Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x04 - Kiütve

2009. július 13. 14:00 - bree-gee

Nem túl vidám részhez érkeztünk, de sebaj, kellenek ilyenek is. Központi témánk Max néha előjövő betegsége, amelynek egyik tünete a fokozódó remegés. Ezt csak egy gyógyszerrel lehet csillapítani: a szer becsületes neve Triptofán, de mi az egyszerűség kedvéért hívjuk csak továbbra is gyógyszernek. Említett szert egyre nehezebb beszerezni, mondja hősnőnknek a gyógyszerárus csaj a piacon (igen, itt is lehet piacon gyógyszert venni). Ez nem jó hír, mert a lányt a szokottnál is erősebb rohamok gyötrik. Gyorsan leperkál egy csomó pénzt a pirulákért, és rohan is Loganhez, aki a csipogóján hívja. Szempárunk egy gyertyafényes vacsorát készít elő épp, ami tekintve, hogy az előző is kudarcba fulladt, nem tudom mennyire jó ötlet…Max elég nyúzott, hiába vett be egy maréknyi tablettát. Nem sok kedve van a vacsorához, még egy jófajta tokaji bort is visszautasít.

Azért itt álljunk meg egy pillanatra dagadó keblekkel: 2019-ben, az atom pusztította USA-ban tokaji bort isznak! Hirtelen kollektív villanyoltás lesz, vagy ahogy Logan hívja elsötétítés (hehe, ilyen nálunk is volt a főiskolán egyik-másik előadáson…), így Maxnek maradnia kell. Szóba kerül, hogy ki hol volt a Lökés idején. Logan épp egy jachton süttette a hasát a barátnőjével, Max kevésbé volt ilyen szerencsés, épp verekedős mostohaapja elől bujkált egy másik lánnyal a pincében. A beszélgetés közben egy erős roham tör a lányra, Logan pedig nem sokat tud tenni érte, mint hogy ápolgatja.

Következő jelenetünkben Kendra túrja fel épp a lakást az összegyűjtött zsaru kenőpénzért, mert épp esedékes a fizetés a nyálas kávét kedvelő Walter biztos úrnak. Ha estig nem kapja meg a pénzt, akkor mindenkit kilakoltat a házból. Kendra nem kicsit ideges, de ezt még lehet fokozni, mert megérkezik a kissé megviselt Max, és közli, hogy ő vette el a pénzt, de majd visszarakja. 24 órát kapnak a pasastól. A lány késve ér be a munkahelyére, letudja a szokásos vitaköröket a főnökkel, aztán megpróbál pénzt kölcsönkérni Cindytől. Hiába, ugyanis neki sincs, ráadásul még haragszik is rá, mert programjuk volt, és Max nem jelent meg. Ez eddig simán kimeríti a rossz nap fogalmát.

Végső elkeseredésében a lány kocsit lop, hogy eladja. A lakásba visszaérve a Cindy-Kendra duó várja egy kész „Mentsük meg Maxet, mert drogozik!” programcsomaggal, melynek első pontja: szeretünk, de kidobtuk az összes piruládat. Hiába tiltakozik szegény, hogy nem drogos, csak beteg, a lányok annyira el vannak telve a jócselekedetüktől, hogy meg sem hallgatják a mondandóját. A „még hálás leszel” mondat után Max nekiiramodik, hogy újabb adag gyógyszert szerezzen. A piacon viszont hiány van, az eladó nem tud ilyen hamar újabb dobozzal szerezni, és az ellátóját is csak egy kis ráncigálás után hajlandó elárulni: a kórházból szerzi egy ápolótól.

Max nem sokat lacafacázik, betör a kórházba, de lebukik, és elkapják a biztonságiak. Ezalatt Kendra hízeleg Walter rendőrnek, de hiába, mert a határidő lejárt, és a pasi kiköltöztet mindenkit. Hősnőnk pedig már a rendőrségen ücsörög, ahol megismerkedik egy másik őrizetessel, Vészhelyzet Jerryvel (nem tehetek róla, én beskatulyáztam szegényt örökre abba a szerepbe), aki pártfogásába veszi a lányt. A Jam Pony-nál is zajlik az élet, épp egy csomagot szaglászik mindenki, azt találgatva, hogy mi lehet benne, hogy ilyen fertelmesen büdös. Nálam a döglött zokni ötlete vitte el a fődíjat. Ezt a mélyen intellektuális társalgást szakítja félbe Logan, aki Maxet keresi. Cindy megvádolja, hogy biztos ő a lány dílere, mert mióta ismeri, azóta olyan furcsa. Logan nem lenne a Szempár, ha nem tudná meggyőzni, hogy téved. Cindy visszább is vesz, mikor kiderül, hogy Max tényleg beteg, sőt meg is halhat a pirulái nélkül. Ezalatt Vészhelyzet Jerry (akinek egyébként Break a neve) és a lány bevonulnak a börtönbe.

Nem túl barátságos hely, de a férfi ismeri a dörgést, nem először hozták be. Egyébként nem bűnöző, hanem egy ruhaboltos, aki rendőr ellenes plakátot tett ki (többször is) a boltja kirakatába. Max egyre rosszabbul van, egy kis tejet szeretne, mert abban is van Triptofán. A férfi elmegy, és szerez neki, szerencsére jók a kapcsolatai benn, az egyik őr az ügyfele (rajong a tűsarkúért, 44-es méretben). Logan Max után nyomoztat Matt nevű rendőrségi kapcsolatával, és megtudja, hogy letartóztatták. A férfi aggódik, hogy egy erősebb roham meg fogja ölni a lányt, elhatározzák Cindy-vel, hogy muszáj tenniük valamit. Cindy teljesen el van olvadva Logantől, meg is jegyzi neki, hogy te bizony szerelmes vagy Maxbe!

A lány kicsit jobban lett közben a kecsketejtől, és a szökéssel próbálkozik, a kerítésen akar kimászni. Vészhelyzet Jerry szerint ez nem jó ötlet, de ugye már ismerjük annyira őt, hogy tudjuk, amit a fejébe vesz, azt egy fél téglával se tudja senki kiverni onnan. Búcsúzóul odaadja a sapkáját a férfinak ajándékba, és nekiiramodik. Vészhelyzet Jerry eközben próbálja elvonni a figyelmet egy kis rögtönzött Rigoletto részlettel: nagy élvezettel adja elő a La Donna e Mobile c. örökzöldet. A három tenor egyértelműen jobb nála, de azért díjazzuk a szándékot, bár hiába való, mert Maxnek nem sikerül a kijutás és elfogják megint.

Logan, Cindy és Matt kieszelnek egy tervet, melynek a lényege, hogy Matt előállítja Cindy-t prostitúció vádjával, és így bekerülhet a börtönbe Maxhez, és aki így oda tudja adni a gyógyszert. Cindy a börtönben meglátja Vészhelyzet Jerryn a lány sapkáját, és letámadja, hogy mondja meg, hogyan került hozzá. Végül megegyeznek, hogy mindketten Max barátai, és Cindy elregéli, hogy oda kell neki adni a tablettáit, különben meghal a lány. A férfi szerint ez nem olyan egyszerű, mert a szökés után egyenesen az igazgató házába vitték, de talán be tudja juttatni őt takarítóként.

Logan zsonglőrködik a számítógépén, hogy eltüntessen minden adatot a lányról a rendőrségi nyilvántartásból. Hosszasan nézi a fényképét a monitoron, minek hatására immáron másodszor kapja meg (ezúttal a gyógytornász/bizalmastól), hogy szereti a lányt. Börtönigazgató azért vitette magához a Maxet, mert megtetszett neki. A pasi egyébként egy perverz tetűláda, a házában ál egy kislány is (a neve Maria), akit cselédként alkalmaz, és zaklat is. Max most már tényleg nagyon rosszul van, emlékképeket lát a gyerekkorából, mikor nevelőszülőknél volt. A másik lányt zaklatta a nevelőapjuk, és ő akkor nem tett semmit. Most meg szeretné menteni Maria-t, de elég gyenge, hogy bármit is csináljon.

Kendra közben valahonnan (én Loganre tippelnék) pénzt kapott, és kifizeti Waltert, így visszaköltözhetnek. Max ex-magánnyomozója, mint egy jól idomított pincsikutya hívja Lydackert, hogy kapott egy fülest, hogy letartóztattak egy nőt, akinek vonalkód van a tarkóján. Gonoszunk nagy lendülettel útnak is indul, és bemasírozik a börtönbe egy csomó nehézfiúval. Eközben Max megkapta a gyógyszert Kendrától, és már elég erős, hogy az igazgatót egy kézzel a magasba emelve fojtogassa.

A pasas szerencséje egyébként csak az, hogy szükségük van rá a szökésnél. Beültetik a kocsijába, és a segítségével Max, Maria és Cindy kijutnak a börtönből. Menekülés közben az igazgató próbálkozik megakadályozni, hogy a lányoknak sikerüljön a szökés, ami a halálához vezet. Senki sem siratja meg. Lydacker pedig bottal ütheti a nyomukat, ismét. Mérgében gonoszunk be is ígér a magánnyomozónak egy kis extra manikűrt…Otthon újra összeáll a Cindy-Kendra duó, ezúttal bocsánatkérés céljából. Valamint, próbálják rávenni Maxet, hogy árulja el, hogy mi ez a sok furcsaság körülötte. Ők a barátai, mindig mellette fognak állni. Max végül dönt, és bezengi, hogy ő egy genetikailag feljavított nő. Persze ezt nem hiszik el neki, és azt hiszik csak viccel. A nagy vidámságban a lánynak eszébe jut Walter pénze, de Cindy egy vidám mosollyal közli, hogy el van intézve.

A következő képben Waltert látjuk, aki épp sört iszogatva tévét néz. A kép elsötétül, és felbukkan a Szempár. Egyenesen Walterhez beszél, csak ő láthatja az adást. Megfenyegeti, hogy felnyomja a feletteseinél, na nem azért mert kenőpénzt fogad el - a főnökei is ezt csinálják -, hanem azért mert hagyta, hogy felvegyék videóra. Ezentúl békén fogja hagyni a lakásfoglalókat. Max örül, mert Logan még rendes nevelőszülőket is talál Marianak. Végre újra nekifuthatnak a vacsorának. Remélem, most kivételesen összejön!

Címkék: sötét angyal
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vkhir · http://darkangelhungary.hu 2009.07.15. 10:43:43

Köszi a hogyvoltot, ez a rész is jól sikerült:)
Tényleg tokaji bor volt benne? Erre nem is emlékeztem! :D

kekhalal21 2009.07.15. 11:28:16

én igen ez nagyon tetszhet hogy egy össze omlott világban más nem lehet kapni csak egy jó magyar Tokai asszút.

bree-gee 2009.07.15. 15:39:05

@vkhir: Igen,az volt. :) "Egy pohár Tokaji gyógyír az efféle bajokra."
Megnéztem, eredetiben pedig így hangzik:
"A glass of pre-Pulse
Tokay Pinot Gris'll cure what ails ya."
süti beállítások módosítása