Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x01-1x02- Pilot 2/2

2009. június 27. 12:00 - bree-gee

Ott hagytuk abba, hogy Logan a nagy flört közben közölte Max-szel, hogy tudom ki vagy, mi vagy, és tudok segíteni megtalálni a többieket. Max erre olyan siralmas képet vágott, mint a szomszéd néni csirkéi, mikor közölte velük, hogy a gazdasági válságra tekintettel ezen túl nem a hentesnél veszi a csirkehúst. Próbál szegény tagadni, de nem sok sikerrel. Logan csak sorolja egyfolytában a bizonyítékait: átlagos lány létedre ártalmatlanítottál egy 90 kg-os ex-zsarut lihegés nélkül, fejel lefelé kiugrottál egy emeletes ház ablakán, és semmi bajod.

Valamint rájött, hogy létezik Wayomingben egy genetikai labor, amely szuperkatonákat gyárt a DNS manipulálásával, ahonnan 2009-ben 12 gyerek megszökött. „Hányan?” – kérdezi megilletődve-meglepődve a lány, ezt eddig nem tudta. Max végül nem tagad tovább, és elregéli a szökés történetét a férfinak.

Logan felajánlja a segítségét, ha ő is segít neki a Szempár-küldetésben. Jelenleg a tanú nőt és a gyerekét kellene erősítés gyanánt elkísérni a tanúvédelemhez. A világmegváltás még mindig nem dobja fel a lányt, visszautasítja az ajánlatot és lelép. Feldúlva elmotorozik a magánynyomozóhoz, aki közli vele, hogy tele van poloskázva az irodája, a telefonját lehallgatják, minden bizonnyal a lányt keresik, és ő nem akar belefolyni.

A nyomozó tehát nem is olyan hülye, mint amilyennek látszik, mert valóban úgy van, ahogy mondja. Mégpedig pont az a fickó figyeli az irodáját, aki annak idején a gyerekek szökésénél a főüldöző volt.Max hazaérve megtudja, hogy a veterán-kóros szomszédja/kollégája meghalt. Éjszaka újabb rohamok gyötrik, megint a szökésről lát képeket. Másnap elég depressziósan bemegy dolgozni, és közli a többiekkel a munkatársuk halálát. Ekkor meglát egy tv felvételt, melyben egy lövöldözésről készült videót mutatnak.

Látjuk, hogy Peter gorillát lelövik, a tanú nő elfut, Logan pedig próbálja védeni a golyók ellen a kislányt. Le is lövik, a lányt pedig elrabolják. Na, ez se dobja fel kifejezetten Max hangulatát. Míg őt a lelkiismeret gyötri, addig közlik az őt üldöző gonosszal (nevezzük innentől kezdve nevén: Lydeckernek hívják), hogy a nyomozó lehallgatásával nem mentek eddig semmire.

Max bemegy Loganhez a kórházba. Túlélte, de elég rosszul fest, nincs is magánál. A lányt ez nem érdekli, előad egy hosszú monológot, melynek lényege röviden: én megmondtam, hogy nem lesz jó vége a világmegváltásnak.

Bár a „nincs bűntudatom” rész elég hamisan cseng. Az ablakon kinézve ismét jól jön a szuperlátás: kiszúr egy férfit, aki épp egy elég komoly fegyvert szerel össze, és célozza be a szobát. A dolog nem különösebben zaklatja fel a lányt, folytatja tovább Logan korholását, és közben szép komótosan kitolja az ágyát a kórteremből. Mikor kiérnek az ajtón a szoba fel is robban.

A Szempár gépén adatokat keres Sandosáról, mikor megjelenik a tanú nő, és könyörög, hogy szerezzék vissza a lányát. Max kideríti, hogy a bérgyilkos fickót Bruno Anselmonak hívják, és Sandosa egyik embere. A lány belóg Sandosa egyik partijára, amelyről kiderül, hogy ez egy nőzős, dorbézolós buli kurvákkal. Max le is üti a ruhájáért az egyiket, majd szépen bemasíroz a partira. Tényleg jól áll neki a vörös, de azt azért túlzásnak tartom, hogy még a nők is álmélkodva utána fordulnak. Persze Sandosa is kiszúrja, és magához kéreti.

A férfi nyomulását gyorsan le is hűti a korára és a kinézetére tett pimasz megjegyzéssel, majd közli, hogy van egy üzleti ajánlata. Megkapja a tanú nőt, ha fizet 50 ezer dollárt. Bruno csicska ehelyett arccsipkedést ígér laposfogóval, de Max részéről nem áll az alku, várná a bank jobb ajánlatát. Sandosa leinti Brunót, a beígért fenyítés helyett csak megmotoztatja a lányt.Mivel Bruno szemei eddig is kocsányon lógtak, és csorgott a nyála, örömmel néz elébe egy kis tipi-tapinak.

Végül Max és Sandosa megállapodnak: felhívja a lány elrablóit, a nő beszél a lányával, aki ezután bármit megtesz, amit Max mond neki, ő pedig majd odacsalja magához, és Bruno lelövi. A pénz addig a férfinál lesz, ha minden oké, akkor átadja.

