Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 3x14 - The Woman King

2009. január 30. 15:00 - Freevo

Különleges nap a mai, hiszen végre betekinthetünk mindenki titkos favoritja, Helo életébe, ami felér azzal, mintha egy órán keresztül Kim Bauert lennénk kénytelenek nézni a 24-ben, de pumák helyett legalább bolygóközi rasszisták lesznek az ellenfeleink. 

Helót, miután a Raptorba már pofátlanság lenne visszaküldeni, első tiszt meg nem lehet, mióta Tigh kijózanodott, kinevezték a Galacticán létrehozott menekülttábor, bizonyos Dogsville polgármesterének. A lágerben sokan betegeskednek, ráadásul a Saggitaron kolónia egykori lakói köszönik, de nem kérnek a gyógyszerekből, ők biztos a homeopátiás kezelésben hisznek, és bolygóügylieg MLM-rendszerben terjesztik a gyógyító aloe verát.

A Dogsville-be beosztott civil orvos, Dr. Robert megállapítja, hogy a kórság kizárólag a saggitaroniakra korlátozódik, viszont velük pár napon belül végez is. Ellenszer ugyan lenne, de azt valószínűleg eltehetik emlékbe, mert a fafejűek inkább kenegetik magukat bionettel, mintsem tűt szúrassanak magukba. Elkülöníteni nem lehet a fertőzötteket, mert még jönnek az emberi jogi szervezetek, hogy szegregációról fröcsögjenek, ezért Adamáék úgy döntenek, beoltják a saját embereiket, a saggitaroniakat meg elküldik fürdeni.

Eközben Az Univerzum Legrosszabb Frizurája, Tom Zarek prófétai babérokra tör: miután megtudja, hogy Baltart az ő jól bevált légzsilipes módszere helyett tárgyalás útján szándékoznak a halálba küldeni. Megjósolja, hogy merényletek, médiabalhék, szektások és tüntetések, zavargások és sztrájkok járnak majd a per nyomában, amit nem lesz gyaloggalopp átvészelni

Helo hihetetlen mennyiségű iratköteggel torlaszolja el magát a dogsville-iektől, ám azok mégis ostromolják őt a problémáikkal. Az egyik saggitaroni asszony, Portia King azt állítja, hogy a fia alig fél napja volt beteg, így elmentek Dr. Roberthez, a gyerek mégis meghalt. A doki persze azt állítja, hogy háromnapos tünetekkel hozták be a fiút, és a kezelés ellenére már menthetetlen volt.

Hősünk látogatást tesz Joe bárjában, ahol Tyrol részegen arról panaszkodik, hogy a munkásai nem férnek el a hangárban a köhögcsélő saggitaroniaktól, akik már az Új-Capricán is semmirekellők voltak. Még Dee is egyetértően bólogat, pedig maga is arról a kolóniáról származik.

Mire Helo visszatér a városkájába, Dr. Robertet javában lincselik a saggitaroniak, azt állítva, hogy az orvos öldösi őket, nem a kórság. Gyorsan leállítják a balhét, de kiderül, hogy a dokinak tényleg vannak furcsa ügyei. Néhány betegnek már beleegyezés nélkül adagolja a gyógyszert, amiből eleve szűkében vannak, azok mégis elpatkolnak a ténykedése nyomán.

Helo az admirális elé viszi az ügyet, és megpedzegeti a King nevű nő fiának gyanús ügyét is. Vádakat hoz fel Robert ellen, de süket fülekre talál, Cottle doki azért védi, mert a kollégája, Tigh azért, mert a cimborája, Adama meg egyszerűen nem foglalkozik vele, van a saggitaroniak nélkül is van elég gondja.

A megbeszélés után Tigh még megpróbálja leállítani Helót az egész nyomozósdiról, mondván, ez a népség meg sem érdemli, hogy ennyit foglalkozzanak vele. A százados persze ragaszkodik az elveihez, amiért Tigh kívülállónak nevezi, és beszól a cylon felesége miatt is. Erre Helo egy olyat bemos neki, hogy a polisztirol fal adja a másikat. 

Bérmennyire is próbálják lebeszélni róla, Helót nem hagyja nyugodni ez az eset. Beoson Cottle doki irodájába, és átnézni Dr. Robert anyagait az új-capricai praxisából. Azt találja, hogy az általa kezelt saggitaroniak 90%-a meghalt, míg a többi kolónia betegeinek alig tizede nem épült föl a panaszaiból. Cottle rajtakapja Helót, de meg se hallja az érveit, mondván, ő nem látta a nyomát mérgezésnek Robert halott pácienseinél.

Éjjelre aztán Dualla is rosszul lesz, és Robertnél próbál ő is ellenszerhez jutni, mire az orvos befekteti őt egy betegágyra. King asszony figyelmezteti Helót, hogy megint meghaltak páran, és most már a kollégája is veszélyben van. A férfi rohanva megy Deehez, hogy kimentse a saggitaroni-gyűlölő karmai közül, ám a doktor odarendeli a katonákat, és lármázva próbálja őt feltartóztatni.

Pont ekkor érnek oda Tigh ezredesék, hogy leállítsák Robertet. Cottle elismeri, hogy egész eddig nem vizsgálta meg a saggitaroni halottakat, viszont most valóban nyomát sem találta a betegség ellenszerének a szervezetükben. Helyette azonban méreg nyomára bukkant, amit Robert azzal magyaráz, hogy úgy látta, a tiszteknek és az értékes embereknek több szükségük van a gyógyszerre, mint a hasznavehetetlen saggitaroniaknak, ezért megválogatta, kinek mit ad be.

Tigh és Cottle belátják, hogy tévedtek, Robertet pedig lecsukják. Dee jól van, ő a fontos emberek közé tartozott, ezért valódi gyógyszert kapott. Adama bocsánatot kér Helótól, amiért nem hitt neki, majd emberünk hazamegy, és megszeretgeti a cylon feleségét, mi pedig irigyeljük érte.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása