Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x03 – Cheatty Cheatty Bang Bang

2008. szeptember 07. 11:30 - foxglove (törölt)

Neptune-ban is van egy olyan idegesítő szokás, hogy a garantált felvételihez a jó jegyek mellé egy rakás pluszpontot kell gyűjteni, így Veronica is kénytelen valamit produkálni (a jelentkezési határidő előtt 3 hónappal). Ezért narrátorunk vidáman bejelenti, hogy üzleti kurzus, reszkess. Ez most komoly? Na, ennyit az oktatási rendszerről.

Lássuk, kik járnak még az „üzleti kurzusra”. Például Duncan, Dick, Kisgyík és Logan – és az első órát Mr. C., mint követendő példa fogja vezetni. Ez érdekes lesz. Veronica halkan megkérdezi Duncantől, hogy most kit kell kizsákmányolni. A munkásokat, feleli Duncan romantikusan. Veronica sátáni vigyorral dörzsölgeti a tenyerét („Eeexcellent!”), Mr. Montgomery Burns-módra. Logannek hánynia kell. Mr. C. közben elkezdi az órát, de előtte rajongó pillantást vet Dickre, és „te meg le vagy szarva” pillantást Kisgyíkra. Az ingatlanüzletben van a pénz, árulja el a titkot Mr. C., pontosabban az ingatlanbefektetési társagokban. Mint mondjuk az övében, a Sandpiperben. Óra után Kisgyík keresi meg Veronicát. Ő a pénzmegtakarításnak azt a módját választotta, hogy eltakarítja Kendallt a Casablancas-vagyon közeléből. Ezért felbéreli Veronicát, hogy bizonyítsa be (lehetőleg fotóval), hogy a nő megcsalja az apját.

Kisgyík után Sacks helyettes várja Veronicát a parkolóban. A seriff azonnal látni akarja. „A válaszom végleges. Nem vele megyek a végzős bálba.”- jelenti ki sajnálkozva, de határozottan Veronica. Heh. Seriffhivatal. Veronica és Lamb seriff ülnek egymással szemben. Hosszasan. Szótlanul. Megfeszülnek az indulatok. Lamb seriff töri meg a csendet, és Veronica elé löki annak a pasinak a fényképét, akit a parton találtak meg. Veronica felismeri a fickót, a buszbaleset helyszínén látta, az áldozatok tiszteletére felállított emlékműnél. Lamb seriff elmondja, hogy Curly Morant halálra verték; és egy fél pár fülbevaló társaságában, valamint egy „Veronica Mars” felirattal a kezén találtak rá. Veronica megszeppenve bekussol.

Veronicának fogalma sincs, mi köze lehet egy középkorú, börtönviselt volt kaszkadőrhöz, de jobbnak látja, ha Mars-apuka előtt mindez egyelőre titokban marad. Egyébként az időzítés sem lenne alkalmas, mert Mars-apuka a hétvégén Chicagoba készül Aliciával, gyanúsan lánykérési szándékkal. Így, hiába kíváncsiskodik Mars-apuka, hogy most éppen mit sunnyog egy szem leánygyermeke a laptopján; azt a választ kapja, hogy titokban unikornisocskákat nézeget rajta, merthogy imádja őket.

Unikornisocskák után jöhet a Malibu Barbie, a.k.a. Kendall Casablancas. Veronica egy óriási fényképezőgéppel követi Kendallt az edzőterembe. Szorgosan kattintgat, de ebből idáig csak az derül ki, hogy Charisma Carpenter mennyire fotogén. Viszont, nem sokkal később egy fiatal pasas (aki nem Logan!) csatlakozik Kendallhoz, és együtt elhajtanak egy olcsó motelbe. A nő gondosan elhúzza a függönyöket a kíváncsi szemek elől, Veronica pedig magában megint Montgomery Burns-ként dörzsölgetheti a tenyerét, ilyen könnyen még nem keresett 1000 dollárt.

Neptune High, ebédidő. Ahogy lenni szokott, Veronica és Wallace együtt ebédelnek, csakhogy most Jackie is csatlakozik hozzájuk. Wallace megkéri Veronicát, hogy ne legyen hülye picsa a barátnőjével. Jackie panaszkodik, hogy nem számít, hány suliból rúgják ki, egyvalamitől nem szabadulhat: a Büszkeség és Balítélettől. „600 oldalon keresztül tépik egymást hullafehér libák egy karót nyelt fazon kegyeiért.” Heh. Nincs különösebb problémám a Büszkeség és Balítélettel, de ezt valahogy jó volt hallani, bocs. Veronica felajánlja, hogy nézzék meg négyesben a minisorozatot; na ki is a hülye picsa, Wallace?

Veronica átadja Kisgyíknak a fotókat, de a fiúnak azonban sokkal konkrétabb bizonyíték kell. Wow, az első elégedetlen ügyfél. Ki kiváncsi arra, hogy Kendall valakivel kicseréli a táskáját. Veronica értetlenül néz, aztán alaposabban is megnézve a fotókat, rájön, hogy Cassidynek igaza van. Nem rossz, nem rossz. Veronicának össze kell kapnia magát. Mint ahogyan Curly ügyében is. Symbolic Motor Car Company. Itt dolgozott Curly Moran, mielőtt meghalt volna. Veronica Curly unokahúgának adja ki magát, és azt próbálja kideríteni az egyik kollegától, hogy beszélt-e valaha Curly „Veronica Marsról”, az „unokahúgáról”. A válasz nemleges, viszont megkapja tőle Curly hagyatékát, amiben egy érdekes fényképet talál. Curlyről és Aaron Echollsról, a lehető legnagyobb cimboraságban.

Amerika leendő üzleti guruja-kurzus. Ezúttal nincs Mr. C., csak Mr. Pope, a lelkes tanár, aki bejelenti nekik, hogy mostantól a tanév végéig mindenki részt vesz a tőzsde-játékában. A győztest jól vállon veregetik, bár Mr. Pope erősen kétli, hogy valaki túl tudná szárnyalni az ő eredményeit. Ő az igazi tőzsdén is megjátssza a taktikáját (méghozzá a Casablancas Részvénytársaságba fektet), és ennek eredményeképpen elegendő pénzt sikerült összegyűjtenie ahhoz, hogy ezután egy csinos kis vitorláson hajókázva tengesse a nyugdíjas éveit. Duncan elismerő pillantásától felbátorodva Mr. Pope tovább büszkélkedik a hajójával, elmeséli, hogy kétszer kellett újrazárni a törzset. „Elsőre nem sikerült bedugni, heh?”, kérdezi Logan, és közben nagyon aljas módon Duncanre és Veronicára sandít. Duncan arca elsötétül, tudjuk, mit jelent ez. Bunyó! yeah! Ugrás az iskola orvosi szobájába. Egy nővér látja el a fiúk sebeit, és közben kiosztja őket: egy lányt sem nyűgöz le az ilyesmi. Ezzel azért lehetne vitatkozni. A fiúk mogorván hallgatnak, de amikor a nővér egyedül hagyja őket, Loganből kitör minden. Nem is Veronicáról van szó, hanem arról, hogy Duncan cserbenhagyta, amikor szüksége lett volna rá. Duncan keserűen megjegyzi, hogy éppen el volt foglalva, hogy mivel is? Ja, hát azzal, hogy feldolgozza, hogy a legjobb barátjának az apja ölte meg a húgát. Logan egyedül marad, teljesen kiborulva.

Büszkeség és Balítélet-este. Jackie híresemberes történetei, és általában Jackie, mint jelenség, borzasztóan irritálja Veronicát. Wallace viszont már semmit sem lát a rózsaszín ködtől. Veronica megpróbálja finoman lebeszélni a fiút Jackie-ről, már amennyire ezt lehet egyáltalán finoman tenni.

Másnap elérkezett az idő, hogy Veronica tőrbe csalja Mrs. Casablancas-t. Kendall-t láthatjuk, amint egy edzőteremben futópadozik szorgosan, ipoddal a fülén. Veronica kocogtatja meg a vállát, és kölcsönkéri tőle az ipodot, nagyon hosszas ürüggyel. Kendall is türelmetlen, mert kiesik a kardiozónából és a fenekén van még ledolgoznivaló. A lényeg, hogy Veronica kicseréli az ipodot a saját, bepoloskázott készülékére (Kisgyík előzőleg feltöltötte rá Kendall számait, hogy ne tűnjön fel neki a csere), aztán elköszön. Utólag még visszafordul: „Amúgy a feneked csúcsszuperül néz ki.” Hehehe. Az ipodban kamera van, de a biztonság kedvéért Veronica követi Kendallt, aki a szokás rutin során ismét a motelben köt ki egy fickóval és egy sporttáskával. Ebben még nincs semmi különös. Kivéve a motel nevét: Sandpiper. Veronica előkapja a Casablancas Részvénytársaság prospektusát, és meg is találja a Sandpiper motelt, az előtte álló olcsó épület és a prospektusban látható óriási luxushotel viszont egyáltalán nem egy és ugyanaz. Veronica gyanút fog, és ez a gyanú bebizonyosodik, amikor kiderül, hogy a sporttáskás fickó Neptune helyi adószakértője. Valaki nagyon meg fogja szívni, ígéri Veronica.

