Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 1x13 - Bazooka Jarod

2008. szeptember 12. 15:00 - missparker

Visszaemlékezésekkel kezdünk, Sydney, majd Ben Miller is Catherine Parkerről nyilatkozik elismerően, különleges hölgy volt. Miss Parker felriad, az anyja haláláról készült gyerekkori videót élte újra álmában. Ebből már alvás nem lesz, rágyújt egy cigire, fog egy vodkásüveget, nézegeti a fényképeket, amiket az anyja gyűjtött a megmentett gyerekekről (még mindig nem tudjuk, mitől mentette meg őket). Megcsörren a telefon, hír érkezett Jarodról.

Dover, Delaware, nem messze a Központtól. Mesélő egy csatornamunkás, Sydney és Miss botorkálnak utána a csatornában. Jarod itt dolgozott, és rájött, hogy egy víztározó felé fúrnak csatornabővítés címén, sikeresen megakadályozta a tragédiát. Miss arrogáns szegény Mesélővel, majd végre egy csatornafedélen feljutnak a felszínre. Hoppá! A ház, ami elé érkeztek rajta volt Parker-anyu fényképein. Jarod is mindig itt jött fel, de egyszer azt mondta, mostmár ki kellene hajóznia.

Máris a Monroe hadihajón vagyunk a Csendes-óceánon, Jarod Forrester korvettkapitány munkában. A többi tiszttel - Nagel kapitánnyal és Nashton parancsnokkal - hadgyakorlat, a torpedócsapdák nem működnek rendesen, Jarod irányváltoztatást javasol, a kapitány szerint nem kell, a parancsnoknak tetszik az ötlet. A hadművelet sikeres, ünneplés, ők nyertek Jarod javaslatának köszönhetően. A másik hajó kapitánya jelentkezik rádión és gratulál. Haditengerészeti bázis, Long Beach, Kalifornia. Eligazítás, a Monroe legénysége túl laza, eltáv helyett is gyakorlatozás lesz. Futás a tengerparton, gyakorlópálya. A tengerészek összeverekednek. Jarod jön rendet tenni, üvölt, mint egy igazi parancsnok, dühös és büntetéssel fenyegetőzik.

Nashton mesél egy tragédiáról Jarodnak: gázszivárgás volt a szivattyúházban, ő volt ügyeletben. Paula Pratt hadnagynő, biztonsági tisztként fontoskodik, Jarod aktájában nem stimmelnek a dátumok az előző, Grant hajón tett szolgálatával kapcsolatban. Jarod rezignált fejet vág, nem aggódik különösebben. A hadnagynő nem tudja felhívni a Grantet, mert az Antarktiszon van, de amint visszatérnek - a jövő hónapban - megteszi. Megkönnyebbülhetünk, Jarod nem szokott hónapokat időzni egy helyen (tényleg, merre van a piros füzet?), ha akciózik, gondolom ezt a küldetést figyelembe vette, mikor a múltját hamisította, sőt a nő is emlékezteti egy régi ismerősére :)

Ha már szóbakerült Miss Parker, lássuk, mit csinál. Épp telefonál, Sydney-t utasítja, hogy keressék Jarodot, ő máshol lesz. Azt már nem teszi hozzá, hogy hol. Megnézi magának azt a házat. Egy gyermekotthon, Parker-anyu 30 évvel ezelőtt járt itt, imádta a gyerekeket. Megmutatja az igazgatónak a Bentől származó borítékot. Az igazgató egyik gyereket sem ismeri fel, Parker-anyu nem hozott ide sem gyereket, sem aktát, Jarod sem járt itt soha. Miss elkeseredik, az igazgató kinyögi végre, hogy anyu gyerekaktái 1970 előttiek, és itt volt egy tűz 1970-ben, áprilisban. A dátum egybeesik anyu halálával.