Max és Bruno egy hotelbe hajtanak, hogy majd ott végeznek nővel .A pasas a szobában rögtön arra gondol, hogy összeköthetnék a kellemest a hasznossal, még udvarol is, a maga szegényes módján: „Azt az arccsipkedést nem tenném ám meg…vagy…lehet, hogy igen.” Idióta. Max közli, hogy köszi, de nem. Egyébként meg nem azért vagyunk itt, hogy átadjam a nőt, hanem téged kinyírjalak Sandosa megbízásából, mert egy pancser vagy, a kórházi robbantásnál felvettek.

Dulakodnak egy kicsit, Max bemutat pár Superman mozdulatsort, de aztán hagyja, hogy Bruno azt higgye ő nyert, és sikerült lelőnie. Max halottat játszik, a pasas pedig szidja Sandosat, hogy ő majd megmutatja, kit ölessen meg! Bruno, Bruno, nyugodtan mond bele a kamerában: nem vagyok okosabb, mint egy ötödikes!

Ezután Max felhívja a nyomozót (akit még mindig lehallgatnak), és lenyomoztatja vele a számot, amit a gombok hangjából jegyzett meg, mikor Sandosa felhívta a kislány elrablóit. Meg is kapja a címet, és a másik oldal is elindul oda egy csomó kommandós szerű emberrel, Lydecker vezetésével.

Betörnek az épületbe, és Max helyett elvégzik a piszkos munkát: lelőnek minden elrablót. Közben a lány is beoson, kommandósnak beöltözve kiviszi a kislányt. Még egymásra is néznek Lydeckerrel, de ugye a lányon maszk van, így később se ismerheti fel.Az anya megkapja a gyerekét, nagy a boldogság. Másnap tv bemondja, hogy Sandosát lelőtték, valamint azt is megölték, aki lelőtte. R.I.P Bruno.

Három hónappal később ugrunk…Logennél megjelenik Max. A Szempár nem adja fel, épp új adást vesz fel. A lány elgondolkodva figyeli ezt a makacsságot. Egész jól néz ki, még a ronda szakálltól is megszabadult, és a frizurája is jobb. Mikor totálban mutatják a férfit, látjuk, hogy tolókocsiba kényszerült, a lövöldözésben megsérült a gerince.

Ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy újrakezdjen mindent. Maxet is szokás szerint próbálja rábeszélni, hogy csatlakozzon az ügyhöz, hisz Sandosaval is milyen jól elbánt. Az csak a halott barátom miatt tettem, bosszúból – feleli a lány, akinek egyre kényelmetlenebb a téma. Logan egy dobozt nyújt át a neki: a jól ismert szobor van benne, a feketepiacról vásárolta vissza. Persze kér is érte valamit: egy kis segítséget a következő ügyében, amit röviden vázol is. Max erre bedühödik, akkor tartsa csak meg a férfi a szobrot, lehet, hogy ő akar még egy golyót, de ő járni szeretne! (Uh, ez övön aluli ütés volt...) Erre csak egy keserű mosoly a válasz, majd Logan bedobja az utolsó ütőkártyáját: nyomára akadt az egyik gyereknek, Zecknek. Oda is adja az aktát a lánynak.

A záró képben Max a kedvenc kupoláján mereng: „Logan azt hiszi, hogy ezzel az adósa leszek, és azt teszem, ami helyes. Pedig mit érdekel engem.”
Azt még meglátjuk.

Címkék: sötét angyal
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annácska5 2009.06.27. 20:24:41

A második rész után akartam csak kommentelni, ezért most :) Hiányt pótolsz a DA hogyvolttal, és fantasztikusra sikerült. Ezen a mondaton szakadtam a nevetéstől: "Bruno, Bruno, nyugodtan mond bele a kamerában: nem vagyok okosabb, mint egy ötödikes!"

bree-gee 2009.06.28. 13:34:09

@Annácska5: Köszi!:)
Nálam Bruno vitte el a a pilotban a legszerethetőbb idióta díjat. :) Kár, hogy ilyen rosszul járt.

kekhalal21 2009.06.29. 10:01:59

Igen nekem is az vitte el de ez nekem is nagyon tetszhet hogy Bruno, Bruno, nyugodtan mond bele a kamerában: nem vagyok okosabb, mint egy ötödikes!"ez nagyon jó jött ki.

kekhalal21 2009.06.29. 10:03:10

Nagyon várom a következő részt ami mikor is lesz?

Dennis Moore 2009.06.29. 10:54:41

A "kedvenc kupolája" szerintem a Space Needle teteje. Vagy nem jól emlékszem?

bree-gee 2009.06.29. 12:19:27

@Dennis Moore: legoogliztam, mert én fejből nem vágom a nevét, de tényleg az lehet.184 méter magas, hát ezek után kicsit fura, hogy csak lágy szellő borzolja Max haját, és nem akarja letépni a fejét a szél XD

@kekhalal21:
Ha fix időpontot kéne mondani, akkor a szombat-hétfő intervallumban gondolkodnék. Mondjuk szombat dél.Ha pedig valami csoda folytán kettőt sikerülne írnom, akkor az pedig hétfőn. De maradjunk egyenlőre a szombati időpontnál.

kekhalal21 2009.06.29. 20:18:37

@bree-gee: Jó az nekem pont jó mert én is inkább akkor nézek ide fel kösszi hogy meg írtad.

vkhir · http://darkangelhungary.hu 2009.06.30. 13:06:10

Igen, az tényleg a Space Needle, Seattle talán legnevezetesebb építménye. A szinkron szerint Űrtoronyként emlegetik.
süti beállítások módosítása