Sajnos, aki ezt leginkább megszívja, az Mr. Pope. Veronica figyelmezteti, hogy a Casablancas Részvénytársaság egy óriási, ingatlancsalásból épült kártyavár, amit ő most szépen össze fog rombolni. Felajánlja Mr. Pope-nak, hogy szabaduljon meg a részvényektől, mielőtt ez megtörténik. Mr. Pope csak eladni tudná, viszont ő nem akar senkit sem tönkretenni. Veronica közli vele, hogy őt ez abszolút nem érdekli, legfeljebb nem fog elhajókázni a naplementébe, aztán magára hagyja Mr. Pope-ot, hogy szomorúan egy utolsó pillantást vethessen a kis vitorlás fényképére, merthogy mehet a kukába.

Chicago, jazz klub. Mars-apuka sajátosan módon szórakoztatja Aliciát: folyamatosan Veronicáról beszél neki. Alicia, gondolom, kicsit megunta már a témát, ezért azt javasolja, hogy menjenek vissza a hotelszobájukba. A lift felé menet egy fickó felfigyel Aliciára, és megszólítja: Cher? Alicia úgy tesz, minta nem hallotta volna, és sietősre fogja. A fickó utánuk szalad, ők viszont már a lifthez értek. Alicia megkönnyebbülten viccelődni próbál. A fickó odalenn a recepcióshoz megy, és utasítja, hogy derítsen ki neki mindent erről a párról. A nyomaték kedvéért egy rendőrigazolványt is felmutat.

Neptune, Veronica munkahelyén vagyunk. Éppen karaoke-est van. Egy béna srác énekel egy számot a barátnőjének, aztán egy másik srác lép a színpadra, aki történetesen a Dandy Warhols énekese, és belekezd a Love Hurtsbe. Annyira jól csinálja, hogy a béna srác barátnője könnyekig hatódik. Heh. A béna srác bosszúsan nézi. Veronica Cassidyvel találkozik, hogy közösen végignézzék az ipod felvételeit, és hogy Veronica elmondhassa neki, amit a Casablancas Részvénytársaságról megtudott. Mielőtt azonban ezt megtenné, Jackie-t pillantja meg, aki randira jött a partnerével, aki határozottan nem Wallace. Cassidy közben eltűnt, csak a laptop maradt ott, rajta Kendall és Logan félre nem érthető fotójával. Veronicának le kell ülnie. A Love Hurts felerősödik a háttérben. Az ipod persze Cassidynél van.

Másnap Veronica megpróbálja telefonon elérni Logant, de mivel ő és Kendall éppen ágytornáznak (sajnálom, annyira béna, hogy nem tudom máshogy hívni), be kell érnie Logan napi inspirációs üzenetével: „Szeretni és elnyerni a szerelmet a legjobb dolog. Szeretni és elveszíteni a második legjobb. W. M. Thackeray”. Veronica az Echolls-házba siet, és mivel senki nem nyit neki ajtót, beengedi magát. Logan szobája naaagyon feldúlt. Logan lép elő, frissen zuhanyozva, egy szál törölközőben. Most már tudod, mit hagytál ki, vigyorog Veronicára. Live Large, tudjuk. Veronica dühös (és féltékeny), de azért figyelmezteti Logant, hogy Mr. C. hamarosan mindent meg fog tudni. Mr. C. a Casablancas Részvénytársaság irodájában éppen ezekben a pillanatokban kapja kézhez a fényképeket Cassidytől, de Logan és Kendall etyepetyéjénél sokkal mélyebben érinti, hogy a fia magánnyomozót fogadott. Villámgyorsan csomagolni kezd, de a Tőzsdefelügyelet emberei már az épületben vannak. Megsemmisíteni! Mindent megsemmisíteni! Gyerünk! Most rögtön!, vezényli az alkalmazottakat Mr. C. a tetőre menet, ahol felszáll egy helikopterre és elrepül a messzeségbe. Mindezt kb. 3 másodperc alatt. Óriási. Cassidy szomorú szemekkel bámul utána, hát ez szarul sült el, Kisgyík.

Címkék: veronica mars
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valandil 2008.09.07. 23:23:57

"(sajnálom, annyira béna, hogy nem tudom máshogy hívni)"

Dívány-tenisz?

foxglove (törölt) 2008.09.08. 09:55:54

Akár. ennél erotikusabb jelzővel semmiképpen sem szabad illetni a K/L jeleneteket.
süti beállítások módosítása