Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x12 - There is Only One Sydney Bristow

2009. május 18. 15:35 - sixx

Na, szóval Vaughn él, és valami kolostorban héderezik, Syd meg szült neki egy lányt, hogy örüljön, és remélhetőleg visszajöjjön. A Prophet5-ot KémMuter vezeti, aki alapvetően geci, de annyira nem, hogy Sydet a gyerekszülésben ne segítse. Minszkben nyitunk, az usankák és a vicces orosz akcentusok hazájában, legalábbis remélhetőleg. Arvinbácsi érkezik rapportra a legfrisebb bábjátékosához, aki a köteleit rángatja, és tessék-lássék idegeskedik egy sort, hogy őtet nem lehet csak így rángatni, höjj, de ő is tudja, hogy DE lehet rángatni. sőt. Az új gazdinak tipikusan tenyérbemászó geciember feje van.

Arvinbátyám azért jött, mert a tizenkettek, akik a Prophet5-ot alkotják, beszélni akarnak vele, mindezt egy sötét könyvtárszobában. A tizenkettek mind férfiak és öregecskék, Arvinnal viztáznak egy sort a szabad akaraton, majd belógatják a répát: meggyógyítjuk KicsiSydet, ha még egy szívességet megteszel nekünk. Oké, mondja Arvin, akkor mit is kellene tennem? Persze, hogy nem tudjuk meg, mert ugrunk egy börtönre ahová megjön Peyton, mert nem halt meg a robbanásban az előző részben, sőt, nagyon is jó formában van. És a fogoly, akit meglátogat az Anna Espinosa, a kubai bérgyilkosnő, azaz Gina Torres, Joss Whedon egyik kedvenc színésznője. Peyton javaslata: gyere velem, oszt bántsd egy kicsit Sydet.

LA, Syd gyereknevel, illetve fektet, KémFater meg a konyhában tüsténkedik nagyon aranyosan, és a késeket pakolja el az unoka elől, mert "nem hagyunk kint szúró és vágófegyvereket egy Bristow-gyerek keze ügyében." Ezen röhögünk, mert a gyerek négy hetes, mint Syd rámutat. Közben expozícó is van: KémMuter továbbra is menekülőben, a Prophet5 meg lapít, mint szar a fűben - jó hogy, hiszen Arvinnal most közölték a Nagy Tervet. Arvin annyit kér, hogy garantálják: Sydnek nem esik baja. A Prophet5 szerint Sydnek nem esik baja, de terepmunkára kell fogni, amiben ők majd segítenek. Ugrunk Annára, aki elmegy Willt meglátogatni, és FBI-ügynöknek adja ki magát. Bajban van Syd, mondja, erre beengedik, mire ő geci módon mellbesokkolózza Will Tippint.

APO, Syd, Arvinbácsi és Kémfater Will elrablását nézik videón, mert persze hogy be van kamerázva a háza. Anna Espinosát meglátva Syd kiakad, a büdös kurvája, mondja, a gyerek majd ellesz otthon, én megyek utána, letépem a fejét és belehányok a tüdejébe. És szolgálatba helyezi magát, pont úgy, ahogy a Prophet5 akarta. Peyton közben a 24-ből Ira Gaines néven ismert geciemberrel karöltve valamit befecskendez Willbe, gondolom nyomkövetőt vagy bombát, esetleg egy olyan műholdvevőt, mint amilyen Cartman seggében volt a South Parkban, itt minden előfordulhat. Az APO-ban egy lehallgatott telefonbeszélgetés nyomán Arvinék a ruszkikhoz küldik Sydet, a gyerekre két ügynök fog vigyázni, akik nagyon viccesen adják elő a szakember babysittert, és egyikük menten álomba ringatja a kicsit, mert KURVÁRA ÉRT EHHEZ IS.

Moszkva, egy nightclub természetesen, az Alias-univerzum elengedhetetlen kelléke, ahol minden geciember bonyolítja a piszkos ügyeit, és Dix rastahajjal, ÚjSyd meg kurvának öltözve tud bejutni. Syd nem mutatja az arcát, hanem egy bazinagy puskával a kezében a szomszéd ház tetején várja, hogy Espinosa feltűnjön. De ez nem is puska, hanem egy drótkötélkilövő miskulancia, így Syd átlibben az egyik ház tetejéről a klubbéra, majd megmachinálja a biztonsági rendszert, hogy Marshall az adatbázisba bevihesse Dix, Grace és ÚjSyd nevét - azt, hogy az orosz maffia miért holland nyelvű szoftverrel dolgozik, nem tudjuk egyelőre, ÚjSyd mindenesetre jól fest a kis ruciban. Dix a diszkóban eljátssza a részeg faszkalapot, mire minden izomagy odagyűlik rá, így Syd a tetőről simán lejut a lényeghez. A diszkó, mint minden Alias-szórakozóhely tele van lengén öltözött nőkkel, akik közé Syd egy vörös atlétában vegyül el, már amennyire lehetséges ez egy kismamának, aki azért nem fogyta vissza azt a plusz 15 kilót amit felszedett, a karja olyan vastag, mint a combom például, de ez is jól áll neki. ÚjSyd és Syd csudaszemüvegben van, amivel majd megtalálják a csávót, akivel Espinosa randizik - tippem szerint egy rosszarcú faszi lesz, körbevéve szőke kurvákkal. Grace-nek is van egy ilyen szemüvege, csak rajta nagyon szarul áll. Mivel ez a Szemenkó, akit keresnek, egy rakás pénzt kínál Espinosának, ezért olyan fickót keresünk, akinél nagyon sok lóvé van.

