Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x05 – Blast from the Past

2008. szeptember 21. 11:30 - foxglove (törölt)

Megint közeleg a homecoming bál, Veronica a poén kedvéért Wallace-t jelöli bálkirálynak. (Az előző részekből ismerős drogos srác Veronicát is jelöli királynőnek.) Wallace-t viszont rohadtul nem érdekli ez az egész, most, hogy előkerült a vér szerinti apja. Alicia azért nem említette neki ezt az apróságot, mert szerette volna megóvni a fiát a csalódástól. Nathan Woods annak idején rendőrként azt a feladatot kapta, hogy épüljön be egy drogdíler bandába, csakhogy mintha túlságosan is azonosult volna a feladattal. (Egy drogos heroindíler lett belőle.) Wallace elmeséli Veronicának a történteket, de mások (értsd: Jackie) előtt szeretné titokban tartani.

Jackie-nek kezd nagyon elege lenni Wallace és Veronica zártkörű klubjából, de a helyzet úgy alakul, hogy mégis kénytelen Veronica segítségét kérni. Úgy tűnik, hogy a neptune-i legjobb (és egyetlen) barátnője, Cora lenyúlta és lemerítette a hitelkártyáját, csak éppen igazolni nem tudja, hogy ő volt az. Pontosabban, ahogy Jackie fogalmazza, azt szeretné bizonyítani, hogy nem ő volt.

Mars-apuka az előző részben szép csöndben elemelte a Fennell-házból Wallace születési anyakönyvi kivonatát, amit Alicia is észrevett időközben. Elég rossz néven is veszi. Mars-apuka viszont azt nehezményezi, hogy Alicia eltitkolta előle is ezt az aprócska információt, miszerint Nathan Woods a volt férje és Wallace apja. Végül a gyermeknevelési kérdéseknél lyukadnak ki, ezen Alicia eléggé fel is háborodik: éppen ő akar neki tanácsod adni? Elég csak Veronicára nézni, elrettentő példaként. Nathan Woods ezalatt a melóhelyén keresi meg Wallace-t, aki, amint meglátja, rázendít a Papa was a rolling stone c. dalra. Wallace jó fej. És még énekelni is tud. Wallace a nyilvánvaló kérdéssel kezdi: miért nem kereste idáig, volt rá 18 éve. Nathan kimenti magát, neki senki sem mondta, hova költöztek, de ő szorgalmasan írt Wallace-nak – azzal előhúz egy köteg levelet, ránézésre egy levél/év arányt saccolok. Pici ujjmutogatás Aliciára, és Wallace máris kezd megpuhulni.

Neptune High. A szavazatokat összeszámlálták, és a bálkirály-jelöltek a következők: Duncan Kane, blablabla, éés… Wallace Fennell. És ehhez még Veronica-manip sem kellett. Veronica viszont nincs a bálkirálynő-jelöltek között; úgy látszik, a drogos srácon kívül az egyetlen, de annál lelkesebb támogatója Mandy volt - a lány a spániellel (és a sokkoló frizurával). A népszerűséghez ezek szerint nem elég a Neptune Highban, ha valaki jó a kutya-és papagájkeresésben. Szegény Mandy teljesen összetörik, Logan és Jackie viszont jót mulatnak rajta. Együtt. Logan észreveszi, hogy Jackie finoman szólva nincs oda Veronicáért, és ettől rögtön vonzódni is kezd hozzá. Brr.

Veronica ezalatt mit sem sejtve éppen Jackie hitelkártya-bitorlója után nyomoz. Mivel megvannak a részletes tételek (bőrkabát: 1200 dollár, vanília illatú gyertya: 500 dollár, legjobb barátot meggyanúsítani: felbecsülhetetlen), elvileg elég csak leellenőrizni, hogy Coránál vannak-e ezek a cuccok. Itt az ideje, hogy Veronica Cora legjobb barátnőjévé váljon. Igaz, hogy általános iskola óta nem beszéltek, de Cora akkora stílusikon lett, hogy Veronicának egyszerűen muszáj megtudnia, honnan vásárol és hogy milyen kincsek rejtőznek még a szekrényében. Cora gardróbja egyetlen kompromittáló dolgot rejt, egy óriási, sárga csirkejelmezt, ami szerencsére nem egy bizarr fétis, hanem egy munkaruha. Veronica rögtön le is ellenőrzi, Cora valóban egy gyorsétterem alkalmazottja, és az időbeosztása miatt máris ki lehet zárni a gyanúsítottak köréből.