A szokásos éles kontraszt, halál után idétlenkedés, Jarodot a kikötőben egy tengerész "páncélököl" rágóval kínálja. Ennek önmagában is rettenetesen örül, de a csomagolásban talált képregény még fokozza örömét. A tengerész bután néz rá. Nincs idő sokáig vicceskedni, Melina Pratt, a biztonsági tiszt lánya el akart kötni egy dzsipet. Unatkozó tini, az apja hajón szolgál, az anyja sem ér rá. Kap egy rágót és egy tanácsot Jarodtól, ha balhét akar, egy admirális dzsipjét próbálja ellopni, ne egy zászlósét. (Gyereknevelésbe még ne fogj, Jarod :))

Jarod Baker tengerészt figyeli, a srác egyedül szomorkodik a hajó mellett, néhány napja ő volt a verekedés főszereplője. A gázszivárgáskor meghalt tengerész, Seaver a legjobb barátja volt. Igen, a piros füzet róla szól. A főtisztek szerint a balesetről Seaver tehetett, de a vizsgálóbizottság így is ki akarja vonni a hajót a szolgálatból. Jarod a gépházban beszédbe elegyedik egy karbantartóval, az öreg már akkor is itt szolgált, amikor Jarodék még számháborúztak. Megint némi hiányosság a tárgyi tudásában, mi az a számháború? Jaj, a hiányzó gyerekkort képtelenségnek tűnik bepótolni. Személyzeti iroda, Pratt hadnagynő Jarod jelenlétében hívja Mason admirálist, aki az ajánlólevelét írta alá. Jarod szánakozva néz a hadnagynőre, hiába az arrogáns stílus, ebből megint pofáraesés lesz. Az admirális a szokásos éves horgászatán van, és még ott lesz két hétig. Berobban Melina, el akar menni egy koncertre, de az anyja elzavarja, majd otthon megbeszélik.

Miss nem hiszi, hogy Jarod zsákutcába vezette, a városi archívumban kutatja a gyermekotthon aktáit. A megszállottsága hasonlatos Jarodéhoz, most végre célja van annak, amit tesz, és önmagáért teheti, ez a saját döntése. A borítékban lévő akták az archívumból hiányoznak, csak a mappafedél van meg. Anyu lenyúlta őket innen valamiért. Az egyikben azért van egy üzenet: "Bocs, én voltam itt előbb. Jarod."

Azt hinnénk, Miss erre dühöngeni kezd, de nem. Tetszik neki a fejlemény, Jarod a beavatta őt a kis játékában a Központ ellen. Jarod taktikája beválik: amíg ő szabadlábon van, addig tud kiásni bármit is, ami Missnek is kellhet, így nem érdeke igazán elkapni. Miss is nekiláthat kettős játékot játszani: úgy üldözni Jarodot, hogy ne kapja el, úgy kapcsolatba lenni vele, hogy ne tűnjön fel senkinek. Izgalmas.

Jarod éjszaka az utcán, "összefut" Melinával. A kocsit elkötötte otthonról, megbüntették tilosban parkolásért, tetkót csináltatott, az anyja letépi a fejét, ha ezt megtudja. De pont arra megy ki a játék, hogy felbosszantsa. A magányos gyerekkort Jarod is ismeri, tudja milyen élete van Melinának. Később már ő is aktákban kutakodik, akárcsak Miss. Seaver halálának vizsgálati anyaga érdekli. Belélegezte a kitörő fagyasztógázt, azonnal meghalt. Baker nem hiszi el a vizsgálati eredményeket, Jarod megnyugtatja: ő sem. Seaver egész héten ideges volt, tudta, hogy vmi nincs rendben a Monroe-val. A cső eltört, Seaver elzavarta Bakert, hogy majd megoldja, de Nashton lezárta az ajtót. Már csak az a kérdés, hogy miért ment le a hídról a szivattyúházba, ha ő volt az ügyeletes. Nashton a vizsgálaton azt nyilatkozta, hogy a hajót akarta menteni, ezért zárta le az ajtót. Nem a hajót, a saját pozícióját. A Monroe egy ócskavas, de ha partra teszik, a tiszteket leszerelték volna.

Miss hazaért, nyitva volt az ajtó, Sydney várja a sötétben. Hol voltál Miss, mit játszol Jaroddal? Kérdezősködni kezdtél, mint az anyád? Mielőtt a liftben két lövéssel "öngyilkos" lett, ő is válaszokat akart. Sydney fenyegeti, te is úgy végezheted, mint ő. Miss már tudja, hogy Parker-anyut megölték, nincs értelme tovább vetíteni. Egyébként nem értem Sydney-t: pont ő kezd el betörni, sötétben várni, fenyegetőzni? Miss természetesen nem ijedezik, ettől csak erősebbé válik az elhatározása. (És íme egy másik éles kontraszt: Miss arrogáns és hideg stílusa kontra a rusztikus, barátságos otthona).

Jarod bizonyítékot gyűjt, a tragédia képeit vizsgálja, újra meglátogatja a karbantartót. Seaver csak wolframmal hegeszthetett, a törött cső acetilénnel van hegesztve, ilyet csak karbantartó csinálhat. Sietni kellett a parti javítással, arra a csőre nem jutott idő, tehát a tragédia után hegesztették meg rosszul. A karbantartó öreget Nashton kényszerítette, hogy a csövet úgy javítsa, hogy a törés a szakértőknek Seaver trehány munkájának tűnjön.

Melina egyedül az utcán éjszaka, nagy pakkal, világgá akar menni. Jarod kicsit mesél a saját szüleiről, a leányzó bőgni kezd, Jarod vigasztalja.

Aztán hazaviszi az anyjának, Pratt hadnagynő megenyhül kicsit. Baker is pakol, ki akar lépni, Jarod, mint korvettkapitány, ráüvölt, Seaver ezt akarná-e. Miss az éjszakában nézegeti a videót az anyja haláláról, whisky, cigi, elszánt tekintet. Sydney hívja, Jarod Forrester a USS Monroe fedélzetén teljesít szolgálatot, Broots egy rutinellenőrzés során kapta el a hírt, de már képbe került a Tengerészeti Hírszerzés is. Miss visszaköpi a pohárba a jégkockát, utasítja Sydney-t, intézkedjen, hogy Parker-apu azonnal hívja a minisztert. Még csak az hiányzik, hogy más kapja el (ne adj Isten, megölje) Jarodot, mikor végre mindent megtudhat tőle az anyjáról! Jarod akcióra készül, sejtheti a lebukását, mert gyárt magának egy azonnali áthelyezési parancsot is.

Miss megjelenik Prattnél, ledob egy borítékot az asztalára, összecsap a két hurrikán. Pratt beszól, nahát, a minisztertől, le vagyok nyűgözve. Ajánlom is, hangzik a hasonló válasz, Miss sem tréfál. Egy perccel később már együtt fut a két csaj a hajóhoz, el kell kapni Jarodot.

Nashton és Jarod a szivattyúházban, kettesben. Nashton a fagyasztógáz fővezetékét teszteli. Utána le a kamrába, Nashtonra rávágódik az ajtó. A riasztó szól, de senki nem hallja. Hogy is volt a baleset Seaverrel? Félsz Nashton? Nem kapsz levegőt? Nincs kiút, hiába menekülnél? Bocs, a parancsnak sem engedelmeskedhetem, nem is vagyok tengerésztiszt. Rádión az egész hajó hallja a beszélgetést. Ez csak kéjgáz volt, élvezd egy kicsit, Nashton.

Befut Pratt és Miss, jelentik Nagel kapitánynak, hogy a hajón egy imposztor van. Tudja, Nashton az, letartóztatták. Jarod tengerészeti hírszerző, fel fogja terjeszteni kitüntetésre. Egyébként visszarendelték Norfolkba, a minisztériumból (upsz, Parker-apu sem volt elég gyors a miniszterrel). Futás tovább utána, Jarod szalutál egy kocsiból, majd nagy gázzal elindul, Miss, ez nem sokon múlt, de vajon tényleg el akartad-e kapni?

Melina kap egy üzenetet az apjától, Pratt két jegyet a koncertre, hogy elvihesse a lányát. Miss megtalálja Jarod legutóbbi szálláshelyét, a páncélököl-rágó papírjaival kitapétázott szobát, benne egy óriásrágót, a saját történetük képregényével.

Jarod közben másfelé jár megint..

..úgy látszik, elege van a tengerből.

Címkék: a kaméleon
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rognork 2008.09.12. 18:34:01

ezt olvasom épp:

A hét utolsó munkanapján két RTL Klub-os infóval nyitunk. Két új sorozat debütál jövő héten a csatornán a délutáni műsorsávban. Szeptember 16-ától hétköznap délutánonként 16.25-ös kezdéssel jön a Kaméleon nevű akciósorozat.

cz4eva 2008.09.12. 19:11:18

Nagyon jó a két kép, ahogy Jarod vigasztalja a síró csajt....

bree-gee 2008.09.12. 21:15:36

Nahát, már pénteken van Kaméleon hogyvolt?:) Kellemes meglepetés volt!Csak nem belehúztál, hogy nehogy lekörözzön az RTL klub ;)?

"Jarod kicsit mesél a saját szüleiről, a leányzó bőgni kezd" na igen, akiknek Jarod mesél a szüleiről, azok 80%-a bőgni kezd, vagy akar..:)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.09.12. 21:48:30

Az RTLKlub mindenképpen leköröz, naponta nincs időm írni :(

Engem is meglepett a pénteki publikálás, pánikoltam is, belassult, úgy nézett ki, mint amit nem sikerült elmenteni stb. Ajánlót sem írtam hozzá.

Következik: Ranger Jarod :) A magam részéről leginkább a Keys-t várom, szvsz az egyik "best of Miss Parker". A másik a Bank :)

bree-gee 2008.09.14. 18:07:01

A bankos tényleg nagyon jó rész!!

Ja, az RTL 2 és fél hét alatt leadja a már megírt hogyvoltjaidat, de azért remélem írod tovább, én mindenképp olvasni fogom:)

A honlap frissült picit.Ezzel kapcsolatban írtam Neked emailt.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.09.14. 19:36:10

Én folytatom a saját tempómban :)

Láttam ajánlót az RTL Klubon. Jarodnak már nem Csernák János a magyar hangja :( Furcsa volt, de lehet, hogy jó, egy mondatból nehéz megítélni. Emiatt beizzítom a videót :) Talán az újraszinkronizálással a félrefordítások is eltűnnek.

ovits 2008.09.16. 17:38:03

"Talán az újraszinkronizálással a félrefordítások is eltűnnek."

a fagyi elolvadás helyett megromlik (inkább csesszék el a szájmozgást -ha egyáltalán emiatt fordították félre- minthogy ilyen baromságokat...)

Miss Parker nem arra jött rá, hogy nem volt füst az épületben, hanem hogy nincs cigije.

Nem írták ki, nem mondták el a végén, hogy miről ír az újság, amit Jarod olvas:a kissrác kártérítést kapott stb.

Nem kerestem direkt a hibákat, úgyhogy lehet, hogy volt benne még bőven, vagy csak ezek voltak, de ezek aztán kiabáltak.


Jarod hangja nem tetszik, mély, de a karakterhez passzol, így elviselhető.
Miss Parker hangja szerintem túl lágy. Egyedül Sydney-é tetszett.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.09.16. 17:41:25

A füstre pontosan emlékszem: ránéz a cigire, és azt mondja, "There is no smoke", a cigifüstről ugrott be neki. Ezt a tv2 úgy fordította, hogy "nincs cigim". Marhák. És a "megromlik" is úgy volt a tv2-es fordításban. Eszerint a fordítást megvették (a fordítótól), csak a szinkront csinálták újra.

ovits 2008.09.16. 18:03:02

Pedig nem sokkal növelte volna meg a költségvetést, ha átnézetik, és a nyilvánvaló marhaságokat kiszedetik belőle.

mitize (törölt) 2008.09.17. 09:29:13

Szerintem ez az eredeti szinkron. Ezért nem is bízom abban, hogy sorra kerül
a 3-4 évad. Majd kiderül!
süti beállítások módosítása