Megvan a faszi, két testőre van és a derekán egy pénzzel teli öv, ezt szúrja ki ÚjSyd a csudaszemüveggel. Syd elindul a VIP-szektor felé, ÚjSyd figyelmet terel el Grace segítségével, Syd meg lehallgatót tesz a faszi nyakára. Espinosa találkozik is emberünkkel és elárulja neki Will hollétét, de persze ez egy csapda mi és lenne. Jó, mi tudjuk, de Syd nem, így rohan megmenteni az Igaz Barátot, Aki Csak Egyszer Dugta Meg, De Akkor Alaposan. Sőt, ÚjSyd és Grace is menne utána, de kis dolguk akad a biztonsági személyzettel. Mire Syd rálel Willre, Espinosa is megjelenik, és jöhet a Syd-Espinosa csajbalhé sokadik felvonása, a csörte összesítésben asszem döntetlenre áll. Espinosa egy köríves fejrúgással nyit, ami csak arra elég, hogy Syd ideges legyen, de ez a verekedés nem lesz igazi, csak a látszat kedvéért megy, mert közben Peytonék az egészet figyelik videón - nekik Syd kell, vagy talán az APO, ki tudja. Espinosa egy késsel megvágja Sydet, mire Peytonék elkezdik az "adatletöltést" Syd sebéből, asszem értem már a címet, király. Csinálnak még egy Sydney Bristow-t! Közben Syd és Anna sokat verekednek, Will meg kiszabadítja magát, és nagyon pofánveri a kubait, aki az ablakot kitörve lelép.

Syd visszaviszi Willt az USA-ba egy FBI-gépen, és közben dumálgatnak, Willnek például menyasszonya van, valami festő. Nahát, nem mintha érdekelne annyira minket. Syd meg elmeséli a gyereket és Vaughn halálát. LA, és miközben Will Dixonnal és Marshallal dumcsizik, KémFater és Syd megegyeznek abban, hogy hazudni kell Willnek, MERT CSAK ÍGY LEHET GARANTÁLNI VAUGHN BIZTONSÁGÁT, és bazmeg JJ, bazmeg, ha már megmutattad, ahogy szitává lövik azt a szerencsétlent, és egy fél évadon át rítt az arája utána, akkor NE ennyivel intézzük mér el a feltámadást, mert ez így nagyon sántít. (Ha jól emlékszem, azért kellett ilyen kurtán-furcsán megcsinálni a dolgot, mert nem kaptak teljes évados berendelést, és sietni kellett a szálak elvarrásával.) Szóval az egész Vaughn-halált KémFaterék rendezték, na bravó, és Syd is tudott róla, még bravóbb. És a lényeg, hogy más meg nem. A Prophet5-os emberek valamiben nagyon mesterkednek, Arvinbácsi meg a lányát akarja dezombifálni, de erre még várnunk kell. A kamera meg szépen rásvenkel Esponisára, akiből valami izotópokat nyernek ki, vagy töltenek bele, már a franc se tudja. Mindeközben Syd és Will otthon gyerekeznek, és elküldik az FBI-ügynököket, aminek lesz még böjtje szerintem. Egyszer csak megszólal valami riasztó, és a már majdnem lelépő ügynökök visszarohannak, mert bombát jelez. Mondom én, Will agyában van a robbanószer, ezt hívják ultimate mindfucknak asszem.

Az APO-ban közlik is vele, hogy egy nagyon kis hatótávolságú (Will feje leszakad) bombát tettek a koponyájába, amit rádióval lehet felrobbantani. Syd: "Will, nyugi." Will: "Hogy az istenbe', amikor egy bomba van a fejeben?" Muhaha. És ekkor telefonál Espinosa. A kérése: a 47. oldal kell neki a Rambaldi-kéziratból, amit majd a Lisszabonból Madridba induló vonaton kell neki átadni. Újsyd is beszól egy jót: ki a faszom az a Rambaldi? Arvinbácsi a szőke újonc és a sorozatba most becsatlakozók kedvéért kiselőadást tart Rambaldizmusból, XVII. század, jóslatok, technnológia, faszagyerek, istenkomplexus, robbanó piros labda, zombulás, Syd, 47, miazmás. ÚjSyd majdnem felröhög, de aztán látja a komoly arcokat, és rájön, hogy ezek itt MIND KOMPLETT IDIÓTÁK. Will szeretné a bombát kint tudni az agyából, így Marshall ezen kezd el dolgozni, Will és Syd meg mennek Európába. 1500 Euróért veszek maguknak egy elsőosztályú fülkét, ahol laptopoznak egy kicsit, meg rácsatlakoznak a vonat belső rendszerére, és az esküvőről dumálnak. Lapozzunk, bár viccesek együtt.

