Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x09 (27. fejezet, 19880505)

2009. május 15. 09:00 - Milo Rambaldi

Az előző részben Vágásiéknál családlátogatás volt, Feri feltételezett apjának lánya dekkolt Budapesten, mindeközben a hisztériás Vilma vegzálta Jutkát az iskolában. Mágenéknál a Jemen-ügy miatt balhé van, Junior kezd kiborulni, de Seniornak sem jobb a helyzete, a fodrászat ott maradt pénz nélkül, Mara lelépett a teljes félretett pénzzel. A boltban betörés volt, ezen Lenke felhúzta magát, Ádám ápolta, a lánykérés pedig elmaradt, mert a T-1000-es áramkörei végzetes terhelést kaphattak volna.

Fogtündér, Erédészke és Dénes egy kereklámpás, piros Skodán begurulnak egy telek elé, ami Dénesé. Dénesnek nincs pénze építeni rá, viszont így nem tudja hasznosítani, felajánlja a gerlepárnak a telek felét, rakjanak fészket ott. Fogtündér azonnal rárepül az ötletre, biztosan nagyon vékonyak a falak a panelben, egy nagyobb sikítás, és hullik a vakolat. Erdészke Zsókára vár, a tébolyult exnejre, jön neki 300 ezer forinttal. Dénes pedig beszámol arról, amit a főnök titkárnőjétől hallott: Bakonyi elkezdte fúrni János pályázatát. Ez a hülye ahelyett, hogy dühöngene, azt mondja, hogy fúrja csak.

Juli anyjához megy látogatóba, aki pakol. Juli kérdezi, utazol? Nem, csak jött Erdélyből szegény barátnő, Debrecenben csücsül, és az egy szem otthonkáját hozta magával. Juli csak néz, majd közli, hogy nem tudja a kölcsönt törleszteni, és még kellene pénz. Etus leoltja, hogy ő kölcsönt ugyan nem adott, tehát vissza sem kéri, de neki sincs most pénze, krumplis krumplin fog élni, pedig annak is 25 forint kilója. Juli remek ötlete: miért nem a bizományba visszük a rucikat? De nem, a honfitársi kötelesség fontosabb, még ha éhen is halunk. Eközben a szalonban Pszichonyuszi hecceli Lencsibabát, aki le is lép a fotójával együtt, miután jól kiosztja Gábort, majd Nyuszkó beíratja magát Julihoz, aki hisztériás rohamot kap, amikor meglátja a Karakas Ágnes nevet.

A latintanár úr most sajnos nem idézget, hanem a lépcsőre hanyatlik, rosszul van, sok a gond, szó szerint a szívére vette az öreg, szédül, minden baja van. Taki és Junior azonnal a segítségére sietnek, Ádám pedig kihívja a mentős haverokat, be is passzolják Bőhmöt egy hordággyal egyetemben a kocsiba. Bőhm csak sír, sír, hogy ki fogja az ügyeket intézni, neki semmi baja, meg különben is. De jön a T-1000-es, és megígéri, hogy minden rendben lesz. Hát én is ettől féltem. Mire Bőhm hazajön a kórházból, Lenke jótékony házmesterkedésének hatására szerintem a fele ház elköltözik vagy illegalitásba vonul. Ez végül is Bőhm terápiáját szolgálja.

Feri az apjával próbál lámpát keríteni a Ladához, de nincsen, Budapest boltjaiban csak egy árucikk van, ez pedig a hiány, igaz, ez legalább ingyenes. Elmennek kávézni. Apuka nem tudja, hogy örüljön-e, Feri sem, ezen elvannak. Azt tervezgetik, hogy együtt meglátogatják Margitot. Fizetésnél kapnak csak össze azon, hogy ki állja a számlát, végül Feri fizet, mert az biztos, hogy ő van otthon, az viszont nem, hogy Gáspár az apja. Közben Vilmának az iskolában újabb nagyjelenete zajlik éppen, elengedett Jutka osztályából egy gyereket külföldre, anélkül, hogy erről akár Hável, akár Jutka tudott volna. Persze, még ő van felháborodva, és szerinte Jutka külön elbánásban részesül. Bástya szállítja a megoldást Jutka kérdésére, hogy mi a fene baja van Vilmának vele. Vilma férje külföldön van, a két gyerek meg itthon a nyakán, és nehéz neki az élet. Magyarul fogalmazva rég dugott, ezért éppen frusztrált fapina szegénykém.

