Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kés/alatt 3x12 – Sal Perri

2009. május 26. 11:00 - Madmoazell

A Kés/alatt eddigi öt évadának legrosszabb része következik, abszolút filler, de sajnos nem lehet kihagyni a hogyvolton se.

Julia anyja, Erica újra feltűnik, hogy egy kicsit lógázza a lábikóját a De La Merben. Meg persze morogni, ahogy szokott, nem jön be neki a hely, Alana, a svéd masszőr, a forró köves terápia, és nagyjából semmi. Jól összebalhéznak kicsi lányával is, Julia pedig kijelenti, hogy Erica jobban tenné, ha a korábbi gépével húzna szépen vissza oda, ahonnan jött, ne is jöjjön vissza soha már. Quentin közben élvezettel zsírleszív, késett másfél órát, most meg sorban állnak a páciensek a műtétekért. Julia rosszallását fejezi ki, hogy csak tömik a következő hölgyeménybe a Váliumot, de Costa ledurrogja, hogy nem is orvos, amíg nincs a Julia előtt Dr., addig neve fogdbe, jól van az úgy.

Ezalatt lezuhan egy repülőgép, és ex Mrs. McNamara lélekszakadva rohan a reptérre, hogy megtudja, mi történt. Erica gépéről van ugyanis szó. Nagy a pörgés, a hozzátartozókat egy hotelbe szállítják. Kiderül, hogy a repcsi két részre szakadt, vannak túlélők, de egyelőre nincsenek nevek. Julia is kap egy sárga pappert, hogy kitöltse az adatokkal. Közben, ahogy ez lenni szokott, ismerkedik. Natalie Holdennek szintén az anyukája volt a gépen, de láthatóan jobban kétségbe van esve, mint szőke hősnőnk. A papírra le kell írni, hogy milyen ékszert viselt a hozzátartozó, és Juliának dunsztja sincs. Natalie bezzeg mindent részletesen tud – ezüstkereszt és 2004-es világkupa-nyaklánc, és hogy az anyja univerzális donor. Erica mindenben az ellentéte …

v Otthon Sean evés közben nézi a tévét, amikor csörög a telefon, persze, hogy exnej, a hős volt férj pedig rögtön autóba pattan és szalad. Megvannak a sérültek is, és ketten nekiindulnak Ericát keresni. Julia ki van bukva, hogy elzavarta az anyját, és ezek voltak az utolsó szavai hozzá. Megpróbálnak bejutni, arra hivatkozva, hogy Sean orvos, és ki engedi be őket, na ki? Skinner, X-akták, bezony, csak most Dr. Marcus névre hallgat.. Mikor Marcus nem akarja beengedni Juliát, a szőkében felébred a nagy anyaszerető, elkezd hisztizni, aminek persze az lesz az eredménye, hogy Seannal együtt mindketten bemehetnek. Odabent nagy a káosz, nagyon sok a sérült, viszonylag kevés az, akinek szinte semmi baja nincs. Julia próbál segíteni, de csak arra tud koncentrálni, hogy Erica merre lehet.

Itt egy terhes nő szenved, nem rúg a baba, ott egy infúziót kell cserélni, nagy a dráma. Julia rohangál mindenfelé, egyszercsak megtalálja Natalie anyukáját – a nyakláncról ismeri fel. Helen arca összeégett, de cserébe vidáman csacsog a frissen szerzett csípőtöréséről. Sean odaát a húzósabb eseteket kezeli, elsőként a pilótát, aki elég rossz bőrben van, teljes a sokk. A következő sérült cukorbeteg, már egy ideje nincs meg a két lába térdtől lefelé, stabilizálni kell Julia ezalatt keneget, és próbálja Helenben tartani azt a kevés életet, ami még maradt neki. Az asszony tirádákat zeng a lányáról, Juliánál eltörik a mécses, és Erica még mindig sehol.