Közben, amíg a Neptune High-t a bál, addig Neptune-t a seriffválasztás tartja lázban. Mars-apuka Woody támogatásának köszönhetően elégedetten hátradőlve érkezik a Lamb kontra Mars nyilvános vitára. Lamb seriff elszántan szót emel a bandaharcok, az illegális bevándorlások, a drogárusítás ellen, de aggodalomra semmi ok, ő minden kártevőt ki fog innen irtani. Még alkalomhoz illő nevet is választ magának: ő lesz az „Exterminator”, a rovarirtó. Mars-apuka szerényen marad a Keith Marsnál, és ő először is a Neptune-ban elharapódzott polarizációt szeretné orvosolni. Persze egyből előkerül a buszbaleset ügye. Exterminátorunk csak erre várt, és előhúz a zsebéből egy régi esetet, amikor is az akkor még seriffként tevékenykedő Mars-apuka megállította a buszsofőr Ed Doyle-t ittas vezetésért, és ahelyett, hogy nyilvántartásba vette volna, egy szemöldökráncolással elengedte. Ha ez akkor máshogy történt volna, az iskola sohasem alkalmazza a férfit. Ennyit a nyugalomról és hátradőlésről.

Veronica is szemtanúja volt a jelenetnek, és máris indítja az ellentámadást. Lamb seriff hamarosan egy üvegdobozkába foglalt bogárkát kap ajándékba, és hozzá egy üzenetet, a Kane vállalat levélpapírjára nyomtatva: „Taposd el a szavazáson, mint egy bogarat!”. Lamb seriff büszkén mutogatja az ajándékot Sacks helyettesnek, hogy lám-lám, Jake Kane még messzi Aspenből is biztosítja a támogatásáról. Természetesen Veronica keze van a dologban, a levélpapír Duncantől van, a díszbogárban pedig poloska (bug in the bug).

Most, hogy ez is kipipálva, Veronica az Egyesült Energiavállalat nevű valami címére hajt, itt használták először Jackie kártyáját. Érdekes módon a címen energiavállalat helyett egy jósnő (vagy médium, kinek mi tetszik) üzemel, méghozzá tetemes mennyiségű vanília illatú gyertyákkal berendezett helységben. Jackie pirulva bevallja Veronicának, hogy törzsvendég a jósnőnél, rajta keresztül szokott beszélgetni a halott nagymamájával. Veronica vigasztalásképpen elárulja, hogy neki is megvan a maga kis titka, ő például régebben lelkes használója volt a helyi tv-shop Mellemelőjének (tudjátok: lapos? ahogy isten megteremtett.) Madame Sophie-nak egyébként van saját műsora is, legutóbb egy Michele nevű lány és a buszbalesetben meghalt barátnője, Rhonda között „közvetített”. Veronica már tudja is, hogy lehetne megszivatni Madame Sophie-t, már csak be kell kerülni az említett műsorba.

Jackie-től hazatérve Veronica kötelességtudóan ellenőrzi, hogy mit tudott meg az ő kis bogárkája a seriffhivatalban. Nem is akármit. Lamb seriff konkrétan megzsarolta Terrence Cookot azzal, hogy ha nem fizet neki 10.000 dollárt és nem vesz részt a kampányában, esetleg fecsegni talál másoknak arról, hogy Terrence Cook bundázni szokott a meccseken. És nem pár ezer dolláros, hanem milliós nagyságrendben.

Másnap Veronica Michele-lel találkozik, hogy elújságolja neki, ő is szerepelni szeretne ebben a fantasztikus showban. Mellesleg megkérdezi, hogy tudott-e valaki a stábból Rhondáról. Michele ártatlanul azt válaszolja, hogy á, dehogy, egyedül azzal a fura, szemüveges, kattantnak tűnő nővel beszélt róla, de hát ő a közönség tagja volt. Aha, bólogat Veronica. Michele azt is elmeséli, hogy régebben bűntudata volt, mert Rhonda közvetlenül a baleset előtt neki telefonált, de ő nem vette fel. Meg is mutatja a hangposta üzenetet Veronicának. Rhonda vidáman csacsog, aztán robajlás, sikolyok, csattanás és végül néma csönd. Vagyis a buszt felrobbantották, mielőtt nekiütközött volna a korlátnak. Ezért zuhant le, nem pedig a sofőr hibájából. Veronica titokban továbbítja a saját telefonjára.

Este kezdődik a Madame Sophie show, főszerepben Veronicával. Veronica Roger bácsikájával szeretné felvenni a kapcsolatot, akiről előzőleg jó alaposan elbeszélgetett a kattant szemüveges nővel. Madame Sophie hozzá is kezd a közvetítéshez, csakhogy szerinte Roger bácsi helyett egy fiatal lány akar beszélni Veronicával. Akit Lillynek hívnak. És azt üzeni, hogy nem kellett volna kikezdenie a barátjával. Hoppá. Veronica döbbenten hallgat, de nem csak ő, Duncan lakosztályában Duncan és Logan együtt nézik az adást (éppen a békülős-barátkozós estjüket tartják), ők is zavartan sandítanak egymásra. Gondolom, arra számítottak a legkevésbé, hogy a tévéből fogják a fejükhöz vágni a sérelmeiket. De várjunk csak, Lilly üzenni akar még valamit. „Veronica. A saját testedben is boldog lehetsz. Nincs szükséged a Mellemelőre!” Veronica pár másodpercig sokkolva néz maga elé, aztán lassan elmosolyodik, a jól ismert Veronica Mars badass mosollyal. Jackie-nek annyi.

Veronica egy kedves meglepetéssel készül Jackie-nek a bál alkalmával. Kiírja CD-re a Lamb seriff és Terrence Cook közti beszélgetést, hogy majd a bálon nyilvánosan lejátszassa a DJ-vel. Wallace érkezik, és megkéri Veronicát, hogy ha fontos a barátságuk, ne tegye meg, amire készül. Most az egyszer ő kér tőle szívességet, de valahol sejti, hogy ez a barátság kezd kicsit egyoldalú lenni. És itt már csak a szívességekről van szó, hanem arról, hogy egy minimális együttérzést azért elvárt volna az úgynevezett legjobb barátjától. Wallace-nek elege van Veronicából és Jackie-ből is, Veronica pedig most komolyan elgondolkodik; látszik, hogy Wallace szavai szarabbul estek neki, mint Jackie kis akciója. Wallace szavainak köszönhetően a bosszú egyelőre elnapolva marad.

Homecoming bál. Veronica és Duncan remekül érzik magukat, és ráadásul, végre most tényleg aranyosak együtt. Tökéletes minden, egészen addig a pillanatig, amíg Veronica meg nem pillantja a gyógyszerektől alaposan beállt Jackie-t, amint Logannal együtt dülöngél a táncparketten. Veronica tomboló fúriaként viharzik oda, és Wallace érzéseire hivatkozva elküldi Jackie-t a fenébe. Jackie, még belőve is felismeri, hogy nem Wallace itt a lényeg, hanem Logan: „Tényleg képtelen vagy dönteni, mi? Válassz végre közülük! Hány sráctól várod még el, hogy csak téged akarjon?” Jogos, csak sajnos mégis Wallace az, aki a legszarabbul jár. Ez a kis jelenet adja meg az utolsó lökést, hogy az apját és Chicagót válassza. Viszlát, Neptune.

Címkék: veronica mars
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása