Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x22 (40. fejezet, 19881103)

2009. június 05. 14:00 - Milo Rambaldi

Íróink igyekezete, hogy minden politikai túlfűtöttségüket beletegyék harminc percbe, zajos kudarcba fulladt, majdnem nézhetetlen rész áll mögöttünk. Ez most sajnos nem vicces, hanem inkább kínos és erőltetett. Fogtündérék azért mentek a Silvanusba, hogy a vízlépcső építkezését nézhessék, Valerie azért ment Óbudára, hogy Taki a lakótelep-építésekről öblögethessen, Lenke azért került az üvegvisszaváltóba, hogy kiderüljön a külföldi üvegek sorsa, Ádám azért vizsgáltatta magát pont a MÁV kórházban, hogy a teljesítményértékelésről lehessen beszélni, Ezen túl pedig még egy fontos információval lettünk gazdagabbak: a halál a te pénzügyes barátod.

Kis temetői abszurddal nyitunk, halottak napja van. Lenke, Taki és Fogtündér közelednek id. Fogtündér sírjához, ahonnan TERMÉSZETESEN ellopták a virágot és a mécsest. Fogtündér elmegy utánpótlásért. Gyászolás helyett lehet szitkozódni egy sort. Tündérke pedig hiperűrsebességgel közlekedik a világban, mert 32 másodperc alatt eszközli a mécses-beszerzést. Vagy lopta valahonnan? A távozás sem egyszerű, mert PERSZE, hogy beállt valaki Takiék Ladája elé. A helyfoglaló autót arrébb tolja Benedek Miklós, és jól összetöri, majd elhajt. Nyomdai abszurddal folytatjuk. Elmegy az áram, lopnak, mindenki késik. Bezzeg a kisnyomdában! Ott arany az élet, pedig szövetkezet (ami Feri szerint fejletlen tulajdoni forma), nem állami tulajdon. A jelenetet a művezető zárja: az újságban Margit díszeleg az „eltűntek” rovatban.

Senior és Ádám tanakodnak azon, hogy mi hová kerüljön a lakásban a gyermek érkezése után, meg az albérletről nosztalgiáznak. Junior sehol, Ádám kérdésére kiderül, hogy szerelmes Szűcs Gabikába, és éppen vele andalog valahol. Doktorka szerint andaloghatnának otthon, kezükben egy adag könyvvel, átrendezésileg. De amikor beesik az ifjúság, Etus szeretetcsomagjával, akkor tanulásra hivatkozással eltűnnek, Ádám meg tombol, hogy a lakás átjáróház, és pihenni szeretne. Ennek sem jó semmi. Ugrunk Jutkára és Frusztrára, akik a Janka féle családi „műkincstől” (ld. 1x01) próbálnak megszabadulni. Az értéke ezerötszáz forint az ószeres nyanya szerint. Janka szerint ugyebár hetvenezer volt. Az igazság meg odaát van. Feri is, azaz mégsem, mert a postán telefonál, Margitot kergeti, hívja a rendőrséget.

Az eddigi 40 rész legabszurdabb jelenete következik most. Jutkát akarják pellengérre állítani, mert állítólag egyenlőségjelet tett Horthy és Rákosi közé az osztályfőnöki órán. Ezért minimum bitófa jár Vilma szerint. Az inkriminált mondat persze nem így hangzott el, de az érkező élmunkás apuka annak a Farkas Vladimirnek a nevét és gondolatait hozza elő 1988-ban, aki ÁVO alezredes volt Rákosi alatt. Nem tudom, mit akarhatott az agitprop iroda ezzel, de minimum érdekes az ügy. Egyszerre akarunk dugni és szűznek maradni? Az iskolai beszélgetés vége az, hogy Béla rosszul lesz, mentőt kell hozzá hívni, Hável pedig kidobja apukát a tanáriból. Jutka elküldi Gábort és Borzast vásárolni, de Gábor Juniorral akar menni. Jutka engedélyezi, Junior pedig kinyírást helyet kilátásba Borzasnak.

Sümeghy vegzálja Bőhmöt, mondhatni megszokott jelenet, most éppen a távfűtés ürügyén, Bőhm pedig PERSZE, hogy okoskodik, hogy a művész úr miatt nem lehetett megcsinálni a távfűtést, mert nem volt otthon. Betoppan Valerie, aki egészen beleszeretett Bőhmbe. A szenátor úr óva inti a kislányt Donald kacsától, de nincs miért félni, okos lány ez. Tudja, hogy Donaldnak csak a hangja nagy, az agya kicsi, nem fogja őt lehúzni. Snitu. Klarissza szerint Juli egy hülye, hogy szülni akar, hová és minek, őt Albert kinyírná, ha terhes lenne. No party, no utazás. Hát milyen világ lenne az? Juli megígéri, hogy a bányarémet otthon is ellátja. Beesik Gábor. Lencsibabával. Csak üzlet. De Juli rosszul lesz, hívni kell a családot. Ádám és a frissen hazaérkezett Karesz a műtő előtt ülve éppen updatelik egymást a ki- és beutazásról, a családról és az egészségügyről, amikor hívja őket a főorvos. Etus pedig Flowerpowernél ül, aki a köhögését próbálná vizsgálni, közben csuklóból lecsesz egy gyereket, majd moziba invitálja Etust. Gábor senkit nem ér el, nem tudja, mit tegyen, Juli szerint várnak egy órát, oszt irány a szülészet.

Lenke és Bandi a minisztériumból csempészett áremelési listát nézegetik, Bandi felkötné magát, de Lenke szerint a kötél is drágul, így jobb, ha nem teszi. Érkezik Junior és Gábor, nem találják a kétszersültet. Persze, hogy nem, amikor Mozdonyarc a raktárban tárolja, mert még van kint valami másik szar. Lenke ad Marikának egy gyors pengősmalac kezelést, a szerelmespár pedig megkapja az Abonettet. Mennek is Béla lakására, ahol Jutka tüsténtkedik, osztja a parancsokat jobbra-balra, Béla kihajítaná, de nincs ereje. Jön Feri is, beszámol az anyja eltűnéséről, Julcsi pedig megy a gyógyszertárba a recepteket kiváltani.

Fogtündér metrózik, és meglátja Erdészkét az egyik megállóban, be is rángatja. Dühös a mi emberünk, mert a főmérnök felbaszta az agyát valami erdő-áttelepítési maszlaggal. Fogtündér vacsorát ajánl építészéknél, de Forrest egyedül akar lenni egy üveg vörösborral, és neki is lehet rossz napja. Nade hogy az a rossz nap már 2400 órája tartson! Tündibündi besértődik, és azt mondja, akkor rohadj meg, otthon meg tombolással nyit, hogy miért maradt a kulcs a zárban. Senkinek nincs kedve a vacsorához, erre jön egy távirat az építésztől, hogy a kedves nejét nyúzza a csúz, ezért a vacsora elmarad. Ennek mindenki nagyon örül.

Etus és Virág állnak a mozi előtt, valami jósnős filmet akarna Flowerpower megnézni, de Tyukszi hatodik érzéke aktiválódik, telefonálni szeretne, kér is kétforintosokat a doktortól. Ádám eközben műt, mondja az asszisztens, hogy kereste a felesége, de lepattintotta. Ádám helyesel. Juli közben egyre rosszabbul van, GG-vel indulnak a kórházba. Juli már egy ágyon fekszik, egy idősebb orvos nyugtatgatja, Gábor elérte Etust és Juniort is, akik otthon vannak, de Senior a férjét akarja. Végül csak telefonon beszél vele, kéri, hogy menjen át. Élőben Juniort kapjuk, aki a nagyanyját vegzálja, ugye fáj a szülés? Hű, bazmeg! Arany Kim Bauer díj, azonnal! Etus szerint, igen, fáj, és ha erre emlékeznének a nők, többet nem szülnének. Junior remek következtetése: akkor te emlékszel, azért lett csak Senior. De nem. Azért lett csak Senior, mert Szikszait ellőtték az emelettel együtt 56-ban, örökítőanyag pedig nem lett lefagyasztva.

Címkék: szomszédok
18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.06.05. 14:12:48

Kim Bauer díj, yesss! Somlói galuskával megbolondítva! LOL

Borcsika 2009.06.05. 14:35:15

hát igen, a sztori egyre szarabb, isteni szerencse, hogy Rambaldinak ilyen írói vénája van. A vége tetszett a legjobban, bár mozdonyarcú Marikánál még most is felröögök. annyi abszurd dolog van ebben a sorozatban, hogy az már fáááááááj. De ilyen formában fogyasztható.

ma délelőtt volt szerencsém 10 percet elkapni ebből a "remekműből" borzalom...
biztos ráismerek majd hv formában, és tutti, hogy úgy már "el tudom fogyasztani"

Acron 2009.06.05. 15:05:41

Nekem, mint mindig, nagyon tetszett:) Csak kevés...tudom, mondtad, nem szemrehányás akart lenni:)
Ha kellek, szólj.

