Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 2x09 - A vírus

2009. január 21. 13:00 - Deana W.

Sam megint rémálmodik. Valami kis rendelőféleségben vagyunk, ahol Dean egy doktornő, egy fiatal szőke lány és egy nagydarab fekete fickó társaságában hallgatja egy székhez kötözött srác rimánkodását, hogy ne öljék meg, mert nincs benne az a valami. De Deant nem hatják meg a könnyek, hidegvérrel meghúzza a ravaszt.

Miután Sammy magához tér, a látomásban szereplő jelekből kideríteti, hol várható a furcsa esemény, így Deannel máris útra kelhetnek, hogy megfejtsék a leendő esemény okát, esetleg megakadályozzák azt.

Reggelre meg is érkeznek River Grove-ba, ahol kb. az első ember aki útjukba kerül, a látomásban is szereplő nagydarab fekete fickó. A srácok a ZZ Top-ból kölcsönzött nevekkel rendőrbírónak adják ki magukat és a leendő megkötözött fiúról próbálnak kideríteni valamit a fickótól, aki mellesleg mint kiderül, a hadseregben szolgált. Az Őrmester a személyleírásból ráismer a keresett személyre, de szerinte Duane Tanner, mert hogy így hívják, rendes gyerek és nem érti, miért kereshetik rendőrbírók. Egyelőre Samék sem tudják, mit akarnak tőle, mindenesetre elindulnak közeli háza felé, ahol a családjával él.

Útközben Sam nekimegy egy oszlopnak, egész véletlen épp annak, amibe egy rejtélyes és sokat sejtető szót véstek: CROATOAN. Mivel Dean nem figyelt töriórán, először nem érti Sam lelkesedését, de aztán valami neki is derengeni kezd egy eltűnt kolóniáról. A történet szerint Roanoke volt az egyik első angol kolónia Amerikában, és arról lett híres, hogy az összes lakója eltűnt, csak egy fába vésett szó maradt utánuk: CROATOAN. Egyes elméletek szerint indiánok támadták meg őket, de az is lehet, hogy járvány pusztított – de senki nem tudja, mi történt igazából. Hát, ez nem jelenthet túl jót…

Mivel Sammy rémlátomásai mindig valahogy kapcsolatban állnak a Sárgaszeművel, meg most hogy itt van ez a rossz ómen is, a srácok segítséget próbálnak kérni Bobbytól vagy Ellentől. De hiába próbálkoznak, nem sikerül: se térerő, se telefonvonal nincs a városban. Ez sem túl bíztató.

Tannerék házánál a keresett srác öccse nyit ajtót és bájos mosollyal az arcán közli, hogy Duane épp pecázni ment a Roslyn tóhoz, de a szülei itthon vannak. Az apa meg is jelenik az ajtóban, de nem tudja, mikor érkezik haza nagyobbik fia, és a felesége sem tud segíteni, mert épp bevásárolni ment. Érdekes, a kiskölök az előbb még azt mondta, hogy itthon van. Az apuka és a fiú viselkedése is eléggé furcsa volt, úgyhogy Deanék jobbnak látják, ha kicsit körülszaglásznak. És persze jól is teszik. Mert hogy anyuka tényleg otthon van, csak épp a székhez kötözve, betömött szájjal és úgy tűnik, férje és fia élvezettel kínozzák. Mikor a srác megvágja a saját kezét és vérét az anyjára csöpögteti, „rendőrbíróink” közbeavatkoznak. Az apa nagykéssel ront rájuk, mire Dean szemrebbenés nélkül mellbe lövi. Eközben Sam az ablakon át menekülő fiú után siet, de neki nincs elég bátorsága meghúzni a ravaszt, úgyhogy a kis szadista meglóg.

A sérült asszonyt és a szőnyegbe csavart apát a helyi kórházba szállítják a srácok – ezzel meg is érkeztünk a látomás helyszínére. A doktornő és a fiatal szőke lány, aki az asszisztens és Pamnek hívják, nem akar hinni a fülének, hogy a nőt saját férje és fia támadta meg. Beverly (Mrs. Tanner) beszámolója szerint az egyik pillanatban még minden rendben volt, a következőben meg mintha az ördög bújt volna férjébe és fiába.

Jó lenne most már valami elmélet arról, mi folyik itt, úgyhogy összeül a Winchester kupaktanács. Dean szerint tömeges démoni megszállás lehet, de Samnek feltűnt, hogy nem látták a szokásos jeleket, mint pl. a fekete szem vagy a füst. Mindenesetre a helyzetet súlyosbítja, hogy nem tudnak segítséget hívni, ezért Dean úgy dönt, hogy a doktornő iránymutatása alapján felkeresi a legközelebbi várost, Sammyt pedig hátrahagyja őrködni.

Amíg a segítségre várnak, a doktornő megvizsgálja a lelőtt férfi vérét. A vér tele van limfocitával, ami arra utal, hogy a fickó szervezete valamilyen vírussal küzdött, megfertőzte valami. De hogy milyen vírus lehetett, arról a dokinak fogalma sincs, hiszen nem látott még olyat, ami ilyen erőszakos viselkedést váltana ki, és ami a vért kénnel szennyezné. Hm, kén. Akkor itt démonok ügyködnek, ez már biztos. Mindenesetre mivel egy vírussal állunk szemben, Beverly sebébe pedig vért csepegtetett a fia, jó eséllyel ő is fertőzött lehet. A doktornő szeretné őt is tesztelni, mire a nő bekattan és ő is vadállattá változik, Samet könnyedén a falhoz vágja, majd egy szikével támad a jelenlévőkre. A poroltó segítségével Sam rövid úton lekezeli a tomboló Mrs. Tannert, de a helyzet így sem túl rózsás.

Eközben Dean a város határához ér, ahol a helyiekből verbuválódott útlezárás vágja el az útját. Többek között a fiatalabb Tanner fiú is jelen van, puskával a kezében vigyorog. Egy nem túl kedves fickó közli Deannel, hogy karantén alatt van a város, nem mehet tovább, majd megkéri, hogy szálljon ki a kocsiból pár szóra. Persze Deannek több esze van, úgyhogy inkább rükvercbe kapcsol és beletapos a gázba, így nem tudják elkapni, de kénytelen visszatérni River Grove-ba.

A városban azonban újabb akadályba ütközik: a korábban már megismert fekete fickó egy vadászpuskával állja útját és kikényszeríti a kocsiból. Persze Dean sem rest, és egy hirtelen mozdulattal ő is fegyvert ránt, ebben a patthelyzetben próbálják meggyőzni egymást, hogy velük minden rendben van. Miután kiordibálják magukat a tárgyra térnek: egyikük sem tudja, mi folyik itt, de helyi barátunk szerint a városban mindenki megőrült, a szomszédja például baltával támadt rá, mire ő kénytelen volt lepuffantani. Dean elmondja neki, hogy a város határában is ott vannak az őrültek, úgyhogy nem fog kijutni innen, ezért az Őrmester kénytelen kell beszáll az Impalába és Deannel tart a rendelőbe.

Mindenki újra együtt a rendelőben, a Winchester kupaktanács ismét ülésezik. Sam beszámol a démoni vírusról, és hogy a hordozók valószínűleg próbálják megfertőzni a még normális embereket a vérükkel, így terjed a kór. Apa Kisokosában is talált egy lehetséges magyarázatot a Croatoanra, ami egy démon neve, aki dögvészt és pestis hoz a földre. Klassz, de miért történik mindez épp itt és épp most? Hát erre már nincs ötlete, de az biztos, hogy mielőbb figyelmeztetni kell az embereket a veszélyre, úgyhogy ki kéne törni innen.

Igenám, de van egy fertőzöttünk, Mrs. Tanner, akit egyelőre egy kisebb szobába zártak Samék. Az Őrmester szerint el kell intézni, mert a látottak alapján idővel egyre erősebb lesz és hamarosan ki fog törni és rájuk támad. Mivel a doktornőnek nincs ötlete, mivel lehetne gyógyítani az ismeretlen kórt, kénytelenek lelőni az asszonyt. Persze az Őrmesternek nincs hozzá elég ereje, úgyhogy végül megint Deanre marad a piszkos munka – és ő nem is teketóriázik…

Beesteledik, a városban lődörögnek a zombik. Mivel a helyiek mind jól kezelik a fegyvert, és most még extra erősek is, a kis csapatnak nincs sok esélye a kitörésre. Ezért mielőtt nekiindulnának, legalább megpróbálják felfegyverezni magukat, a fellelhető alkohol készletből molotov koktélokat gyártanak.

Kisvártatva váratlan vendég érkezik: az ajtón Duane dörömböl és könyörög hogy engedjék be. Most már minden adott, hogy Sam látomása valóra váljon. A srác most délután érkezett vissza a tóról, és látta mi folyik a városban, úgyhogy eddig az erdőben bujkált. A biztonság kedvéért a doktornő megvizsgálja a fiút, és találnak is rajta egy vágást. Duane szerint csak az erdőben vágta meg magát, de hát ugye messziről jött ember azt mond, amit akar. A fertőzés lappangási ideje 3 óra, úgyhogy egyelőre nem tudnak rajta vértesztet csinálni. Ha meg fertőzött, akkor úgyis átváltozik ennyi idő alatt, úgyhogy egyelőre marad a székhez kötözés, mint megoldás.

Újabb W. kupaktanács. Dean szerint nincs értelme várni, a srác vérzik, az egész családja fertőzött volt, egyértelmű hogy ő is az, meg kell ölni. Sam persze tiltakozik, hogy ezt nem tehetik, hiszen lehet, hogy tényleg semmi baja nincs, és akkor egy ártatlan embert ölnének meg. Deanre azonban nem hat a lelkifröccs, és konokul kitart a véleménye mellett, úgyhogy egy hirtelen mozdulattal Sammyre zárja az ajtót, és indul a vizsgálóba, hogy kivégezze Duane-t...

…de persze bármennyire is kemény, ez még neki se megy, győz a lelkiismerete. Inkább tovább folytatják a bombagyártást. Ezzel eltelik 4 óra, Duane vérében továbbra sincs jele a fertőzésnek. Deannek semmi kedve egy újabb lelkizéshez, úgyhogy mielőtt belekezdhetne, elküldi Sammyt még egy kis alkoholért. A raktárban ott tüsténkedik az eddig ideggyenge Pam is, aki most furcsa mód közli, hogy jól van és úgyis mindjárt vége az egésznek. Samnek nem tűnik fel a hirtelen változás, úgyhogy felkészületlenül éri, mikor a csaj rátámad, így az simán lenyomja a földre. Egy szikével metszést ejt Sammy mellkasán és a nyílt vágásba saját vérző kezét dörgöli. Hiába ront be Dean és lövi hátba gondolkodás nélkül Pamet, Sammy már megfertőződött…

Fordult a kocka, a többiek szerint most Samet kell kivégezni, és hát lássuk be, elég jó okuk van erre. Ezt Sam is elismeri, úgyhogy kér egy pisztolyt, hogy majd ő fejbe lövi magát. Dean ezt nyilván nem engedheti, úgyhogy mindenkit megfenyeget, hogy ha fegyvert mernek fogni az öccsére, akkor nem habozik, és mindenkit lelő. És hogy megoldja a helyzetet, olyat tesz, amit szerintem maga is nehezen hisz el: átadja az Őrmesternek az Impala kulcsát, hogy azzal menekülhessenek el, ő pedig bezárkózik Sammyvel, hogy együtt várják ki a véget.

