Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x03 - The Shed

2009. március 06. 09:00 - sixx

Mielőtt még a "kunyhó" című epizód elkezdődhetne, kis hogyvóttal indítunk, amiben Nágyja, a Vörös Szemű Zombi is megjelenik, szóval csak foglalkozunk még kicsit Arvinbácsi ivadékával is. Helyes. Isztanbulban kezdünk, ahol vegyvédelmi ruhás csávók egy laborban ügyködnek valamin, de csak addig, míg meg nem jön valami nő, aki Ramalt keresi annak örvén, hogy a fia beteg. A portás beengedi az épületbe, ezért cserébe lelövik. És hiába van csadorban, Amy Acker szemét így is megismerjük, yay. Az egerekkel kísérletező vegyvédelmisek döbbenten nézik, ahogy a csaj maszk nélkül bemegy a kis kutricájukba, lenyúl két fiola Nagyon Veszélyes Izét, majd egy harmadikat széttör, és lelép. Hűdegeci. A két csávó halálnak halálával hal.

LA, terhes Syd akkora, mint egy dömper, és a levei között egy jégkorongos magazint talál, amit Vaughnnak küldtek, és ettől szomorú lesz. Lemondja az előfizetést, szomorú zenére. Mi is szomorkodunk, mert egy egész évad gyász sok lesz az idegrendszerünknek. APO. Marshall egy török geek haverjától hallott a bevezetőben látott rablásról, és mesél róla KémFaternek, Sydnek, meg az új arcnak, Thomas Grace-nek. Ali videót is küldött az infó mellé, a cucc, amit elloptak, a 35-ös Anyag névre hallgat, orosz találmány, és mint minden számozott basz ebben a sorozatban, nagyon-nagyon rossz. A nőről meg úgy gondolja Marshall, hogy Deannek dolgozik, de nem írom le miből, mert kurvára nem érdekes - a lényeg az, hogy Prágába kell menni, mert ott majd kiderül minden.

Marshall, Grace és Syd együtt mennek a csehekhez, és Syd idegbeteg lesz, mert ő Dixonnal szeretne menni, és mert a hormonjai meg vannak zavarodva. Dix Nágyja meggyógyításán dolgozik Arvinbácsival, akit 72 órára kieresztettek a sittről, mert ez eddig mindig úgy sült el, ahogy a CIA szerette volna, hiszen Arvinbácsi megbízható. Syd még mindig nem békült meg, ez a Grace egy magányos farkas és köcsög is, mondja, nem akarom, hogy velem jöjjön. De megy, mondja KémFater, s lőn. Bazmeg, 8 perc, amit soha nem kapok vissza az életemből, bekaphatod JJ. Dixonékkal folytatjuk, Arvinbácsi hazudozik valamit neki egy oroszról, akinek állítólag van infója a lánya gyógyszeréről, de ezt csak az Aliasban hiszik el, sehol máshol. Mer' az oroszok nem tudják, hogy Arvinbácsi sitten van, és 300 000 dollárért átadják a gyógyszert.

Prága, amit kivételesen nem Budapest látképe vezet be, néha beletalálnak, nem úgy, mint Zürich esetében szoktak. Marshall keresi a hackert, aki majd elvezeti Deanhez, és közben egy mentolos cukorkás dobozt is előszed, amiben nyomkövető van. Syd csehül próbál beszélni, és ő akar menni intézkedni, de Grace, aki még annyira sem töri a nyelvet, mint a csaj, nem engedi, mert hát terhes, oszt vigyázni kell rá. Most itt megállnék egy kicsit, Syd ránézésre úgy a hetedik hónapban lehet, ki az az elvetemült állat, aki terepre, életveszélybe, verekedni kiengedi? Az apja, az. Csak gratulálni tudok a készítőknek, ez a húzás a szokásos elnéző magatartás mellett sem elfogadható.

