Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x11 – Donut Run

2008. november 02. 14:00 - foxglove (törölt)

Az epizód elején klasszikus példát láthatunk abból, hogy milyen az, ha Logan alázós kedvében van. Veronica, amennyire lehet, próbálja levegőnek nézni, ami elég nehéz úgy, hogy a fiú Duncannél lakik. Azt viszont már nemigen tudja semmibe venni, hogy a lakosztályban egy meztelen, frissen zuhanyzott Kendallt talál Duncannal édeskettesben, aki elméletileg éppen Meg halálát gyászolja nagyon mélyen. Veronica sértetten elviharzik, Logan remekül szórakozik, de azért Kendallt is megtalálja meg a beszólásaival. A nő figyelmezteti, hogy legközelebb talán majd nem jön át ilyen könnyen, mire Logan valami olyasmit válaszol, hogy nemcsak könnyen szokott jönni, de könnyen is szokott elmenni. Kendall erre nemigen tud reagálni, csak zavartan pislog. Logan ágybeli képességei igencsak fényezve vannak ismét.

Veronica másnap délelőttig vár, hogy aztán a Neptune High legforgalmasabb helyszínén vonja kérdőre Duncant. A magyarázkodásból vita lesz, a vitából pedig szakítás, amit Duncan azzal indokol, hogy elege van már abból, hogy mindennek Veronicáról kell szólnia. Szóval, Duncan dobja Veronicát, mégpedig az iskola színe-java előtt. Persze, ahogy már azt megszokhattunk, semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.

Ami ez után következik, az egészen zseniális jelenetsor. Avagy: hogyan éljünk túl egy szakítást, Veronica-módra. Kellékek: Virgin Suicides CD, ez nagyon fontos. Továbbá: néhány napra való hideg élelem, hogy ne kelljen elhagyni feleslegen a szobát. Aztán: a közös fotók és emlékek eltűntetése. Végül csak feküdni a földön, pizsamában, és hagyni, hogy egy kutya nyalogassa az illető arcát, és ez most nem a szeretet jele, hanem annak, hogy az illetőnek kezd már érett szaga lenni. Sem Mars-apuka, sem a legjobb barát minőségbe hamar visszatalált Wallace nem tudja kirángatni Veronicát az önsajnálatban való dagonyázásból. A zombilétből csak Lamb seriff érkezése rázza fel egy kicsit. Duncan ugyanis eltűnt, a babával együtt, és a seriff kap az alkalmon, hogy letartóztassa Veronicát, bűnrészesség vádjával.

Lambünk valamiért azt feltételezi, hogy Veronica lesz az emberrablás értelmi szerzője. Az sem jó pont, hogy bizonyíték van arra, hogy Veronica pár napja eladta Celeste Kane gyémánt fülbevalóit, hogy kézpénzhez jusson. (Celeste már önmagában ezért lecsukatná.) Veronica ártatlan kiskutyaszemekkel beismeri ez utóbbit, de itt egy félreértés lesz. Hiszen ő azt hitte, hogy azért kell a pénz, hogy Duncan ügyvédet fogadhasson a gyámság törvényes megszerzéséhez. Mars-apuka és Cliff szigorúan megígérteti vele, hogy mostantól mindenben együttműködik a seriffel, amit Veronica persze rögtön azzal kezd, hogy gyakorlatilag lehülyézi Lamb seriffet. A seriffnek már a szeme sem rebben (ha tudná, mit fog még kiállni ebben a részben…), csak nyugodt hangon közli vele, hogy miután elkapja Duncant, mindent meg fog tenni, hogy Veronicát is a bíróság elé állítsa. Csakúgy, mint Celeste Kane, aki még Vinnie Van Lowe-t is felbérelte a biztonság kedvéért.

Ezalatt Logan és Weevil tovább építik titkos és bizarr szövetségüket. Weevil ugye megtudta, hogy a hídon a gyilkosság időpontjába csak Hector és Bootsy tartózkodott Loganen kívül, most már csak azt kell kitalálni, hogy melyikük tette. Weevil arra tippel, hogy az a tettes, aki az aljas Fitzpatric klánnal üzletel, vagyis, aki drogokat árul. Logan megkéri Dicket, hogy szerezzen neki extasyt az egyik motorostól. Bootsy üzlet helyett csak homályos célzást tesz arra, hogy Dicknek a saját szaporítószerveivel kéne inkább elmélyült kapcsolatot kialakítania; Hector viszont gond nélkül lepasszolja a kért tablettákat, igaz, 09eseknek való feláron. Logan persze egy elterelő mozdulatsor kíséretében továbbadja a cuccot és az infót Weevilnek. Tiszta OZ feeling.

