Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 3x16 – Urgo

2009. január 04. 11:00 - Llew

Az egyik szonda gyönyörű képet küld vissza egy pálmafás, homokos tengerpartról. Carter rögtön menni akar. Na, nem azért, hogy napozzon, mint egy normális nő, hanem biológiai meg ásványi elemzéseket végezni. Ez utóbbi Jack kedvence, mint azt megjegyzi. Most különösen jó kedve van, mert indulás közben különböző idegen nyelvű köszönésekre tanítja Teal’cet. A mondatot akkor fejezi be, mikor kilépnek a kapun, és újra a bázison találják magukat. A tábornok szerint több mint 15 órája mentek el.

Az orvosi vizsgálat szerint rendben vannak, de nincs magyarázat a kiesett időre. Az utánuk küldött MALP felvétele teljesen megegyezik az elsőével. Ha azonban képkockánként nézik, akkor egy idegen létesítmény belseje látható rajta a hamis tengerpart kép mögött. A csapatot ettől azonban sokkal jobban érdekli, hogy a kávé, amit isznak milyen remek. Olyannyira, hogy Teal’c rögtön a kancsóból issza, hiába forró.

Jack a kantinban üldögél, és láthatóan ízlik neki a pite. Hamarosan megjelennek a többiek is, hogy csatlakozzanak az addigra már lakomává bővült evéshez. Minden nagyon jó, mindennel meg vannak elégedve. Sőt mindennek jobb az íze, mint korábban. A zabálásnak Dr. Fraiser vet véget, mert az utólagos vizsgálatok kimutatták, hogy mindegyikük agyában egy apró fémgömb van, mi elektromágneses mezőt bocsát ki. Ez, pedig azt jelenti, hogy karanténba kerülnek.

Mindenki próbálja magát elfoglalni, mikor valaki azt kiabálja nekik, hogy ez unalmas. Jack ki van ott kérdésére egy dagadt, kopasz alak jelenik meg a szobában, akit ők Urgo néven köszöntenek, de nem tudják, honnan ismerik. Az alak igazából nincs ott, csak a fejükben lévő, összeköttetésben lévő eszközök miatt látják mindannyian ugyan azt. Rajtuk keresztül akarja megismerni a világot, és elég idegesítő egy figura. Bár irányítani nem tudja őket, sugalmazhat dolgokat, aminek hatása Teal’c majdnem kipróbálja magán a defibrillátort.

A csapat arra jut, hogy fel kell venni a kapcsolatot Urgo teremtőivel, de szerinte ez rossz ötlet, mert ahhoz, hogy a műszert eltávolítsák, meg kell ölni az alanyokat. Ez kicsit elbizonytalanítja őket, de Jack szerint érdemes megkockáztatni. Carter inkább keresne egy módszert, hogy kikapcsolják. Egy elektromágneses impulzussal ez össze is jön, Urgo eltűnik. Az egy hetes megfigyelési időszak utolsó vizsgálatán azonban kiderül, hogy a dolog még sem működött, mert bár különböző helyen tartózkodnak a CSK-1 tagjai egyszerre éneklik ugyan azt. Urgo visszatért.

Nincs más megoldás, mint az alkotókhoz fordulni. Mikor kiderül, hogy ismerik Urgot, Togar a teremtője elmondja, hogy ez egy hiba és ha visszamennek eltávolítja. Ez akár csapda is lehet, de a csapat mégis vállalja a rizikót. Készülődés közben továbbra is beszélgetnek Urgoval és kiderül, hogy ő valójában egy öntudatra ébredt mesterséges intelligencia, és ha kiveszik a fejükből, akkor meghal.

Visszamennek a bolygóra és találkoznak Togarral, aki pont úgy néz ki, mint Urgo. Sikerül meggyőzniük, hogy ne pusztítsa el a teremtményét, hanem ültesse a saját fejébe, mert akkor életben is marad és neki is lesz társasága. Itt a vége, mindenki boldogan megy a dolgára.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2009.01.04. 13:23:46

"mert bár különböző helyen tartózkodnak a CSK-1 tagjai egyszerre éneklik ugyan azt."

WTF? De kár, hogy nem láttam ezt a részt...

Llew 2009.01.05. 08:33:35

Carter éppen a vizsgálatról megy el amikor belekezd egy dalba, Fraiser közben monitoron figyeli a három hapsit, akik külön szálláson vannak, de ők is Carter dalát éneklik.
süti beállítások módosítása