Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-akták 1x10 - Bukott angyal

2009. március 18. 11:00 - Onix Titan

Townsend, Wisconsin, 00:57. Erdő közepén vagyunk, a fák mögött felrobban valami. Érkezik is egy kocsi, a seriff az, hívná a tűzoltókat, de bedöglött a rádió. Az Egyesült Államok űrfigyelő központja, Cheyenne. A katonák észleltek egy azonosítatlan repülő tárgyat, ami Townsendnél zuhant le, teljesen lázba jönnek, de főnök úr leállítja őket, nem lesz itt semmilyen jelentés, csak egy meteor zuhant le. És jelentőségteljesen néz. Kicsit távolabb érve azonban rögtön hívja a főnökséget, van egy Bukott Angyal a 87-es zónában, indítsák a Sólyom hadműveletet! Eközben a seriff közelebb merészkedik a lángokhoz, ez nagy hiba, mert egy láthatatlan lény rávilágít, és ő ettől meghal. Főcím.

Budget-Rest Motel, Townsend Wisconsin, 00:57 (egy nappal később). Tévét nézünk, a bemondónő óriási dugóról számol be, mert felborult egy vonat. Közben Mulder flessbekkel, amiben Mélytorok elmondja, hogy az USA-t egy óriási elektromos kerítés veszi körül, ami az űrbe is belenyúlik. Ezzel figyelik a 7087 objektumot, amit ember alkotott. Csak aztán jött egy 7088, amit viszont nem. Ez leesett, ezért Henderson ezredes vezetésével most Sólyom-hadművelet van. Ráadásul az ezredes még egy kicsit a hidegháborúban él, úgyhogy sietni kell, mert 24 óra múlva eltüntetik az egész gépet. Hősünk túrázni indul hát, talán úgy nem szúrják majd ki. Hamarosan meg is érkezik a célterületre, de közben elhalad egy lézerkerítés mellett is. Ami nem a roncsokat veszi körbe. Érdekes.

A Sólyom-hadművelet főhadiszállása. Újabb katonák érkeznek, Henderson meg éles töltényeket akar. Katonák leugrálnak a teherautóról, Mulder meg kimászik alóla, okos fiú. Éjszaka felderít az erdőben, nehézkesen megy a dolog az őrjáratok miatt, de hamarosan megpillantja a lezuhant gépet. Csinál is pár fotót. Ennek örömére egy katona hátulról pofán vágja. Ugrunk, Henderson semmisíti meg e felvételeket, és közben azt ecseteli Muldernek, hogy élete legnagyobb hibáját követte el. Ha tudná, hogy ezt hányszor mondták már neki, és még hányszor fogják! Az ezredes karanténról beszél meg ökológiai katasztrófáról, Mulder meg próbálja összerakni, hogy minek ehhez géppisztoly. Ezek után Muldert bezárják. A cellában találkozik egy ufó-mániással, Max Feninggel, a Nicap oszlopos tagjával. Fenig iszonyatosan sokat beszél, de iszonyatosan keveset is mond.

Másnap reggel Scully érkezik, nem kicsit van felhúzva, otthon már az X-aktákat akarják megszüntetni Mulder „kirándulása” miatt, de az ügynök inkább Maxet hiányolja. Elvégre az X-aktákat úgyis mindig, mindenki meg akarja szüntetni, hozzászokott ő már ehhez, és különben a környéken nincsenek sínek, úgyhogy a „kisiklott a vonat” sztori kamu. Scully beismeri, egy atombombát szállító líbiai gép zuhant le valójában. Az ügynök ezen csak röhögni tud. Pont líbiai? Az USA-ban? Szerinte egy személyt keresnek ilyen nagy erőkkel, és biztos, hogy nem egy líbiai pilótát. Ugrunk is, és látjuk, hogy a láthatatlan valami (na, igen… a torzulás a képen) különösebb probléma nélkül kitör a lézerkerítés mögül. Mulder még ezek után is nyomozni akar, Scully hápog, holnap ilyenkor lesz a kihallgatásuk Washingtonban. A vitának a feldúlt motelszoba vet véget. A fürdőszoba ablakon át Fenig próbál távozni. Kiderül, hogy a férfi és a Nicap régóta figyelik Muldert, igazi hősnek tekintik, tudni akarták, ezúttal mit derít ki. Gyorsan meg is mutatja az ügynököknek a lakókocsiját, és míg Mulderrel fényképeket elemeznek, Scully megtalálja a férfi gyógyszereit. Max mutat egy lehallgatott hangfeltételt is, amin a rendőr megtalálta a roncsokat, és amint a tűzoltók megtalálták a rendőrt. És hogy valami megtámadta őket. Eközben Henderson tervet kovácsol a láthatatlan izé elfogására.

Mill Road középiskola, evakuációs központ, 18:27. Az ügynökök meglátogatják a seriff családját, asszonypajtás persze ideges, nem tud semmit, a holttestet sem kapta vissza, ráadásul jól meg is zsarolták őt a katonák. A következő pillanatban kimegy az áram, Hendersonék is a fülükhöz kapnak, mert egy magas frekvenciájú hullám megzavarta a katonai rádiót. Hőkamerával ki is szúrják az épület körül sompolygó lényt, a fél katonaság utána. Jön a szokásos kommandózunk a sötétben, valamire, amit nem is látunk, az meg persze jól leöl mindenkit a kék fényével. Megyei kórház, Townsend, Wisconsin 23:42. Ügynökeink a seriff testét próbálnák megszerezni, vagy legalább valami információt, de a doktor bácsi akadékoskodik. Mikor Mulder elmondja, hogy nyilván őt is megzsarolták, a férfi kitálal. A rendőr és a tűzoltók is szarrá égtek konkrétan. Az ügynök rögtön ionizáló sugárzásra gyanakszik. Scully szerint egy szivárgó atombomba is okozhatta. Ekkor azonban újabb páciensek érkeznek: a fél katonaság, ami a lény után eredt. Mulder Hendersont faggatja, aki persze nem akar válaszolni. Elküld mindenkit a fenébe, de a doki bá’ itt tartja Scullyt, elvégre ő is orvos, és kell a segítség. Mulder meglátogatja Maxet, akinek éppen rohama van a lakókocsiban. A férfi hamarosan jobban lesz, de csodálkozik, mert hét éve, az orvosi kezelése óta nem volt rohama. El is mondja, hogy tízéves korában kezdődtek, az orvos szerint fejsérülés miatt, de ő nem tud róla, hogy beütötte volna. Régen mindig más helyeken ébredt fel. Max ezután lefekszik aludni, Mulder ekkor észrevesz egy háromszög alakú sebhelyet a férfi füle mögött.

Később befut Scully, két kivétellel mindenki meghalt. Az ügynöknő sietne haza, mindjárt tárgyalás, de Mulder még nem akar. A régi akták között talált még két nőt, akiknek sebhely van a füle mögött, és állítólag elrabolták őket az idegenek. Az ügynöknő szerint Maxet viszont nem rabolták el, mert a gyógyszerei hát dilibogyók, biztos csak elképzelte az egészet. Muldert ez nem hatja meg, ugyanis ő hiszi, hogy Maxet elrabolták, nem Max. Scully hajlandó megvizsgálni a férfit, amikor indulnak. Henderson csapata közben újabb „meteort” szúr ki Wisconsin felett, ez már jóval nagyobb, mint az előző, és ezt már más radarok is kiszúrják. A láthatatlan lény eközben Maxet látogatja meg, akinek erre vér folyik a füléből, és felpattan a szeme. Hőseink érkeznek, de a lakókocsi üres, csak vércseppeket találnak. Fenig lehallgató rádióján viszont adás érkezik, ismeretlen behatoló a dokkoknál. Mulder oda akar menni, Scully hisztizik, nem fognak hazaérni. Az ügynök rájön, hogy Max nem véletlenül volt pont itt, miután egyszer már elrabolták, és fél, hogy ezt Henderson is tudja, úgyhogy indul is.

Michigan-tó, 7-es dokk. És valóban, a vérző fülű nicapest szépen lassan körbefogják a katonák, Henderson vérben forgó szemekkel siet a kikötőbe. Ügynökeink is megérkeznek, de csak pár szenes hullát találnak, a távolból meg kiáltások hallatszanak. Az egyik raktárban megtalálják félájult, szenvedő Feniget. Mulder kiküldi a társát, hogy az ne engedjen be senkit, de Scullyt rövidúton felkapják és elviszik. A hőkamerás katonák három alakot szúrnak ki odabent. Mulder Maxet nyugtatgatja, amikor jön a lény, és falhoz vágja Muldert. Amikor az ügynök felkel, Fenig már egy méterrel a föld fölött lebeg kék energiamezőben, és ez neki kurvára nem jó. Következő pillanatban villanás, Max eltűnik, kint, a katonák is már csak egy alakot látnak. Ennek örömére berobbantják a falat, Henderson őrjöng, de Maxből csak egy sapka maradt.

FBI központ, Washington, a szakmai felelősséget vizsgáló bizottság kihallgatása 10:17. Mulder kiruccanásáról hallgatják ki Scullyt, aki próbál falazni, meg magyarázkodni, de nem nagyon megy neki, rövid úton elhajtják. A falhoz vágódástól törött lábú Mulderen a sor, aki vádaskodik és gúnyolódik, de nincs mit tenni a bürokráciával. Az ügynök távozóban még megfenyeget mindenkit, hogy az igazság úgyis kiderül hamarosan, bármit is tesznek ez ellen. A kihallgatást vezető férfi hamarosan egy parkban találkozik egy másik férfival, nem érti, hogy amaz miért változtatta meg a döntésüket. Hát azért, – mondja Mélytorok – mert addig jó, amíg Mulder nekik beszél az igazságról – vagy amit annak hisz, és nem illetékteleneknek. Tartsa magához közel a barátait, de az ellenségeit pláne!

Érdekességek:

Mélytorok utolsó mondata a Keresztapából van.

Címkék: x akták
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása