Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 1x21 – A Trip to the Dentist

2008. augusztus 10. 11:30 - foxglove (törölt)

Ajánlom ezt a részt mindazok figyelmébe, akik jártak már úgy, hogy egy csúnyára sikeredett buli után másnap a fejüket fogták, „úristen, mit műveltem, soha többet nem iszom” jeligével. Ezzel el is árultam, hogy végre választ kapunk, hogy mi a fene történt azon éjszakán Veronicával, de előtte még azt kell végignéznünk, hogy Mars-apuka Kubában összeszedi Duncant. Duncan, mint tudjuk, éppen bujkál, mivel néhány emberben – saját magát is beleértve – felmerült az az érdekes teória, hogy ő ölte meg a húgát. Mars-apuka elől viszont senki sem menekülhet, még akkor sem, ha az illető fura arcszőrzettel álcázza magát, nagyon macsó egyébként.

Ha már macsók… Logan szeretné tisztázni Veronicával a történteket, de ő a legutolsó ember jelenleg, akivel Veronica beszélne. Weevil az útját állja (mindez az iskolai parkolóban történik), és figyelmezteti, hogy el a kezekkel Veronicától. Logan most nincs hangulatban a kóstolgatáshoz. Hogy-hogy nem, Lilly és a szexuális szokásai is szóba kerülnek, itt most már nagyon felszínre akarnak törni az elfojtott indulatok, mindkét fél részéről. Logan nem adja fel könnyen, Veronica lakása előtt toporog egészen addig, amíg a lány ajtót nem nyit neki. Sok köszönet nem lesz ebben. Veronica meggyanúsítja azzal, hogy ő kábította el és erőszakolta meg a partin. Erre nehéz bármit is mondani, de az evidens „nem én voltam” valahogy mégis kimarad, hm. Logan az egész jelenet alatt egyébként is furcsán viselkedik, nem csoda, hogy Veronica rávágja ajtót, de előtte bejelenti, hogy csúnyán meg fog fizetni ezért az a valaki, aki ezt tette vele.

Veronica másnap már el is kezdi a nyomozást, és mivel már csak 37 perc és 1 epizód van vissza az első évadból, éppen időben. Mivel szerinte abból a száz emberből, aki ott volt a partin, 98-an valószínűleg simán átgázolnának a holttestén egy ingyen rágóért, a maradék egy-kettővel kell beérnie. Meg az első a sorban, aki szerint jobb is, hogy nem emlékszik arra az éjszakára. Ez nem indul túl jól. Veronica kérésére mégis elmondja, hogy Veronicát egy csapat beindult fiú társaságában látta, egy tequila-parti élő só-és citromtartójaként. Később valaki kimentette onnan, de hogy ki, arról fogalma sincs. Veronica szegény döbbenten próbálja feldolgozni a hallottakat, pedig...

Pedig a java még hátravan. Ugye emlékszünk még Luke-ra, az izzadós srácra, akit Veronica megmentett Ziggy edzőtől. Ideje, hogy viszonozza a szívességet, mert Veronicát ezek után már nem lehet leállítani. Luke elismeri, hogy ő volt Logan egyik cinkostársa, akivel áthozta a randidrogot a határon (jó szokásához híven), de utána át is adta valaki másnak. Dick Casablancas-nak. Flashback, a parti elején vagyunk (értsd: Veronica még magánál van), Dick azon tanakodik a cimboráival (Luke, Sean és Casey; az összes eddigi mellékszereplő felbukkan most), hogyan tudná rávenni a barátnőjét, pompon-bitch Madison-t arra, hogy szexeljen vele. Leitatni nem lehet, mert Atkinsen van, marad a GHB. Dick beleönti a drogot egy italba, ami valahogy azonban mégsem Madisonhoz jutott el. Luke szerint Madison, amikor nem sokkal később éppen összefestékszórózta Veronica autóját, nem egészen úgy nézett ki, mint aki ellazult volna a cucctól. Legalább megvan már, hogy ki kurvázta össze az autót, csak azt nem tudjuk, hogy miért. Madisontól megmondja az okot is: Veronica a szeme láttára smárolta le Dicket. És Casey-t. Bár amilyen állapotban volt, a garázsajtót is lesmárolta volna.

Mars-apuka időközben átadta a küldeményt a Kane-családnak, de amikor a jutalom rendezésére került a sor, Celeste Kane kaján mosollyal az arcán felvilágosítja a Veronicával kötött megállapodásáról (a Kane-család ugye ejtette a betörés vádját Weevil ellen), így Mars-apuka búcsút mondhat az 50.000 dollárnak. Nem ez az egyetlen gazság mostanában, amiért Veronicának felelnie kéne, Alicia is kiveri a balhét a poloska-ügy miatt. És Mars-apukának arról fogalma sincs, hogy miket követett el leánygyermeke Shelley Pomroy partiján.

De mivel ezt még Veronica maga sem tudja pontosan, újabb tanút kell kikérdeznie. Ex-szektás Casey a következő a sorban, aki csak azután hajlandó válaszolni a kérdésekre, miután Veronica emlékezteti őt közös szektás emlékeire, és arra, hogy ki állt a fiú mellett, amikor a nagymamája haldoklott. Nem szép dolog erre apellálni, de Veronica valahogy otthon hagyta a jóérzését, és azt hiszem, ezért nem is lehet hibáztatni. Casey is elmeséli ugyanazt a történetet, mint Madison, csak kicsit más szemszögből: Dick smárolta le Veronicát, merthogy a lány már túlságosan magatehetetlen volt ahhoz, hogy bárkire is rámásszon. Már kezdenének kicsit jobb színben feltűnni a dolgok, de a folytatásnak sikerül ezt lerombolnia: az inas-fia Sean vezényletével a fiúk rávették Veronicát, hogy Shelly Pomroyal is csókolózzon.

Inas-fia Sean persze nem tehet semmiről, Dick és Kisgyík voltak a rosszfiúk. Ők vitték be a teljesen kiütött Veronicát egy szobába, hogy Kisgyík is elveszíthesse végre a szüzességét. Sean csak annyit látott, hogy Dick magára hagyja az öccsét Veronicával és egy csomag óvszerrel: „Nem tudhatod, ki járt benne” Veronica egy gúnyos megjegyzéssel magára hagyja Sean-t, aki ennél azért jóval többet érdemelt volna. De most fontosabb dolga is akad: Dick. Dick csak a hülyeségeit tolja arról, hogy nem az ő hibája, hogy Veronica átment kurvába és kikezdett a kisöccsével. A jó hír viszont az, hogy annyira nem szar Veronica autója, hogy ne tudja porrá zúzni Dick kedvenc szörfdeszkáját. Elérkeztünk Kisgyíkhoz, aki ártatlan bociszemekkel bizonygatja, hogy ő egy ujjal sem ért hozzá, sőt még illedelmesen vissza is igazgatta a ruhája szegélyét, aztán ki is ment hányni, egyenesen Carrie Bishop cipőjére. Ezek után hogy képzelheti róla bárki, hogy képes lett volna meghúzni valakit.

Most már csak Carrie van hátra. Veronica rutinosan felteszi neki is a kérdést: látta-e a bulin. Carrie sokat sejtetően mosolyog, nemcsak hogy látta, de elég félreérthetetlen szituációban, Duncan Kane-nel. Veronica a sírás határán beállít a Kane-rezidenciába, magyarázatot követelve. Mikor Duncan meghallja, hogy Veronica most már nem csak gyilkossággal, hanem erőszakkal is gyanúsítja, teljesen ledöbben. Az ő emlékei szerint közös beleegyezéssel történt a dolog. Veronica nem hisz neki, akkor miért tűnt el reggelre, és miért nem beszélt vele azóta erről. Duncan teljesen elveszíti a nyugalmát, és kitör belőle: „Mert a húgom vagy! És tudtam!” Veronica zokogva elrohan. Tudom, hogy furcsán hangzik, de Duncan ebben a jelenetben volt idáig a legjobb.

Wallace vigasztalja Veronicát, aki most először nem akar kemény csajnak látszani előtte. „Nem kell mondanod semmit”- mondja a fiúnak – „Ez a jó benne.”, mármint a barátságukban. Ezután Aliciától kér bocsánatot, és megkéri, hogy ne hibáztassa az apját az ő hülyeségei miatt. Emiatt nem mehet tönkre a kapcsolatuk. Mars-apuka ezalatt Vegasban van, és ahhoz képest, hogy munkaügyben, éppen egy Cheyenne nevű kurvát rendel magának. Aggodalomra semmi ok, ez tényleg munkaügy, a nő Abel Koontz-zal volt azon az éjjel, amikor Lilly-t megölték. Utána nyomtalanul felszívódott, de most végre megvan, és Mars-apuka arra is ráveszi, hogy vallomást tegyen.

