Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 5x03 - Felemelkedés

2009. április 26. 08:00 - the black ball

Egy végletekig ledózerolt bolygón járunk, ahol csak egy oszlop és egy építmény maradt épen. Természetesen eltérnek a többi romtól. Daniel jeleket fejt, Carter meg az építményben lévő, feltehetően bekapcsolható izét buzerálja. Jack megparancsolja, hogy ne kapcsolja be. Szóval bekapcsolja. Legalábbis próbálná, de feltámad a szél, dörög az ég, és valaki lebegve leskelődik. Carter kemény csaj, nem fél az időjárástól, erre a lebegő valami szépen nekimegy, ő meg kidől. Fraiser szerint csak kimerült és elájult.

A tárgyalóban Daniel közli, hogy az ott élők fejlettségi szintjét egy csillagkapu dobhatta meg, megépítették azt a valamit, aztán jöttek a kukacok és kiirtottak mindenkit. Hammondot az izé érdekli. Mi az: csillagvizsgáló, fegyver, kávéfőző? Daniel szerint fegyver nem lehet, mert azt a kukacok elvitték volna. Már ha a kukacok jártak itt persze. Carter már menne vissza, de Reynolds és a CSK-16 kapja a tanulmányozást. Addig menjen haza és pihenjen. Mi meg végre belefolyhatunk Samantha Carter magánéletébe.

Sam egy meg nem mondom milyen autóval jár, amerikai konyhája van (meglepő Amerikában), fejlettebb az otthoni PC-je, mint a Parancsnokság központi gépe, üzenetet nem hagyott neki senki (McKay? Valaki?), és figyeli a lebegő valami, ahogy lefekszik aludni. A perverz.

Másnap Carter egy fickóval találkozik a ház előtt, aki verbálisan egy mindennapi pszichopata szintjén mozog, és közli, hogy még találkoznak. Sam besiet, kinéz az ablakon, de addigra már el is tűnt. Felhívja Danielt, hogy mi van a fordítással, mert már unja a pihenést. Nos, még unatkozhat. De nem sokáig, mert a furcsa fickó életnagyságban nézelődik a konyhájában. Közli, hogy egész éjjel a házban volt, könyveket olvasott, tévét nézett, hogy megtanulja a nyelvünket és a ruházkodásunkat, aztán emberi formát öltött. Csak így.

A neve Orlin, azon a bolygón volt, ahol jártunk, és így nézett ki a felemelkedése előtt. Carter már telefonál is, de Orlin állítólag igazat mond. Képes láthatatlanná válni és átmenni a tárgyakon. Csak azért jött, hogy beszélgessen. Ugyanis az a pár óra, amit Sam a bolygón töltött, elég volt ahhoz, hogy Orlin beleszerelmesedjen szőke tudósunkba. Még hogy nincs szerelem első látásra! Carternek ez túl sok, gondolom belegondolt a lebegő, járókán áteső, pelenkát kijátszó közös gyerekeikbe, és kirohan a házból.

O’Neill hoz egy egész alakulatot, telerakják a házat kamerákkal, bár kissé szkeptikusan fogadja ezt az überföldönkívüli dolgot. Eltelik az idő, leszerelik a kamerákat, Orlin sehol, Carter járhat pszichológiai vizsgálatra. Daniel kideríti, hogy a bolygót megtámadták a goa’uldok, de hirtelen képesek lettek megépíteni egy fegyvert, ami elintézte a kukacokat. Aztán meg valakik a bolygót. Sam ismét otthon van, Orlin meg ismét előjön, és dumál tovább, mintha mi sem történt volna: a bolygót Velonának hívják, és a népe képes olyan kommunikációra, amivel képesek megosztani egymással az érzéseiket, gondolataikat, mindent.

Ezt próbálta a bolygón is, de Carter nem volt rá készen. Ha most újra megpróbálja, akkor Orlin ígéri, hogy utána elmegy. Csak hunyja be a szemét és relaxáljon, ő meg az Oma és Shifu által szeretettel használt fehér fényként „megnyílik”. Khm. Carter szerint rohadt jó volt, még egyszer. Másnap bemegy a bázisra panaszkodni, mert megtalált egy rejtett kamerát. O’Neill beismeri, hogy megfigyelik továbbra is, mivel senki sem látta még mindig az idegent. De legalább dolgozhat újra, mivel a Pentagon zöld utat adott a fegyver bekapcsolásának.

