Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 3x19 - Crossroads 2/1

2009. március 06. 13:02 - Freevo

A nyitó képsorokban megismerjük az arrogáns ügyésznőt, aki Baltart fogja vádolni a per során. Rögtön azzal nyit, hogy nem hajlandó a tudós bűnlajstromába venni a népirtást, mert Roslin beteg vízióin (ld. 2x13) kívül semmi bizonyíték arra, hogy köze lett volna a cylonokhoz a holokauszt előtt.

Baltarnál egy nő tesz látogatást, hogy áldja meg a gyermekét, mire az elhajtja őt a fenébe. Úgy tűnik, a rácsok mögött írt kiáltványában a tudós említést tett a cylon-féle istenről is, és azóta sorban járnak hozzá az elvakult rajongók, hogy meghallgassák az Igét. Eközben a bárban Tigh lázasan keres egy rádióállomást, hogy befogjon egy dalt, amihez Anders szurkol neki.

Végre-valahára kezdetét veszi a per. Az ügyésznő az egész flotta füle hallatára számolja össze a nyitóbeszédében, hogy több mint ötezer ember veszett oda az Új-Capricán, amiért Gaius Baltar elnök úr a felelős, mert aktív résztvevője volt ennek a népirtásnak. Romo Lampkin, aki a múlt héten megsérült egy merényletben, botra támaszkodva mondja el a maga beszédét. 

Azzal nyit, hogy nincs is értelme védekezni, hiszen a vádlott egyértelműen bűnös, és milyen jó, hogy háború van, így jogosan mészárolhatják le az ellenségeiket. Úgyis mindenki ezt akarja, tárgyalás nélkül kivágni Baltart a legelső légzsilipen. A helyzet azonban az, hogy Baltart az emberek megválasztották, és neki nem volt más választása, mint behódolni az ellenségnek. Ha akkor Laura Roslin lett volna az elnök, és nem hajlik meg a hatalom előtt, talán már egyikük sem élne.

A flotta előző állomásán hátrahagyott megfigyelő Raptor körül hirtelen öt cylon bázishajó bukkan fel, miután hónapok óta ide se szagoltak. Adamáék a hírre átfésültetik a hajókat nyomkövetőket keresve, Roslin pedig azt javasolja, érdeklődjenek Sixnél, hátha hajlandó segíteni. Hát persze, hogy így gondolja, nemrégiben volt egy hallucinációja vele és Athenával, amelyben Six és Baltar elvitték előlük Herát a jól ismert Koboli Operaházból.

Senki nem érti, mi ez az ösztönszerű "megérzés" Roslintól, de ő nem hozza szóba a látomását. Lee gyanút fog, és egy óvatlan pillanatban beleszippant az elnöknő termoszába, amiben az arckifejezéséből ítélve nem gyümölcstea lehetett. Roslin ötlete bejön, Six elárulja, hogy melyik hajójuk nyomát tudják követni, cserébe azonban felhozza az ezredesben a fájó emlékeket a nejéről.

Tigh emiatt részegen ül a tanúk padjára, és szóvá is teszi Ellent, amire Lampkin lecsap. Hamar kikövetkezteti, hogy az asszony kollaboráns volt, és csodálkozik, hogy őt nem ítéli el az ezredes úgy, ahogy Baltart. Azt is kihúzza belőle, hogy ő maga végzett a nejével. A részeg Tigh hozzáteszi, hogy most is bármit megtenne és mondana, hogy Baltart holtan láthassa, és ideje lenne kikapcsolni az idegesítő háttérzenét, amin a többi jelenlévő csak csodálkozik.

A bárban a nemrég pilótává előléptetett Anders a nemrég pilótává előléptetett Seelixre nyomul, közben pedig összesandítanak Toryval, amikor a rádióból ugyanazt a dallamot hallják felcsendülni. A tárgyalóteremben Roslin vallomása következik, aki beszámol róla, hogy egy Baltar által saját kezűleg aláírt kivégzési parancs nyomán kétszázadmagával majdnem lelőtték.

Az elhangzottak igazak, csak az a baj, hogy a vádlott nem tudja elmondani, hogy egy pisztolyt szorítottak a fejéhez, amikor aláírta a parancsot, meg nem is biztos, hogy megmentené. Így hát alá kell ásni Roslin hitelességét, és ekkor áll elő Lee vonakodva valamivel, amit tud az elnöknőről.

A szerelők nekilátnak, hogy megjavítsák a meghibásodott hajót, amelynek a nyomára bukkantak a cylonok. Lee tesz egy javaslatot, hogy mi lenne, ha ehelyett inkább elterelőútra küldenék a hajót, hogy félrevezessék az ellenséget, úgyis mindjárt ahhoz a csillagködhöz érnek, amelyet az algabolygó után jelöltek ki úticélul.

A beszélgetésből az apjával heves vita kerekedik, nincsenek még túl azon, hogy a tárgyalóteremben nem egy oldalon állnak. A családi balhé végén a pilóta felmond, amit a részeg apja boldogan elfogad. Lee így már gátlások nélkül megy vissza a tárgyalóterembe, hogy ő tegye föl a kérdéseket Roslinnak Romo Lampkin helyett.

Lassan elővezeti, hogy az elnöknő a rákbetegsége idején kamallát szedett, ami gyógyulást nem, de hallucinációkat hozott neki, végül pedig rákérdez, hogy Roslin most is a rajta van-e még a szeren. Ez megdöntené a hitelességét, ezért Adama fenyegetőzni kezd a bírói pulpituson, de az elnöknőnek muszáj válaszolnia. Most is szed kamallát, de megvan rá az oka. A rákja visszatért.

Nem volt szép Leetől, hogy így kiszedte az igazságot Roslinból, ezért a felesége, Dee el is hagyja. Tigh a padlón van, ezért átmenetileg Helo lesz az első tiszt, és úgy gondolja, vigyázniuk kell, mert vihar közeleg. Érdekes ez az Agathon házaspár, tavaly ilyenkor Sharon jelentette be, hogy valami sötétség közeledik. Az ezredesre váltunk, aki megint hangokat hall, és a forrásukat egyelőre a szobája egyik falában találja meg. Közli is a másik hárommal a felfedezését, mi pedig innen folytatjuk jövő héten.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása