Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Moonlight 1x04 - Fever

2008. december 24. 14:00 - Sonrisa

Ezúton is szeretnék minden kedves olvasónak/írónak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánni!

Összefoglalóval nyitunk az előző részekből, s ne feledjük, Mick bizalmába fogadta Bethet. Vágás, lelakott, elhagyott épületben járunk, szemét és csótánycsorda mindenütt, Mick pedig egy kád vízben ülve épp Beth nyaki artériáját vizslatja közelebbről. WTF? Mielőtt megkeresnék a leesett állunkat a padlón, Mick már folytatja is, hogyan is jutott el odáig, hogy egy lepusztult motelban, besárgult szemmel, félholtan vizionál össze minden baromságot. Vissza kell menni egy nappal korábbra. A vér továbbra is az élet, az ismeretterjesztés közben épp egy riportot látunk a BWnál (naná, hogy Beth tudósít), valami nagykutya tárgyalásáról van szó. Az ügyet épp Josh viszi, akinek minden vágya rács mögött tudni azt a rohadékot. Beth pedig megpróbál belőle valami morzsácskát kiszedni, amin elcsámcsoghatnak a híradóban.

Josh adu ásza a tárgyalás során egy titkos tanú. Akit épp két kártyázó, nemtörődöm zsaru őriz egy lepra kis szobában. A tanú halálra unja magát, zsarukat ez cseppet sem zavarja, túl nyugodt minden. Valaminek történie kell, túl sok filmet láttunk már ahhoz. Naná, tanú telefonál, amit ugye tilos lenne, pizzafutár hangtompítóval érkezik, a két rendőr kap egy-egy golyót, nekik annyi, tanú meglép. Főcím.

Beth egyenesen Mickhez rohan, Joshsal karöltve – ugyanis felmerült a gyanú, hogy talán egy tégla van a rendőrségen belül, így egy kívülállónak kellene a lány nyomára akadnia. Mick persze nem tud nemet mondani, de ez inkább szól Bethnek, mint a lelkiismeretnek. A tanú, Leni, egy fegyverkereskedő lányának a dadája, látott valami olyasmit, amit nem kellett volna. Egy gyors séta a helyszínen, s Mick hiperszupervámpírérzékeivel már látja maga előtt, hogy mi történhetett. Joshnak csak egy elismerő szemöldökráncolásra futja.

A vámpír és a riporter saját maga indul el a talált nyomok nyomán. Leni talán az egyik családtagjánál lehet. St. John diszkérten érdeklődik, hogy mi is van a lány és Josh között. Meggyőződése volt, hogy a krematóriumos buli után Beth a legkevésbé sem akar a közelében lenni, s igencsak meglepődött, mikor nem így történt. Jah, és a vámpírnak bármennyi napfény is sok. Legjobb, ha elkerüli. Ezért is hord például magánnyomozónk mindig napszemüveget. Meglepő módon ismét betörnék egy házba. Rájönnek, hogy Leni fegyvert szerzett, s azért vannak a nyomában, mert nem csupán látott egy gyilkosságot, hanem a szerelme volt az áldozat. Ezért is állt rá a vallomástételre, ám miután kiderült, hogy a zsaruk sem tudják/tudták megvédeni, inkább felvette a nyúlcipőt. S ki tudja, merre jár.

A házban találnak utalást egy Victorville nevű helyre, ennél jobb tippjük nem lévén, Mick elmegy oda, hátha ott találja a lányt. Bingó, a megszeppent tanú épp leszállt a menetrendszerinti buszról, Mick pedig már várt rá. Kis szóváltás, a lány simán karon lövi a magánnyomozót, persze semmi baja nem lesz. Leni kicsit ki van már idegileg, de Micknek sikerül megnyernie a bizalmát. Közben az őrsön sem tétlenkednek, egy telefonszámra bukkannak, ami talán elég lesz, hogy valami parancsot szerezzenek a nagykutya ellen.

