Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x04 - Mockingbird

2009. március 27. 21:42 - sixx

Az előző részben lett nekünk egy szőkecsajunk, akiről azt hittük, hogy geciember pedig nem is, ő Syd2.0, azaz Ráhel, A Lány, Akit Pont Úgy Szopattak Meg Az Ál-CIA-val, Mint Sydet. Mivel ezt túl hosszú lenne minden alkalommal leírni, így maradunk az ÚjSyd elnevezésnél. A lány geek, így Marshallal óriási haverok lesznek, már ha túlélte azt a robbanást, amit az exfőnöke követett el akkor, amikor lelépett az irodából a macája társaságában, és a biztonság kedvéért az összes alkalmazottra ráborította a tetőt. Ez a Gordon már csak ilyen geciember.

Monte Carlo, mondja a felirat, mi meg elhisszük, bár lehetne Kisújszállás is. Syd jő nagyon terhesen, vörös hajban, bevetés van. A kaszinóban (mert hova máshova mehetne az ember arrafelé), először azzal kelt feltűnést, hogy akkora, mint egy dömper, majd azzal, hogy vagy félmillió dollárral kezd el kockázni, a sorozat láthatóan még a válság előtt készült, most a Videó presszóban fájerezne Bocival százas alapon. Miközben Syd kockázik, az Újfiú a kocsit beparkolja a garázsba, és kinyit valami ajtót, letör egy lakatot és egy kapcsolótáblát kezd el buherálni, odafent Dix meg franciának álcázva magát elhűl azon, hogy Syd a tolófájások alatt is csak kaszinózik egyre.

Mindez a bevetés része persze, csak még nem látjuk át a lényegét. A nyereményét számoló Sydet a kétajtós szekrények beviszik az egyik irodába, mert csalt a kockával, és lebukott, mindezt persze direkt, nyugivan, mindez a terv része, mert Syd elővesz egy bazinagy fegyvert a kis táskájából és lelő vele mindenkit, kábító nyíllal, mert jókedvében van. A cél a páncélterem, ahová viszonylag simán bejut hősnőnk, kinyit egy széfet és lenyúl belőle egy netbookot. Kint beül a kocsiba, amit az Újfiú hoz elő neki, és máris lehet menni a kikötőbe, ahol majd egy komp várja Sydet, de persze ez az Alias, így a komp helyett a kocsit egy baszott nagy mágnes a levegőbe emeli, majd megcsörren a telefonja, amiben egy akcentusos hang a Mockingbirdöt kéri vissza, vagykülönben. Syd nem tudja, a Mocking az milyen bird, de szerintem hazudik.

"72 órával ezelőtt", mondja a felirat, és ÚjSydre svenkelünk (ő lesz Mockingbird? Olyan csajos fedőnévnek tűnik.), aki bőszen körmöl az APO-ban, és írja lefelé szépen az ál-CIA-ben szerzett élményeit. Syd jő, és lelki támaszt nyújt, lelkiismeretfordulás, ösmerem, mondja, jártam ilyen cipőben. ÚjSyd a robbanásban elpusztul kollégákat síratja, és Miss Bristow-nak hívja Sydet, ami aranyos. A Mockingbird? ÚjSyd fedőneve. A főcím után Gordont kapcsoljuk, aki egy nagyon idegesítő fejű gyökérrel tárgyal, és ad neki egy megbízást, Jön Amy Acker, akinek nem tudom a nevét, de szakértőnek tűnik, és Gordonnal beszélget egy kicsit, az meg közben az ál-CIA lóvéját sok bankból egybe utalja át, mert így elég az ellennek csak egy helyre bejutnia, rögtön koldusbotra jut. Minden gecienber ennyire idióta?

Marshall ezt lefüleli LA-ben, és lenyomozza a tranzakciókat a Kajmán-szigetekig, de korán örülünk, mert a lóvét nem lehet lenyúlni, kell hozzá valami technobalablabla, amiből csak egy volt ÚjSyd szerint, bent a romba döntött prágai irodában, ami elég nagy faszságnak tűnik, hiszen akkor Gordon sem fér a pénzhez, annak meg mi értelme? Igen ám, de Marshall valami technoblabla izével meg tudja azt csinálni, hogy a berobbantott irodában szarrá zúzot szerverek merevlemezeit megizéli, és arról kinyeri a micsodát, ami kell a bankszámlához. Jó, mi? Van ám egy kis gond, a cseszlovák rendőrök nem úgy ugrálnak, mint ahogy Syd fütyül, így vissza kell menni Prágába, és ÚjSydnek is mennie kell, mert a romok között turkálva majd ő rátalál a hóbelevancra. ÚjSyd ettől kissé idegenkedik eleinte, valahogy érthető módon.

Ugrunk egyet Arvinbácsira, aki olyannyira az állam legnagyobb ellensége, hogy a szenátusi meghallgatáson vagy min még ahhoz sincs joga, hogy ügyvéd üljön mellette, pedig az Ted Bundy-nak és Charles Mansonnak is kijárt. Kemény. Az ítélethozata előtt van pár kérdése a szenátornak, mit is tetszett tenni eddig? Gyilkosság, hazaárulás, emberrablás, hej, de kedves ember maga, Arvinbácsi. A szenátor egyértelműen nem kedveli az öreget. Kajmán-szigetek, Dix és az Újfiú a parton mászkál, háromra kell a bankba menniük, addig leheverednek a napon. Prága, faszom már a kismillió helyszínbe. ÚjSyd kicsit hepciáskodik, nem akarok bemenni a szobba, nem akarok bemenni a szobába, dehogynem akarsz, mondja Syd, mostan mi cseszlovák titkosrendőrnők vagyunk, Janka és Jelena, nehogy lebuktass minket, mert megverlek terhesen is.

Dixékhez kijön egy banki alkalmazott, és már mennek is a pénzért, ami ciki, mert a prágai hogyishívják még a romok alatt van, így ÚjSydnek abba kell hagynia a merengést kollégái szomorú sorsa felett, és meghekkelnie a szerver maradványait, de kurvagyorsan. Az alaplapra ráégett fél emberfejtől ÚjSyd kiborul kissé, így Syd fogja kiszedni a merevlemezt belőle, mert ő tapasztalt. Dixéknek még kevesebb ideje maradt, mert a bank leköltözött egy sátorba a partra, ahol menten fegyvert fognak rájuk, fő a biztonság. ÚjSyd közben nekilát a merevlemez vizsglatának, amin a kódok vannak, ugyanis a bankszámlához csak úgy lehet hozzáférni, ha válaszolnak random kérdésekre 300-ból.

Dix hangosan megismétli a kérdéseket a parton, ezek eljutnak valahogy Prágába, ahol ÚjSyd beírja őket a gépébe, a merevlemezről meg jönnek a válaszok, megy ez, mint az ágybahugyozás, míg az egyik kérdésre a válasz a merevlemez sérült részén van, így ÚjSyd memóriájára kell hagyatkozni, de semmi gáz, emlékszik. Dix a lóvét pillanatok alatt átutalja máshová, bezzeg az itthoni netbankomnál ez vagy félóra lenne, szar lehet magyar titkosügynöknek lenni. Amy Acker is figyelte ám a számlát, és máris jelzi Gordonnak, hogy szar van a levesben, se pénz, se posztó. Gordon rájön, hogy ÚjSyd még él, és ettől ideges lesz, de nagyon.

Visszaugrunk Arvinbácsi tárgyalására, ahol ott tartanak, hogy Arvin, maga milliókat akart megölni? Ja, mondja a mindig elegáns geciember, így van. De fel is mentettek a vád alól, meg eleve megváltoztam, mert lányom van, KicsiSyd, aki most épen zombi, de ez most lényegtelen. Arvinbácsi helyzete nem túl rózsás, a szenátor kissé idegesen közli vele, hogy engem oszt nem baszol át, mert én nem vagyok olyan hülye, mint KémFater és egy szavadat nem hiszem el. Meg foglak büntetni, Arvin, nagyon. Halálbüntetés-szagot érzek a levegőben. Arvin is, aki KémFatert nevezi ki hivatalos gyámnak. Dixék Los Angelesben elégedetten nyugtázzák, hogy Gordon kapkod, és hibát-hibára halmoz, ami annyit tesz, hogy lehallgatható telefonvonalon beszéli meg egy samesszel, hogy neki nagyon kell egy adatbázis, amiben fontos dolgok vannak, és ez Monte Carloban van. A többit tudjuk, mert láttuk az elején.

Arvinbácsi KicsiSydnek ír levelet, amikor megzavarja az a pali, akit Gordonnal láttunk az epizód elején. A kis fickó megemlíti neki, hogy a bizottság döntését (halál) meg lehet ám változtatni, csak kell majd valami cserébe. És mond valamit, amit nem értek, de Arvinbácsi igen. Sydék a tervet rakják össze, Marshall hozza a speckó kockákat, de elcseszi az első körben, és mindig heteseket dob vele, az meg nem jó. Ennek a jelenetnek csak annyi értelme van, hogy kiderül: az elején nem mutatták, hogy ÚjSyd is ott van Monte Carloban, pedig. Ismét megkapjuk az epizód első perceit, annyi különbséggel hogy ÚjSdy a kocsi csomagtartójában rejtőzött, és ő fejtette meg a széf kódját, amiből Syd lenyúlta a netbookot. Ja, és visszamászott a kocsi csomagtartójába, abba, amit faszán felemelt a nagy mágnes. A Mockingbirdre vonatkozó kérdést így hallja is, a telefonban Gordon van mellesleg.

Syd keménykedik, dobjál vízbe, te rohadék, odavész a netbook is! Muhaha, mondja erre Gordon, meg lettetek vezetve, még csak nem is volt formázva a merevlemez, tehetsz rá Linuxot, mit bánom én. Gordon, Gordon, te zsivány. Syd beadja a derekát, és aszongya, hogy ÚjSyd a CIA védelme alatt héderezik otthon, bocs, én mindent megpróbáltam, el tetszik engedni? Nem, nem, hívjad felfelé a haverjaidat, és mondd meg nekik hogy félóra alatt szállítsák le a csajt a philadelphiai vasútállomásra, vagy úszni fogsz. ÚjSyd közben a csomagtartóban kuporog, szar lehet. Syd hívja az apját, aki értesíti Dixonéket, hogy lépjenek közbe. ÚjSyd egyre szarabbul van hátul, Syd ad neki egy feladatot, hogy elfoglalja magát, és megnyugtatja, hogy ennél szarabb helyzetből is kivágta már magát.

Dix felmászik a daruba, ahol egy kamera várja, és Gordon leereszti az autót távirányításal, mert ő már csak ilyen előrelátó. Marshall próbálja távolból átvenni az irányítást a daru felett, de ehhez idő kell, Gordon meg ÚjSyd hangját akarja hallani - a kiscsaj viszont nem profi kém, így fél a beszélgetéstől. A hívást Marshall lenyomozza és majdnem azonosítja a frekvenciát, amikor megszólal egy hajókürt és minden szarni megy, mert Gordon rájön, hogy ÚjSyd a kocsiban van! És ideges! Syd kirúgja a szélvédőt! És van nála pont egy vasdarab! És ezzel hozzátapadnak ÚjSyddel együtt a nagy mágneshez! Mert a kocsi leesik! És nem is víz felett vannak, hanem beton felett, még szerencse, hogy megmenekültek.

A szenátor kész az ítélethozotalra, de előtte még ráolvassa Arvinbácsra az emberiség összes bűnét valahol a Káin vs. Ábel affértől kezdve, de ez lepereg az öregről, aki a kisfickóval ezek szerint kötött egy üzletet, mert FELMENTIK. Nabazmeg. Amilyen szar volt az előző rész, olyan ütős ez a mostani, még akkor is, ha az utolsó jelenetben ÚjSydet mutatják, aki annyira ideges, hogy aludni sem tud, pedig hiperkényelmes magéngépen utaznak. ÚjSyd rájön, hogy innentől kezdve ő lesz a főszereplő csaj a sorozatban míg Syd elmegy szülni, és ez láthatóan nem tetszik neki. Sebaj, beletanul.

Címkék: alias
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flashzee · http://www.flashzene.com 2009.03.28. 08:54:54

Az a baj, hogy már CSAK jó csajokért nem nézek meg egy sorozatot! A Tűzvonalban a király!

Gabba 2009.03.28. 09:24:16

Végre újra egy pörgős rész! Én bírom ezeket a "72 órával korábban" felépítésű epizódokat, amikor a végére derül ki, hogy miért kerültek a katyvaszba.

"még a válság előtt készült, most a Videó presszóban fájerezne Bocival százas alapon" Elnézést, de ezen beszartam. :D

Amúgy a harmadik trimeszterben vasdarabon csüggeni 20 méter magasban a legtöbb nőgyógyász szerint ellenjavallt.

Anni* 2009.03.28. 13:34:41

Ja, tényleg, ez volt "a Poszátámat akarom, a Poszátámat akarom" -rész :P

candyperfumegirl 2009.03.28. 13:36:41

Imádom, hogy Syd miket művel terhesen, totálisan irreális, de pont az Aliasba való. :) Meg hogy a terhesség PONT KAPÓRA JÖN a legtöbb akcióban. Én amúgy Rachelt is bírom, szerintem jól áthidalták vele a terhes Jen/Syd-es időszakot.

Gabba 2009.03.28. 13:51:19

bocs az offért, de most hogy feltűnt candy: Office hogyvótok folytatódnak valamikor?

candyperfumegirl 2009.03.28. 19:29:12

Gabba, a cseles. ;) Őszintén szólva nem tudom, mikor. A baj az, hogy jelenleg szinte semmi szabadidőm nincs, és heti egy hogyvolt (House) az, ami most belefér, de természetesen szeretnék ezen változtatni. De ha úgy látom, hogy végképp nem megy, írni fogok sixxnek.

sélli_ 2009.03.30. 09:59:48

Megnyugtató, hogy Récsöl mégsem fúlt meg a romok alatt :)) Egyébként roppant találó a fedőneve.. tiszta madár feje van.
Hmmmm 9 hónapos terhesen az a zsinóron való lelógás, miközben még tartja a madárfejű csajt.. na azért ez azért.. NA!
süti beállítások módosítása