Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x08 – Ahoy, Mateys!

2008. október 12. 13:00 - foxglove (törölt)

Duncan álmát látjuk. „Szeretsz engem?” – kérdezi a fényben úszó, fehér ruhás Meg. A vakító fehérséggel éles kontrasztban egy fekete bőrruhába és neccbe öltözött domina-Veronica jelenik meg, egyszerre gúnyolja Meget és Duncant. Mielőtt Veronica úrnő bekötözné Meg száját, hogy elhallgattassa, Meg utolsó szavaival Duncant kéri, hogy mentse meg őt. Veronica visszakézből pofán vágja a fiút, az álomnak vége, Duncan Veronica és Logan sutyorgására ébred. (Szegény, egyik rémálomból a másikba…)

Persze szigorúan csak üzletről van szó, Veronica éppen a legújabb fejleményeket osztja meg Logannal a plasztikai sebésszel és a rosszhírű szivarbolttal kapcsolatban. Logan felveti, hogy mi van, ha a doki gyógyszerekkel üzletel, ennek érdemes lenne utánanézni. Pár kattintással később megtudjuk, hogy dr. Griffith megrovást kapott egy „szabálytalan praktizálás” miatt, amit egy Danny Boyd nevű páciensen hajtott végre.

Másnap Veronica és Logan már Danny Boyd háza előtt vannak. Lepattant, nem túl bizalomgerjesztő környék. Logan szállna ki az autóból, de Veronica a tőle megszokott egészséges (majd később elválik, hogy mennyire egészséges) önbizalommal a kocsiban marasztalja. Danny Boyd nyit ajtót, az a típus, aki már eleve fehér trikóban és sörösdobozzal a kezében született. Nagyon is kedvtelve nézegeti a lányt („csak mondd, hogy már 18 vagy. Hé, kit akarok becsapni. Mintha számítana.”), Veronica ennek ellenére tovább feszegeti a témát, mindent tudni akar dr. Griffith munkásságáról, mielőtt műtétre adná a fejét. Danny Boyd biztosítja, hogy nem sok javítanivaló van rajta. Leszámítva persze a nyilvánvalót (sanda pillantás Veronica mellkasára.) De ám legyen, megmutatja, hogy dr. Griffith milyen műtétet végzett rajta, ehhez viszont követnie kell, át a hátsó udvaron, át még egy hátsó udvaron, és mit tesz egy fiatal, csinos, intelligens, 40 kilós lány: követi, egyenesen …

… a Stixbe, Neptune első számú bűnözőinek, a Fitzpatrickoknak a kocsmájába. Ismét sikerül tovább erősíteni azt a sztereotípiát, hogy a tisztességes amerikai írek az egy oximoron. Danny büszkén egy foltra bök az egyik billiárdasztalon: ez az ő vére, majd felhúzza a trikóját, és egy hatalmas heget mutat: 45 öltés, dr. Griffith hozta helyre. Közben bevon egy másik fickót is a társalgásba, Liamet, aki egyáltalán nem tűnik olyan könnyen átverhetőnek, mint Danny. Egy szőke lány a háttérből közbeszól: ez itt Veronica Mars, Keith Mars lánya, aki mellesleg seriffkorában öt Fitzpatrickot is sittre vágott. Rossz, nagyon rossz ajánlólevél.

Liam kezd nagyon csúnyán nézni és csúnyákat mondani, Veronica pedig most először tényleg meg van szeppenve. Danny fiú hátulról elkapja, Veronicának sikerül kiütni a sokkolójával, de Liam elől már nem tud elmenekülni. A pasas a billiárdasztalra vágja, és megfenyegeti, hogy ha nem vallja be rögtön, hogy miért van itt, egy szép, zöld lóherét tetovál az arcocskájára. És nem a levegőbe beszél, éppen hozzákezdene a művelethez, amikor Logan szólal meg a háta mögött. A rendőrséget hívja, és hé, milyen praktikus, ha az ember bokájára egy jeladó van szerelve, így könnyen bemérhetik, hogy hol van. Liam jót nevet. Logan elővesz egy pisztolyt. „Pocsék egy évem volt.” (Hehe, szép egysoros.) Liam már nem nevet, és elengedi Veronicát.

A kocsiban Veronica pityeregni kezd. Logan vigasztalni próbálja, azt feltétezve, hogy a Stixben történtek miatt sír, de Veronica dühösen rátámad: egy fegyver? mi a fenét képzelt, hogy fegyverrel járkál, meg akarja öletni magát? Logan magyarázkodni kezd, meg sem volt töltve, de Veronica faképnél hagyja, semmi köszönet, vagy ilyesmi. Mars-apuka gyorsan átsiklik Veronica zaklatott arckifejezésén, és egy Marcos Oliveras nevű fiúról érdeklődik. Ő is a buszbalesetben halt meg, és a szülei megbízták a Mars-nyomozóirodát, hogy derítsék ki, ki zaklatja őket. Mióta beperelték a tankerületet a fiuk halála miatt, valaki rendszeresen apró „emlékeztetőket” küld nekik: játékbuszok, telefonüzenetek, hasonló kedvességek. Veronica körbekérdezősködik a Neptune Highban, de Marcos mintha csak nem is létezett volna, soha senki nem beszélt vele. Viszont pár órával később kap egy emailt, amiben egy rejtélyes és névtelen feladó az egekbe dicséri a fiút. A tankerület vezetője teljesen elhatárolja magát a zaklatástól, semmit sem tud például arról az MP3-lejátszóról, amit az Oliverasék autója alá erősítettek, hogy folyamatosan Marcos hangját játsza le a szülőknek.

Veronica inkább Machez viszi a lejátszót, hogy derítse ki neki, hol és mikor készültek a felvételek. Ahogy bekapcsolják a felvételt, Mac lelkesen felismeri „Kátrány Kapitány” hangját. „Kátrány Kapitány” és „Rák Imposztor” a műsorvezetői Neptune High hírhedt kalózrádiójának, az „Ahoj, pajtik!”-nak. Annyira hírhedt, hogy talán Veronica az egyetlen, aki sohasem hallott róla, de itt a remek alkalom, hogy megismerkedjen vele. Kátrány Kapitány és Rák Imposztor Neptune High összes tanulóját apró darabokra szaggatják. Vegyük például Logant, akit csak Rosemary gyerekeként emlegetnek. A kalózok senkit sem kíméltek, így nem is az a kérdés, hogy ki akarhatott bosszút állni Marcoson, hanem az, hogy ki nem.

Veronica összefut Weevil-lel az iskolában, és nem felejti el szóvá tenni neki, hogy micsoda sunyiság már, hogy újabban a Fitzpatrickekkel szövetkezik. Hirtelen előkerül egy tanú, aki nagy valószínűséggel a Fitzpatrickek felbérelt embere, hát hogyne. Weevil ettől a hírtől mélyen elgondolkodik, főleg, mert nemrég az is a fülébe jutott, hogy a motoros srácai közül valaki újabban kokaint is árul, az ő beleegyezése nélkül. Csak nem bandalázadás van készólőben? Egy Thumper nevű motoros bevallja neki, hogy valójában nem látta a gyilkosságot, csak hazudott róla a rendőröknek. Felixen kívül igazából egyedül egy Bootsy nevű srác az egyetlen szemtanú. Weevil úgy dönt, hogy sürgősen a végére kell járni annak, hogy mi történt.

Mégpedig úgy, hogy elraboltatja Logant, két símaszkos bandataggal, hogy rögtönzött bírósági tárgyalást tartsanak. Az egyik símaszkos a Vád, a másik a Bíró, és Logan saját maga védője lesz. A Vád telefonon azt az utasítást kapja, hogy kérdezze ki Logant Felix meggyilkolásának estéjéről, kis motivációként pedig orosz rulettet játszanak, amin először Logan keze, később a nemesebb testrésze a tét. A szerencse Logan mellett van, mert egyik töltény sem volt éles, amit kipróbáltak rajta, és a telefonos kapcsolat is megunta az üvöltözését, mára ennyi. Miközben valahol a semmi közepén kilökik a fiút az autójukból, Logan ügyesen elemeli a Vád telefonját, és újratárcsázza a legutóbbi hívást. „Vége van?” kérdezi a vonal másik végén Weevil, mire Logan azt feleli: nem, Weev, csak most kezdődött el.

Ezalatt Veronica és Mac kipróbálják Mac zsír új rádióadás-felderítő készüléket. A működésére nincs is panasz, megvan a ház, ahonnan a jeleket sugározzák, csakhogy a baj az, hogy Mr. Clemmons nyit ajtót. Köntösben. Veronica gyorsan kivágja magát, valójában a Mr. Clemmons kedves fiához, Vincenthez jöttek, mert Mac, valljuk be, teljesen odáig van érte. Szegény Mac meg sem bír szólalni, csak pingponglabda nagyságú szemeket mereszt döbbenten. Mr. Clemmons cinkos pillantások közepette elvezeti őket Vincenthez, aki éppen a „privát alagsori óráit” élvezi. Bármilyen kétértelmű legyen is ez a megnevezés, természetesen a kalózkodást takarja. Butters, azaz Rák Imposztor hamar lelepleződik a lányok előtt. Kénytelen bevallani, hogy Marcos és ő álltak az Ahoj, pajtik! mögött, egészen addig, amíg Marcos egy táborba nem ment néhány hónappal ezelőtt, amiből hazatérve valamiért már nem akart többet Kátrány Kapitánykodni.

Veronica és Mars-apuka arra jutnak, hogy egy megsértett „pajti” lehet a felelős, vagy az iskolából, vagy a táborból. Az Oliveras-szülők azonban ragaszkodnak ahhoz, hogy a tankerületes a hunyó. Megegyeznek Mars-apukával, hogy amíg ők este tekéznek, Mars-apuka zsarulesre megy a házukba. Teljesen véletlenül éppen akkor talál egy kis iskolabuszt az akváriumban. A mellette levő szemetesből pedig a ház riasztójának kódját halássza ki, ami a tankerület ügyvédeinek levélpapírjára van firkantva. Véletlenül, persze, mert a zaklatók olyan hülyék, hogy otthagyják a névjegyüket, szó szerint. Vaaagy, Oliveresék szeretnék ennyire bebizonyítani az igazukat. Mars-apuka udvariasan visszautasítja a további közreműködést ebben az ügyben.

Veronicát nem hagyja nyugodni ez a bizonyos nyári tábor, és Oliverasék hitelkártya-bizonylatából kideríti, hogy a szülők a „Lélektisztító Táborba” küldték a fiúkat, ami „egy intenzív program a szexualitásukkal küszködő fiataloknak, és egy tradicionálisabb, egészségesebb életmód felé tereli őket.” Szóval Marcos meleg volt. Vissza az elejére, a névtelen email feladójához. Veronica egy műsorszolgáltató cég nevében küld a címre egy ingyen koncertjegyeket felajánló emailt, benne a saját telefonszámával. Rövidesen kapása is lesz, és ha megvan a telefonszám, megvan a cím is. Egy fiatal lány nyit ajtót, de hamarosan előbukkan a lány öccse, Ryan is, akinek az arcára van írva, hogy lebukott. Kiderül, hogy a fiú szerelmes volt Marcosba, és úgy tűnt, hogy az érzés kölcsönös, csak a szülők nem nézték jó szemmel a dolgok alakulását, így inkább az átnevelő táborba küldték, utána pedig pasis dolgokra kényszerítették, és ebbe a baseball is beletartozott. Ha nem így tettek volna, Marcos sosem ült volna azon a buszon, és még mindig élne. És ezért Ryan szerint bűnhődniük kell, vagy legalábbis mindig emlékezniük a balesetre – így jön a képbe a zaklatás.

Stílusosan Duncan álmával záródik az epizód. Meg és ő egymás karjaiban fekszenek (amíg a lány arcát nem látjuk, úgy is tűnhet, hogy Veronica az), és Meg újra előhozakodik a „ments meg” témával. És most már Veronica meg sem jelenik. Duncan felriad, és felnyitja azt a levelet, amit Meg titkos rejtekhelyéről hoztak el, annak ellenére, hogy nem neki szól. Duncan olvasni kezdi, egyre döbbentebb és döbbentebb arccal, itt valami csúnyaság lesz.

Címkék: veronica mars
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babó 2009.06.11. 13:30:14

hát ez a megmentés nem sikerült olyan romantikusra mint az előző évadban... :S

foxglove (törölt) 2009.06.11. 15:44:50

A romantika tényleg kevesebb volt, de nálam őszintén szólva a Fitzpatrickok adták el a jelenetet (rohadt jól megírták a bemutatásukat). Bár Logan meg az ő egysorosa is emlékezetes maradt, persze.
süti beállítások módosítása