Fogtündér éppen a nagyszülőknek mutogatja a telekről készült papírt, itt egy őszibarackliget, ott egy rózsakert, itt hárommillió forint, ott meg nyolc. Ezt már Taki mondja, aki szerint a fiatalok megismerkednek majd a tízjegyű számokkal. Lenke viszont örül, és nosztalgiázni kezd, milyen jó is volt, amikor ők tervezték a házat, nem volt semmijük sem, mégis boldogok voltak. De aztán jött az úthenger, meg az emnullás, és maradt a lakótelep. Taki lelép, nem bírja a tömény cukorszirupot, így viszont megússza a ráadás ecetet. Fogtündér kap egy alapos lecseszést, hogy miért nem levelezik az anyjával. Én tudom, miért. Én sem leveleznék vele. Lenke ezt nem így gondolja, skríbolásra bíztatja unokáját, aki más választás híján ebbe kénytelen belemenni.

Mágen doktor és a kompánia (Évike, Laci) a központban üldögélnek, jön a főnök úr, és hozza Ádám papírját, aláírta, a minősítése is jó, de nem ért egyet a kimenetellel. Az indokokat megérti (ki ne értené, Senior elől minden értelmes ember menekülne), de akkor sem örül. A társak érdeklődnek, de Ádám lepattintja őket. Telefonál Juli, hogy reprezentálni kell Klarisszáéknál, a bányarém házivideós bulit tart, ez a legújabb hóbort. Erre Ádámnak semmi kedve menni, de így járt, mennie kell. Közben Junior áll az iskolában, az ablaknál bús szemekkel, és bámul kifelé. Jön Jutka, kérdezi, hogy mi a baj, de Junior nem akar róla beszélni. Érkezik Vilma, aki bocsánatot kér, panaszkodik egy sort, hogy milyen szar az élete, mióta a miszter Szíriában dekkol, Junior sokatmondóan pislog.

Lenke Sümeghyhez csönget, aki danolászva érkezik, a kis tanítványára számítana, de a T-1000-es áll a küszöbön, és pénzt követel. A közös költséget, amit a művész úr nem fizetett még be. Sümeghy egészen megretten, amikor kiderül, hogy Bőhm kórházba került, be is akar hozzá menni, Lenke csak les, mint a vett malac. Ugrunk Takira, aki egy régi katonatársát látogatja, mérnök a jóember, és Taki volt az őrmestere. Természetesen Fogtündérék házáról van szó, a mérnök úr bele is megy, arra bíztatja Takit, hogy kezdje el a milliókat gyűjteni. A jó hangulatnak asszonypajtás vet véget, menni kell, megjött a sofőr. Taki vége beszólásban számol be Lenkének a remek milliós ajánlatról.

Fogtündér és Erdészke már az anyakönyvvezetőnél vannak a tanácsnál, össze akarnak házasodni, de ki gondolta volna, hát nem éppen most változott meg a családjogi törvény… három hónapot kell várni. Mindenféle hülye kérdéssel bombázzák a szegény asszonyt, aki jól tűri Rettenetfalva díszpolgárait, de egyet azért ő is kérdez: műsor kell-e a fiataloknak. A válasz: nem. Hát igen, elég műsor ők ketten így együtt. János rövid beszédet akar, Alma hosszút. Ugrunk Juniorra, aki übergáz Ivánnal találkozik, a srác bocsánatot kérne, de Junior kemény, mint a vídia. Etust nem lehet bírálnia senkinek, Ivánnak SEM. És haza is kell mennie, mert a szülők most hagyták otthon egyedül először, és biztosan telefonálni fognak. Iván kapualjba kísérgetést ígér, mi lesz itt… sajnos semmi, Junior Etussal csacsog telefonon. Az ágyazást vitatják meg.

Klarissza partija ismét ultragáz, de ezért jó. GG beszállna a házi fekete videóbizniszbe, de Juli berzenkedik, meg egyáltalán nem tetszett neki a bemutatott darab. Bányarém az unokatesóját akarja beprotezsálni, aki fodrász, de a sok szerelem és válás közepette dolgozni még nem nagyon jutott ideje eddig, hiába, bonyolult a budai úrilányok élete, ezt mi nem érthetjük. Közben egy arany nehézselyem ágyterítőbe öltözött múmia arról beszélget egy díszfasszal, hogy a műhold, az mennyire király már, neki jön a szuper csanel (ténlyeg így mondja), de a szkáj az jobb. Befut Karesz, a szíriai kölcsöndoktor, helyeskedik egy sort, majd a selymes nő által levadállatozott Ádám elrángatja. Karesz négy hónapot várt a pályázata eredményére, viszont Julira azonnal rábukik. Bányarém ajánl videokazettát otthonra, de Ádámnak csak akkor kell, ha le lehet játszani a mosógépen.

Jutka sokkoló felfedezést tesz. Éppen apjáék háza körül teng-leng, nem tudni, mit keres ott, a házból kilépő MC-re és Mariannra lesz figyelmes. Zsuzsa nem látja őket, ezért elcsattan egy csók. Jutka menekülőre fogja, ez a promiszkuitás egészen kikészíti. Sokkot kap, és hazamegy, Feri faggatja, hogy mi a baj, de nem akar beszélni. Annyit kinyög, hogy nem velük van a baj. Ugrunk a hazaérkező Julira és Ádámra, Sümeghy nyaggatja őket, hogy hol fekszik Bőhm. Ádám elárulja, de nem ez a vége, hanem egy ennél jóval ütősebb slusszpoén: Bőhm Miatyánkot mond és vet egy keresztet! 1988-ban! Egy állami tévésorozatban! Hoppá!

Címkék: szomszédok
44 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miszerint 2009.05.15. 09:14:52

a sorozat hihetetlen gáz, de a hv oscart érdemel. vagy aranypálmát.

Acron 2009.05.15. 09:20:26

Megint szenzációs, köszi:) És már megint ragad a billantyűzetem, pedig lepucoltam a tegnapi kávés eset után! És kezdhetem megint!
Tanulság: Kávézás közben a pohár helyzete legyen legalább fél méterre a klaviatúrától, ha az ember szomszédok HV-t olvas! :)

winston01 2009.05.15. 10:00:47

Kis javítás: a szuper csanel a jobb. :)

Johnny336 2009.05.15. 10:04:41

88-ban? Lófasz se volt már akkor. A vidámságtól volt hangos a barakk. :D

Borcsika 2009.05.15. 10:05:14

miszerint-tel maximálisan egyetértek. a hv az grandiózus. egy unalmas sorozatból egy fordulatokkal teli forgatókönyv készül.

várom a folytatást....

Gabba 2009.05.15. 10:12:14

1988 a videózás és a műholdas csatornák hőskora, hát igen...
Ahogy Hofi mondta anno: Skáj Csenel, Szuper Csenel, Felejcsenel... :D

euAgWzgmmtq7K 2009.05.15. 10:26:15

ezt a 2x09 számozást sürgősen abba lehetne hagyni, a szomszédoknak nem voltak évadai, hanem 331 fejezete. period.

Gabba 2009.05.15. 10:36:02

@Acron: használd a beépített kávéscsészetartót :)

makepeace 2009.05.15. 10:38:25

éssssssss....újra csak sirok
Köszönöm!!!!!

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.15. 10:39:22

@d.hardman: Bár az önismétlés unalmas műfaj, a kedvedért gyakorolom egy kicsit. 8 poszttal ezelőtt hangzott el, hogy: "Ha olvastál volna, akkor láttad volna, hogy az előző rész címe az volt, hogy önkényes évadzáró, azon egyszerű okból, hogy jobban követhető legyen a történet folyása. Mert az, hogy 234. rész, nem sokat mond. Ahogy láthatod, most az a cím, hogy 2x01 (XIX. rész). Ebből megtudhatod, hogy a 2. évben járunk, tehát 1988-ban, azon belül is nagy valószínűséggel tél van, és egyébként a XIX. rész a kezdetek óta (és a főcím szerint is). Tekintvén, hogy nem olvastál, minderről lemaradtál. Bőhm bácsi erre azt mondta volna: si tacuisses, philosophus mansisses.". És ezért van ott minden cím után a fejezetszám és a dátum is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.15. 10:40:15

@Johnny336: Valóban, akkor ez már a kutyát sem érdekelte, talán már húsvéti meg karácsonyi szentmise-közvetítés is volt, bár ebben azért nem vagyok biztos.

