pénzkereső a családban. És hiába figyelmezteti fogadalmukra Lyla, Mindy aranyszíve megesik lúzer vőlegényén. Hát ilyen véget ért a Nagy Texasi Csirkelázadás..

A Taylor-féle könnyűlovasság épp idejében menti fel az ostromlott Colette-erődöt. A részeg Cash épp verni kezdené Tyrát, mert az elment a zugkocsmából engedélye nélkül. De Taylorék kimentik, komoly akciózás nélkül, rodeósztárt pedig otthagyják az esőben visítva. A kocsiban hazafelé nem sok szó hangzik el, de minkét nő számára világos hogy újratárgyalják a dolgokat ezután…

Szombat reggel, Shelby a továbbtanulás-témát erőlteti, kinézett egy jó san-franciscó-i művészeti iskolát, ahová érdemes lenne jelentkezni, van egy ösztöndíjuk katonák gyermekeinek. Matt kevésbé lelkes, a nagyival mi lesz….Az erősen másnapos Lylát Tim ébreszti dörömbölve. Közli, bejutott, a San Antonio fősulira… Már csak egy csomó papírt kell aláírni, elolvasás nélkül, de rendben van. És a lánynak volt igaza, és szeretné ha újra együtt lennének. Lylának eszébe jut Mindy és Billy, és ő is megbocsát a maga Rigginsének….

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása