Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 4x07 - Ronda

2008. október 10. 15:15 - candyperfumegirl

Egy epizódra a House dokumentumfilmmé alakul, mert az aktuális hetibeteg hoz magával egy forgatóstábot. Arról van szó, hogy betegünk egy súlyos testi deformitásban szenvedő 16 éves srác, -grafikusan fogalmazva úgy fest, mintha egy hatalmas krumpli nőtt volna rá a homlokára-, ezt akarja most műtétileg eltávolíttatni, és egy dokfilmes stáb rögzíti az egészet, és cserébe állják az orvosi eljárás költségeit. Chase-zel nyitunk, végre eszébe jutott az íróknak, hogy még ő is itt van, most éppen szupersebészi minőségben, ki más végezné az operációt? Ausszi interjút ad, és baromira zavarban van, aranyos. A háttérben éppen a hetibeteget készítik elő az operációra, és miközben Chase próbál összerakni két kerek egész mondatot, a beteg szíve leáll. Operáció törölve, ide differenciál diagnózis kell, ami csak egy dolgot jelenthet.

Dr. Gregory House-t és a csapatát természetesen. Már zajlik az egyeztetés Cuddy irodájában, House-nak fel kell vennie az esetet, de ezzel együtt jár a forgatócsoport is, amitől House nincs kimondottan elragadtatva. Nem mintha neki bármi problémája lenne a reflektorfénnyel, de szerinte a csapat (akik még nem is csapat, még kirúgások várhatók) ideges lesz tőle, szerepet fognak játszani, és ez árt az orvoslásnak. Ez igaz, de a kórháznak nem árt a PR, és egy zárt ajtós megbeszélés után Cuddy irodájában House mehet dolgozni, a stáb pedig utána. Egyébként a Patch Adams című film adta neki az ihletet, hogy orvos legyen, ha ezt netán beletennék a filmbe, ütős kis mondat, bárhol használható.

Hetibeteget pészmékerre tették, House-t pedig várja a csapat – Dr. CIA-vel kiegészülve. Törtető Cafka időzített bombaként ketyeg, és gyilkos pillantásokat lövell hol az új nő, hol House irányába. Foreman az egy dolog, de most még egy bejutott soron kívül, ez nagyon nem ér. Ezek szerint már csak egy szabad hely van a csapatban? House-nak erről egyelőre fogalma sincs, nem kimondottan az agyával gondolkozott, amikor CIA-s dokinőt alkalmazta, úgyhogy azt tanácsolja, lapozzanak, és próbáljanak a beteggel foglalkozni. De ez egyelőre nem megy, mert mindenkit zavar a kamera, mindenki megjátssza magát, Kutner még integet is, egyem a szívét. Egyébként itt jegyzem meg, hogy részemről hatalmas elismerés az egész színészi csapatnak, mert remekül játszották el a civilek tipikus kamera előtti zavarát és szerepjátszását az epizód folyamán.

Ez így nem fog menni, House rögtön belátja, hogy alternatív helyszíneket kell találni a differenciálhoz, olyanokat, ahova nem engednek be kamerákat és mikrofonokat. Itt van pl. az MR szoba, ami tökéletes, mert semmilyen fémtárgy nem vihető be, és remekül lehet brainstormingolni random betegek vizsgálatai mellett. A differenciál csak mérsékelten eredményes, Cafka pl. mást se csinál, csak fúj Dr. CIA-re, és House-ra, amiért behozta ide, Dr. CIA pedig előáll egy ötlettel, ami épületes baromság, és ettől House kicsit beijed. Lehet, hogy a nő szép, de tök hülye? És ezt a második tulajdonságot az első miatt eddig képtelen volt észrevenni? Azt teszi, amit ilyenkor mindig, szalad Jimmyhez, akinek már megint nincs más dolga, mint az, hogy haverját várja, hogy hosszan kielemezhessék a kialakult helyzetet. Wilson szerint House pont olyan, mint a többi pasi, aki ha jó nőt lát, elveszti az eszét és a józan ítélőképességét, de House semmiben nem szeret az átlaghoz hasonlítani, szar ügy.

Hetibeteg diagnózisában arra jutottak, hogy a szívbajt meg kell próbálni nem összefüggésbe hozni a deformitással, és valami más magyarázatot keresni. Ilyenkor jön általában a jolly joker, a drog, mehet is a tesztelés rá. A srác rögtön be is vall 3 drogot, amivel élt, kár, hogy abból kettő ugyanaz, hazudik. Taubnak ennyi elég is ahhoz, hogy a drogokat kizárják, a hetibeteg pedig ebben a pillanatban vért hány, van egy újabb tünet.

House újabb alternatív diagnosztikai helyszínnek a műtőt választotta, ahol éppen random műtét zajlik. Hogy a többi orvos miért nem vágja ki ilyenkor House-t és a csapatát azonnali hatállyal, az rejtély, mindenesetre a hír gyorsan eljut Cuddyhoz, és ő szétcsap közöttük. Főnöknéninek mindig is megvoltak a maga radikális, de nagyon hatásos módszerei, most pl. bezárta House-t a teljes csapatával és a forgatócsoporttal együtt az irodájába, és ő személyesen felügyeli, hogy valaki nem kísérel-e meg szökést. Állítom, egy töltött fegyver is lapul a Vogue alatt, amit őrködés közben olvasgat. Csapatnak továbbra sem sikerül összehozni az érdemi diagnosztizálást és a szereplési vágyat, most is csak az izgatja őket, hogy jól nézzenek ki a filmen, Kutner nyakkendőt kötött, Törtető Cafka meg pont olyan árnyalatú rúzst kent fel, ami tuti, hogy fekete-fehérben is jól érvényesül, hiú banda. Dr. CIA ismét előáll egy ötlettel, House kapásból rávágja, hogy zseniális, Foreman pedig nem túl finoman jelzi, hogy a kollegina csak 3 dolgot hagyott figyelmen kívül, ami kizárja az ötletét. Francba, ez már megint hülyét mondott, és House-nak most már fel se tűnt, a végén Jimmynek lesz igaza.

Big Love szerint a vérhányás gyomorrák tünete is lehet, és House neki végre hajlandó elfogadni az ötletét, mert őt nem akarja megdönteni. Mehet a gyomortükrözés, amit Big Love és Taub fog végezni, hogy House-nak véletlenül se támadjanak kétségei az eredménnyel kapcsolatban, amit majd szállítanak. Taub szerint nem egészen kockázatmentes ez a dolog, mert ha a betegnek májbaja van, és úgy tükrözik meg, ismét vérezni fog. De ezt nem lehetett a kamera jelenlétében közölni, mert House akkor sem gondolja meg magát, csak megszégyeníti, az bekerül a filmbe, Taub pedig keresztet vethet a karrierjére. Lássuk, kinek lesz igaza, mehet a tükrözés.

Közben Jimmy interjút ad, holtkomoly képpel olyanokat mond, hogy House gyakorló wicca, nagyon remélem, hogy ez bekerül majd a végleges filmbe. Érkezik House, és jelenti, hogy a cicababája megint baromságot mondott, differenciál diagnózist kér agy helyett fasszal való gondolkodásra. Jimmy szerint nincs itt nagy rejtély, House mindig ezt csinálja, jónőket alkalmaz, hogy esztétikailag kellemes környezetben legyen, az értelmi képességeiket pedig másodlagosnak tartja. Ebből a beszélgetésből tulajdonképpen annyi derül ki, hogy Jimmynek bejött és bejön House minden eddigi női alkalmazottja, azt hiszem, túl régóta van egyedül.

Ennek a beszélgetésnek az vet véget, hogy az elefántember (House új beceneve a hetibetegre) megint vért hányt, nagyon úgy néz ki, hogy Taubnak lesz igaza a májbajról. Tumort nem találtak a gyomrában, új ötletek kellenének, de már senki nem mer már mondani semmit, csak Dr. CIA, aki a változatosság kedvéért megint benyög egy bődületes baromságot. A stáb meg Cameornhoz megy, meginterjúvolni, milyen volt House-zal dolgozni. Nem tudom, hogy mindezt miért pont egy rektális vizsgálat közben kell megejteni, de tény hogy van abban valami abszurd módon vicces, ahogy Cameron bejelenti, hogy szereti House-t, miközben könyékig nyúl egy beteg végbelébe. Ja persze, csak mint orvost és főnököt szerette, meg szeretett vele dolgozni, semmi erotikus fantáziát nem táplált ám róla soha, ne gondolják. Hú, de jól sikerült ez az interjú.

Hetibetegen retinavizsgálatot végeznek, és szemduzzanatot fedeznek fel, ami House szerint nemes egyszerűséggel a deformitás miatt van, a nagy fej nyomást fejt ki a szemekre, szteroidot neki. Taub szerint House most téved, és ezt az aggályát megosztja a beteg apjával is, az eredményt el lehet képzelni. Kezelés megtagadva, Taub pedig kirúgva, mert House-t most már végképp idegesíti, hogy mindennek ellentmond. Most jön a képbe Cuddy, Taub nincs kirúgva, mert ez nem megoldás, de ki kell deríteni biztorsa, melyiküknek van igaza, feji CT-t kell csinálni.

House plasztikai sebészeti konzultációra megy, és elhangzik a jól ismert mondat, „mondja el, hogy mit nem szeret magán.” De az asztal túloldalán nem Troy és McNamara ül, hanem Taub régi társa, naná, hogy House azért jött Taub előző munkahelyére, hogy információt szerezzen a kisemberről. Semmi érdemit nem tud a volt kollegából kiszedni, de Taub maga mondja el neki, hogy azért kellett onnan eljönnie, mert kavart az egyik nővérrel, és semmiképpen sem akarta, hogy rámenjen a házassága, így inkább otthagyta az egész bagázst.

Közben megjött a CT eredménye is, ami House-t igazolja, mehet a szteroidos kezelés, és House is szépen bemutatkozik végre a hetibetegnek. „Te aztán randa vagy!” az indítás, a válasz, hogy „maga meg egy bunkó”, ebből nagy barátság lesz, érzem. A srác szívszorító monológban előadja, hogy ő semmi másra nem vágyik, csak arra, hogy normális legyen, House-nál meg soha nem működött semmi, ami normális, úgyhogy ott is hagyja. Hívja Jimmyt, hogy megnézzék a filmes stáb felvételeit, kérdés, hogy honnan szerezte meg a kulcsokat a helyiséghez, ahol tárolják. Itt sajnos lefordíthatatlan poén van, House válasza erre ugyanis „blew the janitor” (=leszoptam a takarítót), Jimmy szemei látványosan fennakadnak, de kiderül, hogy House azt mondta, hogy „Blue, the janitor”, merthogy ez a neve. Nem, az ő neve Lou, helyesbít Jimmy, de a poén ült. Megnézik a felvételeket, Jimmy látványosan gerjed az összes nőre, és azt tanácsolja, hogy House tartsa meg a buta libát szemlegelőnek, majd Foreman jelez, ha valami hülyeséget mond, ő immunis rá. Ami persze gyanús, nem lehet, hogy ő meg Chase jelenlétében hülyült meg?

Cameron úgy érzi, nem sikerült túl jól az interjúja, és a tükör előtt próbálja, hogy lehetne  helyesbíteni, mintha valakit érdekelne. Egyvalakit egész biztosan érdekel, ugyanis Chase is itt van, és képzelem, mekkora élmény lehet neki végighallgatni Cameron „szeretem Dr. House-t” kezdetű monológjait. Hetibetegnél eközben House szteroidjai úgy tűnik, hatnak, mert jobban van, akár elő is lehet jegyezni műtétre. Vagyis lehetne, ha most meg nem remegne a keze, és ez egy olyan tünet, ami House-nál kizárja a műtétet, újabb differenciál kell. Nem mindenki ért egyet a mesterrel, mi van, ha ez nem is tünet, csak ideges a srác, és megállapodnak abban, hogy leveszik a pészmékerről, akkor majd kiderül, hogy bírja-e a szíve, vagyis gyógyult-e.

Elég kockázatos a dolog, de House ezért hozott magával defibrillátor szakértőt, aki nem más, mint Kutner. Ha eddig nem tették volna, MOST kezdhetnek aggódni, de nagyon. Viszont sem Kutnerre, sem a defibrillátorra nem lesz szükség, mert a srác szíve remekül megvan a pészméker nélkül is, vagyis mehet a műtét! Megkezdik az előkészületeket, de van két ember, aki nincs meggyőződve róla, hogy ennyi volt: House és 13. House egy kellemes nosztalgikus jelenetben agyal az irodájában a fehér táblát bámulva, 13 pedig a műtőben figyel, hátha még az utolsó előtti pillanatban kiszúrja Azt A Dolgot, Ami Diagnózishoz Vezet. Ez meg is történik, a srác hajvonala mellett valami elszíneződést fedez fel, és már rohan is House-hoz, mert ő tudja, hogy ez mit jelent. Azt, hogy a betegnek lyme kórja van, ez már korábban is felmerült 13-ban, de lehurrogták azért, mert nem látszott a srácon a jellegzetes kiütés. Inkább csak nem keresték eléggé, és most, a haja alatt meg is találják, milyen jó, hogy 13-at nem hagyta nyugodni a dolog!

A forgatócsoport House-t interjúvolja, és a jelenet teljesen olyan, mint az Office-ban a gyóntatós jelenetek, House is kb. Michael Scott-szintű monológot ad elő: „a szép, csillogó dolgok jók, a csúnya, deformált tinifiúk pedig visszataszítóak.” Igaz, hogy a kérdés az volt, hogy House-t zavarja-e, hogy Cuddy beleavatkozik a munkájába, de legalább hallottunk egy egyetemes igazságot a dokitól. Valakinek viszont ma még távoznia kell. Kezdődik a kiszavazás, a hangulat nagyon drámai, House Taubot szólítja. Kicsit utánajárt, hogyan és miért hagyta ott az előző állását, a helyzet az, hogy feladta a plasztikai sebészetet, és oda soha többé nem mehet vissza, mindezt azért, hogy volt kollegái tartsák a szájukat az afférjáról. Ezzel viszont belépett az „érdekes” kategóriába, és House-nak ennyi már elég ahhoz, hogy megtartsa, leülhet és fellélegezhet. Következik Dr. CIA, ez már húzósabb helyzet, de a nő tökéletes magabiztossággal áll fel, miután megvillantotta nyakig érő lábait, és jön a feketeleves. House előítéletek alapjná alkalmazta (igaz, hogy ez az előítélet pozitív volt, nevezetesen hogy aki dögös, az okos is, de attól még téves előfeltevés), és hogy ezt a hibát helyrehozza, ki kell rúgnia. De nem lenne kedve vele vacsorázni? Dr. CIA szó nélkül el, Törtető Cafka és a többiek pedig örömtáncot járnak legbelül.

Már csak az a kérdés, hogy sikerült a film. Ezt máris megtudjuk, mert House lenyúlt egy kópiát, amit most meg is néznek Cuddy irodájában. Cuddy erősen próbál nem röhögni, House pedig totális sokkban van, a film ugyanis egy nyáltól csöpögő pofátlan valóságferdítés lett (csak egy kiragadott mondat: "House bolondul a gyerekekért."), House-t gyakorlatilag szentnek állítja be, márpedig az ő világában ennél nagyobb sértés nincs is. Cuddy álkönnyei végképp beteszik a kaput, és indul is, hogy a filmesekre borítsa az asztalt, de Cuddy azért végignézi a művet. Amikor a végén az immár normális arccal rendelkező srác őszintén megköszöni House-nak a segítséget, egy valódi mosolyt eredményez, Főnöknéni milyen kis szentimentális.

Címkék: house
58 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A. B. Normal 2008.10.10. 15:45:07

Nincs fénykép 13-ről! Minek így az egész?

Darrick 2008.10.10. 16:04:48

Na megvolt ez e heti hv betevő is. :D
Jó rész volt (és jó hogyvolt persze), volt egy-két nagyon jó beszólás pl a fentebb említett Jimmy-é. :D

ladybyron 2008.10.10. 16:11:11

Nem tudom, nekem abból, amilyen idegesen Cuddy az újságot lapozgatta, és amilyen türelmetlenül befelé nézegetett, inkább az jött le, hogy House elfoglalta az irodáját. Mondván, hogy oké, diagnosztizálok a stább előtt, de vagy itt, vagy sehol. :-))

Egyébként elég hihetetlen, hogy a CIA egy hülyét vesz fel orvosnak, nem jön rá, és hogy House-t is ennyire meghülyíti. Eddig éppen hogy különbséget tudott tenni a személyes vonzalma és a szakmai igényei között. Ismét kiagyaltak valami nagy ötletet (nem először az évadban), utána meg kapkodtak. De nem lehetett volna másként kiírni a csajt? Ez így nagyon erőltetett volt, nem beszélve a Wilson-House dialógusokról. Jimmy már a konyhapszichológia színvonalát is csak alulról közelíti.

Még jó, hogy a filmes rész megmentette az epizódott, különös tekintettel House reakciójára látva az eredményt. :-)) Ezt imádtam, és szerintem ez volt a készítők utolsó bátor fricskája, most éppen az (ál)dokumentumfilmesekkel szemben, akk közül egyet meg is nevez. :-)) Kutner hozta a formáját, kedvesen idióta volt, és általában jó volt, ahogy bemutatták, hogyan őrül meg mindenki a kamera előtt Cuddytól Taubig, kivéve House-t, és talán Foremant. :-))

XiX 2008.10.10. 16:32:46

Régi szép évadok, amikor a hetibeteget a TV néző tudtával adták oda, végső elkeseredésükben, drhúznak az orvostársadalom tanult tagjai.
Mostanság mindenféle alakú és betegú ember beesik, még jó, hogy kamerázzák.
Tényleg, miért kamerázzák?
Na a lyme az egy roppant aranyos betegség, a srácnak agytetető-tetű (ill kullancsa volt). Nem is problámásabb, mint anno a szép időkben: az a szép ifjú, ki szívének mütétje után szobájába lábadozva betegedett meg, és vaginális kullancsot találtak nála.
Naszóval, a tükör-tükör rész után valahogy, nem jön be.

p.s.: Szeretem drhúzt, de ez a nyálas doksifilm, ........

XiX 2008.10.10. 16:33:55

13-ről még több képet!!!
Lécci, lécci, lécci!!!

Lencse. 2008.10.10. 16:34:41

Azért a Dilizsaruk dokufilmstábos része jobb volt ennél. :)

Színészek: én meg épp most állapítottam meg végleg, hogy 13 valóban nagyon szép, de botrányosan gyenge színésznő. Az általában bevetett eszköze (félig nyitot száj, nagyra kerekedett szemek, tartok töle, hoyg ezzel a múltkor felmerült "rettegést" próbálja szemléltetni) a Joey Tribbiani Színitanoda legsötétebb pillanatait idézik.

Törtetőpicsa meg nekem is feltűnt a Mad Men-ben, és az imdb-n való kutatás után meglepve fedeztem fel, hogy ő volt Cukika a Jóbarátok egyik epizódjában. (Mike rövidtávú barátnője, akit Phoebe bátorított fel egy pofonra, emlékezetes alakítás. :D)

candyperfumegirl 2008.10.10. 16:50:45

Lencse: LOL, jó a hasonlat. Egyetértek, Olivia Wilde nem állt kétszer sorba, amikor a színészi tehetséget osztogatták. (és ez később csak még szembetűnőbb lesz...)
Többieknek pedig üzenem, hogy akkor lesz róla kép, ha kiérdemli, számomra a sorozat valaha volt legérdektelenebb karaktere. Bocsi.
Srácoknak ajánlom ezt a linket, itt lehet róla képeket nézegetni, jó sokat:
www.sztarlexikon.hu/celeb/olivia_wilde


Igen, Anne Dudek Cukika volt a Jóbarátokban, felejthetetlen. :)

ladybyron 2008.10.10. 16:57:21

Izé, egy másik helyen azzal vették az olvtársak védelmükbe OW tehetségét, hogy 1. más sorozatban (is) jól játszott (nem tudom), 2. kapott valamilyen díjat (erős érv), 3. hogy kerülne be másképpen a sorozatba (hm, érdemes a családját megnézni, az is lehetséges válasz), 4. csak a nők utálják, mert féltékenyek. :-))))

Lencse, a hölgy színészi eszközeit kimerítően felsoroltad, nagyon találó volt. :-)) A külsejével nem foglalkozom, de ha egy szereplő ennyire unalmas, a színész pedig ennyire tehetségtelen, akkor akármennyire szép is lehet.

ladybyron 2008.10.10. 16:58:49

Az "erős" érv ironikusan értendő. :-))

candyperfumegirl 2008.10.10. 17:05:54

ladybyron: nem is igaz, hogy nem tudunk semmiben egyetérteni! Az utolsó bejegyzésed minden szavával tudok azonosulni. :)

(egyébként elég szomorú, hogy ez a helyzet, hogy DS & co. egy ilyen karaktert favorizál, amikor olyanok vannak a tarsolyában, mint House, Wilson, stb.)

SumQuiSum 2008.10.10. 17:17:03

Egyik legjobb epizód az egész évadban :) Szerintem...

Lencse. 2008.10.10. 17:19:47

Amellett, hogy érdektelen karakter, már másodjára fordult elő, hogy ő nyögte be a helyes megfejtést (igaz, az elsőből nem sok jó sült ki), szóval House egyelőre nem rúghatja ki.