Egyébként is, a sztori szerint Bőhm papnövendék volt egy ideig, onnan a latintudása, nem? Egy ilyen karaktertől ez egyenesen elvárható...

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.15. 10:49:23

@Fedor: A dolog csak azért érdekes, mert ügyes propagandafogás. 1988 volt az év, amikor a magyar állam párbeszédet kezdeményezett a történelmi egyházakkal, Bőhm léte és megmozdulásai ennek a párbeszédnek a terméke.

Gabba 2009.05.15. 11:16:53

@Rambaldi: sőt, úgy emlékszem, '88-ban volt először negyven év után, hogy nagypénteken a rádió Déli krónikája előtt elmaradt a harangszó és a bemondó közölte: A harangok Rómába mentek.

A szomszédok (mármint a sajátjaink :) ezt napokig hüledezve emlegették.

ACM 2009.05.15. 11:22:09

Házivideós buli, vazze! :D (Jól láttam, a Rockyt nézték?)

Ja, remélem elnézitek nekem a fangörlösködést, de: Szabó Sándor! (Aki a nagyapám lehetett volna, de akkor is!)

Leadfoot 2009.05.15. 11:45:01

Emlékszem, mikor egy nap lejött az egyik szomszéd az ötödikről, hogy csoda történt, gyorsan hangoljuk be a tévét, mert lehet fogni két külföldi adót - ez volt a szupercsenel meg a szkáj.

Arra is emlékszem, hogy egyszeri 1000 forintot kellett fizetni a szolgáltatásért, és akkor onnantól nézhettük tesómmal reggelente a DJ Kat Show-t. :-)

euAgWzgmmtq7K 2009.05.15. 11:50:30

@Rambaldi: nem olvastam, mert vastagon leszarom, hogy milyen megokolással akarsz bevezetni egy teljesen inkonzisztens sorszámozást. az első "évad" májusban indult, úgyhogy pl az 1x01 az általad vázoltakkal ellentétben nem januárra utalna, valamint az első nemtomhány fejezetet római számokkal jelölték, és a végére nem írtak dátumot se. úgyhogy totálisan logikátlan és értelmetlen egy olyan sorszámozást hozzárendelni, ami semmilyen módon nincs jelölve a fejezetekben, és az alkotóknak se volt semmilyen dramaturgiai, stb. szándéka vele. Írd oda hogy hányadik rész, és az eredeti airdate-t, a bizonyos csütörtöki napot. Így jelölik a fejezetek túlnyomó többségében, így készítették el, ezért így számozzuk.

Női Hiszti_ 2009.05.15. 12:00:45

d.hardman, nem vagy Te egy kicsit "kabbeafaszom?"

euAgWzgmmtq7K 2009.05.15. 12:08:39

@Női Hiszti_: de igen, időközben rá is jöttem, hogy igaza van, jelöljük egy sorozat részeit olyan számsorral, amik a sorozat EGYETLEN részében SEM szerepelnek kiírva. ez a legegyértelműbb, nyilván.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.05.15. 12:09:52

D.hardman: Nagyobb bajod nincs az életben? :P

Rambaldi számozásában benne van minden ami kell, sőt több is: eredeti air date, a sorozat eredeti számozása, és egy saját, de jól követhető sorszámozás. Nekem spec. tetszik, de nem hiszem, hogy Rambaldi szavazásra bocsátotta volna a kérdést :)

euAgWzgmmtq7K 2009.05.15. 12:14:50

@missparker: feleslegesnek tartom az évadozást, mint már kifejtettem párszor. de sikeres ember lévén, van jobb dolgom is természetesen, unalomból írogatok ide.

Acron 2009.05.15. 12:16:29

@d.hardman: Ne haragudj, de nem teljesen mindegy, hogy van a számozás? Sorrendben van, ez a lényeg, nem?