Egy naquadah-reaktort kell túltölteni, aztán levezetni a fegyverbe. Viszont ha nem sikerül, a reaktor felrobban. Daniel aggályait fejezi ki, jó lenne, ha valaki jobban értene a fegyverhez. Sam ismer is valakit, aki rohadtul nem tűnt el az „aktus” után. Kicsit befészkelte magát, vacsorát dobott össze, virágot hozott és feladta a képességeit, hogy újra ember lehessen. Teal’c és O’Neill pedig pont most jönnek videózni. Pár pizza és a Csillagok Háborúja, amit Teal’c már kilencszer látott, Jack meg egyszer sem. Nem szereti a sci-fi-t. Carter passzol, O’Neill randira gyanakszik, de a pizzát itt hagyják azért. Teal’c olvasott egy helyről, ahol emberek küzdenek egymással. Szuper. Akkor már viszik Danielt is.

Orlin közli, hogy miután végleg emberi formát öltött, csak a társai segítségével tud újra felemelkedni. Sam elmondja, hogy találkoztak egy hozzá hasonlóval, Omával. Orlin nem ismeri, Omát is száműzhették, mint őt. Ugyanis tilos segíteni az alattuk lévők fejlődését. Orlin építette a fegyvert, de megbánta. Miután a velonaiak megvédték magukat, más bolygókat kezdtek volna el leigázni. Erre a felemelkedettek közösen kiirtották a Velonát. A bázison egy Simmons nevű ezredes felügyeli a fegyverrel kapcsolatos dolgokat, és elpattan egy ér az agyában, amikor Carter kierőszakol még két hét tanulmányozást.

Orlin nem unatkozik, egy kenyérpirítóból összedob egy ökölnyi smaragdot, MacGyver általános iskolai technikatanár hozzá képest. Carter beszélni szeretne Orlinnal a szabadban. Mindenki csak beszél és beszél, a hogyvolt meg egyre hosszabb, ejnye. Orlin szerint nem szabad bekapcsolni a fegyvert, mert a többiek ismét beleavatkoznak majd. Viszont Sam csak úgy győzheti meg a Pentagont, ha feladja Orlint, aki szerint nem fogja megtenni, mert már ő is megszerelmesedett teljesen. Aztán jön ez az irritáló „az egyik szereplő leáll, és nézi, amíg a másik megy tovább az úton” jelenet. Hülye Hollywood.

Hammond közli, hogy az elnök ki akarja próbálni a fegyvert, hiába függesztette fel. Simmons pedig számon kér pár dolgot Carteren: 40 kiló nyers titán, 60 méter optikai kábel, 7 darab 100.000 wattos ipari kondenzátor – ezeket mind az ő címére rendelték. És képük is van arról, hogy ki vette át: Orlin. Már egy kommandós osztag ott is van a háznál, és a parancsra várnak. Odamegyünk, beküldik Cartert, hogy beszéljen vele. Orlin leviszi a pincébe, ahol összeeszkábált egy egyszer használatos házi csillagkaput. Ja, és elhasznált még egy kenyérpirítót. El akar menni a Velonára, hogy megállítsa a tesztet.

Simmons nem vár, beküldi az osztagot. Orlin megnyitja a féregjáratot, búcsúzik, és átugrik. Mire Jackék leérnek, Carter is átmegy. Orlin ráugrik a CSK-16-ra, mert okos és bátor. Reynolds pisztolyt fog rá, de Carter nyugalomra int. Leállíttatja a tesztet, de a reaktor már be van indítva, ha leválasztják, robban.

Orlinnak nem kell több, nekiugrik a kábelezésnek, Reynolds meg lelövi. A fegyver leáll, a reaktor meg töltődik. Hősies tettéért a többiek megkegyelmeznek neki, és újra felemelkedhet. Könnyes búcsú, arcsimogatás, aztán ellebeg a reaktorral, és belevág egy villámot a fegyverbe.

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nézőke 2009.04.27. 20:07:02

black, egy kérdésem lenne, hogy ezek a részek éppen hol futnak?

Az AXN már a 8.nál tart, a tévékettő meg hirtelen Atlantisra váltott csütörtök éjjelente, aztán annak is kámpec.

the black ball 2009.04.27. 20:43:37

@Nézőke: Jelenleg nem tudom, de az AXN túl gyorsan adja ahhoz (heti 4-5 rész, ha jól látom), hogy követni lehessen hogyvoltban. Az úgy iszonyú sok lenne.

Gabba 2009.04.28. 08:46:57

"Jack meg egyszer sem. Nem szereti a sci-fi-t."

Hát igen, erre is igaz, hogy csinálni sokkal jobb, mint nézni ;)
süti beállítások módosítása