Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 1x07 - Polgárháború

2009. március 06. 11:00 - missparker

Charlie reggeli közben mesél Tednek: napelemekkel álmodott. Tehát, Ted tűnés bevásárolni, vegyél a narancsültetvény mellé egy napelemfarmot. Kezdődik a zsarumeló, Reese és Charlie egy benzinkút shopjába hivatalosak, Bobby kíséri őket a két, hűtőben üldögélő főbelőtt hullához. Az üvegajtón felirat is van: menjetek haza.

A napi horror megvolt, köszönjük. Az indíték rasszizmus lehet, az áldozatok irániak, a kassza hiánytalan. Épp kihallgatják a pénztáros szemtanút, amikor odakint a bámészkodók közt lövések dördülnek. Charlie erősítésért kiált. Mire Reese-zel fegyvert markolászva kilibbennek, a járőrök már mozdulatlanná fenyegették a teljes bámészsereget. Az egyik nagyeszű pórzsaru végre megtalálja a petárdák maradványait, nagyon meg is örül nekik. Már épp elülne a balhé, erre két bámész összeverekszik: 'Te voltál az!' Egy harmadik kerékkulccsal jön békésen érdeklődni, őt Bobby letartóztatja. Jöjjön némi erősítés!

Vissza a helyszínre, dolgozik a helyi Grissom-egység, egy riadt nővel és a lányával üvöltözik egy fakabát. A nő a fiát keresi, aki ebbe a boltba jár. A nyelvet nem beszéli, a lánya tolmácsol. Kiderül, hogy az áldozatok a fia, Amir barátai.

Irány az őrs, kis Zen, semmi, valami, csap egyet a pillangó a szárnyával, a világ másik végén erre hurrikán tört ki. Reese diszkréten nekilátna sikítozni, de Bobby érdekeset szól a Bank of Los Angelesről. Reese komolyan érdeklődik, mi ez a sztori a bankról? Á, semmi. Semmi, valami, pillangó. Charlie-nak most esik le, hogy amikor Roman azt mondta, kérdezze a társát, nem Bobby füllentését kellett lelepleznie. Reese-t kell kérdeznie! Davisnél teltház van, megtölti a szobáját az FBI, a nemzetbiztonság, a polgármester. Szerencsétlen főnöknő, bemutatja az üggyel foglalkozó nyomozópárost, ezzel osztatlan kudarcot arat a közönségnél. Nem csodálom, ilyen arckifejezéssel nem túl bizalomgerjesztők.

Párosunk menti a menthetőt, beszámolnak arról, amit eddig megtudtak. Az áldozatok diákok voltak, de füvezés miatt kirúgták őket. Amir a csoporttársuk volt, eltűnt. Davis okosat mond megint, ha a szemtanúk láttak egy kék, vagy szürke vagy bézs furgont, akkor minden hasonló autót állítsanak meg. Remek ötlet, és ha megálltak, mit kell csinálni? Megkérdezni, hogy ők öltek-e meg két iráni diákot? És ha nemet mondanak, továbbmehetnek.

Ted telefonál, talált napelemfarmot. Oké és Olivia - hangzik a válasz. Mi van? Hát jön, beszélni akartam vele, de nem lesz időm. Ted morog, erről ő nem tudott. Merthogy nem az anyukája vagy Charlie-nak, hanem a személyzete. És igen, Olivia be is fut.

Charlie a benzinkút tulajával találkozik, Mary-Ann-nel. Meg is lepődik, a hölgyemény egy dekoratív harmincas szőkeség. Charlie modern, a kamera felvételeit a telefonján mutatja meg, Szőke el van kápráztatva, hú, mintha a jövőben élnék. Nofene, Charlie lelki társra lelt. Ugyan a rosszarcok maszkot viseltek, Szőke azért felismert egyet. A fia, Jeffrey. Reese Amir anyjával próbál zöldágra vergődni, a lánya hiába tolmácsol, érdemi infó nincs. Amir egy áldott jó gyerek és pont.

Szőke mesél az őrsön Charlie-nak, a fiával 15 évesen lett terhes, lelépett otthonról, a benzinkútnál dolgozott, majd megvette. Aztán vett még ötöt. A kölökre meg nem maradt energia, balhés, rasszista, egy furgonban lakik a haverjaival. Sikoly, Amir anyja MMS-t kapott, a képen az összevert Amir, elrabolták.

Ted elvitte Oliviát napelemfarmot nézni, bizony, Charlie meg fogja venni, mert megálmodta. Olivia csillogó szemekkel ábrándozik, Charlie-nak azok után még vannak álmai! Hazafelé kalandos lesz az út, a kocsiból kifogyott a benzin, és Ted telefonja is lemerült.

Amirért cserébe egy drogüzletből származó pénzt követelnek, amit együtt kerestek a két áldozattal. Tehát nem rasszizmus. Amir anyja közben lehordja Szőkét, hogy milyen anya az, aki ilyen fiút nevel. Reese beszéli a fárszi nyelvet, most ő fordít. Szőke sajnálja, megérti, mennyire nehéz lehet Amirt veszélyben tudni. Majd Charlie-nak könyörög, ugye visszahozza a fiamat? Aztán rájön, hogy az ő fia a rosszfiú, tehát kinéz, hogy Charlie meg fogja ölni, ha úgy adódik a helyzet. Most Amir drogüzletéről kell minél többet megtudni, irány a lakás. Útközben Charlie rákérdez: Reese, honnan tudsz te fársziul? Anyám perzsa.* És az apád? Erre nincs értelmes válasz. Házkutatás, anyuka nagyon tiltakozik, a fiú csak tanul és videójátékozik. A PC-t lehet is csomagolni. Charlie a technikusnak adja a gépet, az is érdekli, milyen a hozzáférést kap egy technikus, amit ő nem kaphat meg nyomozóként soha. A tárgyalószobában a gépek közt, vizsgálódás közben néhány óra és több liter kávé után rákérdez Reese-nél: miért reagáltál olyan furcsán a múltkori a Bank of Los Angeles kérdésre? Reese akkor még gyerek volt, de ez egy családi ügy. Családi ügy??? Reese-ből többet már nem lehet kiszedni, de hogyan lehetne hozzáférni a központi adatbázishoz? Hát, ha az irodai gépet suttyomban megkínáljuk Red Bullal, attól valszeg kiugrik a technikus a szobájából. Míg a gépet szereli, Charlie keres a szerveren: Reese+Bank of Los Angeles. A kommandósok főnöke Reese apja volt, Jack.

Amir gépén semmi sincs, csak egy utalás egy Farah10 nevű fájlra. Talán van egy másik gépe is. Charlie meditál, majd a játékkonzol memóriája ugrik be megoldásként.

Farah hercegnő megmentése a feladat, ez lesz az. El kell jutni a 10-es szintig, na ez kinek fog sikerülni? A technikus esélyes, elvégre 30 éves, az anyukájával él és egy Kirk kapitány jelmez lóg a szekrényében. De mégsem megy. Charlie-nak feltűnik, hogy Amir húga furcsán tördeli a kezeit. Charlie kézenfogja, és beviszi a géphez. A lány igen jól játszik, nekünk bámulatos képek és csodaszép perzsa zene jut.

Az egész rendőrőrs ott szurkol a lány mögött, elvégre ez most nem egyszerű játék, Amir élete a tét. Elértünk a 10-es szintre, megnyílik egy beágyazott táblázat.

Ted és Olivia tüzet raktak a napelemfarm szélén, valaki majdcsak megtalálja őket.

Olivia énekel a tűz mellett, miközben az ő hangját halljuk, látjuk, hogy fiatal srác testét kihajítják egy furgonból. Nem Amir, nem is Jeffrey. Miért öli meg valaki a tettestársát? Újabb telefon, Amir húga veszi fel, Jeffrey tovább zsarol. A zsaruk eldöntik, hogy a beígért pénzzel csapdába csalják. Charlie és Reese az autóban, Charlie-nak beugrik valami: hívja a szakit, meséljen a táblázatokról. Van egy értelmetlen oszlop benne: MAF. és egy offshore cégben van a pénz. Amir anyja és húga imádkozik. Charlie rájön a megoldásra: MAF=Mary-Ann Farmer. A Szőke. Tehát hiába állítottak csapdát, Jeffrey nem fog elmenni a pénzátadásra. Ez másról szól. Irány a Szőke házához. Ott a furgon, benne egy másik lelőtt kölyök, ő sem Jeffrey. Amir, Jeffrey és Mary-Ann eltűnt. Hogy juthatnak hozzá a pénzhez? Átutalással, azt legalább le lehet nyomozni. Valóban, a bankban látjuk, ahogy Amir és Mary-Ann átutalja a pénzt, Jeffrey áll mögöttük, a zsebében fegyver. Amir kiprovokálja, hogy elővegye, Charlie is megérkezett.

Jeffrey a túszain tartja a fegyverét, Charlie levezeti neki az elméletét: Szőke és Amir anyja beszélgettek, Szőke megértő volt, tudja mit veszíthet a másik nő. Hát persze, hiszen ő is ugyanazt veszítheti. Mert Amir a szeretője. Jeffrey-nek ez fájt, mert az anyja nem szereti őt, mást bezzeg igen. A kölök egyre zavartabb, végül befordul a fegyverrel Charlie felé. A túszok így nincsenek veszélyben, a mesterlövész azonnal lelövi. Jeffrey utolsó szava: anya. Amirt letartóztatják, Szőke mindenkit elveszített.

Ted és Olivia egy pokrócon alszanak, jön a reggel, a helyi munkások rájuk találnak, alaposan félreértve a helyzetet. Reese kávét hoz Charlie-nak, na végre valami szimpatikus lépés.

Charlie otthon boldogan hallgatja Tedet, hogy lesz napelemfarmja, Ted pedig mélyen hallgat az éjszakájáról. Aztán irány a gardróbszoba: Roman mondata szó szerint felírva: kérdezze meg a társát! Újabb vonalak: Bobby, Dannie Reese --> Jack Reese.


*A Reese-t játszó hölgy a valóságban is erősen kötődik a perzsákhoz: Sarah Shahi színésznő, valódi nevén Aahoo Jahansouz Shahi, Texasban született, spanyol anya és iráni apa gyerekeként.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

branyik 2009.03.06. 12:18:27

Ami külön teccett nekem ebben a részben, hogy direk taglalták, hogy a perzsák nem arabok. És tényleg nem azok, nagyon nem:)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.03.06. 12:45:47

Bizony, és ez nagyon fontos nekik. Egyébként a Reese-t játszó lányt magamtól indiai származásúnak gondoltam volna (megjelenése alapján).

Johnny336 2009.03.06. 23:18:28

Egyébként Prince of Persia melyik részével játszanak? Two Thrones vagy Warrior Within?
Csak kíváncsiság, mert tetszett a game :D
süti beállítások módosítása