Anne Dudeknek nagyon jó szakmai önéletrajza lehet. Játszótta már Cukikát, Cafkát, már csak az Apádra ütök-ben kellett volna feltűnnie Shagg Beckur húgaként. :D

Lencse. 2008.10.10. 17:26:51

Játszótta, úristen. Az Operában nincs helyesírásellenőrző. :)

rizla 2008.10.10. 17:33:14

candyparfumegirl: nem azért kell róla kép, mert jó karakter: DDDDDDD
kutnernél egyébként már önmagában azzal érdekesebb, hogy jól néz ki. persze tényleg elég gyengus színész szegény, nem játszott valamelyik resident evilben véletlenül?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.10.10. 17:45:38

Cameron sokkal szebb, mint ez a picsa tizenhármas.

homár molla 2008.10.10. 17:55:36

töppedt ikerszarkóma, haha.

kla 2008.10.10. 19:07:52

"számomra a sorozat valaha volt legérdektelenebb karaktere. "

De csak Dr. Boring után, gondolom :D Remélem, a következő utáni rész végére meglesz már a csapat, és nem lesz több olyan, hogy nem rúg ki senkit.

s3v3n 2008.10.10. 19:13:27

gyenge epizód, gyenge minionok. :)

mizrolist 2008.10.10. 20:12:24

kla: még mindig 5 főből áll a csapat, ez pedig több annál, ami a megszokott House-nál :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.10.10. 21:02:18

"Cuddy álkönnyei végképp beteszik a kaput, és indul is, hogy a filmesekre borítsa az asztalt, de Cuddy azért végignézi a művet. Amikor a végén az immár normális arccal rendelkező srác őszintén megköszöni House-nak a segítséget, egy valódi mosolyt eredményez, Főnöknéni milyen kis szentimentális."
- hát, ahogy én láttam, Cuddy fülig van csordulva Ház iránti rajongásától, és szerelmetes szemekkel csüng a videón. nem játszik meg semmit, tkp szerelmes Házba.

a következő részben talán nem is kell a tangájára vadászni, adná magától is... :P

candyperfumegirl 2008.10.10. 21:17:17

Szamárfül/murci: na igen, ezt próbáltam én eufemizáltan előadni. ;)) Az a tekintet a végén, meg a mosoly...elég beszédes.

kla 2008.10.10. 21:19:05

"még mindig 5 főből áll a csapat, ez pedig több annál, ami a megszokott House-nál :) "

Ezért írtam, hogy a következő utáni rész végére.

akyyy 2008.10.11. 00:53:42

itt már érződik a sztrájk. ugyanilyen realyti volt a késalattba is:D

s3v3n 2008.10.11. 06:59:11

amikor ezt írták még hírben sem volt a sztrájk.

candyperfumegirl 2008.10.11. 11:25:56

Dehogynem. A sztrájkról jöttek a hírek az évad elejétől kezdve, és ekkor már elég valószínűnek tűnt, hogy tényleg lesz. Egyébként szerintem nem a sztrájk előszele miatt olyan a 4. évad első fele, amilyen. Tény, hogy tele van hibával, de ennek más okai vannak.

fajro 2008.10.11. 12:20:02

Anna Dudek a HIMYM-ben is feltűnik, mint Ted egyik ex-barátnője, az is egy hatalmas karakter. Jól válogat.:))

ladybyron 2008.10.11. 13:18:18

Candy: megy ez nekünk. :-)) Ha nem, vitatkozni is jól tudunk. Amúgy van egy összeesküvés-elméletem: 13-ska azért van a sorozatban, hogy a többi szereplő, a különböző shipek miatt egymás haját tépő rajongókat egy platformra hozza. Nobel-békedíjat neki! :-)))

kla: ugyan nem akaraok candy nevében nyilatkozni, de gondolom, hogy egyet ért velem abban (is), hogy Dr. Boring visszaszorult a dobogó második fokára. Holtversenyben Dr. Taubbal. :-))

candyperfumegirl 2008.10.11. 13:53:57

Dr. Boring egyetlen előnye, hogy viszonylag rövid ideig volt. Taubban van valami. Nem azt mondom, hogy beiratkozott a kedvenc karaktereim közé, de van benne valami, és Peter Jacobson még játszani is tud. De ez csak egy árnyalatnyi pozitívum, alapvetően ő is unalmas. Kutnert szeretem. :) Cafka pedig zseniális.

rizla 2008.10.11. 23:33:32

candy: miért szereted kutnert? kb azért, amiért a fiúk 13at, mást nem tudok elképzelni.

ladybyron 2008.10.12. 01:01:58

Én is bírom Kutnert, pedig a külseje nagyon nem jön be (Hugh Laurie és RSL mellett? No de kérem szépen, a feltételezés is sértő :-))). Sőt, a színész sem annyira nagy tehetség. De legalább van tehetsége, és még mindig az ő figurája a legérdekesebb. Ahogyan írtam, kedvesen idióta mint az újjáélesztés akadémiai professzora. :-)))

candyperfumegirl 2008.10.12. 10:05:17

rizla: Nem tudsz elképzelni mást? Elég baj.
Talán az, hogy vicces karakter? Mivel jópasinak abszpolút nem jópasi, így ez vicces indok lenne, de azt is hozzátenném, hogy külső alapján egy karakter sem lesz érdekes, vagy szerethető (számomra), engem az érdekel, hogy van megírva a figura, és milyen alakítás társul hozzá. (amúgy kösz a feltételezést)
Kutnerrel egy bajom van csak, hogy egy kicsit Chase2, de amúgy jól eltalált figura, egy vicces kis hülyegyerek, aki épp elég bevállalós ahhoz, hogy House ne rúgja ki az első defibrillátoros malőr után. Egészséges pofátlanság és kalandvágy van benne, pont megfelelő arányban.

fandorine 2008.10.12. 12:37:56

Candy, minden szavaddal egyetértek, már ami dr. Kutnert illeti. Egyszerűen elkap a nevethetnék, mikor meglátom, kezében a defibrillátorral, és azzal a gyanús kis csillogással szemében, ami előre sejteti, hogy nem lesz egy sima menet az újraélesztés :-)) Amúgy tényleg nem jó pasi, de még ha az is lenne, sanszos, hogy House-tól nem venném észre:-D
Dr. Taub-ban van fantázia, engem viszont ő emlékeztet a régi idők Foreman-jére, bár ez talán nem baj, mert az egy ötletesebb Foreman volt, mint a jelenlegi.
13... nem tudom, hogy csak képtelen vagyok-e őt megszokni, vagy tényleg ennyire gyenge. Mikor először láttam fotón, azt mondtam, hogy nem szép. Mikor a filmben látom, értem, miért mondják rá, hogy jó nő, csak ettől még nem lesz érdekes a karaktere.
Ami viszont érdekes, és gyakran elmegyünk mellette, az pl. az, hogy mennyire megváltozott a kiszőkült Cameron viszonya House-al. Hecceli, flörtöl vele, beszól neki, és Ház ezt élvezi, sokkal jobban, mint amikor az örökösen-etikai-problémákon-akadéskoskodó-szerelmes-kislány volt, és ebben az új House-Cameron felállásban bőven van/lenne fantázia, ha az írók nem 13-ra fecsérelnék az ötleteiket.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.10.12. 18:22:50

"az elefántember (House új beceneve a hetibetegre)"

Talán nem véletlenül...

www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=590&i_city_id=3372&i_county_id=-1

keljfeljancsi 2008.10.13. 08:39:30

A vége nagyot ütött. Jót nevettem, ahogy House egyre kisebb lett a széken, mikor nézte a vágott változatot. Cuddy pedig teljesen odáig van érte, ez egyértelmű.
Az "országos cimbora" jelzős szerkezet kimaradt a hv-ből, de így is jó volt.:)
Az AXN-en pedig megy az első évad, pótoljuk be az elmaradt részeket.

denamano 2008.10.13. 14:00:55

pár gondolat a 'külső' témával kapcsolatban: szerintem a House-t inkább a karakterek kidolgozottsága és a színészi játék miatt nézik. (bögyös csajokért és deltás pasikért tudom javasolni a baywatchot.) nekem fontosabb, hogy legyen kisugárzása a színésznek/színésznőnek. Hugh Laurie sem az a tipikusan jópasi (elég megnézni a 20 évvel ezelőtti fotóit és azt az idióta vigyort), mégis van benne valami izgalmas...
Olivia Wilde tényleg szép, és az interjúkból, amiket láttam vele, az jön le, hogy nagyon kedves és jó fej, de nekem 13as szerepében nagyon üres és semmilyen. ennyi erővel egy hal is játszhatná. Kutnerben, Taubban és Törtető Cafkában legalább van valami (hmm...élet?), ami színt visz az egész kiszavazósdiba.
az epizóddal kapcsolatban: a múlt heti után ez nagyon tetszett. szórakoztató volt, pörgött, bejött. mint a HV. köszi, Candy.:)
viszont valaki megtudná mondani nekem, hogy amikor House beszél HetiBeteggel, és azt mondja a srác, hogy ő csak normális akar lenni. House erre mit reagál? (vmi olyasmit mondd, hogy az arcát megváltoztatja, de a személyisége az olyan torz marad, amilyenné a betegsége tette - de nem vagyok biztos benne)

candyperfumegirl 2008.10.13. 14:23:19

Igen, azt mondja, hogy a műtét csak a külsejét fogja megváltoztatni, azt nem, amilyenné a betegség a személyiségét tette. Nekem ez nagyon tetszett, volt ebben némi önreflexió, House sem változna meg attól, ha a lába egészséges lenne, mert az ilyen testi károsodás egy életre nyomot hagy az emberben. (House szerint legalábbis biztosan)

ladybyron 2008.10.13. 15:29:35

Denamano:

"szerintem a House-t inkább a karakterek kidolgozottsága és a színészi játék miatt nézik. (bögyös csajokért és deltás pasikért tudom javasolni a baywatchot."

Ott a pont. :-))

Candy: hm, van benne valami. Viszont a srác gyerekkorától kezdve szenvedett emiatt a deformáltság miatt, éppen azokban az években, amelyekben a személyiség elkezd kialakulni, és az ebből a szempontból legfontosabb kamaszéveiben járt. House-t viszont felnőttként érte a károsodás, és ahogy Stacytől tudja, előtte is ilyen volt. Nála inkább arról lehet szó, hogy még zárkózottabb, még bizalmatlanabb, még tüskésebb lett - plusz elkezdett félni a szánalomtól. Vagy rosszul látom? :-))

fandorine 2008.10.13. 15:58:56

Denamano: mindennel egyetértek. Hugh Laurie-ban mondjuk már a 20 évvel ezelőtti képein is megvan az a bizonyos valami, ami egy nem kifejezetten szép arcú embert is eszméletlen vonzóvá tud tenni. Fogalmam sincs, nála mi ez, intellektus, báj, "angolság", személyes varázs, vagy valami más, mindenesetre akármi is, az már '88-ban is megvolt (meg '81-ben, vagy talán már amikor megszületett). 13-nál én pont a fordítottját látom, szép arc, kedvesség, de valahogy nem érzem mögötte a "tartalmat".
Ladybyron: nekem is gyanús Hetibeteg érett jelleme ezzel a dudorral a fején... fogalmam sincs, milyen jellembeli torzulást okozhat egy ilyen deformitás, de a srác udvariassága, jólneveltsége, szociabilitása nekem kicsit sántít. Persze, lehet, hogy az teszi őt ilyen nyitottá, hogy tudja, hogy hamarosan megszabadítják a dudortól.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.10.13. 19:44:46

Candy, nem tudom mennyire lesz sikeres a héten a tangavadászat, de képet feltétlenül kérünk! lehetőleg nem "üresen"! :P

denamano 2008.10.13. 20:50:47

köszi, Candy.:) pont emiatt fogott meg, amit mondtál.

Ladybyron: House ilyen volt, és az infarktus csak súlyosbította az emberekkel szemben tanúsított bizalmatlanságát. ellenben eszembe jutott a 3. évadnyitó: megmaradt ugyanannak a bunkónak, valahol mégis egészen más volt.

Fandorine: 13assal kapcsolatban pont erre próbáltam kilyukadni.:) ami Hetibeteget illeti: szerintem az érett viselkedés leginkább a kameráknak szólt. House is megmondta: kamerák előtt mindenki szerepet játszik (bár ha jól emlékszem, Shakespeare már megelőzte: "Színház az egész Világ, és színész benne minden férfi és nő: fellép és lelép...")

enzo23 2008.10.14. 09:40:46

Abszolút OFF, csak nagyon unatkoztam:
nézegettem a Darwin-díjasok 3.című könyvem, amelyet Wendy Northcutt írt és eszembe jutott, hogyha a szerző vezetéknevében az N-t átírjuk A-ra, kianagrammázható a CUTTHROAT :)
nagyon unatkozom?
:)
ON

ladybyron 2008.10.14. 22:28:31

Denamano: igazad van. Szerintem a lövés utáni hallucinációi hatására elhatározta, hogy megváltozik, megteszi, amit mindig mondogatnak neki: foglalkozik a beteggel. De kiderült (legalábbis számomra ez jött le), hogy a barátai igazából nem ezt akarják, ez csak szöveg volt, hanem azt, hogy kezelhetővé váljék. Erre visszakacsolt mizantróp üzemmódba.

butatót 2008.10.15. 08:28:41

fandorine 2008.10.13. 15:58:56
"Hugh Laurie-ban mondjuk már a 20 évvel ezelőtti képein is megvan az a bizonyos valami, ami egy nem kifejezetten szép arcú embert is eszméletlen vonzóvá tud tenni."

Nem túlzás ez kissé? Tényleg eszméletlen: mostlymedia.files.wordpress.com/2008/05/blackadder3_1.jpg

Szerintem Laurie az a típus, akinek a kor kifejezetten jót tesz. A House szerep meg felerősíti a minden nőben ott szunnyadó anyai/gondoskodási ösztönt. Ettől még persze bírom a pasit.

butatót 2008.10.15. 08:33:46

candyperfumegirl 2008.10.10. 16:50:45
"Lencse: LOL, jó a hasonlat. Egyetértek, Olivia Wilde nem állt kétszer sorba, amikor a színészi tehetséget osztogatták. (és ez később csak még szembetűnőbb lesz...)
Többieknek pedig üzenem, hogy akkor lesz róla kép, ha kiérdemli, számomra a sorozat valaha volt legérdektelenebb karaktere. Bocsi."

Ne légy már ilyen szigorú. A szintén csak eyecandy "erényeket" felmutató Chase-t persze nem volt ciki évadokon keresztül ajnározni ;). Hadd legyen a férfinépnek is egy kis öröme... Habár szerintem Cameron így szőkén lenyomja 13-at, csak az a savanyú szájtartása ne lenne.

ladybyron 2008.10.15. 11:51:03

Szegény férfinép, nem elég neki Cuddy és Cameron? :-))

JS és JM számomra ugyanaz a kategória - egyik sem kiemelkedő talentum, de ezt a szerepet meg tudják, meg tudták oldani, legalábbis igyekeznek. OW-val az a gond, hogy teljesen lélektelen a játéka, semmi energiát nem fordít arra, hogy valamit kihozzon a karakterből.

Egyébként nekem személy szerint a Chase-féle szőke, kisfiús kategória férfiként soha nem jött be. Bocs, a rajongóktól, de inkább a férfiak tetszenek, nem a kisfiúk. :-))

Lencse. 2008.10.15. 12:58:57

Fgyeltem amúgy, hogy a lányok nincsenek elkényeztetve ezzel az új csapattal. Mi nem panaszkodhatunk Cafkára meg 13-ra, de a fiúk között nem találom azt a kimondottan bugyinedvesítő karaktert. Persze a Taub-, vagy Big Love-rajongó kommentinák cáfolhatnak. :)

Ez a CIA-s tyúk pedig simán bekerült a sorozat idiótaválogatottjába, pedig erős a mezőny. Aki karriert alapoz, és felmond a munkahelyén egy ilyen "Van egy üres hely a rudamon" beszólásra, az nem lehet igazán sikeres. :D

candyperfumegirl 2008.10.15. 14:08:18

Yamamoto: hát bennem egész biztos, hogy Ház nem az anyai/gondoskodó ösztönt ébreszti fel, hanem valami egész mást. :D Higgy nekem, nem minden nő Cameron, hogy ha lát egy ilyen embert az az első gondolata, hogy úúúgy istápolgatná. House-t nem kell sem istápolni, sem megjavítani, sem helyrehozni, mert ő így ahogy van tökéletesen elvan önmagával. (nem a lábáról, hanem a személyiségéről beszélek) Nem azt modnom, hogy boldog, de megváltozni sem akar.

Mi is volt még a téma? Chase. Ha hiszed, ha nem, nem az eyecandy faktor miatt szeretem a karaktert. Azért bírom, mert a régi csapatban ő volt a legérdekesebb karakter, méltó utódja Háznak, az egytelen, aki tanult is tőle valamit, de a saját útját is képes járni. Néha képes már-már House-szintű bezsólogatásra, csak ő nem egy íróasztal érzelmi szintjén mozog. Sokkal több rétegű figura mint Cameron és Foreman együttvéve (és akkor még az újakat nem is említettem...), csak sokan elakadnak ott, hogy jól néz ki, OK, biztos ezért bírja, aki bírja. Hát nem. Hanem azért, nem ő az egyetlen karakter, aki fel tudja venni a versenyt a "nagyokkal", a House-Cuddy-Wilson trióval, és Jesse Spencer még tehetséges is, ez sem mellékes szempont. Simán lejtssza a színről a másik két ex-csapattagot. Nem azt mondom, hogy sajnálom, amiért szépnek született, de kicsit abban a cipőben jár ő is, mint Josh Holloway, ha jól néz ki, kevésbé hiszik el róla, hogy tehetséges is lehet, vagy hogy az általa megformált karaktert tartják érdekesnek és nem a külsejét.

Lencse. 2008.10.15. 16:06:40

A másik térfélen Scarlett Johansson ilyen szerintem. Pokoli jól játszik, nagy színésznő lehet belőle, de róla is többet hallom, hogy mennyire jó nő.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2008.10.15. 16:43:10

Yamamoto, ugye György herceget nem annak bizonyítására tetted be, hogy Hugh Laurie akkór még nem volt ellenállhatatlan?:D Szerintem már a footlights revue-ben eszméletlen volt bizonyos pillatatokban, és ezt nem anyáskodva mondom!:D

ladybyron 2008.10.15. 17:07:03

"House-t nem kell sem istápolni, sem megjavítani, sem helyrehozni, mert ő így ahogy van tökéletesen elvan önmagával."

Újabb példa a ritka egyetértésre. :-)) Itt a pont, Candy. House egyszerűen egy vonzó figura, aki képes elfogadni a hülyeségeit, annak a személyisége is az. nem a fizikai és lelki sérültsége miatt, hanem azokkal együtt, vagy azok ellenére.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2008.10.15. 17:18:43

"Újabb példa a ritka egyetértésre. :-)) Itt a pont, Candy. House egyszerűen egy vonzó figura, aki képes elfogadni a hülyeségeit, annak a személyisége is az. nem a fizikai és lelki sérültsége miatt, hanem azokkal együtt, vagy azok ellenére." Teljesen igaz!:)))

Jesse Spencer pedig tényleg nagyon tehetséges, gyakran egy pillantással többet mondd, mint a régi csapat másik két tagja szavakkal!:)))

butatót 2008.10.15. 21:46:36

PuffCinq 2008.10.15. 16:43:10
"Yamamoto, ugye György herceget nem annak bizonyítására tetted be, hogy Hugh Laurie akkór még nem volt ellenállhatatlan?:D"

Miért, az volt? :-O
Nekem az akkori Laurie-ról nem az "eszméletlen vonzó" ugrik be, mint jelző. Persze nem vagyok nő, lehet, hogy tévedek. Peace.

butatót 2008.10.15. 21:48:48

"Jesse Spencer pedig tényleg nagyon tehetséges, gyakran egy pillantással többet mondd, mint a régi csapat másik két tagja szavakkal!:)))"

Ilyen alapon Cuddy sokkal tehetségesebb, mert ő egy seggriszálással jóval többet mond. Na jó, eldugulok, épp most megy az aktuális rész.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2008.10.15. 23:12:51

:DDD Igen, szerintem már akkor vonzó volt.:) Nem azt mondom, hogy a parókája is, bár azon mindig fölvidulok, mikor fölrobban a kezében a bomba és utána bekötött parókával üldögél.:DDD

Miért mondtam én olyat, hogy Cuddy nem tehetséges?:)))

Na, jó, most már tényleg koncentráljunk a mai részre, bocs...:)

candyperfumegirl 2008.10.16. 09:51:27

Blackadder rulez. :) És igen, én is imádtam George hercegként is, meg George-ként is a 4. évadban, annyira hülye, hogy oylan már nincs is, "George, jelenleg kinél van a közös családi agysejt?" :) Bárcsak folytatnák azt is.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2008.10.16. 13:51:39

Candy, csak egyetérteni tudok minden szóval!:D A hogyvolt pedig nagyon nagyon jó, már alig várom a következőt!:)))
süti beállítások módosítása