Na, erre csak Syd megy, fasz se érti. A hacker egy sapkás faszi, legalábbis úgy gondoljuk elsőre, de nem is, hanem egy szőkecsaj, aki rákapcsolódott a csávó gépére, majd beszáll egy Mini Cooperbe és elhúz, Grace ügynök utána, a terhes Syd meg gyalogoljon, ahogy tanulta. Mivel Grace majdnem leamortizálja fél Prágát, a hacker is észreveszi, hogy követik, akkor meg pláne amikor nekimegy egy falnak, és Grace pisztollyal kényszeríti kiszállásra. Egy szállodában vagyunk, a szőkecsaj székhez kötözve ül, Marshall a telefonját szedi szét, Syd meg aggódik, hogy ha a csaj nem jelentkezik be a főnökéhez, akkor lebukás van. Syd aszongya, hogy beszél a csajjal még egyszer, és ehhez kell neki egy hangidegességmérő berendezés, amit Marshall 10 perc alatt összerak egy viszkispohár és három cigarettacsikk felhasználásával.

Minszk, ahol hideg, Dix és Arvinbácsi van. Az emberük félórát késik, de azért, mert látja, hogy Arvin nem egyedül érkezett. Az átadásra egyedül kell mennie, és rábeszéli Dixont, hogy eressze el, mert hát a lánya sorsa, meg ilyesmi, Akkor minek ez az egész jelenet? Nem lehetett volna ezt a gépen megbeszélni? Eh. Syd a szőkét faggatja, aki úgy tesz, mint aki nem érti, miről van szó. Grace beront a szobába, és közli, hogy a nő Rachel, és diákvízummal van itt, erre az meg valamit ügyködik a kis kezivel, bekapcsolna egy vészhelyzetjelzőt, mire kismillió amerikai ügynök fog jönni, mondja diadalmas félmosollyal, ó jaj. Ezt a kislányt ugyanúgy megetették ezzel a maszlaggal a gonoszok, mit Sydet Arvinék annak idején az SD-6-ban. Marshall szerint a jeladó nem lépett működésbe, és nem jön érte senki.

Syd közli Rachellel, hogy ők az IGAZI CIA, szóval kuss, ne pattogjon. Szegény lány meg nem érti, és pont ugyanúgy viselkedik, mint Syd, amikor megtudta, hogy az SD-6 geciemberek gyülekezete ÉS a Mikulás sem létezik. Marshall a kis kütyüje adatai alapján úgy véli, hogy a lány igazat mond, Kémfater LA-ben meg nem, szerinte csak valami önhipnotikus állapotban van a lány, de a lelke mélyén tudja, hogy ő is gazember. Ez mekkora faszság, öcsém. Syd rádöbben, hogy Rachel=fiatal Syd mínusz zsivány vörös paróka, és bemegy hozzá kiborítani a bilit. Elmesél mindent a saját SD-6-os múltjáról, de a csaj még nem hisz neki. Erre Syd kitalálja, hogy nyomozza le, hol csöng ki a vészjelzője, mert az kurvaisten, hogy nem Langeley-ben, a CIA-nál. És micsoda meglepetés, a jel elmegy Langeley-be, de csak addig, míg vissza nem pattan egy szerverről, és Prágába nem csapódik vissza, oda, ahol Rachel dolgozik, az irodába. Ahol Gordon Deane is van, és a 35-ös anyag.

Másnap reggel Rachel a háztetőn olyan arcot vág, mint akinek a hátába most állítottak bele hat ácskapcsot, pedig nem is, csak átbaszták, és most szomorú. Mi is, mert Steven Segal telefonált, és kéri az arckifejezését vissza. KémFater és Grace a Kunyhóról beszélgetnek, mert így hívják Deane bátyó irodáját. Kivülről a rendszerbe betörni nem lehet, így csak az marad, hogy Rachel visszamegy a kollégákhoz, és majd ő lemásolja a titkosító kódot, Marshall meg ennek birtokában majd leszívja az adatokat. Rachel és Marshall egymásra talál a szobában, geek love is in the air. Moszkva, Arvinbácsi találkozik végre az infromátorral, aki a lóvét nem számolja meg, viszont cserébe a gyógyszert sem adja át neki, hanem ki akarja nyírni. Mégpedig azért, mert volt egy lánya abban a városban, ahol a negyedik évad végén mindenkiből zombi lett. És nincs is gyógyszer, ez az egész csak arra volt jó, hogy Arvinbácsin bosszút álljon. Az ember nem lő, mert egy pöcs, de a lóvét elviszi magával.

Rachel indul be az irodába, Syd kitanítja, hogy viselkedjen teljesen normálisan, mert ha nem, akkor megölik. Höjj, de jó tanács ez. Rachel viszamegy, úgy viselkedik, mint ahogy kell, nem buktatja le magát, legalábbis egyelőre, pedig Amy Acker is beszél vele, aki nagyon geci. És gyanakodik persze, itt mindenki ilyen bizalmatlan. Rachel nekilát a kulcs lemásolásának, Marshallék odalent várnak kissé idegesen. A másolás elkezdődik, de jön Deane, és meg kell szakítani. Csevegnek egy sort, aztán Rachel kap egy melót valami iráni szállítmányról, ez most a feszült pillanat lett volna, de nem olyan lett. A liftbe beszáll vele Amy is, így sokkal nehezebb lesz a kód átadása, de Grace ügynök és Syd majd segít. És így is lesz.

Marshall a kulcs birtokában elkezdi feltörni a rendszert, de ehhez Rachelnek meg kell nyitnia egy portot a gépén, közben viszont annyira feltűnően ideges, hogy a másik nő már komolyan gyanakodni kezd. A másolás beindul, szívják az adatokat ezerrel. Amy neve Peyton, és közli Deannel, hogy Rachellel nem stimmel valami. Ennek nem nagyon lesz jó vége szerintem, már az adatlapják nézegetik ezerrel. Aztán észreveszik, hogy valami trükkel csak másol mindent a szerverről - közben Marshall megtalálja a 35-ös anyagra vonatkozó infót, amit Budapesten fognak átadni a vevőnek. Hol másutt, terrorista nagyhatalom vagyunk. Deane parancsba adja a B-terv kivitelezését, amitől még Peyton is megretten.

A B-terv ugyanis nem más, mint minden számítógép megsemmisítése valahogy úgy, hogy leáll az áramellátás, a fejesek meglógnak az irodából, amit egy fasza bombával fel fognak robbantani 54 másodpercen belül. Rachel nem hülye, és rájön a dologra, de nem tud Syddel kommunikálni, és a lift sem működik, de a lépcsőház ajtaja nyílik és még a robbanás előtt elér a kilincsig. Grace ügynök pont ekkor ér fel az emeletre, és rátalál a csajra a romok alatt, jól van, nyugi. Majd ő is beáll az APO-hoz. Ez egy ritka szar rész volt.

Címkék: alias
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.03.06. 09:24:53

Hát gyenge volt, az igaz. Ráadásul a ládában mocorgós cliffhangert sem oldották fel, arra még egy hetet kell várni?! Ezt de utálom. Még szerencse, hogy Amy Acker jócsaj, még ha a sötét oldalon is áll.

"Steven Segal telefonált, és kéri az arckifejezését vissza" - ez naggyon jó.

Minszk meg Omszkban volt, de nem baj.

Anni* 2009.03.06. 09:47:23

Huh, csak nálam volt néha hanghiba? Kb első tíz perc teljes némaság?

sélli_ 2009.03.06. 13:56:09

'Budapesten fognak átadni a vevőnek. Hol másutt, terrorista nagyhatalom vagyunk.' - na hja :)) Kissé nyügve-nyelős rész volt. Ez a Nebántsvirág Barbi elég gáz...

Anni* 2009.03.06. 17:53:15

@sélli_: ja, és Marshallnak meg volt egy olyan benyögése, hogy a prágai hatóságok már beszéltek a budapestiekkel, szóval megszívták a roszfiúk...
aham, aham, aham, de szép kereknek látják ott arrafelé a világot....

Anni* 2009.03.25. 11:39:35

khm,khm, csak én hiányolom az alias hogyvoltokat? :(

sélli_ 2009.03.25. 11:40:37

sixx, folytatódunk valamikor? Rachel már két hete fexik a romok alatt... tán meg is fulladt mostanra.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.03.25. 11:41:35

ma feltolom a két elmaradást.

Gabba 2009.03.25. 13:05:50

Tök jó, hogy pont ma jutott eszünkbe reklamálni. Én a comment:com-on interpelláltam sixxet ezügyben.

sélli_ 2009.03.25. 13:07:54

Szuper, köszi. Gabba: Telepatika, mi? :))

Anni* 2009.03.25. 13:19:32

@Gabba:
véletlen, egy hét után most van végre megint rendesen-normálisan netem :)
süti beállítások módosítása