Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 2x14 - Black Market

2008. szeptember 12. 15:10 - Freevo

Az epizód első pillanataiban Lee Adama fegyvert fog egy benga feketére, aki szerint a pilóta úgysem meri meghúzni a ravaszt. Ezután visszaugrunk negyvennyolc órával korábbra, amikor Apollo egy szőke jónő ágyában ébred a luxushajón, majd némi pénzzel hálálja meg a hölgy vendégszeretetét, és jópofizni próbál a kislányával.

Eközben Roslin elnök arról tárgyal a két battlestar parancsnokával, hogy a fekete piac kezd túlságosan nagy teret nyerni, és katonai erővel kéne visszaszerezni az irányítását a maffiózóktól. A nemrég kinevezett Fisk ezredes szívesen segítene, csakhogy a szállására visszatérve már az imént ismertetett benga fekete meg egy bérgyilkos fogadja, és garottal kivégzik.

Adama a fiát bízza meg a haláleset felgöngyölítésével, mivel manapság senkiben sem lehet csak úgy megbízni. Lee így átvizsgálja Fisk szállását, és egy rakás értékes holmit talál, valamint rájön, hogy az ezredes meglehetősen furcsa szállítmányozási ügyeket intézett. Baltar is megjelenik, hogy szivart vegyen Fisktől, és így tudja meg, hogy az már meghalt, de legalább jól gyanúba keverte magát.

A maffiózók rájönnek, hogy ki nyomoz az ügyükben, ezért figyelmeztetésül összeverik Lee nőjét, ám mielőtt az megléptethetné őket a Galacticára, ismét felbukkannak a keményfiúk, és őt is meggarottozzák. A fekete keresztapa figyelmezteti, hogy szálljon le az ügyről, mert őket aztán mocskosmód nem érdekli, kinek a fia Lee.

A pilótát életben hagyják, viszont a nője és a kislánya eltűnik, és helyettük csak a fojtogatós bérgyilkos holtteste marad a szobában. Tom Zarek jelenik meg, aki Fisk zsarolása ellenére ki tudott maradni a sötét bizniszből, és elmondja, amiket a fekete maffiózóról hallott. Szerinte a gyilkost azért hagyták ott, hogy egy utolsó lehetőséget kináljanak Leenek, hogy lezárja az ügyet és békén hagyja őket.

Roslin magához hívatja Baltart, hogy beszéljen vele a nyilvánvaló alvilági üzelmeiről. Az elnöknő eltitkolja, hogy nemrég visszaemlékezett arra, hogy látta a tudóst a Capricán az egyik szőke cylonnal, de az illegális szivarvásárlás ürügyén felszólítja Baltart, hogy mondjon le az alelnöki tisztségéről.

Lee nem hallgat a maffia figyelmeztetésére, és a benga fekete nyomába ered, különösképp, mivel náluk van fogságban a nője is a lányával együtt. A maffiózók elkülönítettek maguknak egy hajót, ahol mindent meg lehet kapni, a gyógyszerektől kezdve a szivaron át a nőkig és a gyerekekig. Egy bárban talál rá a nagydarab négerre, aki elárulja, hogy Lee csaja végig neki dolgozott.

A keresztapa szerint a flottának szüksége van a fekete piacra, mivel az ellátmányozás elég szűkös, és az különben sincs tekintettel a speciális igényekre. Fisket azért kellett megölni, mert rájuk akart telepedni. Lee egy alkut ajánl nekik: vagy elintéz mindenkit a hajón a Galactica, vagy azonnal leállítják a működésüket.

A fekete fickó nem enged, így hát Lee kicsavarja az egyik embere kezéből a fegyvert, és ráfogja. Szerinte is jogos a fekete piac létezése, de bizonyos határokat nem léphetnek át. Ezután szemrebbenés nélkül meghúzza a ravaszt. Megmondja a többi maffiózóknak, hogy folytathatják a működésüket, de ha azokat a bizonyos határokat még egyszer átlépik, végük.

A szőke nő ezután szakít Leevel, mivel az végig egy régi capricai szerelmét kereste benne, és azt nem tudja neki megadni. Roslin kénytelen-kelletlen elfogadja a szituációt a fekete piaccal kapcsolatban, bár ő szívesebben számolta volna fel az egészet. A csokibőrű Dee végre rákérdez Apollónál, hogy akar-e tőle valamit, de az nem tud erre mit felelni, így a lány továbbra is az elnök asszisztensével, Billyvel nyomul.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teker 2008.09.12. 17:52:46

egyike a rosszabbul sikerült epizódoknak szerintem. erőltetett az apollo-prostituált vonal, és balthar is mintha csak úgy odakeveredett volna.
általában jó tanulsága, mondanivalója van egy-egy epizódnak, a klasszikus morális-erkölcsi kérdéseket boncolgatják mindenféle aspektusból, de ez a fekete piac szükséges rossz dolog szerintem úgy ahogy van erőltetett, nem túl fényes ötlet. ez amolyan időkitöltő rész az érdekesek között, sajnos van még pár ilyen.

violator78 2008.09.12. 18:24:06

A sorozat első mélypontja.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.06.24. 00:10:59

nem is értettem igazából, hogy ez hogy kerülhetett bele... daráltam a részeket, és ennél úgy megakadtam, hogy "most mi van"...
süti beállítások módosítása