Veronica Logennel folytatja a bocsánatkérést. Elmondja neki, hogy nem történt erőszak, Duncannel volt. Logan próbál úgy tenni, mintha nem lenne éppen iszonyatosan féltékeny. Mindketten megbocsátanak egymásnak, és andalogva-csókolózva belépnek a sötét Echolls-házba, ahol elvileg Aaron Echolls készült vacsorával. Showtime, mondja Logan, és milyen igaza van. A villany felgyullad, de Aaron vacsora helyett egy meglepetés-bulit szervezett, ahova mindenkit, de tényleg mindenkit meghívott. Meglepetés! Aaron Echolls nagyon örül magának, ő az egyetlen. Az, hogy a vendégsereg milyen képet vág, priceless.

Logan a lehető legszimpatikusabban reagálja le a helyzetet, kézen fogja Veronicát, ezzel is demonstrálva, hogy igen, bazzeg, mi egy pár vagyunk, na és. Dick az első, aki megtalálja a hangját, rögtön kérdőre is vonja a barátját, hogy reméli, ez csak egy vicc. Logan válaszul felszólítja, hogy ha bármi problémája van, takarodjon a házából, és ez mindenkire vonatkozik. Duncan él a lehetőséggel, hogy aztán kinn egy ásóval(!) szétverje a saját kocsiját. Meg próbál beszélni hozzá, és felteszi neki a nagy kérdést, hogy Veronica miatt borult-e ki ennyire, mert még mindig szereti, de mivel Duncan csak állatias üvöltéseket bír kiadni magából, a válaszra egyelőre várnunk kell. Kezdek komolyan megijedni Duncantől.

Odabenn folyik tovább a „parti”, Madison szívélyes csevegést kezdeményez Veronicával, sőt még itallal is kínálja. Meg figyelmezteti, hogy a helyében nem inna belőle. Madison rossz szokása, hogy valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva szereti a saját nyálával kevert italokkal itatni azokat az embereket, akiket utál. Ez beteg. Veronicának ebből leesik, hogy ő volt az, aki a GHB-vel és egy nagy adag nyállal kevert italt adta neki Shelly Pomroy buliján. Nem mintha ez már bármit változtatna, Madison agyáig soha az életben nem fog eljutni, hogy mit tett. Logan és Veronica inkább saját bulit terveznek a vendégházban, erősen szex-közeli állapotban. Mielőtt komolyabb dolgok is történnének, Logan szeretne bevallani pár dolgot, Shelly Pomroy bulijával kapcsolatban. Jobbérzésű ember már tényleg nem szeretne semmit hallani erről a buliról. Az egyik, hogy ő is részt vett a tequila-partiban. A másik, hogy ő pedig Duncan italába csempészett drogot, csak hogy „ellazuljon” egy kicsit. Ezután arra kéri Veronicát, hogy bízzon benne, hah, inkább nem mondok semmit.

Csókolózás közben (mikor máskor) Logannak eszébe jut, hogy „jól jönne most egy frissítő”, úgyhogy elővesz egy titkos kulcsot a szellőzőből. Veronica mosolyogva megjegyzi, hogy ezt Lillytől tanulta. Logan helyesbít, Lilly tanulta tőle. A kulcs viszont beletörik a szekrénybe, ahol az italok vannak, ezért a nagy házba megy értük. Veronica egyedül marad, és észreveszi, hogy a mennyezeten keresztül egy vezeték húzódik, és döbbenten fedezi fel, hogy kamerák vannak elrejtve a szobában, amik csak azt a célt szolgálhatják, hogy megörökítsék a légyottokat. Mondjuk az egyik fél tudta nélkül. Veronica szó nélkül lelép, Weevillel hazaviheti magát. Veronicának még van kedve tréfálkozni, egy „Drágám, hazajöttem” –mel üdvözli az apját, és amikor azt hisszük, hogy már semmi meglepetés nem érhet, Lianne Mars válaszol: „Én is.”

Címkék: veronica mars
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s3v3n 2008.08.11. 06:42:45

best episode ever :)... a fináléig. eszméletlen volt ez is mondjuk, nem hittem volna hogy sikerülhet felűlmúlni, pedig sikerült..

nyöffke : ) 2009.01.01. 17:26:11

nagyon jó rész volt, a Veronica-Duncan párbeszéd volt a kedvenc jelenetem az egész évadban, nagyon drámaira sikeredett, és azt hiszem, a hatás, amit kiváltott belőlem, páratlan volt. akkor éreztem, hogy nem csak, hogy élveztem az évadot, mert egy nagyon jó sorozatról van szó, hanem egy olyanról, ami már 2 évaddal a "vége" előtt hiányzik.
süti beállítások módosítása