TCM 2009.06.05. 16:38:13

Tron, avagy a számító-
gép lázadása!

Már ezért a feliratért érdemes volt leforgatni az egész sorozatot!

váj mí 2009.06.05. 17:58:19

És igeeeeeeeeeeen!!!!!!! Itt a 13 éven át visszatérő motívum Szikszaival meg az eltűnt emelettel. Miért nem Tyukszi maradt otthon, és Szikszai rohangált krumpliért? Ma sem értem ....

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2009.06.05. 18:59:23

Szegény Donald művész úr mindig aktuális problémákat feszeget, no meg kritizál, de az a polkorrekt közös Böhm elhajtja a frasncba. Szabad ezt? ;-)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.05. 19:19:24

@Acron: Szólni fogok. Most egyébként tudatosan kevesebb az adag, mert kezd töményen rettenet szar lenni a sorozat, mindösszesen egy-két fogyaszthatóbb résszel, ezt pedig csak így lehet bírni. Annak sok értelme nincsen, hogy bazi unalmas hv-ket olvassatok, vagy ugyanazt olvassátok naponta, mert éppen nem történik semmi.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.05. 19:21:48

@Fée Verte: Azért Bőhm sem volt egészen korrekt politikailag, ld. 1x04 és 1x05, ekkor még a papi múlt dominált. Azóta győzött a német úr, aki állandóan elrakja az öreg gyógyszereit (Alzheimer bácsi), és átment debilkorrekt házfelügyelő tatába. Pedig a sátánista sejtek utáni nyomozás sokkal izgalmasabb lett volna.

Acron 2009.06.05. 20:38:28

@Rambaldi: Ebben teljesen igazad van, mert mit érne egy összegányolt hv, Tőled nem azt szoktuk meg:)
Várok türelmesen....:)

belagezabela 2009.06.07. 15:06:26

Rambaldi. Még lehet visszanyúlni a részek elejére?
Fogtündér anyukája aki NDK-ba szakadt, mert 88-ban még hol lehet egy drága repülős csemete anyukája:)?
A szerepet megformáló hölgy volt szegény akit a saját fia ölt meg.
Fogtündér viszont egyetlen előnye a Terminátor 2-ben Sarah Conor szinkron hangja. Szerintem ott felűlmúlja önmagát.

Eddig sose olvastam blogot sőt nem is volt szándékomban, de ez egy 5*-os blog ami megváltoztatta eddigi hozzá állásomat.
Üdv, minden jót lesz itt még médiaháborús tyúkanyó, T-1000-es, Takitaxis monológ is.:)

báró Csekonics 2009.06.08. 09:58:01

Ismét jobb a HV, mint az epizód...
Mondjuk ez az állandó nyekergés, hogy ez nincs, az nincs (ha van, akkor meg drága / drágul) azért gáz.
Az ember legszívesebben tényleg indulna kötélért :-)

váj mí 2009.06.08. 11:56:59

@báró Csekonics:
A szappant se hagyd ki, állítólag jobban csúszik ;) Különben, tényleg qvára idegesítő a rinyaáradat, és lesz ez még rosszabb is :)

váj mí 2009.06.08. 11:57:57

Öööö.. hüjje vagyok .. eredetileg azt akartam kérdezni kedvenc házi szerzőmtől, hogy mikor lesz újabb HV?

váj mí 2009.06.08. 13:03:36

@Rambaldi: Akkor felvértezem magam a türelem erényével .... (aszem, ez a szöveg megy a sorozathoz .. ;) )

Borcsika 2009.06.08. 14:13:29

@Rambaldi: Hurrrráááááááááááá! Ahogy Junior mondaná! A hangszínt kéretik hozzágondolni :-D

GOLAZ111 2011.10.26. 23:35:32

@belagezabela: Alma anyja Bajcsay Mária
hu.wikipedia.org/wiki/Bajcsay_M%C3%A1ria

A színésznő, akit a saját fia ölt meg Soproni Ágnes, de ő nem szerepelt a sorozatban. Összesen 1 filmben játszott, mert színpadi színész volt. Isten nyugosztalja.
süti beállítások módosítása