Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal - 1x01-1x02 - Pilot 2/1

2009. június 22. 10:45 - bree-gee

Egyszer volt, régen volt, volt egyszer egy sorozat, melyben Jessica „minden férfi álma” Alba, és Michael „dögös NCIS Tony” Weatherly harcoltak… Kik ellen is? Miért is? Miről is szólt ez a sorozat? Emlékszünk még? Nem? Akkor itt a lehetőség, hogy mélyről előkotorjuk az emlékfoszlányokat és újra összeálljon a kép! Lássuk csak, ’hogyvolt’ James Cameron régi sorozata!

2009-et írunk (mármint nem csak igazából, hanem sorozatilag is), a helyszín Gillette, Wyoming. Egy csapat fura ruhás, kopaszra borotvált gyerek menekül a hóban, katonai jelekkel kommunikálnak egymás között, a tarkójukon vonalkód van. Csomó fegyveres katona kergetik őket, a főnökük kiadja a parancsot: nem juthatnak ki a kerítésen kívülre, aki kijut, lőjék le! Ebből is sejthető, hogy nem a helyi általános iskola diákjai játszanak nem félünk a farkastól játékot, a helyzet nagyon is komoly. Pár gyereknek sikerül átjutni a kerítésen, többeket elfognak.

Ugrás. Már 2019-et írunk, Seattle-ben vagyunk. Egy lány ül egy magas kupola tetején, ő volt az egyik a menekülő gyerekek közül. Azon mélázik épp, miközben a szél az arcába tép (hogy lehet így jót mélázni?), vajon a többiek kijutottak-e, mi történhetett velük azóta. Ők is állandóan menekülnek? Ő a főszereplőnk, Max. Mielőtt tovább mennénk, vessünk egy pillantást az alábbi ki-kicsoda képre, így később tudunk arcokat kötni a nevekhez.

2019-ben Amerika egy nagy szemétkupac, vagy ahogy Max narrálja, „egy becsődölt hajdani szuperhatalom, aki alamizsnát kunyerál”. Évekkel ezelőtt valami terrorista csoport lökéshullámot bocsátott az országra, azóta káosz, szegénység, korrupció, bűn jellemzi. Néha rángatózó rohama van, amikor is gyerekkori emlékképeket látunk. Például arról, hogyan képezték ki őket mini katonává, és hogyan mosták az agyukat.

Max egy lerobbant épületben lakik Kendrával, a lakótársával, és a Jam Pony Futárszolgálatnál biciklis futárként dolgozik napközben (hogy éjszaka mit csinál arra is kitérünk még). A munkatársak: ’Normal’, a főnök, akit mindenki kinevet a háta mögött. Valamint a futárfiúk: Sketchy (ő a furahajú), Herbal, aki szeret vallási metaforákban beszélni, és Cindy, aki a lányokra gerjed. Első munkahelyi jelenetünkben épp Sketchy barátnőjére csorgatja a nyálát: aranyos kedves, sütit hoz, és még hosszú combú is – a tökéletes nő.

Nem sokáig mehet a trécsparti, mert Normal munkát oszt, de leginkább a tv vonja el a figyelmet, mert az adás megszakad, és feltűnik a Szempár. Úgy tűnik a teremben Max az egyetlen, aki nem Szempár-fan (meg talán Normal, mert így nem halad a munka), mindenki más áhítattal issza a szavait.Egy Edgar Sandosa nevű fickóról beszél, aki mocskos üzelmeket folytat, és senki sem meri leleplezni.

A lány szerint a Szempár is ugyan olyan simlis lehet, mint a többi ember. Egyik csomagkiszállítás alakalmával Max kiszúr a szomszéd tömbház egyik felső emeletén lévő lakásban egy szobrot (merthogy ’szupermesszelátása’ van). Nagyon megtetszhetett neki, mert rögtön utána felméri a terepet, hogy hogyan tudná ellopni. Közben látjuk, hogy Sketchy megcsalja Miss Tökéletes Barátnőt egy megbízóval. Ejnye. Este a bárban Cindy fogadásokat köt, hogy Max képes-e visszamondani a telefongombok gyorsított hangját hallva az adott számot. Természetesen képes, a szuperlátás után ezt el is vártuk tőle. A jól végzett ’munka’ után motorra pattan, és elszáguld.

