Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 1x20 - Baby Love

2008. november 01. 10:00 - missparker

Jarod gyerekkori elrablását látjuk, csuklyával a fején vitték a gólemek a Központba. Egy hangot hallunk, nem Sydney, és nem Raines: 'mi a neve'? 'Jarodnak nevezik, hiányolja a szüleit'. A kicsi Jarod sír egy asztalra borulva, majd felhangzik a már ismert gyerekdal. Az egyetlen dolog, amit Jarod magával hozott a Központba. Hirtelen váltás napjainkra, Sam, a Központ góleme rohan egy sikátorban, Miss egy kocsival kanyarodik be. Jarod itt van a közelben, elhajított egy tervrajzot, forró nyom! Jarod fut, remélem, gyorsabb Miss autójánál. Nem, de a sikátor tele van szemeteskonténerrel, búvóhelynek jó lesz, ha nincs más. Jarod egy, a konténer előtt megálló kocsi hátulját látja egy résen át, egy fényesre suvickolt cipőt lát a sofőrből, majd a fejére zuhan egy csomag, és a kocsi elhúz. A csökkentett IQ-tartalmú Sam most érkezik, még mindig gyalogosan, az elhúzó kocsiról azt gondolja, felvette Jarodot (nem tudjuk, miért gondolja, de jó ez így). Megérkezik Miss autója, Sam beül hozzájuk, üldözőbe veszik a kocsit. Huh, ez meredek volt. Jarod megkönnyebbülten kikászálódik a konténerből, de valamire felfigyel: a hozzávágott csomag mozog, majd nyöszörög, végül sírni kezd. Egy kisbabát dobtak a kukába.

Jarod egy ismerőséhez viszi, Christine nem boldog a hajnali hármas látogatójától, de a baba látványa egyből jobb belátásra bírja. Igaz lehet a mondás, miszerint a kisbabák legrosszabb tulajdonsága, hogy énekelnek a szüleik. Jarod is így tesz az egyetlen gyerekdallal, amit tud, ennek ellenére Babácska megnyugszik.

Christine ugyan nagyon hálás a segítségéért (Jarod megmentette a boltját egy hamis pertől), de akkor sem maradhatnak. Jarod nem hallja, másra figyel.

Központ, Missék a tervrajzot nézik, találnak még néhány SL-27 című jegyzetet is, Miss ezekkel el is viharzik rögvest. Broots az SL-27-re csinál egy átfogó keresést, rendszámtáblaként zsákutca, így hívnak egy antibiotikumot, több infó kéne, Sydney titkolózik. Később berobban Miss: 'Broots! Van valami az SL-27-tel?' Bűbájos ezzel a tekintettel, a cigiről leszokás csak kósza ötlet volt szerencsére. De egyeztetni kéne lassan az egyéni érdekeket is, mielőtt ütközés lesz.

Jarod elővesz egy régi videót, a legelsőt magáról. Gyerekként sír az asztalra borulva, ez felnőttként ez elkeseríti és feldühíti, inkább a babával foglalkozik, majd hívja Sydney-t a kérdéssel, hogy hagyhat valaki magára egy gyereket? Babácska alszik, Jarod vadul böngészi a rendőrségi adatbázisokat, tévéadókat, hírportálokat a laptopján, nem létezik, hogy ne hiányozna valakinek ez a baba, márpedig semmi jele sincs, hogy keresnék. Babácska felsír, Jarod gyorsan megfejti, hogyan kell a pelenkát használni, elvégre szuperintelligens.

A Központban egy Broots által biztonságosnak ítélt helyen Sydney és Miss egyeztetnek az SL-27-ről, Broots emlékezteti őket, hogy akik az SL-27-tel kapcsolatba kerültek, vagy halottak, vagy kómában vannak, így nem nagyon akarja megtudni, mi az. Sydney barátként kér segítséget tőle, Miss egy lágy "Please"-zel próbálkozik, ez bizarr. Angelo egy hajvágógéppel túrja le a haját éppen, bár az ő szépségének ez már nem árthat. Raines szerint az egyéniségét próbálja kifejezésre juttatni, ami veszélyes. Öreg Rém egy teljes körű vizsgálatot kérne tőle a Központ biztonsági rendszerére. Angelo tesz rá, fodrászkodik tovább, így kap egy csomag Cracker Jack nevű nasit, és magára hagyják.

Jarod Babácskát egy gyámhivatalban próbálja meg leadni, ott is van egy asztalra borulva síró fiúcska. A hivatali patkányok nem érnek rá velük foglalkozni, így 'én ezekre nem hagyom' felkiáltással kifordul az ajtón. Christine 24 órát ad neki, hogy megoldja, utána be kell vinnie Babácskát a rendőrségre és punktum. Hoppá, beugrik neki, hogy a konténer előtt megálló autó rendszámtábláján is olyan piros matrica volt, mint a rendőrautókén. Aki kidobta, rendőr volt!

Broots és Miss is nyomon van, az építésziroda, ahonnan Jarod menekült a sikátorban, nem más, mint a Központ építtetője (Kis kitekintő: a Központ impozáns épülete valójában az R. C. Harris Water Filtration Plant, Torontóban). Jarod telefonál, az egész csapat hallja. Rávezeti őket, hogy a Központ építésekor kitermelt föld mennyisége szerint nem 26 pinceszint van, hanem 27 (sub level 27).

A csapat le is vonul a 26-os szintre, és jé, van egy csatornafedél, márpedig akkor kell lennie alatta valaminek. Lemásznak, huzat, bűz, a szint teljesen elpusztult egy tűzvészben. 1982 nyaráról Sydney emlékszik egy tűzesetre, Miss akkor Parker-apuval volt Franciaországban. Raines a tűzesetben sérült meg, így lett oxigénpalackos hörgő rém. Összeégett gyerekjátékok, és friss lábnyomok is vannak, eszerint más is jár erre néha. Előkerül egy védőruha, benne egy oszladozó hulla, golyónyom a szeménél, megölték.

Szétszórt fecskendők, szülőágy bilincsekkel, majd egy komplett szimulációs labor, olyan, mint amiben Sydney és Jarod dolgozott. Angelonál jelez a biztonsági rendszer, az Öreg Rém is látja, de nem ért hozzá, nem tud mit kezdeni a jelzéssel, Angelo meg csak röhigcsél, ezért rácsipog Brootsra. Sydney és Miss maradnak, találnak még néhány doboznyi Kaméleon-projekt iratot, ezeket később hozták ide. Jarodról szól, a szüleihez név és halálozási dátum nincs regisztrálva, az iratot Jacob írta alá, ő rabolta el Jarodot. Broots telefonál Missnek, hogy Raines gyanakszik. Az aktákat nincs idő elvinni, el kell tűnni.

Megjelenik Christine férje, Axe, Babácskára most ő vigyáz. Jarod a rendőrségi garázsba megy, elég merész módját választotta a bejutásnak: besétál egy koszos szerelőoverálban. Az időpont alapján meg is van a delikvens neve és rendszáma, épp most kanyarodik be a garázsba. Jarod fog egy kerékkulcsot, esküszöm lecsapni indult a palit, de győz a józan ész. A fickó azonosítja magát Geary nyomozóként, pucolgatja a cipőit, ő az!

Jarod mostantól követi mindenhová, Geary találkozik az újraválasztására gyúró kerületi ügyésszel, Meyers-szel, ez már használható infó. Axe és Babácska eközben kosármeccset néznek. Axe kukásautón dolgozott, de rokkantnyugdíjas lett, elvették a járulékát, és nem talál munkát, utálja a hivatalokat, Meyers ellen szívesen megy harcba. Jarod talált valamit az adatbázisokban, egy nő és az 5 hónapos fia eltűnését jelentette egy szomszédjuk. Babácskát tehát Michaelnek hívják, az anyja Jeanette. Geary magyarázkodik is Meyersnek, ne majrézzon, persze, hogy felvették az eltűntek közé őket, de majd ő elrendezi. Kirámolja az ominózus konténert, csak az üres dobozt találja. Elmegy Jeanette szomszédját kikérdezni, de előtte már járt ott egy másik rendőr, vajon ki lehetett? Rádión jön a hír, találtak egy húsz év körüli nőt a híd alatt a város szélén, viszik a legközelebbi kórházba. Jarod is figyeli az adást, még Geary előtt megérkezik a kórházba. Orvosi köpenyben már a kórház nyilvántartásába hamisít bele, átírja Jeanette szobaszámát, kicsempészi a lányt az épületből. Geary a mélygarázsnál majdnem utoléri őket, szétlő egy kisbuszt, azt hiszi, abban vannak, nagyon veszélyes lehet számára Jeannette. Babácska Meyers törvénytelen gyereke, választások előtt jobb, ha ez nem derül ki. Geary elcsalta a lányt a hídhoz, lelökte, Babácskát magával vitte.

Jarod mérges, holnap meg kukás nap, akkor készüljünk az akcióra. Jeanette-re mikrofon kerül, találkozik Meyers-szel, aki magyarázkodik, dehogy akarta megöletni, az Geary magánakciója volt. Jeanette tudja, hogy számíthat Jarodra, megzsarolja Meyerst, küldjön ötvenezer dollárt Geary-vel a sikátorba, ahol Babácskát hagyta, különben a hírekbe kerül a sztori. Geary meg is jelenik, Jarod kitölti rajta minden mérgét, késsel fenyegeti, végül Axe kukásautójába rámolják a szemét zsarut, a többi szemét közé.

Meyers választási beszédet mond a főtéren, majd hirtelen a Jeanette-tel való beszélgetése kerül adásba, és a kukásautó a térre borítja tartalmát, a szeméthalom tetején landol a gatyára vetkőztetett Geary. Csattognak a fényképezők, az újságírók örülnek. Jarod búcsút vesz Christine-től, Axe-től, Jeanette-től és Babácskától, itt végzett.

Sydney és Miss lemennek újra az SL-27-re, Broots 10 percet nyert a biztonsági rendszer buherálásával. Az összes irat eltűnt. Raines nem vihette el, ha tudná, hogy ott jártak, halottak lennének. Csalódottan elmennek, nem veszik észre az elhajított Cracker Jack dobozt. Angelo a szellőzőben elégedetten pakolja le az összegyűjtött aktákat.

Címkék: a kaméleon
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2008.11.01. 13:02:29

Aranyos volt Jarod, ahogy reménykedett, hát ha megtarthatná a gyerkőcöt :)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.11.04. 20:25:40

Nekem az tetszett, ahogy kikövetkeztette, mi baja Babácskának: biztos éhes, én is az vagyok :) Aztán Christine rádöbbentette, hogy nem egészen így működnek a gyerkőcök.
süti beállítások módosítása