Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x08 – A kocka el van vetve

2009. március 24. 09:30 - Llew

Las Vegasi körképpel kezdünk, majd a sivatagban folytatjuk. Egy haldokló nő vallomása nyomán valószínűleg egy szövetségi ügyész holttestét találták meg, aki öt éve, egy nappal a kezdődő maffia pere előtt tűnt el. Bones éppen a csontokat vizslatja, mikor egy közelben köröző keselyűre lesz figyelmes. Ha már az ország túl felébe utazott, akkor nem éri be egy hullával, keres magának egy másodikat. Ez utóbbi viszont csak 7-10 napja lehet a sivatagban, és a  25 év körüli nőt valószínűleg ugyan az temette el, aki az ügyészt.

Az első holttest valóban Mason Roberts ügyészé. A nő sérülései arra utalnak, hogy családon belüli erőszak áldozata volt. Hallókészüléket is használt, aminek a száma alapján Angela már azonosította. Billie Morgan, 26 éves. A férje jelentette az eltűnését kéthete. Bonesék bedobozolják a hullákat és visszaküldik a Jeffersonianbe, ők pedig maradnak nyomozni. Először rögtön a férjet veszik elő. Mostanában sokat veszekedtek, mert elvesztette az állását, de sosem bántotta a nejét. A törött ujja egy uzsorás látogatásának az eredménye, akinek tartozik. Billie úgy gondolta, nagyobb mellekkel jobban kaszálhat táncosnőként, ezért kértek kölcsön.

Az uzsorás, Lewis Mackey szerepel az FBI adatbázisbázisban, így könnyen megtalálják egy kaszinóban. A helyszín néhány nehéz pillanatot okoz Boothnak, tekintve, hogy leszokott szerencsejáték-függő. Ő megy a bárba Lewisszal beszélni, Bonest meg hátrahagyja a kaszinóban, hogy megfigyelje a kultúrát. Ez annyira jól megy neki, hogy Booth egy huszonegy asztal mellett talál rá, ahol lelkesen el is meséli, hogy ez tök egyszerű játék, csak a lapokat kell számolni. A megjelenő biztonsági embernek más a véleménye, és távozásra szólítja fel őket. Az uzsorás egyébként mindent tagadott, ő különben is üzletember és nem is tudta, hogy Donald Morgan nős.

A Jeffersonian Intézetben a csapat a maradványokat vizsgálja. A Billie testéből táplálkozó ganajtúró bogarak glükokortikoid miatt ideje korán elpusztultak, de Hodgins még nem tudja pontosan miből származik a szer. Zack megállapította, hogy az ügyészt egy baseballütővel verték össze, és a torkát is elvágták. A lány halálát egy törött borda miatti belső vérzés okozta. A sérülései, a kezének állapota és a glükokortikoid, ami lehet sima kortizon is, arra utal, hogy illegális bokszoló volt. A férj erről nem tud semmit, szerinte a neje egy éve abba hagyta a sportot, mikor a füle miatt visszavonták az engedélyét.

Törzs kajálda híján, Booth egy kaszinó éttermében magyarázza Bonesnak az illegális boksz lényegét, mert ő nem érti, hogy létezhet ilyesmi. Hodgins telefonál rájuk, hogy Billie cipőjén króm nyomokat talált, amit autószerelő műhelyekben használnak, és környezetvédelmi okok miatt nyilvántartják a felhasználását. Beszélgetés közben Bones megrendszabályozza Booth, aki „csak” kenózni akar egy kicsit. Hodgins az elkapott félszavakból többet gondol a helyzetbe, mint ami valójában. Megtalálják a bezárt műhelyt, ami tele van fogadócédulákkal és vérnyomokkal.

Angela a sok általános arc után, most egy pépé vert fejet varázsol elő a számítógépből, hogy lássák, miként nézhetett ki Billie a meccs után. Zacknek a megfelelő kést kéne megtalálnia, amivel Roberts nyakát elvágták, de nem talál olyan vékony pengét, ami passzolna a csigolyákon lévő nyomokhoz. Hodgins felveti Luca Brasi és a fojtózsinór ötletét, de mindenki csak bambán mered rá. Javasolja, hogy vegyenek egy DVD lejátszót, ha még A Keresztapa című filmet sem ismerik.

Boothék megint egy kaszinóban ténferegnek, hátha végre elveszti önuralmát, de csak Lewis Mackeyhez jöttek. Éppen egy fickóval társalog, akiről kiderül, hogy Booth régi katonatársa. A srác eléggé fel van pörögve, láthatóan nem alkalmi turista a kaszinóban. Igazi optimista alkat, Booth asszonyra irányuló kérdésére is csak az a válasza, hogy lelépett valami lúzer brókerrel. Bones orvosi segítséget javasol neki a szerencsejáték függőségre, de Booth leinti és megkérdi a régi havert, nem tud-e valamit illegális boxmeccsekről. Véletlenül pont hallott már ilyesmiről. Egy volt boxoló, Joe Nolan szervezi a bulit. Búcsúzóul még lehúzza Bootht egy kicsit, mert véletlenül otthon hagyta a pénztárcáját.

Ideje meglátogatni az edzőtermet. Ezt Booth úgy képzeli, hogy ők lesznek Tony és Roxie, a laza, pénzszóró pár. Ehhez képest ő rossz stricinek öltözik, Bones viszont nagyon jól mutat az FBI-os által választott ruhában. Amíg Seeley a ruhát igazgatja rajta, addig ő Cammel és Angelaval beszél telefonon Billie lehetséges utolsó ellenfeléről, így a kolléganők is fültanúi lesznek, amikor Booth dögösnek titulálja partnerét. Ebből aztán a vonal innenső végén kínos magyarázkodás, a másikon meg sokat sejtő összenézés lesz. A klubban viszont Bones jól hozza a laza, butácska jónőt, és sikerül eladniuk magukat, mint volt katona boxolót és a menyasszonyát, akik egy kis illegális pofozkodást akarnak látni.

Kockáink a laborban dolgoznak, és beszélgetés közben kiderül, hogy Zack még soha nem verekedett, sőt még csak meg sem ütött senkit, mert egyrészt nem látta benne a logikát, másrészt maga a dühöngés nem jellemző rá, mert az irracionális. Hodgins erre elkezdi cukkolni, aminek az a vége, hogy barátja orrba vágja, de nem azért, mert feldühödött, hanem mert ez tűnt a legpraktikusabb lépének, hogy a bogaras újra a munkára koncentráljon.

Bonesék este már élőben nézik egy rakás gazdag menő arc társaságában, ahogy két fazon puszta ököllel szétveri egymást. A mulatság végén a vesztes Boothnak is elereszt egy fülest, amitől ő kifekszik. Egy szállodaszobában kiderül, hogy őt is ismeri, mert a fickó FBI-os beépített ember. Már látta Billiet is odalent, mikor Joe Nolan klubjának egyik boxolónőjével bunyózott. Lehet, hogy önmagára fogadott az uzsorás pénzzel, és ez okozta a vesztét. Mivel a beépített ember sérült, hamarosan kiesik a meccsekből, ami a nyomozása végét jelentheti. Ezért Bones azt javasolja, hogy Booth álljon ki ellene és veszítsen, így időt adva FBI-osnak a felépülésre és a bent maradásra, mert még csak annyit tud, hogy Joe Nolan kishal.

Amíg Bones huszonegyezik, addig Booth leszervezi a bunyót, majd egy bíró ismerős segítségével azt is, hogy Marisolt – Billie feltételezett ellenfelét – bizonyítékként a Jeffersonianbe reptessék, ahol az agyas csapat egy hőképelemzővel megállapítja, hogy verekedett-e, vagy sem az áldozattal. Las Vegasban ezalatt nem minden a tervek szerint alakul. Tony, a Tigris ugyanis nem az FBI-os pajtással pofozkodik, hanem egy izomheggyel vereti össze magát. Mi meg párhuzamosan vágva látjuk Billie és ellenfele szimulált küzdelmét, valamint Bootht, akit pont ott ütnek, ahol Camék a szimulációt kommentálják. Az eredmény: Booth – Bones antropológia megfigyelésén alapuló tanácsai alapján – kiüti a nagydarabot, illetve kiderül, hogy Billie bordatörését és ezzel a halálát mégsem a boxmeccs, hanem egy baseballütő okozta. Angela lelkizik egy sort Marisollal, de ez csak annyiból érdekes, hogy megerősítést nyer a Billie magára fogadott elmélet.

Bones fogadott Boothra az edzőterméből ismerős kiscsávónál, Nicknél. Ha fizet, akkor csak egy bukméker, ha azonban nem akar, akkor ő a fejes és talán a gyilkos. Hát nem akar. Helyette közli, hogy Tony, a Tigris ezentúl neki, és a főnökeinek bunyózik, aztán az intelligens arcú, majdnem híres Joe Nolan gondjaira bízza hőseinket. A parkolóban kijátsszák a mindent tudunk, az FBI-től vagyunk kártyát, és jól a lelkére beszélnek. Ránézésre sem egy agysebész, és ezt más is így gondolhatta, mert csak a sírásást bízták rá. Nick apja vette rá a bundázásra még aktív sportoló korában, aztán meg benne maradt a bizniszben. Most azonban feltámad a lelkiismerete, és Boothék már a szállodában nézik a híreket az igazi geciemberek letartóztatásáról. Nem befejezés a befejezés, ha a főszereplők nem lelkiznek, ezért még megtudjuk, hogy Bones azért is fogadott partnerére a melák ellenében, mert abban bízott, hogy akkor az ő kezdő szerencséje miatt nem veszíthet. Booth meg van hatva, de most is csak nagyon néznek egymásra és kiballagnak a hotelszobából.

Mivel az RTL Klub beláthatatlan időre leveszi műsoráról a sorozatot, ezért a hogyvolt is parkolópályára kerül. Remélem, jól szórakoztatok rajtuk, illetve aki eddig nem ismerte a sorozatot az ezek alapján kedvet kapott hozzá.

Címkék: dr. csont
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbenedek 2009.03.24. 09:47:19

wtf. Pedig most tértem át az NCIS (TV2-ről) a Dr.Csontra :(

kamarti 2009.03.24. 10:05:30

ó te jó ég, hát mi bajuk volt ezzel a sorozattal vajon? szeretnének helyette valami mást ismételni?! ezt a patasztságot, de tényleg. köszönjük, RTL

(ráadásul most kezdett érdekes lenni, ahogy péel Cam szemöldöke fölszaladt a "hú, de dögös!"-től...)

Den · http://internode.hu 2009.03.24. 10:21:41

Mindig letöltöm, nem várok ezekre... Így csak 42-43 perc egy rész, nem 80. :P

kamarti 2009.03.24. 10:27:42

na, látom, showder klub. inkább nem mondok semmit. bár azt megjegyezném, hogy a Dr. Csent előtt a CSI: Miami ismétlés, utána a Gyilkos elmék ismétlés, ez persze nyilván olcsóbb, vagy nemtom, de aki nézte, annak baromi idegesítő, és nem hinném, hogy sok új nézőt hoznak, tehát lett volna hová tenni a Dr. Csontot
és télleg: barmok (bár persze mi, porszemek, nem érhetjük fel ésszel a műsorpolitikát nyilván)

kamarti 2009.03.24. 10:31:13

na, látom, showder klub.
annyit azért megjegyeznék, hogy a Dr. Csont előtt a CSI:Miami ismétlés, utána a Gyilkos elmék ismétlés, ami nyilván olcsóbb, vagy nemtom, de annak, aki nézte ezeket, baromi idegesítő, új nézőt meg nem tudom, mennyit hozhat, mindenesetre lett volna hová tenni ezt a jó kis sorozatot. persze mi, porszemek, nyilván nem érhetjük fel ésszel a műsorpolitikát, de tényleg: barmok.