Többiek balra el, most jöhet egy újabb lelkizés. Sammy bőg, és próbálja meggyőzni bátyját, hogy húzzon el, neki már úgyis lőtted, de ő még folytathatná a munkát. De Dean nem akarja. Elfáradt, elege van ebből az egész életből, és a melóból, úgyhogy marad. Mielőtt azonban megtudhatnánk ennek a hirtelen vallomásnak az igazi okát, a doktornő visszatér a rendelőbe, hogy kihívja a fiúkat. Ugyanis nem hittek a szemüknek, amikor kimentek. A város teljesen kiürült, az összes ember eltűnt.

Most már tehát csak Sammyre kell koncentrálni. A dokinő 5 óra elteltével újra ellenőrzi a vérét, de a fertőzésnek nyoma sincs. Sőt, érthetetlen módon a korábbi áldozatok véréből is eltűnt a vírus. Marad a rejtély.

Reggel az Őrmester és Duane útra kelnek, de a doktornő nem tart velük, úgy dönt, megpróbálja elmondani az esetet a hatóságoknak, bár valószínűleg úgysem fognak hinni neki. Sam és Dean is kénytelenek elfogadni, hogy nincs magyarázat, se arra, hogy miért történt mindez, se arra, hogy Sammy miként lehet immunis a démoni kórra, úgyhogy ők is folytatják útjukat.

De ne higgyük, hogy ezzel vége. Az Őrmester és Duane már az éjszakában autóznak, mikor a srác kérésére megállnak, mert beszélni szeretne valakivel. Az Őrmester nem igazán érti, kivel akar az üres úton kapcsolatba lépni, de nem is lesz módja soha megfejteni az újabb rejtélyt. Duane ugyanis egy hirtelen mozdulattal elvágja a férfi torkát és a kiömlő vért egy kehelyben fogja fel. Majd, ahogy azt korábban Megtől láttuk, a véren keresztül beszélgetni kezd valakivel, és beszámol a teszt eredményességéről: egyértelmű, hogy Sam Winchester immunis a fertőzésre. Tehát végeredményben egy egész város a kis Sammy miatt tűnt el a föld színéről…

Sam és Dean eközben békésen söröznek egy folyóparton. Sammy próbálja kideríteni, mi volt ez a belefáradtam duma az éjszaka, amit Dean eleinte persze elviccel, de végül csak színt vall: szeretne egy kicsit pihenni, és hagyni ezt a hülye nagy felelősséget, inkább megnézné a Grand Canyont vagy megfektetné Lindsay Lohant (omg). Sam nem érti mi ez a sületlenség, de Dean nem akarja elmondani, mi az, ami ennyire aggasztja, mert megígérte Apának. Mert hogy John mondott neki valamit a halála előtt. Sammyről. És hogy mi az? Majd egyszer megtudjuk, de még nem most…

Címkék: odaát
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2009.01.21. 20:40:49

Jó lenne ha már kiadnák DVDn...

Deana W. 2009.01.21. 23:57:56

igen, már ideje volna.
spanyolországban a 3. évadot is kiadták már, de nem ez az érdekes, hanem hogy magyar szinkron és felirat is van rajta... nálunk meg még le se adták.

www.zonadvd.com/modules.php?name=News&file=article&sid=17752

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.01.23. 13:15:48

hú erre a részre emlékszem, ez nagyon para volt, többször össze kellett szednem az államat közben:)

Bejgli 2009.03.09. 10:24:26

Magyar szinkronnal??? :) azt hogy? amúgy én pártolom az eredeti hanggal nézést, de sztem Szabó Máté már-már jobb Dean Winchesternek, mint Jensen Ackles maga :)
asszem, megrendelem a spanyoloktól a cuccot :)

Desperatefan14 2009.03.09. 11:29:30

Igen, már a netről is régen letölthető magyar szinkronnal.

deku82 2011.03.02. 19:16:02

Ez a rész olyan fura volt...
süti beállítások módosítása