Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angyalbőrben 1x03 - Bőrtérkép

2008. szeptember 12. 11:00 - Sigismundus

Én várok. Tudok várni.. Legutóbb is nyolc évet vártam.. Jó magaviseletért harmadoltak..” – Gonosz Zsiga.

Kies vasbogdányi mellékutca, Géczit veri három fővárosi kemény arc. Valami térképről kérdezik, ami nála van, egy közös sittes ismerős szerint. A srác tagad, meg már kiszállt, de előveszik a pengét is, ekkor fordul arra a helyi yard kocsija, elengedés van meg futás. Vendéglőben az egész szakasz, egy magányosan üldögélő lányt próbál Urbán elbűvölni, de az hárítja keményen. Kínos helyzet, a nagy Urbán kudarcáról csak a betámolygó véres Géczi tereli el a figyelmet. Szakasz el, bejön egy újabb katona, és főhadnagynőnek szólítja a lányt…

A körletben aztán Urbán kivallatja a havert, mi is ez a verés? Géczi nem akar beszélni, majd mégis. Még fiatalkorúként került először a Gyűjtőbe, ahol egy komoly bűnözővel ismerkedett meg. A fickó az alvilág tervezője volt. És egyszer rajzolt valamit a srác vállára. A rajzról később kiderült hogy tetoválás, és a gödöllői OTP tervrajza. Úgy építette ugyanis egy büntetett előéletű művezető, hogy könnyen ki lehet szedni a széfnél a hátsó falát. A tervező fickó az óta eltűnt, de az elterjedt hogy Géczinél van a 12 milliót is érő térkép. Ezt keresték.

Közben a lány, már egyenruhában, Kardosnál jelentkezik. Az ő udvarlását is kénytelen hárítani, a főkönyveket kérné. Revizor ugyanis a kicsike, és azt szeretné ha katonaként és nem nőként kezelnék. A szakasz a körletben punnyad, Géczi idegesen nézegeti a kék kocsit ami rá vár a kapun kívül. Éder teletexet olvasgat egy plexilapból és kartondobozból épített TVn és közli, Vasbogdányban autocrossverseny lesz, első díj 30.000Ft ! Tud is a közelben egy eladó VW-t ha szereznek neki időt, kipofozza. Urbán dönt, a nyeremény talán elég a keményfickóknak hogy leszálljanak, úgyhogy verseny lesz, pénzt összedobni, szakasz!

Gyakorlópálya, Karády elégedetlen, ezek a papírhajók azt sem tudják mi a teendő tengeralattjáró-támadás esetén. Pós halk megjegyzést tesz, erre Rabó készséggel beköpi az őrmesternél. 2 nap fogda Pósnak mert tud beszélni, és kettő Rabónak is, mert árulkodó Júdás. A fogda nem töri le őket, így tervezték ugyanis. Őrkatona beavatva, az ablakrács egy gombnyomásra (made in Éder) lenyílik. …Szakasz masírozik, Kardos állítja meg őket hogy bemutassa Szegő Zsuzsa főhadnagynak a hírhedt csapatot. A lány persze beszól Urbánnak, aki nem szívbajos, elkezd megint udvarolni. Kardos és Karády csak lesnek, de a főhadnagylány megint beégeti a katonát.

Pós keményen alkuszik a VWre amit amúgy csak a tyúkok használnak vagy 10 éve. Végül 15-ért az övék. Hazafelé poroszkálnának, Pós elégedett az árral, mire Rabó megjegyzi hogy amikor elöl kinyitotta nem volt motor….A fogdában közben baj van, jött a péká ellenőrizni, hát üres a cella. Őrgyerek ideges, de tagad, nem látott semmit, riadó van. Kardos jön a fogdapékával vissza, de most már Rabóék is visszaértek, csodálkozás van.

Urbán megvárja a főhadnagynőt, négyszemközti beszédre. Most már sikeresebb az udvarlás, a lánynak is bejön a kitartó ostrom, de a rangkülönbségen még kicsit görcsölnek…. A fogdánál este híreket cserélnek a bentiekkel, Éder nyugtat, hogy a VW farmotoros, az Urbán meg szerelmes lett, hehe. Ekkor jő Karády meg Melanie, a létra és (ilyen a jó őrmester) egyből megtalálja a rácsnyitó gombot ! Kioszt két hét laktanyafogságot Édernek ezért, Urbánnak meg csak a biztonság kedvéért….

Hát ez gond, mert csak ők ketten értenek az autókhoz meg szereléshez. De megoldják. A szakasz darabokra szedi a VWt és így viszik be a laktanyába, ruhába rejtve. Klammer közben bejegyezteti csapatukat, a Kék Nyúl Istállót, és a személyzet névsorát. Elhangzik Géczi neve is, amit meghall az egyik keményfickó. Nem rest, ők is neveznek a Gonosz Zsiga csapattal….Urbán és a főhadnagynő irodában tárgyalnak, a katona elmondja őszintén hogy volt a sátorlapokkal, de már rendben a leltár. Kéri hogy a többieknek ne szóljon, mert nem értenék hogy ezzel is őket védte. Majd megint romantikázni kezdenek, a lány megint engedi közelebb, majd megint leállítja a srácot, aki ideges lesz, mert nem szokott kétszer kérni.

Csergő pár csavar híján be is vásárolt minden szükségeset, ami hiányzik azt az első útjába kerülő UAZról pótolja. Éder szorgosan minden éjjel dolgozik a járgányon, aludni csak a gyakorlópályán tud, és eközben felgyújtja Karádyt. Éjjel az őrmester aztán betoppan a körletbe hogy kiderítse a fáradtság okát. Éder ugye nincs az ágyában, de szerencsére az őrmester figyelme elterelődik, de az egész laktanyáé is. Éktelen csörömpölés, az udvaron egy összeborult UAZ. Kardos és Szegő másznak elő. Kissé megviseltek, jól félreértető a helyzet. Mindenki fejében a gondolat, ezek dugni akartak biztos…

Másnap aztán a szakasz sokszáz fekvőt nyomhat hogy elfelejtsék amit láttak. Urbán kihallgatáson Szegőnél, aki kínban van és magyarázkodik, a katona viszont vigyorog, elégtételt nyert hát. A körletbe azért igen leverten tér vissza, mégiscsak szerelmes lett. Nincs sok ideje szenvedni, a fiúk keményen rábeszélik, hogy versenyezzen, ez nem foci, itt nincs kibúvó.

Éder kész van a kocsival, az eredmény egy helyre kis repülőre hasonlít. Kicsempészni nem nehéz, éjjel egy műszaki mentőjárgány darujával emelik át a kerítésen. A crosspályán a szakasznak adódik némi gondja. Itt vannak Zsigáék akik loptak egy crossautót, de itt vannak Tabajdyék is Szegővel, Karádyval mint díszvendégek. Nem esik nehezükre egyből észrevenni a szakaszt..

 A bemelegítőkör rosszul indul a 4-es Kék Nyúlnak, folyton kisodródik, meg csúszik végül borul is egyet. Rohan be mindenki rémülten, élükön Szegő főhadnagy aki nem törődve már semmivel ugrik az Urbán nyakába. Hurrá hát ő is szerelmes. És a kocsinak sincs baja, mehet a valódi verseny!

A pályán Zsiga a 17-es nagyon szorítja a 4-est, de a nézőtéren is beindul a fogócska. A két másik pengés keresi Géczit, Géczi, Rabó és Mammut meg őket. Végül elkapás van és a lopott 17-es kocsi is épp jó helyen, a rendőrök előtt sodródik ki a pályáról. Urbán az első, gratulál neki Tabajdy, megnyerte hát a versenyt, és Zsuzsát, a szakasz a pénzjutalmat….és egy hét fogdát persze…..

 

Címkék: angyalbőr
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

santinocorleone 2008.09.12. 12:17:50

Ja, tudtam én, hogy valahonnan ismerős a tetkós ötlet, amikor útjára indult a szkófild-saga :)

redzsihemond 2008.09.15. 10:58:12

Az első díj nem 100.000 Ft?

hottentotta 2008.09.15. 14:24:21

az lemaradt, hogy a végén átalakítják a tetkót valami emberarccá! :-) vagy valami ilyesmi :)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.09.15. 14:48:06

Hottentotta, nem véltél benne felismerni egy ismerős elöljárót? :-)

báró Csekonics 2008.09.15. 14:50:49

most hétvégén nem láttam, de emlékszem erre a részre: a főhadnagynő volt az egyetlen 'pro' érv a katonaság mellett számomra :-D

hottentotta 2008.09.16. 11:25:11

Tán' csak nem Karády őrmester elvt. ööö bajtárs?? :D

Edward Nygma 2008.09.16. 15:29:29

Be kell valljam, Kováts Adél engem is bármilyen hülyeségre rá tudna venni...
süti beállítások módosítása