A fiúkat láthatóan egyáltalán nem érdekli, hogy mi történik Duncannal és a szökésével, nem úgy, mint Lamb seriffünket. És az FBI-t, merthogy ez már az ő hatáskörük is. A szövetségiek két emberüket küldik Neptuneba, és nem is akármilyeneket, mert az egyikük – Morris ügynök – maga Xena. Igaz, hogy szőkén, de az összetéveszthetetlen masszív testalkat még a régi. Xena nem is hazudtolja meg önmagát, és aláz. Nagyon. Lamb seriffet. Gyakorlatilag élve felfalja szerencsétlent. Közben Veronica is megérkezik, új infói vannak. Lamb megpróbálja figyelmeztetni az ügynököket, hogy Veronica valójában nem az ártatlan kislány, akinek látszik, de ezzel sajnos csak azt éri el, hogy a maradék méltóságát is elveszíti az FBI szemében. Veronica, igazi mintapolgárként megosztja a hatóságokkal, hogy Duncan laptopján van egy adatbázis, aminek talán a hasznát vehetik. Az FBI feltöri a gépet, és az adatbázis tartalmából kiszúrják, hogy Duncan nemrég kinézett magának a neten egy eladó vitorlást. A tulaj szerint az előző héten egy fiatal srác meg is vette a hajót. A parti őrség a fedélzeten egy rakás használt pelust és bébiételt talált.

Weevil motorosgyűlést tart, ha már egyszer ő a bandavezér. Egyelőre. Hectorban ugyanis a tisztelet már nyomokban sem felfedezhető, egyszerűen nem érti, miért baj az, hogy két fehér srácból hasznot húz az olcsón vesz – drágán elad módszerrel. Hector azt is állítja, hogy nem Fitzpatickék a forrása, hanem egy régi ismerős, inasfia Sean. Sean igazolja Hectort, és akkor most megint visszaérkeztünk a kezdőponthoz: valaki a motorosok közül az írekkel üzletel, de nem tudjuk, ki. Weevil egyedül a néhai Felixről tudja biztosan, hogy nem tenne ilyet, mivel Felix bátyja, Gustavio, a motorosok egykori vezére az eltűnése előtt a Fitzpatrickok esküdt ellensége volt. Annyira, hogy valószínűleg ők tették el láb alól Gustaviót, ez a mai napig nem tisztázódott. Ezek után érthető, hogy Weevil elég rosszul fogadja, amikor később egy véletlen során kiderül, hogy Felix titokban egy Fitzpatrick-lánnyal, Mollyval járt a halála előtt.

Van ám még egy mellékszál, Wallace-é, ami nagyon hasznos ötlet, egyrészt azért, mert már azelőtt is elhanyagolták szegényt, mielőtt lelépett volna; másrészt, mégsem folytatódhat minden a ’mintha mi sem történt volna’ stílusban. Szóval, ideje, hogy megtudjuk, miért jött haza Wallace Chicagóból, annak ellenére, hogy az ott elért sporteredményei alapján minden esélye megvolt arra, hogy befusson kosarasként. Az ok a következő: cserbenhagyásos gázolás. Ugyan nem Wallace követte el, hanem az új kosarascimbije, Raschard, de Wallace is az autóban ült, és Rashard nagybátyja (és egyben menedzsere) tanácsára egyikük sem jelentkezett utána a rendőrségen, nehogy kipattanjon egy botrány. Wallace hallgatott, de Chicagóban már nem volt tovább maradása. Persze, ahogy az sejthető, lesz ennek még ennek az ügynek folytatása Neptune-ban is.

Veronica telefonja ezután megcsörren, Duncan hangját hallhatjuk. Veronican nagyon meggyőzően megpróbálja rávenni, hogy adja fel magát, de Duncan hajthatatlannak tűnik. Csalódottan megállapítja, hogy ezek szerint továbbra sem számíthat Veronica segítségére, aztán leteszi. Az FBI-nak, aki természetesen lehallgatta és bemérte a vonalat, ennyi elég is: Xena ügynök és a társa indul a Big Bear tóhoz, ahonnan a hívást kezdeményezték. Veronica, állampolgári kötelességeinek maradéktalanul eleget téve hazamegy, körbekémlel, aztán benyit az üresen álló szomszédos lakásba, ahol Duncan és a nagyon aranyos kisbaba várja. Igen, minden megrendezett volt, beleértve Kendallt, a szakítást, a Virgin Suicidest, a hajót és a hívást. Az egész csak azt a célt szolgálta, hogy az FBI figyelmét eltereljék, és Duncan elmenekülhessen a lányával. Veronica elbúcsúzik Duncan-től, örökre. Teddy Dunn pedig a sorozattól, és bár nem ő volt a legerősebb karakter (finoman szólva), de azért nélküle is kevesebb lett volna.

Persze a tervbe azért becsúszik egy-két döccenő is, például az, hogy Mars-apuka egy csomag pelenkát talál Veronica szekrényében, sőt, a szekrény mögött egy tátongó lyukat a szomszéd lakással közös falban. Mars-apuka teljesen kikel magából. Veronica hazatérve magyarázkodni próbál, Grace Manningsre hivatkozik, de Mars-apukára most nem hatnak az érvek. Nem egykönnyen fog újra megbízni a lányában. Az FBI is megjelenik, hogy átkutassák a lakást, a Big Bear tavi üdülőben Duncan helyett csak egy kazettát találtak, amin érdekes módon a hívás Duncanre vonatkozó hanganyaga van. Xena ügynökben felmerült a gyanú, hogy talán az ártatlan szőkeség mégsem olyan ártatlan. Mintha egy hangyányi elismerés is megvillanna a szemében. A házkutatás eredménytelen, Mars-apuka volt annyira jó fej, hogy eltüntesse a pelust és elfedje a lyukat a falban.

Az FBI csődöt mondott, de majd Lamb seriff! Lambünk fülest kap, hogy egy mexikói motelben használták Veronica hitelkártyáját. A seriff egyből felveszi a na ugye megmondtam arcot, bepattan az autójába, és meg sem áll egészen a motelig. Sehol senki. Lamb seriff egyre idegesebben kutatgatja a környéket, amikor észreveszi, hogy a csomagtartója nyitva van. Ó, és kajamaradék és üres vizespalackok vannak benne. Lamb seriff célklavörös fejjel kénytelen tudomásul venni, hogy Veronica éppen az imént csempésztette át vele Duncant a határon a tudta nélkül. Ami gyakorlatilag a pofátlanság netovábbja. Viszont zseniális. Bár Lamb seriff nyilván nem osztja ezt a véleményt.

Duncan ezalatt, Lamb serifftől tisztes távolságban hippinek álcázva magát stoppol az út szélén. Egy furgon áll meg neki, benne Vinnievel, Astriddal a cseléddel, és a kisbabával, aki a Lilly nevet kapta. Vinnie tartotta magát az elveihez, vagyis ahhoz, hogy az ügyfél az, aki többet fizet, és ez esetben Duncan fizetett többet. Duncan és a lánya így eltűnnek a messzeségben (miután a szembejövő Lamb seriff még elhajt mellettük, ez már tényleg szívás), Veronica Neptune-ban pedig szomorúan előveszi azt a cédulát, amit Duncan ajándék szerencsesütijében talált.

A cédula üzenete: „Az igazi szerelmi történeteknek sosincs befejezése. (True love stories never have endings.)”, és alatta pedig a következő számok: 4, 8, 15, 16, 23, 42, ezeket gondolom senkinek sem kell magyarázni.

Címkék: veronica mars
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gonoszkiralylany 2008.11.02. 15:41:59

ééé soha többé Duncan. éljen.

lusi 2008.11.02. 17:16:24

lehidaltam ettől a résztől, olyan okosan volt megoldva; de mégis leginkább A számoktól
(még rá is kerestem, mi köze a lostnak a vmhez:))

kardigán · http://kardigan.freeblog.hu/ 2008.11.02. 22:19:21

de, nekem kell magyarázni...

mmint az addig oké, h ezek voltak a lostban, de azt nem nézem, úgyhogy ennél komplexebb összefüggést nem tudok...

kla 2008.11.02. 22:21:54

"mmint az addig oké, h ezek voltak a lostban, de azt nem nézem, úgyhogy ennél komplexebb összefüggést nem tudok... "

Szerintem nincs is, ez csak egy a VM tízmillió popkulturális utalásából.

s3v3n 2008.11.03. 05:01:38

a nem kell magyarázni arra vonatkozott hogy honnan vannak a számok.

egyszerű kikacsintás, csakúgy mint Kitsis & Horowitz nevek megemlítése az 1. évadban, ők meg mint tudjuk Lost írók.

Herbert Putzenschramm 2008.11.03. 23:32:29

House-nak is volt olyan beszólása, hogy
"Hő, akkor hívjuk Jack Bauert"
:)
Amúgy tényleg jó rész volt, kösz a hogyvolt
süti beállítások módosítása