Természetesen nem teljes a nap Liz és Christian nélkül, ők is szépen lassan befutnak, hogy segítsenek a csapatnak. Ekkor bukkan fel napibetegünk, Sal Perri, aki azért szállt a gépre, hogy a fia esküvőjén énekeljen. Mr. Perri karjait amputálni kell, mert az ereit valami szétvágta. Sean megígéri neki, hogy amint lehet, visszavarrják a testrészeket. Dr. Marcus közben beizzítja Christianéket is, mondván kicsit sok egy betegre két doki, mikor így is kevesen vannak. Sajnos nemcsak dokiból, de eszközből és gyógyszerből is kevés jutott, nincs mivel altatni, fájdalmat csillapítani. Mr. Perri nagyon laza, ellenkezik is, hogy ő nézni akarja, amint lenyesik a praclijait. Eközben Helen meghal. Christian próbálná visszazavarni Juliát a hotelbe, de ő marad.

Dr. Troy az egyik elzárt szobában egy összeégett arcú szőke nőre bukkan, akinek villa áll ki a mellkasából, és egyből jön a halu, hogy Kimber fekszik az ágyon. Persze valójában nem ő az, de Christianben ez elég lassan tudatosul – exmenyasszonya már arról magyaráz, hogy a halál az élet végső orgazmusa. Végül Karen (aki Kimber helyett haldoklik) nem hal meg, Christian teljesen kampec. Mr. Perri egész jól bírja a műtétet, egyelőre nincs teljesen magánál, össze-vissza énekelgeti az esküvőre szánt dalokat. Sean nekiesik egy metszőollóval, az éneklésbe Liz is beszáll, de sajnos nincs mit tenni. Sal Perri meghal. Sean persze kiborul, de nincs ideje rá, a következő beteghez egy halottról kell leszednie a bőrét, hogy kibírja a kórházig. Julia ekkor szól közbe, Helen ugye univerzális donor volt, az ő bőrét kell leszedni.

Ekkor jön az első és utolsó poén ebben a részben, Sean ugyanis megkérdezi Marcustól, hogy „Do you want me to skin her?”, ami eredetiben teljesen úgy hallatszik, hogy Skinner, és hát ugye Marcus Skinner, muháhá, eskü többet nem mondom el. Naszóval Julia nekilát Helen nyúzásához, mert Sean kimerült. Nyissz-nyassz, ezt a precizitást Buffalo Bill is megirigyelné tőle. Mikor végez, és Marcus gratulál neki, arra azért marad idő, hogy elsírja a bánatát, miszerint abbahagyta az orvosképzőt, brühühü. Helen hazafutása gyönyörű volt, most már igazán ideje lenne Ericát keresni. Ezt tette Christian is, most jön a rossz hírrel, megtalálták mamzit, nem élte túl. Bár a halott nő deréktől felfelé teljesen megégett, tuti, hogy ő az – ugyanaz a kor, a hajszín, a ráncfelvarrás nyomai, és egy anyajegy, mind erre utalnak. Julia bemegy hozzá elbúcsúzni.

Jön a nagymonológ, hogy ő a spa-ban nem akarta megbántani Ericát, és hogy Julia kiskorában milyen sokat nevettek, és milyen jó volt, és Szeretlek anyu!, meg ilyenek. Julia sír, hogy a saját anyja se értékelte eléggé az életét, de most már minden oké, el lehet menni. Puszi a homlokra, elég csúnyán ölték meg szegény Vanessa Redgrave-et, jaj. Még mielőtt Julia kilépne a szobából, Erica az ágyon elkezd fulladozni, kicsi lánya pedig megoldja a szenvedését – megfojtja egy párnával.

A nap végén Sean kókadtan üldögél egyedül, Julia jön bejelenteni a hírt, hogy anyu kipipa, mehetnek haza. És hogy ő most szabadnak érzi magát, mire Sean rákontráz, hogy wow, milyen erős, és kivételes nő is az exnej, meg jobb orvos lett volna, ha folytatja a sulit. Megint jön az önsajnáltatás, hogy nem tettek fel kérdéseket időben, blablabla, ahogy azt megszoktuk, csak hogy kitöltsék az időt. És akkor Julia visszamegy a De La Merbe, kidobja Quentint a bizniszből és úgy tűnik, a saját életéből is, majd hullafáradtan hazavonul, és jön az igazi meglepetés. Erica az, teljes életnagyságban.  
 

Címkék: kés/alatt
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása