Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x19 – Nevermind the Buttocks

2009. január 25. 16:00 - foxglove (törölt)

Az előzetes meghallgatás zajlik Aaron Echolls ügyében. Egy ügyvéd arról faggatja Veronicát, hogy pontosan mit is látott azokon a szexkazettákon. Vagy inkább azt próbálja bebizonyítani, hogy Veronica nem láthatott semmit, mert egyrészt a vallomása szerint egy lepedő jótékony homályba burkolta az alsó testtájon történteket, másrészt meg Miss Marsnak talán nincs is elegendő tapasztalata szexuálisan téren, hogy ezt megítélje. Miss Mars biztosítja, hogy ötössel ment át a gimnázium szexuális oktatás kurzusán és az Animal Planetet is szokta nézni. Sajnos ez nem túl meggyőző, és az ügyvédnek már csak egy kérdése van: tartja-e még a kapcsolatot Duncan Kane-nel? Duncan? Hogy miért érdekes is ez, arról majd később.

Mars-apuka közben alaposan utánajárt a Casablancas biztosításoknak. A lényeg az, hogy ha a fiúkkal történne valami, a nyolc számjegyű összeg a gonosz mostoha, Kendall zsebébe vándorolna. Ez már akár motiváció is lehetne, egyes körökben, bár Veronica főjelöltjévé egyre inkább Weevil válik.

Másnap szekrényrazzia van a Neptune Highban, ami Veronicát ugyan nem érinti, Macet viszont igen. Clemmons igazgató elkobozta a telefon lehallgatóját, amivel Cassidy hívásait hallgatja le, Mac ugyanis éppen a „pszicho exbarátnő” fázisát éli. Természetesen a betörés Veronicára vár, a probléma az, hogy Clemmons igazgató, tanulva néhány korábbi esetből, lecseréltette a zárat. A művelethez külsőst kell igénybe venni, és ki lenne ennél alkalmasabb, mint az igazgató fia. Butters. Butters igazán baráti árat kér Veronicától a szívességért: Macet. Pontosabban, azt szeretné, hogy Mac legyen a partnere a következő bálon. Veronica elfogadja a feltételeket, ilyen egy igaz barát. Macnek persze elfelejt szólni az alku rá vonatkozó részéről; így szegény Buttersnek, aki lelkesen tervezgeti Mac előtt a közös este részleteit; sikerül teljesen hülyét csinálnia magából.

Végül a lehallgató visszakerül a gazdájához, ráadásul Veronica az elkobzott tárgyak között talál egy Anarchista szakácskönyvet is (bombakészítés házilag és hasonló ínyencségek), aminek természetesen Weevil a gazdája. Szóval akkor úgy áll a helyzet, hogy Weevil: 1. tudja, hogy kell bombát készíteni, 2. nem fél feláldozni egy patkányt (oké ezt teljesen más körülmények között mondta, az iskola kígyójának megetetésekor…), 3. a buszbaleset idején még úgy tudta, hogy Logan (aki elvileg szintén részt vett volna a kiránduláson) ölte meg Felixet, és Felix gyilkosa halált érdemel. Ha már itt tartunk, kérdezi Veronica Weeviltől, mi lehet vajon Thumperrel? Mostanában nagyon eltűnt, még a végén lemarad a bálról. Ó, biztosan romokban hever emiatt, kuncog Weevil.

Közben Veronicának új kliense akad, egy medveszerű fiú, Harry, aki szeretné megtalálni azt a személyt, aki a kutyáját elgázolta. És ha lehetséges, akkor hússal fizetne. A kérdéses személy egy zöld Barracudát vezetett, ami elvileg jó hír, mert igazi ritkaság. Csakhogy annyira ritka, hogy Neptune-ban nincs is ilyen regisztrálva. Veronica egyéb ötlet híján hirdetést ad fel az iskolai újságban, hátha valaki jutalomért esetleg felismerné ezt a kocsit. Nem is baj, így legalább a srácnak lesz ideje összevadászni a fizetséget. Jackie szintén pénzszűkében van, ezért elhatározta, hogy dolgozni fog, méghozzá úgy, hogy Veronica szerez majd neki pincérnői munkát a kávézóban. Veronica egyáltalán nem lelkes, ráadásul a főnök csak úgy egyezik bele, ha Veronica kezességet vállal érte.

Mars-apuka szorgosan nyomozgat Kendall után, és feltűnik neki, hogy a baleset napján a nő háromszor is beszélt Logannel telefonon. Vajon miért. Veronica felvilágosítja a Logan/Kendall viszonyról, és még abba is beleegyezik, hogy kideríti, Kendall Logannel volt-e a bűntény időpontjában. Logan nagyon örül a kérdésnek, tudjuk, milyen szívesen osztja meg Veronicával a szexuális élményeit. A válasz egyébként: nem, Kendall addigra már kihajította a házból. Mialatt Veronica a hallottakat próbálja megemészteni (inkább kevesebb, mint több sikerrel, mert Logan megint több információt adott meg a kelleténél…) Gia Goodman állítja meg a folyósón, kezében az iskolai újsággal. Ő látott egy ilyen autót, méghozzá a part menti országúton, a baleset napján. Közvetlenül a baleset előtt, miközben Gia az apjával telefonált, egy zöld Barracuda hajtott el a limó mellett, és az egyik utas egyenesen Gia arcába villantotta a fenekét. No, ebből nehéz lesz személyleírást összehozni.

Gia a hátsón kívül arra emlékszik csak, hogy az autóra egy jellegzetes matricát ragasztottak, ha ezt Harry is megerősíti, akkor egészen biztosan ugyanarról a járműről van szó. Veronica el is hajt a fiú házához. Harry kisöccse nyit ajtót, akiről azt érdemes megemlíteni (azonkívül, hogy nem éppen kiforrott a csajozási technikája), hogy egy óriási monokli éktelenkedik a szeme alatt. Harry egyébként műszarvasra lövöldözik az udvaron, szinte módosult tudatállapotban, úgyhogy sok hasznos dolgot nem tud meg tőle. (Veronica: „I hate fake deer too. Every time I see their stupid fake-deer faces I want to grab a shotgun and go all Cheney on 'em.”) Halványan azért érezhető, hogy Harry a gázolónak is hasonló sorsot szán, mint a műszarvasnak.

Mars-apuka ezalatt elég érdekes felfedezésre jutott Kendall ügyében. Kendall középiskolai évkönyében Kendall Shiflet név alatt egy szőke, göndör hajú lány fényképe szerepel, aki határozottan nem az általunk ismert Mrs. Casablancas. Viszont a pár évvel idősebb Priscilla Banks már kifejezetten hasonlít rá. Az igazi Kendall meghalt egy autóbalesetben, amit éppenséggel Priscilla Banks okozott. Mivel Priscilla neve már amúgy is ismerősen csengett rendőrségi körökben, így Priscilla egész egyszerűen átvette az elgázolt lány személyazonosságát. Mielőtt Veronica eltöprenghetne ezen, valaki jelentkezik a Barracuda hirdetésre. A megadott címen egy idős, mogorva és jóformán teljesen vak nő nyit ajtót, akiről igencsak nehéz elképzelni, hogy ő lenne a fenékvillantós, száguldozós kutyagyilkos. A Barracuda a néhai férjéé volt, és a halála óta a garázsban porosodik. Veronica persze a saját szemével is meg akar bizonyosodni erről (na meg elrejteni benne egy nyomkövetőt), és az egyik ablakon megtalálja a Gia által említett jellegzetes matrica nyomait, aminek a körvonalai érdekes módon éppen úgy néznek ki, mint az ír leprechaun. Plusz, ha hozzáadjuk, hogy a kesztyűtartóban ott figyel egy fegyver is…

Azaz a Fitzpatrickek megint rosszalkodtak volna? Nem elég nekik a drogkereskedelem, zsarolás, gyilkosság, és még ki tudja, mi van már a számlájukon. Legutóbb a motorosok életét kezdték megkeseríteni, Weevil régi bandája nagy bajban van, és visszakönyörgik már a régi szép időket, Weevillel együtt. Weevil, akinél a kemény külső mályvacukor szívet takar, hajlandó segíteni rajtuk, ehhez azonban arra a deszkára (vagyis a rá vésett adatokra) van szüksége, amit Thumper szekrénye rejtett még valamikor a téli karneválos részben. És amit azóta, fénymásolt formában Veronica őriz. Anélkül, hogy tisztában lenne az utóbbival (igazából csak az igazgatói iroda kulcsát akarja tőle elérni), Weevil beavatja Veronicát a részletekbe, és abba, hogy ezek a Fitzpatrick-kapcsolatok adatai, vagyis komoly fegyver lehet ellenük. Mint mindig, az egyenes beszéd most is működik Veronicánál, és nemcsak a másolatot varázsolja elő, hanem azt is felajánlja, hogy segít megkeresni ezeket a személyeket.

Veronica a kávézóban dolgozik még aznap este. Jackie szintén, és a várttal ellenkezőleg nagyon is ügyesen helytáll. Wallace egyre jobban epekedik utána, de Jackie szomorúan bejelenti, hogy felvették a Sorbonnera, úgyhogy a hátralevő pár hétre már igazán felesleges lenne összejönniük. Wallacenak ez nem probléma. Veronica a jeladón észreveszi, hogy a Barracuda elindult, úgyhogy átpasszolva Jackienek az asztalait, rögtön a nyomába ered. A nyomkövető lehallgatóként is funkcionál, úgyhogy tisztán halljuk, ahogy a sofőr (akit nevezzük mondjuk… Liamnek) önfeledten énekel a rádióval. (Ha már részletek, Liam tradícionális ír gyűrűt visel, aminek az elhelyezése arra utal, hogy van valakije, lol.) Liam leparkol egy ház előtt, ahol egy hosszú, barna hajú nő várja, akit nyugodtan nevezhetünk Kendallnak. Vagy Priscillának, akár. Kendall szerint az az ő háza, és a házában egy betörő tartózkodik éppen. Sebaj, ezért van Liam és ezért van egy fegyver a kesztyűtartóban. Veronica aggódva felhívja az apját, aki azt tanácsolja neki, hogy maradjon ott és járassa a motort. Egész nyugodt a hangja, annak ellenére, hogy alig pár méternyire tartózkodik, abban a házban, ahová Liam Fitzpatrick tart éppen fegyverrel a kezében.

Liam nem győzi áldani az írek szerencséjét, Mars apuka pedig azt, hogy van egy lánya, mert különben most halott lenne. Liam ugyanis hiába húzza meg a ravaszt, a tár üres, Veronica előzőleg kiszedte belőle az összes töltényt. Kendall észreveszi Veronicát, de ebben a pillanatban Keith és Liam kivetődnek az ablakon. Mars-apukának sikerül beugrania Veronica mellé. Veronica gázt ad és elhajt, Kendall és Liam bosszús pillantásainak kíséretében. Apa-lánya egyaránt megszeppentek egy kicsit, de az mindkettőjüket felvidítja, hogy Mars-apuka legalább Kendall merevlemezét is magával hozta. Innentől az is kiderül, hogy mi a kapcsolat Liam és Kendall között: Liam bátyja, Cormac, aki jelenleg börtönben ül. Kendall és Cormac társak voltak, csalásokban utaztak. Kendall egyszer leült Cormac helyett fél évet, így a Fitzpatick klán tartozik neki, ami jól jönne olyan esetekben, ha mostohagyerekek eltüntetéséről lenne szó például.

Liamnak sűrű éjszakája van, mert ezután még a motorosok-írek találkozót is le kell vezetnie. Előbbiek megint gyengén teljesítettek, kevés a bevétel, Liam meg amúgy is rossz kedvében van, úgyhogy példa statuálás lesz. Méghozzá azon a kissrácon, akivel korábban Harry öccseként találkoztunk, szóval ez a magyarázat arra a monoklira. Mielőtt szegénynek komolyabb baja esne, Weevil gördül be a színre, és szép nyugodtan kijelenti, hogy nincs több üzlet, soha. Liam elég nehezen viselné a szakítást, de amint Weevil meglengeti előtte azt a bizonyos Thumper-féle listát, más a helyzet. Ha bármi történne Weevillel, a lista azonnal napvilágra kerül. Az írek elhúznak, a motorosok pedig győzelmi mámorban úszva éltetik Weevilt, egészen addig, amíg Weevil el nem búcsúzik tőlük: most már magatok maradtatok.

Veronica másnap lezárná a Barracuda-ügyet. Ismét a kissrác nyit ajtót, az előző este emlékeit viselve az arcán. Veronica a bejárat előtt álló motorból összerakja a képet. Harry kutyáját azért ütötték el, mert az öccse késett a fizetéssel. A srác arra kéri Veronicát, hogy ne árulja el a testvérének, hogy ki tette, mert abból csak baj lenne, Harry a legjobb esetben is börtönben végezné, amiért egy „hárompengés, rövidfejű nyíllal átlőtte Liam Fitzpatrick nyakát.” Veronica némi habozás után egyetért.

Visszatérve az epizód elején feltett kérdéshez, „új fejlemény” van a Lilly Kane gyilkossági-ügyben. A Kane-birtok új tulajdonosai bontás közben ráakadtak az igazi gyilkos fegyverre, Aaron Echolls Oscar-szobrára. A szobron Lilly vérét és Duncan szőr/hajszálát IS megtalálták. Nem túl előnyös fejlemény ez Duncanre nézve, viszont annál kedvezőbb a hír Aaron Echolls számára. (Na ezért kellett Kendallnak pár résszel ezelőtt bejutnia Loganen keresztül Duncan zuhanyzójába. Bizonyíték hamisítás.)

Címkék: veronica mars
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lusi 2009.01.26. 19:54:00

Na, nekem az ominózus "Kendall Duncan zuhanyzójában" jelenet csak most esett le.
Imádom ahogy lassacskán összeállnak a dolgok.:)
süti beállítások módosítása