Llew 2009.03.24. 10:36:59

@kamarti: Nem pénz kérdés, mert a Dr. Csontot sem most, hetente vették meg. Az a bajuk, hogy túl sok sok évaddal hátra levő sorozatuk van, és nincs szabad hely a műsor struktúrájukban. Mielőtt a szerdát mondanátok, lehet, hogy oda költözik majd a kórház kedd. Persze ez sovány vigasz, de reménykedjünk, hogy nyáron visszahozzák.

kamarti 2009.03.24. 10:50:02

@Llew: ezt értem, vagyis lehet, hogy mégsem, mert sztem a válaszod nem válasz az "akkor mi a fenéért ismételnek orrba-szájba elölről sokévados sorozatokat ahelyett, hogy folytatnának egy szintén többévados, már megvásárolt, sokáig pihentetett, jól hozó sorozatot???" kérdésre...

amúgy nem vagyok a showder klub ellensége, de azért minden héten? nem sok az egy kicsit? vagy ennyi tehetséges standup komedista van nálunk? nem mehetett volna váltásban a (számomra péel évek óta nézhetetlen, de hozzáértők szerint is kissé elfáradt) Fábryval?

annyira naiv már nem vagyok, hogy még azt is felemlegessem, milyen érzést kelt a mezei nézőben, ha ide-oda pakolgatják az általa nézett műsort, mert arra úgyis jön a kórus, hogy nem a tévé van a nézőért, hanem a néző a tévérét, vagy hogy kapitalizmus van, vagy hogy tölts le. És aki nem tud vagy nem akar letölteni? az kapja be?

kamarti 2009.03.24. 10:54:19

ja, és a létező műsorstruktúrára hivatkozni bármelyik nagy kertévénél az eddigi pakolgatások után kicsit vicces sztem (pedig még alig van tavasz, és már maguk se nagyon ismernének rá a nagy garral beharangozott tavaszukra - lehet, hogy ez a baj, elkeveredtek a lapok a mappában?!)

Llew 2009.03.24. 11:00:16

@kamarti: nem tudom honnan van az idézett mondat, de én az általad felvetett "ismétlés, ami nyilván olcsóbb"-re próbáltam válaszolni. Az anyagi részére talán sikerült, az ismétlésest meg nem igazán értem, mert csak a szerintem csak a Gyilkos elmék tekinthető annak, bár nem vagyok benne biztos, hogy ők adták-e már az első évadot, vagy az még az AXN-an ment.

A Showder Klubbal nekem sincs bajom, és egyetértek azzal, hogy sűrű a hetenkénti vetítése, főleg, hogy a fellépők gyakorta ismétlik magukat,hisz ugyan azokból a panalekből dolgoznak és nem írnak hetente új poénokat. A Fábryról nem tudok nyilatkozni, mert én sem nézem évek óta. Viszont kezdünk nagyon offok lenni.

Llew 2009.03.24. 11:04:42

@kamarti: a műsor struktúra alatt arra gondoltam, hogy sorozatot csak hétfőtől-szerdáig+pénteken 21:xx-23:xx-ig vetítenek (kivétel a hétvégések), nem arra, hogy meyiket hova paolgatják ezen belül. Ebbe az idő intervallumba, pedig nem nagyon lehet végtelen mennyiséget begyömöszölni. Félre értés ne essék, nem őket akarom védeni, csak szerintem meglehetne csinálni az egészet úgy, hogy a kecske is jól lakjon, meg a káposzta is megmaradjon.

kamarti 2009.03.24. 11:27:19

@Llew: az idézett mondat tőlem való... próbáltam összefoglalni, mi a bajom.
amúgy ritkán szoktam háborogni, de ez most nagyon felbosszantott, és az RTL-lel nem beszélhetem meg... meg nyilván períció se lesz, mint a Beugrónál :)
ja, a Gyilkos elméket biztos, hogy ők adták, mert nem volt AXN-em, viszont láttam. És vicces, hogy az egyik héten évadzáró van, a következő héten meg, már rég kiírt szereplőkkel, kezdik ismételni elölről, mintha misem történt volna... persze más sorozatokkal is ezt csinálják. Na, oké, befejezem a füstölgést, és majd olvasok.

sziger · http://malker.blog.hu 2009.03.24. 14:10:36

Rtl.. Gratulálok! ;-( Nem értem, hogy miért kell ezt így a terminátor nagy beharangozóval ment pár részt, lekapták, a csontból lenyomtak egy évadot, kb egy másfél évig semmi, aztán néhány rész után kuka?! Valószinű, hogy a mónika, győzike, celebes cucc többet ér.. Nekem nem!

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2009.03.27. 11:18:00

pedig kezdtem megszeretni.

regebben is neztem, mar ahogy, de most mar kezdett erdekelni is.
süti beállítások módosítása