Megvan Espinosa, Syd megy is beszélgetni vele az étkezőkocsiba, Will meg majd Marshall segítségével megpróbálja megkeríteni a bombát hatástalanító kódot. A manőver 38%-nál tart, a lényeg, hogy Syd közel legyen Espinosához. Átmennek egy másik vagonba, Espinosa viszont onnan is lelépne, de mivel a leolvasás csak 65%-on van, Syd inkább pofánveri a kubait, majd nagyon megrugdossa, de erre beindul a bomba Will fejében, és mindenki aggódik, már csak 10 másodperc, amikor Syd egy olyan pörgővel rúgja fejbe a nőt, hogy Chuck Norris is csak nézné. Aztán hatástalanítja a bombát, és mosolyog, de hiába: Espinosa csóválja a fejét, Syd, Syd, te nagyon hülye vagy, majd ezzel kilép a vagonból, megnyom egy gombot, és Syd fejére valami vörös folyadék kezd el ömleni ezerrel. Ettől ő nagyon rosszul lesz, hátha ha tudná, hogy a folyadék azért kell, hogy még több génanyaghoz jussanak Sydből. Will jő, és fejbevágja Espinosát, majd kiszabadtja Sydet, igen ám de a kubai olyan, mint egy kibaszott terminátor, és visszajön a vagonba, mire Will és Syd kiugranak a vonatból! Bele a folyóba alant! Kicsit megijedünk, mert Syd nem jön fel a felszínre, de csak egy kicsit, mert feljön végre, és megnyomja a gombot, amivel végleg leállítja a bombát.

Arvinbácsi valahol LA-ben Peytonnal randizik, aki közli vele, hogy mivel betartotta az egyeséget, átadja neki a KicsiSydet meggyógyító izét. Moszkvában közben egy kádat megtöltenek azzal a vörös trutymóval, amivel Sydet is öntözték, és arra készülnek, hogy Espinosa alámerüljön a cuccba, és átessen egy kibaszott fájdalmas, génmanipulációs terápián, aminek a végén Syd lesz belőle, ha minden igaz. És igen, a végén a néger Espinosa fehér Syd lesz, helló. Klasszikus Alias-epizód, gratula.

Címkék: alias
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.05.18. 16:01:31

Köszi, 20 perce kérdeztem rá, hogy mivanmá, és íme!

A sorozat végére lassan mindenki előkerül, Espinoza, Tippin, remélhetőleg KicsiSyd is helyrejön.

sélli_ 2009.05.18. 16:14:08

Mán csak Francine hiányzik :))
De hogy erről a diszkóban találkozunk qrva nagy titokban vonulatról nem bírnak leszokni... :))))

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.05.18. 16:20:36

most jöhet majd a csavar, hogy a génmanipulációs technológia segítségével már senki sem az aminek látszik, hanem pont az ellenkezője..

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.05.18. 16:21:34

Ha nem látok egy részt, akkor is tudom követni az eseményeket!

sélli_ 2009.05.18. 16:24:09

Ja, rohadt jó lett a hogyvót!!! Köszi!!!
'kiselőadást tart Rambaldizmusból, XVII. század, jóslatok, technnológia, faszagyerek, istenkomplexus, robbanó piros labda, zombulás, Syd, 47, miazmás' - és tényleg :)) Ha valaki lemaradt az eddigi 4 évadról ebből mindent megtudhat :)

CsíkosNapernyő · http://csikosnapernyo.blog.hu 2009.05.18. 18:51:15

@boogieee:
Jó neked :) Hiába olvasom nem nagyon áll össze ki kinek a kicsodája, ki kivel van, mit miért stb. Sajnos AXN-em nincs, és az 5. évadnál kapcsolódtam be a sorozatba.
Sixx-nek köszönöm az újabb élvezetes írást. ;)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.18. 23:32:01

Éljen a 100. rész! És az amúgy szerintem siralmas ötödik évad is csak beindul itt a vége felé közeledvén.

Újsyd is beszól egy jót: ki a faszom az a Rambaldi? Én vagyok :o)

Gabba 2009.05.19. 08:45:20

@Rambaldi:
Na igen: Rambaldi, Gazdagrét hőse ;)

T. Norbert 2009.05.20. 09:23:31

Az egyetlen igazán jó rész az évadból, Will felbukkanása miatt.

Nem nagyzolok vagy vagánykodok, nehogy bárki félreértsen!
süti beállítások módosítása