A nyeremény helye is meg van, ugyanis Max magánnyomozót fogadott, hogy megtaláljon egy nőt, aki a menekülésekor megmentette, valamint megtalálja a többi gyereket, akik megszöktek. A magánzsaru nem talált eddig semmit, de több pénz azt persze szeretne. A lány neki is lát előteremteni, irány lenyúlni a szobrot! Batman/Pókember/Superman mozdulatsor kombinációkkal felmászik/felugrik/átrepül a kérdéses épületre, majd beoson a lakásba. Épp a zsákját tömködi tele szajréval, mikor hangokat hall a másik szobából.

A Szempár veszi fel épp új műsorát, melynek aktuális témája még mindig Edward Sandosa. A pasas kicseréli a veteránoknak szánt gyógyszert porcukorra, és az eredetit meg eladja a feketepiacon, a gyógyszer nélkül azonban a veteránok meghalnak. Zajt hall, egy testőr-gorilla is van a lakásban. Halkan belopózik egy szobába, ott egy nővel és a gyerekével találja szemben magát. A nő zajt csap, mire a biztonsági gorilla beront a szobába. Mielőtt még kétségbeesnénk, hogy mi lesz szegény törékeny lánykával, közlöm, hogy mire kettőt pislantunk lerúgja a fickó veséjét, kicsavarja a pisztolyt a kezéből és végigtörli vele a padlót. Már éppen távozóban van, mikor a Szempár fegyvert fog rá. Meglepődik, hogy ’csak’ egy betörővel van dolga, ezután kellemesen elcseverésznek a művészetről. Miután kiderül, hogy a csaj nem is olyan buta, Szempár le van nyűgözve. Ennek persze semmi köze a feszülő macskanős szerkónak – a férfiak egyszerűen az okos nőket szeretik (muhaha). Bájcsevejüket Peter ’közelről láttam az atkákat a szőnyegben’ gorilla szakítja félbe. Felcsapja az újra táblát, de persze megint hoppon marad. Max lazán kiugrik az ablakon (fejjel előre!!), de előbb oda kiálltja Szempárnak, hogy „igaz is, tetszik a műsora!” Na, így kell stílusosan távozni!

Másnap Maxnek megint rángatózós rohama van, visszaugrunk gyerekkorába, ahol látjuk, hogy bizony az ilyen ’hibás’ gyerekeket likvidálták, pont jókor jött a szökés, mert akkor kezdtek rajta előjönni a tünetek. Csak egy bizonyos gyógyszer segít rajta, amit ha beszed jobban lesz. Később épp kiselőadást tart a lakótársnőjének ’a motorom nem bugyi szárító’ témakörben, mikor az ajtót egy egyenruhás pasas töri be. Illegális lakásfoglalókat keres, persze ők is azok. Zsíros boríték a zubbony alá, és minden rendben. Max még kávéval is megkínálja a fickót, amit később Kendra szemrehányóan szóvá is tesz. Ő pedig ártatlan szemekkel csak annyit kérdez: „Mit csináljak, ha ennyire szereti a kávét a nyálammal?” Fúj.

A lány szomszédja/munkatársa is veterán-kórban szenved, és elég ramatyul fest. A felesége szerint a gyógyszer egyáltalán nem használ. Na ja, ha porcukor van benne, akkor nem is csoda. Max próbál a férfibe lelket önteni, de ő látta a Szempár-híradót, és nemigen bizakodó. Max ezen bepöccen. „A Szempár biztos valami kőgazdag pubi, aki halálra unja magát a csicsás lakásában, és azzal szórakozik, hogy ijesztgeti a magunkféléket.” Hát, Max még a személyes találkozó után sem lett Szempár-fan, az biztos. Közben Szempár nyomozgat a titokzatos betörő után. Betörőt keresel, vagy barátnőt, kérdi Peter gorilla. Jó kérdés. Ha tippelnünk kéne utóbbit.

