Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 1x21 – Megváltás

2008. október 04. 12:00 - Deana W.

Carry on my wayward son / There'll be peace when you are done… Ott hagytuk tehát abba, hogy a Winchester család újra egyesült, sikeresen legyőzte a vámpírok csapatát, megszerezve tőlük a minden démoni erőt megölni képes coltot, és most közös erővel készülnek a végső küzdelemre a Démonnal.

Blue Earth, Minnesota, templom. Meg sétál az üres padsorok között, a kedves pap pedig örömmel fogadja a betérő bűnbánó lelket. A szőke tünemény lelkesen kezdi sorolni bűneit: hazudtam, loptam, paráználkodtam, ja és múltkor egy kedves fickónak elvágtam a torkát és kitéptem a szívét. A meglepően őszinte gyónás közben még a szemeit is elfeketítik, így a jó papnak rögtön világossá válik, mivel áll szemben. Szalad is a pincébe, ahol jó paphoz képest túl sok fegyvert őriz. Ehhez képest csak egy vadászkést sikerül megragadnia, azt is úgy dobja, mint egy lány. Meg nem is fecsérli rá túl sokáig az időt: tudod hol vannak Winchesterék? Nem, de ha tudnám se mondanám meg. Akkor viszlát – és már vágja is át a torkát…

Manning, Colorado, szoba tele jegyzetekkel gonoszokról és időjárás jelentésekről. Családi kupaktanács Winchester módra. Apa elmeséli, hogy egy évvel ezelőttig soha semmilyen nyomát nem találta a Démonnak, akit egész életében keresett, de akkor mintha feltámadt volna, újra pusztítani kezdett. Családokat szemelt ki, porig égette a házukat, ahogy anno velük is tette. Minden családban volt csecsemő, méghozzá napra pontosan 6 hónapos a támadás éjszakáján – ahogy Sam is annyi volt anyja halálának napján. Tehát valamit ezektől a gyerekektől akarhat a Démon, de hogy mit, az még mindig rejtély. John mindig egy lépéssel mögötte járt és sajnos egyszer sem sikerült megmentenie a kiszemelt családokat. De vannak árulkodó jelek a tűzeseteket megelőző hetekben: hullik a jószág, a hőmérséklet ingadozik, elektromos viharok alakulnak ki. És ezek a jelek most újra feltűntek az iowa-i Salvationben.

Így hát a kis család útra kel Salvation felé, hogy végleg leszámoljon a fő főellenséggel. Útközben Apa lehúzódik az útról és bosszúsan száll ki böhömnagy pick-upjából. A fiúk ezt nem tudják mire vélni, de a rossz hír hallatára megértik apjuk dühét: Jim Murphy-nek elvágták a torkát. Áhá, tehát a jó pap Jim atya volt, aki oly sokat vigyázott a fiúkra még sráckorukban. Szomorúság. De sajnos erre most nincs idő, meg kell találni a következő áldozatokat, hogy még időben tudjanak rajtuk segíteni. A terv a következő: 3 kórház van a városban, tehát mindegyikükre jut egy, ahol össze kell írniuk az összes ott született gyereket, aki mostanában lesz 6 hónapos. Sam szerint több tucat lesz belőlük, de Apa lehordja, hogy ha nincs jobb ötlete, akkor fogja be és csinálja amit kell. Aztán még megfogadja, hogy kerül amibe kerül, ő most ennek az ügynek pontot fog tenni a végére.

A kórházakban ál-nyomozónak kiadva magukat mindenki szorgosan jegyzetel. Azonban csak Sam olyan szerencsés, hogy látnoki képességei vannak, ezért neki nem is kell tovább kutatnia, mert már tudja, hogy ki lesz a következő áldozat. Illetve annyit tud meg hirtelen rátörő látomásából, hogy a család valahol a vasút mellett lakik, így hát gyorsan elszalad arra a környékre. És mit ad isten, épp az előtt a ház előtt lesz újra rosszul, amiről a látomás szólt, és épp arra jön a megálmodott anyuka a kisbabájával. Sam mint új szomszéd gyorsan be is mutatkozik a hölgynek, akiről megtudjuk, hogy Monica, a kisbabája pedig Rosie – és éppen ma 6 hónapos.

Sam visszatérve a hotelba elmeséli a látomását és mindazt amit kiderített. Apa nem akar hinni a fülének: Sammynek egy ideje látomásai vannak és neki még csak nem is mondták? Deannek kötelessége lett volna felhívnia és beszámolnia róla, hogy mi történik az öccsével. Na ezt az arcátlanságot azért már Dean sem tűri szó nélkül, és apja képébe vágja, hogy vagy egymilliószor hívták, de mindig csak a hülye hangposta üzenetét hallgathatták meg. Johnnak bár nem tetszik a hangnem, elismeri, hogy igaza van. Még jó…

Abban azért megegyeznek, hogy ezúttal nem hagyhatják, hogy ezt a családot is tönkretegye a szemét Démon. A nagy egyetértést azonban megzavarja egy telefonhívás Sam mobilján: Meg az. Sam kicsit meglepődik, hiszen mikor legutóbb látta a csajt, épp a 7. emeletről zuhant ki (n.b.: ezt csak úgy élhette túl, ha ő maga is démon – vagy megszállta egy). De most inkább Apucival szeretne beszélni. Miután Sam átadja a telefont, Meg gyorsan a lényegre is tér: szemrebbenés nélkül vallja be Johnnak, hogy ő volt az, aki tegnap elvágta régi barátja, Jim atya torkát, ma pedig egy másik cimboráját, Calebet látogatta meg. A coltot keresi, amiért cserébe talán megkíméli Caleb életét. John persze teszi az értetlent, aminek köszönhetően fültanúja lehet másik barátja kivégzésének is. Meg közli, ez egy hadüzenet: mindaddig, amíg nem adja át a fegyvert, vadászni fognak John barátaira. Ezt már John sem bírja tovább, így megegyezik Meggel, hogy éjfélkor találkoznak Lincolnban és átadja a pisztolyt.

A baj csak az, hogy ehhez most el kell indulnia és hát akkor mi lesz az esti leszámolással. Hát az lesz, hogy John elmegy a találkozóra Lincolnba egy hamis fegyver társaságában – végülis rajtuk és néhány vámpíron kívül úgyse látta még senki a pisztolyt. Ezzel nyer pár órát, mialatt Sam és Dean megmenthetik Monica családját a Démontól, és kivégezhetik az igazi colttal. Dean el is megy egy régiségboltba (jellemző, hogy őt küldik), és hamarosan egy szép antik pisztollyal tér vissza. Kicseréli Apával a coltra, aztán érzékeny búcsút vesznek egymástól. Dean Apa lelkére köti, hogy ha melegszik a helyzet, akkor olajra lép és semmiképp sem öleti meg magát, Apa pedig újra a srácok fejébe sulykolja, hogy a coltot csak akkor használják, ha biztosak a célpontban, hiszen már csak 4 golyó van benne, azok nélkül pedig haszontalan a csodafegyver is. Ezután ki-ki megy a maga útjára, a történet mostantól két szálon fut tovább.

Lincoln. John éjjel érkezik a raktárépülethez, egy rózsafüzérrel és egy kis szenteltvízzel felszerelkezve. Terepszemlére indul, valami csöveket vizsgál, majd felmegy a tetőre, és ott kinyit egy víztartályt. Elmormol egy gyors imát és a vízbe dobja a rózsafüzért. Hm… Hamarosan Meg is befut és kezdődhet a tárgyalás. Kicsit cinkeli Johnt, aki nem igazán vevő a humorra, inkább azt szeretné tudni, hogy ha átadja a fegyvert, hogy fog innen élve kijutni. Meg szerint ha olyan ügyes, mint ahogy hallani lehet, biztosan kitalál majd valamit. Például lelőhetné Meget, veti fel John, erre azonban megjelenik egy fiatalember Meg oldalán, aki nyilván hasonszőrű természet. Meg átadja a csávónak a coltot, mire az se szó se beszéd belelő a csajba. Meg ettől rohadt pipa lesz, és az hogy kiderült, a colt nem valód, csak ront a helyzeten. John hiába is állítja, hogy még nem használta a fegyvert, nem tudhatta, hogy hamis, jobban teszi, ha nagyon gyorsan elhúz innen.

Szalad is, a csövek mentén amit korábban nézegetett. Kinyit rajta egy csapot, amitől a folyosó szép lassan megtelik vízzel. Ahogy mi sem, először üldözői sem értik, ez mire jó, de amikor a gonosz fickó belesétál a tócsába, ami felforr alatta, rájövünk, hogy John papa megszentelte a vizet, ami ugye fáj a gonoszoknak, így Megék nem tudják tovább követni, simán elmenekülhet. Tisztára MacGyver.

Mindeközben Salvationben Sam és Dean Monicáék háza előtt dekkolnak, és a Kocsiban filozofálgatnak. Sam már épp kezdené az érzelgősséget, megköszöni, hogy Dean mindig vigyázott rá, hátha többé nem lesz lehetősége elmondani neki. Dean persze rövidre zárja a témát azzal, hogy a Démonon kívül itt ma senki nem fog meghalni. Helyes beszéd. Épp Apát hívnák, hogy nála mi a helyzet, amikor furcsa szél támad, vibrálni kezdenek a fények a házban. Kezdődik.

A fiúk besurrannak a házba, mire a családfő rájuk ront, hogy takarodjanak kifelé. Próbálják szép szóval meggyőzni, hogy ők segíteni jöttek, de ez nem az a helyzet. Dean az egyszerűbb utat választja, behúz egyet az apukának és kirakja a házból. Eközben Monica már a gyerekszobába rohan, hogy mentse a kicsi Rosie-t, de ahogy belép, egy sötét alakot pillant meg a bölcső mellett. A férfi ránéz, és a nő már repül is a plafon felé – ekkor azonban beront Sam. A Démon rávillantja sárga szemeit, Sam meg lő, de már késő, a Démon szublimált. Egy golyó meg odaveszett, már csak 3 maradt…

De nincs idő ezen keseregni, Sam kirángatja Monicát, Dean pedig fogja a kicsi Rosie-t és menekülnek. Épp időben, a bölcső egy másodperc múlva már lángokban áll. Ahogy kiszaladnak a házból, az apuka még rájuk ront, de Monica leállítja a férjét és köszöni szépen, hogy megmentették őket. Ahogy Sam visszanéz az égő házra, észreveszi, hogy a sötét alak még mindig odabent van. Rohanna is vissza, hogy végezzen vele, de Dean szerencsére észnél van és nem engedi be. A Sárgaszemű ezúttal kicsúszott a kezük közül.

Eközben John papa ugye épp menekül Lincolnban. Az ügyes kis szenteltvizes trükk segítségével már kint is van a raktárból, ám szembesülnie kell vele, hogy a démonok sem olyan hülyék, még ha nem is túl kifinomultak a módszereik: egyszerűen csak kiszúrták az autója kerekeit. Így jobb híján bujkálni kezd a raktár területén és megpróbálja felhívni a fiúkat. De sajnos késő, a démon csávó rátalál és már nincs ideje segítséget hívni. Elkapták.

A hotelba visszatérve Dean próbálja felhívni Apát, de hiába. Érzi, hogy valami baj van. Ráadásul Sam is elkezdi a hülyeséget, hogy miért nem hagyta visszamenni a házba, kinyírhatta volna a Démont. Dean felvilágosítja, hogy ezzel csak magát nyírta volna ki, és megpróbálja elmagyarázni neki, hogy a bosszú, a leszámolás az ősellenséggel nem ér annyit, hogy abba belehaljanak. Ő is le akarja vadászni a rohadékot, de nem hagyja, hogy a családja emiatt kinyírja magát. Hiszen nincs másuk, csak ők hárman vannak egymásnak. Hüpp. Ettől végre Sammy és észbe kap, és elkezd Apa miatt aggódni. Dean újra próbálja hívni, és ezúttal fogadják is a hívását. Csakhogy a telefont Meg veszi fel: „Ezt most nagyon elcsesztétek, fiúk. Soha többé nem látjátok az apátokat…”

To Be Continued…

Címkék: odaát
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiWiSaGe 2008.10.07. 18:38:01

Úgy imádom azt a számot a Kansas-tól.
Hiányzik az odaát szeretném már magyar szinkronnal is látni a 3. évadot

Deana W. 2008.10.07. 22:17:31

a 2. évad utolsó része is ezzel a számmal kezdődik. az volt az első tv műsor, amit felvettem az új dvd lejátszómmal, ezért minden egyes alkalommal, mikor belépek a playlist-be, megszólal a carry on my wayward son. szóval én már nagyjából megőrülök tőle :D

szerinted megveszik egyáltalán a 3. évadot? én már nem reménykedem nagyon...
és vajon kijön a 2. évad dvd-n?
költői kérdések... :)

Desperatefan14 2008.10.07. 23:21:54

Azt irták több helyen is hogy megvették a 3.évadot, csak 2009 elején vagy tavasszal adják le. A DVDt én is nagyon várom! nem győzöm újra nézni az elsőt...

deku82 2011.02.25. 16:54:52

Rock Band-ben én is szerettem ezt a számot, főleg dobolni. :)
süti beállítások módosítása