Leni elmeséli St. Johnnak mit is látott, ám ő még mindig nem tud rájönni arra, hogy a lány miért menekül. Aztán beugrik neki, hogy mi is volt az a visszhang, amit a szívverés mellett hallott a háttérben: a lány terhes. Ez megmagyaráz mindent. Ezalatt Joshék tesznek egy látogatást Fayednél (a fegyverkereskedő) – kérdés: Beth mit keres ott? Sajtószabadság? A rezidencián nem fogadják épp szívélyesen kis csapatot, de a törvényt azért betartják, így bebocsájtást nyernek. Beth összebarátkozik az udvaron játszogató kislánnyal. Josh ragaszkodik hozzá, hogy Mick a helyi rendőrséggel együttműködve hozza haza a tanút, hiába is tiltakozik.

A nyomozás eredménye pedig az, hogy most már biztos, hogy tégla van a police tagjai között. Az útszéli kajáldába megérkezik a helyi közeg, de valami nem stimmel vele. Mintha Norman Bates tesója lenne a Pszichoból. Van egy beütése legalábbis. Szerencsére Mick is levágja, hogy valami nincs rendben, s az egyik pillanatban a rendőrautóval kereket old, Lenivel az anyósülésen. (fontos megjegyezni, hogy térerő nincs az országúton) Egy helikopter veszi őket üldözőbe, kis furfanggal sikerül lerázni, a kocsi az enyészeté. Persze ők ottragadnak a nagy büdös semmi közepén. (a robbanás effektje eléggé trére sikeredett, hiába, a költségvetés nagy úr, de ennél azért még a Cobra11 stábjának is többre futja)

Location: in the middle of nowhere, a nap meg süt, 600 fok árnyékban, ami persze nincs sehol. Baj lesz ebből még Mick, s ezt ő is érzi. Bethet lesújtja a hír, miszerint a magánnyomozót és a tanút felrobbantották, Mick nincs többé. Szabályosan összeomlik. A(z igazi) rendőrség csak a roncsokat találta meg, ebből következtettek. Mick dögrováson van, szerencsére a dadával találnak egy lepukkant, elhagyatott motelt. Nagy önuralomra van szüksége ahhoz, hogy ne harapja meg Lenit. Tudja, hogy akkor jobban lenne, de egyelőre tartja magát az elveihez.

Vámpírunk a végét járja, egy kád jéggel próbája meg elkerülni az elkerülhetetlen. Leni próbál meg segíteni, balga módon csokival próbálkozik, erre Mick kizavarja a szobából. Inkább hívja fel Bethet, de csak őt. Beth repes az örömtől, hogy mégsem haltak meg, ám lehervad az arcáról a mosoly, mikor megtudja, hogy barátja nincs jó bőrben. Kvázi a halálán van. Vágás, azt látjuk, ahogyan Mick épp Lenniből lakmározik – ám kiderül, hogy ez csak egy lázálom. Majd következik egy másik, az, amit az epizód elején láttunk.

Beth érkezik, éppen időben, Mick készült egy kád jeges vízben megfulladni. Azt hiszi, megharapta a lányt. A vérhiány miatt rémeket lát. Mégiscsak egy törékeny virágszál. Beth rászánja magát, és hagyja, hogy Mick megharapja. Bízik benne, hogy nem fogja átváltoztatni, vagy megölni. A vámpír hosszas vívódás után igent mond, realizálja, hogy ez az egyetlen esélye az életre. Ez az igazi barátság. Amikor a véredet adod a másikért.

Josh közben rájön, hogy az egyik barátja a tégla, akinek az egész köszönhető. A victorville-i álzsaru ismét felbukkan, elkapja Bethet, ám addigra St.John már összekaparta magát annyira, hogy elbánjon vele. Leni is boldog. Mick pedig furán néz a riportercsajra, hiszen most a kapcsolatuk egy új szintre lépett. Josh megnyeri az ügyet, Fayed megy a rács mögé, s büszke barátnőjére, amiért megoldotta az ügyet. A fognyomokat nem firtatja. Belső gondolatokkal zárunk, a megható pillanatok alatt Mazzy Star – Into dust,  a konlúzió az, hogy amíg a lány a Mick közelben van, nincs biztonságban, így ennek most és mindenkorra véget kell vetni. Bármilyen nehéz is lesz ez.

Két bónuszkép a végére:
 
 
Címkék: moonlight
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gertrud 2008.12.25. 10:55:14

Boldog Karácsonyt minden kedves Moonlight rajongónak, és minden kedves Vámpírnak!
:)
süti beállítások módosítása