Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 4x01 - He That Believeth in Me

2009. április 03. 15:00 - Freevo

A BSG utolsó évadja abban a szent pillanatban veszi kezdetét, amelyben az előzőt otthagytuk: a flotta a Jón-csillagködnél megrekedt, a cylonok pedig masszív támadásba lendültek ellenük, amikor a halottnak hitt Kara Thrace egyszer csak megjelent egy vadonatúj vadászgépben, és közölte, hogy tudja, merre van a Föld. 

Adamáék nem értik, mi folyik itt, ezért kétszer is ellenőrzik Starbuck jeladójának hitelességét. Roslin szerint ez csak egy cylon csapda lehet, ami azért lenne furcsa, mert a pilótacsaj épp az ő megmentésükön fáradozik odakint. Tigh ezredes, aki alig tíz perce tudta meg, hogy cylon, azon kapja magát, hogy minden előjel nélkül előrántja a fegyverét, és fejbelövi az admirálist. 

Szerencsére Tigh csak a saját magától való félelmében képzelte a szitut, és Adama még mindig ott áll vele szemben, osztogatva a parancsokat az ő süket füleinek. A hangárban két másik újdonsült cylon, Tyrol és Anders szintén fosik, hogy mi van, ha Boomer-módba kapcsolnak, és akaratuk ellenére lövöldözni kezdenek a barátaikra. Samnek muszáj vállalnia a rizikót, Viperbe száll ő is. 

Az űrbeli effektorgia kellős közepén Anders tüzelőgombja beragad, amikor lőni próbál egy Raiderre -- mintha csak megvalósulnának a félelmei. A gép, amit üldözött, szembe fordul vele, és ahelyett, hogy ripityára lőné, ráfókuszál a jobbra-balra pattogó cylon-szemével, amire Sam retinája egy vörös villanással válaszol. 

Mielőtt a zöldfülű pilóta egyáltalán levegőhöz juthatna, a cylonok már csomagolnak is, és visszavonulnak. A Galacticán senki nem érti, miért gondolták meg magukat, amikor biztos volt a győzelmük, de Tory sejti az igazságot: ők maguk, az öt utolsó cylon az okai a váratlan fordulatnak. 

A csata váratlan végeztével Starbuck landol a Galactica hangárjában, és máris kéri, hogy szedjék le a fotókat a fedélzeti számítógépéről, hadd mehessen végre zuhanyozni. Tyrolék értetlenül állnak előtte, ami előtt meg ő áll értetlenül, és Lee meg Sam az egyetlenek, akik kitörő örömmel üdvözlik a nőt. Kara úgy tudja, hogy mindössze hat órát volt távol, és ezalatt megjárta a Földet, míg a valóságban két hónapig halottnak hitték. 

Az orvosi vizsgálat bebizonyítja, hogy Starbuck az, akinek mondja magát, így elmeséli, hogy mire emlékszik a vele történtekből: miután eltűnt a gázóriásban, egy sárga naptól bevilágított kékes-zöldes bolygó mellett találta magát, készített pár képet, és hazaindult. Emlékszik még egy gyűrűs gázóriásra, egy hármas csillagra és egy üstökösre, de ennyi. 

Roslin továbbra is feltételezi, hogy Kara cylon, és akár az elejétől kezdve is az lehetett. Szerinte félre akarja őket vezetni, ezért nem hajlandó elhinni neki, hogy tudja, merre van az út a Föld felé. Úgy gondolja, továbbra is folytatniuk kell az utat, amit a csillagköd jelölt ki, csak beképzeltségében azt nem veszi észre, hogy a csillagköd pont Karát jelölte ki útmutatónak. 

Starbucknak minden egyes ugrás komoly fejfájást okoz, amiből arra következtet, hogy rossz irányba tartanak. Azt állítja, érzi, merre van a helyes irány, de most épp nem azt követik. Az elnöknő szava azonban akkor is erősebb, nem lehet mit tenni. 

Adama a fiával vitatja meg a dilemmát, és Lee azon az állásponton van, hogy akár Kara jött vissza, akár valami alteregó, ha egyszer pont ugyanolyan, mint az eredeti, akkor illene ugyanúgy is bánni vele. Az öreg megpróbálja visszafogadni a fiát a flottába -- nem békélt még meg azzal, hogy az előző részben levette az uniformist --, de Leenek már más tervei vannak: politizálni fog. Az ütközet során megüresedett néhány hely a kormányban, és minden esélye megvan rá, hogy betöltse az egyiket. 

Gaius Baltar, akit az előző évad végén fölmentettek, aztán néhány rajongója megmenekítette a rosszakarói elől, most egy szektában találja magát, telis-tele csupa jó nővel, akik csak miatta gyűltek össze a Galactica egy elhagyatott helyiségében. A társaság prófétaként tiszteli őt, amire Gaius nem túl büszke, különösen, hogy a kolóniák elnökéből jutott idáig. 

A szekta egyik vezetője az a nő, Jeanne, aki még a fogdában látogatta meg Gaiust, hogy áldja meg a beteg gyerekét. A kisfiú azóta sem lábalt ki a kórból, sőt, nem sok esélye van a túlélésre, így Baltar egy őszinte pillanatában imádkozni kezd érte, arra kérlelve Istent, hogy inkább őt vegye magához, ne azt az ártatlan gyermeket. 

Nem sokkal később az egyik követője, Paulla segít Gaiusnak megszabadulni a diktátorszakállától. A fürdőben rájuk támad Charlie Connor, aki az előző évadban, a Collaboratorsban panaszkodott arról, hogy a kisfiát az új-capricai rendőrség ölte meg, de akkor nem sikerült elégtételt vennie. 

Rátámad Baltarra, aki ezt isteni jelnek fogja fel, és könyörögni kezd azért, hogy vegye el az életét, hátha épp ezzel menti meg a beteg kisfiút. Connor nem érti a reakciót, és a zavarát kihasználja Paulla, és agyonveri a vécék alapvető kellékével, egy kósza vascsővel. Mire visszaérnek a szekta barlangjára, a beteg kisfiú csodálatos módon meggyógyul. 

Anders megpróbálja megnyugtatni Karát, hogy ha netán kiderülne róla, hogy cylon, ő akkor is szeretné, mire Starbuck azt feleli, hogy ő bizony golyót röpítene Sam fejébe ugyanebben az esetben. A Galactica ugrik egy újabbat, tovább távolodva a Földtől, amitől a nő megint kikészül, és elhatározza, hogy ideje véget vetni ennek. Roslin az egyetlen oka, hogy nem hisznek neki, úgyhogy néhány katonán átgázolva fegyverestől az elnöknő felé veszi az irányt.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egymilliomod · http://gyermekvedo.blog.hu 2009.04.03. 19:23:05

Minden szavad igaz. Jó lesz újra átélni az utolsó (és feledik) évadot.
süti beállítások módosítása