Ezalatt Sketchy fűzi Maxet, hogy segítsen lekoptatni a szeretőt, mert a nagyon követelőzik, és be akarja mártani a barátnőjének. A lány hosszas unszolás után igent mond. Szempár (kinek, mint kiderül a neve Logan) közben megtalálja kedvenc betörőjét, aki ennek annyira nem örül. Először. De aztán abból kiindulva, hogy megkérdezi, hogy a felesége volt-e az nő a lakásban (nem, hanem egy tanú Sandosa ellen), és van-e barátnője (nincs), következtethetünk, hogy csak érdeklődik a titokzatos pasi iránt. Rákérdez a Szempárság miértjére is, mire a válasz dióhájban az igazságtalanság és a korrupció elleni harc. Max, ahelyett, hogy csodálattól csillogó szemmel hallgatná, cinikusan válaszol: ezek mind régen is voltak és mindig is lesznek, ezen nem lehet változtatni. Logan vitatkozna, de a lány felszívódik.

Sketchy lakásába ugrunk, ahol Max beöltözött szendének, és Miss Tökéletes barátnőnek adja ki magát. Öltözéke láttán Magdi anyus a Barátok köztből sírva rimánkodna, hogy mondja meg a hely nevét, ahol ezt a ruhát vette, mert annyira klassz. Meg is érkezik a szerető, egy ideig nagyképűsködik, de valahol a kézkicsavarás és az erkélyről kilógatás között visszanyeri a jó modorát. Küldetés teljesítve: megígéri, hogy békén hagyja Sketchy-t.

 

Hazaérve Max a szobájában találja a szobrot, amit el akart lopni Logantől. Felpaprikázva siet a férfihoz, hogy hogy mert betörni a lakásába? Ez a tipikus esete az előbb gondolkodj, aztán nyisd ki a szád kérdéseknek. Logan emlékezteti, hogy eredetileg ki is akarta kirabolni, és különben is, ajándékot vitt. Már várhatta a lányt, mert egy romantikus vacsorához volt megterítve. Max még egy kicsit morcog, majd elkezdenek flörtölni egymással.

Mutatok neked valamit, húzza a tükör elé a lányt Logan. Ő persze jellemző módon rögtön azon kezd el kombinálni, hogy vajon mennyit érhet ez az antik darab (romantika gyilkos). Logan egy csomó bókkal halmozza el Maxet, aki lassan kezd beleolvadni a padlóba. „Mindig így nyomulsz?” – kérdezi a férfit. „Nem, csak ha valakiről mindent tudni akarok…” –hangzik a válasz, majd elhúzza a lány haját a tarkóján, és folytatja a mondatot: „…és már tudok is szinte mindent”. A lány tarkóján ott a vonalkód.
Max köpni-nyelni nem tud. Logan pedig felteszi a kérdést: Segítsek megkeresni a többieket?

Folyt. köv.

 

Címkék: sötét angyal
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.06.22. 10:59:30

Tyűha, ebből is lett hv? Kedveltem a sorozatot, kár, hogy nálunk csak az első évadot adták le...

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.06.22. 11:27:05

dárkéndzsöööl!!! végre! beszt,beszt, beszt!!!

bree-gee 2009.06.22. 11:30:35

Lett:). Egy kis nosztalgia. :)

Kár, hogy annak idején nem adták le a folytatást, bár a második évad azért annyira nem lett jó, mint az első. Vagy csak mai szemmel más megnézni.Persze ez csak az én véleményem.

Métisz 2009.06.22. 11:58:28

Az egyik kedvencem volt annak idején,kedvet kaptam újra megnézni.Köszi a hogyvoltot.

Anak 2009.06.22. 18:05:25

A második évad Boo epizódja viszont valami frenetikusan jól sikerült.
Nekem nem az a bajom, hogy a magyarok nem adták le a 2. évadot, hanem a 2. évadban egy csomó szálat elindítottak és a 3. évad híján ezek megoldatlanok maradtak. Ezért a soriért még ma is fáj a szíven.

ovits 2009.06.22. 23:26:46

Anno a kedvenc sorozatom volt. Nem mellesleg (na jó mellesleg is) Jessica Alba miatt. Azután tavaly tudtam meg, hogy volt belőle egy második évad is. Úgyhogy megnéztem újra az elsőt, és most már a másodikat is láttam. Az első évad egy nagyon jó akciósorozat. A második nekem sem jön be annyira. Ha jól emlékszem volt benne egy-két filler epizód is, de a vége már egész jó lett. Kár, hogy nem folytatták.

Faby 2009.06.24. 13:33:53

Gratula!
Nagyon jólesett olvasni, jó lett.

Talán az első sorozat volt, ami magával rántott.
Az első évad eléggé különbözik a másodiktól, sztem valami törés lehetett a készítőknél, vagy csak bíztak a folytatásban, aztán jött a kasza, nem tudom, de nagyon hiányzik egy harmadik évad.
Annak idején a TV1 (vagy m1, mindegy, a királyi egyes) adta, jellemzően éjfél és egy közötti kezdéssel vasárnap este, sztem agyon is vágták, ezért nem lett meg a 2. évad. Ismerős? a 24-gyel ugyanezt eljátszották.

Pici kiegészítés: nem "lökéshullámot bocsátott az országra", hanem atomot(bombákat, rakétákat) robbantottak az ország felett, aminek a kellemetlen mellékhatása (vagy elsődleges, kinek hogy) egy masszív elektromágneses impulzus (EMP) volt. Na ez gyakorlatilag minden elektronikus cuccot (értsd: mindent a banki, kormányzati számítógépektől a konyhai kenyérpirítón át) hazavágott. Ezt emlegetik Lökésnek, ennek a hatását nem tudták kiheverni.

Az már csak hab a tortán, hogy a világ többi részéről mélyen kussolnak, talán 1-2 alkalommal szerepel Észak-Amerikán kívüli terület. Hogy ott mi a helyzet? Ki tudja...

bree-gee 2009.06.24. 20:40:44

@Faby: Köszi!:)
Jogos az észrevétel, "elektromágneses lökésről" beszélnek, így lenne pontos.

A 24-et is előszedték újra, talán ezt is előkotorják. A rajongók petícióznak, bár szerintem azzal nem sokat lehet elérni magyar tévéknél.

Anak 2009.06.25. 17:28:56

@Faby: "Annak idején a TV1 (vagy m1, mindegy, a királyi egyes) adta, jellemzően éjfél és egy közötti kezdéssel vasárnap este"
Ez így nem teljesen igaz:
Legelőször mikor vetítették hétfőnként volt a 21-es idősávban. Miután lement az első évad nem sokkal ezután követte a hétfő 21-es sávban a 24 első évada.
Utána már valóban ilyen éjféli misék lettek belőlük.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2009.06.28. 12:53:54

Jó kis hogyvolt lett :) Remélem végigviszed a teljes sorozatot. Ami egyetlen javítanivalót találtam benne, azt meg már említették előttem. Illetve lenne még egy, én úgy emlékszem, hogy az első résznek azzal van vége, hogy Max meglátja a macskaszobrot a szobájában.
Az újrasugárzás témára meg csak annyit, hogy tényleg jó lenne, szerintem egy kereskedelmi csatornán biztos életképes tudna lenni. (Németországban még mostanában is sugározzák)

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2009.06.28. 13:00:11

Ja, tényleg, kimaradt, a rosszfiút Sonrisa-nak hívják. Ezt leszámítva szuper az írás.

bree-gee 2009.06.28. 13:27:43

@Giggsy: Úgy látom, hogy azért vannak, akik benne vannak egy kis Dark Angel nosztalgiában, szóval én nagyon szívesen írom tovább.:)

Köszi az észrevételt, a nevet tényleg elírtam, az ilyen 'csak egy részig szerepelek' emberek nevét nehezen jegyzem meg...vagy ha igen, akkor úgy tűnik rosszul...:S :D

"én úgy emlékszem az első résznek azzal van vége, hogy Max meglátja a macskaszobrot a szobájában." --> az eredeti verzióm eltűnt, egy szinkronos verzióból készül a hv, és ott így volt kettészedve a pilot.

kekhalal21 2009.06.28. 22:04:14

@missparker: Na végre megint egy közös kedvencünk van nem csak a Kaméleon.

kekhalal21 2009.06.28. 22:13:27

De én nekem úgy van meg az első rész hogy tovább van mert ez a pilot és ez kB:90 perces lehet ez hogy lehet?

vkhir · http://darkangelhungary.hu 2009.06.30. 12:58:28

Nagyon örülök, hogy végre erről a méltatlanul elfeledett / nem vetített sorozatról is van hogyvolt. Az írás jól sikerült, humoros, olvasmányos. Nagyon várom a folytatást!:)
süti beállítások módosítása