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.05.15. 12:17:32

@d.hardman: Aha. És ha az a 4 karakter, ami az évek során 5 is lesz, nem lenne ott, minden oké lenne?

euAgWzgmmtq7K 2009.05.15. 12:17:37

@Acron: igen, nem teljesen mindegy, mert akik készítették (lehet, számodra ismeretlen fogalom alkotni valamit), egyszer már megszámozták, egy általuk jónak látott módon, valamint ezt jelölték a fejezetekben is.

Acron 2009.05.15. 12:18:01

@Gabba: Ja, mint az egyszeri szőke nő? Köszi:) (Nem vagyok szőke...:) )

euAgWzgmmtq7K 2009.05.15. 12:18:24

@missparker: így van, akkor nem lenne félrevezető és logikátlan.

Acron 2009.05.15. 12:22:00

@d.hardman: Khm... nem ismeretlen fogalom az alkotás számomra. Csupán azt nem értem, hogy itt van egy jó csapat, aki élvezettel olvassa a HV-t, számozástól teljesen függetlenül. Ez nem az akadémiai nagykönyvtár vagy egyéb más fórum, ahol igenis kötni kell a szabályokat és be is kell tartani. Ott én sem ismerek pardont, mert a szabály az szabály, pláne, ha okosan van kitalálva és segít.
De: itt nem ez a lényeg, hanem hogy jót mulassunk a leírtakon, nem pedig az, hogy belekössünk a számozásba.

euAgWzgmmtq7K 2009.05.15. 12:24:36

@Acron: én úgy vettem észre, ez egy blog, ahova szabad kommentelni, nyilván aki a postot írja, ezt elfogadja. nekem pedig ez a véleményem. de nyugodtan töröljétek ki az összes hozzászólásomat, és jelöljétek a fejezeteket az első sugárzás unix timestampjével akár.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.05.15. 12:32:10

@Acron: Arról nem is beszélve, hogy itt is vannak szabályok a postolókra, pont azért, hogy egységes képe legyen a blognak. Pl. az előírt címformátum az Sorozatcím 00x00 - Epizódcím. Ebből a szempontból is direkt jó, hogy Rambaldi bevezette, mert idomul a formátum a többi post címéhez.

Gabba 2009.05.15. 12:37:18

@d.hardman: érdemi kommentet tényleg nem akarsz írni a posztról? Mert eddig csak kötözködtél.

Rambaldi kurva jókat ír egy magyar kultsorozatról, feltünteti az eredeti fejezetszámokat és sugárzási időpontokat. Plusz ellátja egy (önkényes) évadszámozással. Ez akkora baj, hogy kiakadj, mint a kakukkosóra? Nem lehet könnyű neked.

euAgWzgmmtq7K 2009.05.15. 12:42:23

@Gabba: a poszt nem érdekel, biztos jó, a számozás az, amivel problémám van, missparker utolsó kommentjéből látom, hogy még mindig nem sikerült megérteni: a szomszédoknak nincsenek évadjai. évadjai olyan sorozatoknak vannak, amiket előre megírnak, és leforgatnak, lásd szinte mindegyik mostani, régiek közül meg dallas stb. az, hogy egy blogon ti hoztok egy szabályt, hogy egy milliók által nézett, 22 éve indult sorozatot hogy számoztok, arra persze jogotok van, de azért engem meg hadd zavarjon már, hogy később mennyi gond lesz, visszakeresni egy fejezetet, ha valaki 4x15-ként hivatkozik rá valahol, nem a teljes évszámos, sorszámos hivatkozással. mert se negyedik évad sincs, se tizenötödik fejezet jelölve azon belül a videókban - mivel az első "évad" nem egy éven át tartott, ezért kiszorozni se egyszerű. ennyi, az utolsó mondataidban lévő kötözködésedre pedig nem reagálok.

euAgWzgmmtq7K 2009.05.15. 12:49:17

Acron: " Ez nem az akadémiai nagykönyvtár vagy egyéb más fórum, ahol igenis kötni kell a szabályokat és be is kell tartani."

missparker: "itt is vannak szabályok a postolókra, pont azért, hogy egységes képe legyen a blognak. Pl. az előírt címformátum az Sorozatcím 00x00 - Epizódcím."

khm.

váj mí 2009.05.15. 12:49:47

Édesjóistenem... vihar a biliben. Ha pont leszarja valaki egy adott sorozat hogyvoltját, akkor mi az édesfaszomnak akarja később visszakeresni? No, mindegy.
Milyen filmet néztek a videóbulin, tudja valaki?

Gabba 2009.05.15. 12:51:21

@d.hardman: ha nem érdekel a poszt, akkor miért zavar a számozás?
Na mindegy, az előző kommentem utolsó mondatát fenntartom.

euAgWzgmmtq7K 2009.05.15. 12:54:00

@váj mí: egyébként tényleg vihar a biliben, szomszédok forever, aztán a történelem majd eldönti, az évadpártiaknak vagy a konzervatívabb rajongóknak volt-e igaza :) sorry ha valahol sarkosan fogalmaztam, ilyen a stílusom, a sorszámozás így engem zavar, fent leírtam miért, a sorozat fejezeteinek leírása azonban dícséretes, becsülendő dolog. csak a vége felé fog ellaposodni, amikor vágási ferit negyedszer verik meg a buszmegállóban, csökken a nyugdíj, és taki megint lehet, h leállítja a ladát :)

euAgWzgmmtq7K 2009.05.15. 12:54:56

@Gabba: mert megláttam a címét az index főoldalon. tudom, onnan jönnek a trollok, de attól még, hogy alacsonyabb szellemi szinten vagyok mint te, sajnos a technológiai lehetőségek miatt ide tudom írni a számodra ostoba, és érthetetlen mondanivalómat.

Acron 2009.05.15. 13:03:36

@váj mí: Rocky III. Ivan Drago:)

váj mí 2009.05.15. 13:10:01

@d.hardman: No, igen a Szomsza forgatókönyve egy idő után ismétli majd önmagát ;)
@Acron: Köszi

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.15. 13:55:20

Basszus, két órát nem vagyok gépközelben, itt meg kommentháború van... egy hülyeségen. Túl lett az egész ragozva, és mindenki leírta már, amit eddig is tudtunk, de köszönöm szépen.

A lényeg:
- tényleg szabályok vannak, amiket be kell tartanunk, mert így egységes a hogyvolt blog, ezt missparker (aki szintén nem keveset publikál a hogyvolton) is leírta, valóban így van
- többek között ilyen szabály az "évadozás" is, mivel a Szomszédoknak nincsenek évadjai, ezért kénytelen voltam önkényes évadokat gyártani, erre az évek tűntek logikusnak, így legalább még követhető is a dolog
- a fejezetszám és az adásdátum mindig szerepel a címben, mert ez a sorozat (akarom mondani teleregény) így készült
- ezzel kecske/káposzta optimum pont alakul ki

@d.hardman: nem tetszik, leírtad, OK, elfogadtam, a leírtak miatt viszont nem változtatok. Kicsit fejjel a falnak üzemmódban voltál ma délelőtt, de ezt tudjuk be a melegfrontnak :).

Acron 2009.05.15. 16:14:39

Inkább szeressük egymást, gyerekek:)
Izé, mármint itt, a HV hozzászólásokban:)

mufci 2009.05.15. 19:17:39

Nekem speciel nagyon tetszik ez az "évadozás"...leginkább azért, mert ennek segítségével első pillantásra el tudom dönteni, hogy olvastam-e már azt a hogyvolt-ot vagy sem! :) és pont. :)

Neton 2009.05.15. 23:16:59

@Leadfoot: Aminek az utolsó szekkcse a Tini Ninja Teknőcök volt, aztán meg jöt a Star Trek - The Next Generation. Régi szép idők istenem... :)

Madmoazell 2009.05.17. 13:54:16

vááááá, nem tökmindegy? ott a fejezet száma, a dátum, tessék arra koncentrálni. Mellesleg így tényleg visszakövethetőbb, hogy melyik évben volt...

Zsoozsy 2010.01.04. 21:30:44

és azt meg senki nem írta, hogy micsoda történelmi (na jó: szomszédok-történeti :D) mérföldkő volt ez az epizód...? Hiszen ebben a részben volt először, hogy mindenki mondott egy búcsúmondatot a végén (igen, előtte is volt, hogy egy-két szereplő mondott még valamit, mialatt a neve ki volt írva, de mindig voltak páran, akik csak bambultak bele némán a kamerába vagy tették a dolgukat, de most először mindenki okoskodott egy sort)! :)
süti beállítások módosítása