Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 1x02 - Cool Change

2008. június 29. 11:07 - nyolc_mini_vese

Kezdjük rögtön az előző részek tartalmával, Warrick ugye tilosban járt, nem ő kapta meg az előléptetést, hanem Nick, szerencsétlen Hollyt meg jól lelötték az első munkanapján. De induljon is rögtön egy új történet szál. Egy csili-vili kaszinóban járunk, ahol egy tapló faszit az igen randa nője azzal nyúz, hogy dobjon be 20 dolcsit a félkarú rablóba, mert most nagyon azt érzi, hogy nyerni fognak. A csávó te-milyen-hülye-vagy-miért-nyernénk-már oktató szándékkal becsavarja a pénzt a gépbe, és tádádádám, nyernek rögtön 40 millió dollárt, mert ez Las Vegas. Aztán jön a homár (nem a tékozló) meg az elnöki lakosztály, a srácról pedig kiderül, hogy egyáltalán nem olyan áldott jó lélek, mint Nicholas Cage, aki boldogan megosztotta mindenét Bridget Fondával, hanem lazán közli a jó megérzésű kislánnyal, hogy tipli van. A lánykát úgy tűnik, kicsit szíven üti a dolog, de mielőtt még kifejezésre juttathatná nem tetszését, becsenget a szobapincér.

szemüveg

Másnap reggel a Holly miatt aggodalmaskodó Grissom a szálloda előtt vizslatja a milliomos fickó tetemét, úgy tűnik leugrott az emeletről – na igen, egyszer fent, egyszer lent. Grissom rögtön meg is osztja sanda gyanúját a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőrrel, hogy ennek a fiúnak valaki segített szárnyra kapni, mert az öngyilkosok bizony leveszik a szemüvegüket, mielőtt alászállnak. Ennek az újabb, érdekes információnak a birtokában akkor rögtön rá is térhetünk a főcímre.

Amíg mi a főcímet néztük, Grissom visszatér a munkahelyére, ahol a recepcióslány egy kötetnyi üzenetet ad át neki, Brass viszont pakol, mert büntiből áthelyezték a gyilkosságiakhoz és átadja az üzem vezetését Grissomnak. Innentől állítólag ők majd jól egymás hadilábain fognak állni.

Nick, Warrick és Cathrine a híreket nézi, amiben Hollyról van szó, Cathrinék ki is használják az alkalmat, hogy egy kicsit baszogassák miatta Warrickot, akinek ez biztos igen jól esik, de szerencsére megjelenik Grissom és közli, hogy ő az új főnök. Úgy tűnik Cathrine nem örül ennek annyira, annak meg főleg nem, hogy Grissom Nicknek akarja adni Holly ügyét, mondván, hogy egyedül neki nem volt kapcsolata a lánnyal. Cathrine azonban egy elegáns mozdulattal, „legfeljebb kirúgnak” címszóval magáévá teszi az aktát. Grissom bejelenti, hogy mivel kevesen vannak ezért elhívta besegíteni egy san franciscoi barátját, Sara Sidlet. Cathrine napja úgy tűnik végleg a kutyáké, mert ez a hír is felidegesíti. Warrickot meg hazaküldik, hogy szedje össze magát.

Cathrine Holly lelövésének helyszínén kutakodik, meg is találja Holly pisztolyát, ellenőrzi a golyók számát, ebből pedig úgy tűnik, hogy a leányka visszatüzelt, valamint talál az ágy alatt egy csipogót.

kukucs

A boncolóasszony, Grissom és Nick a kilapult milliomos hulláját vizslatják, a csuklóján friss vágásnyomokat találnak, a sebben fekete üvegdarabkával. Az elnöki lakosztályba visszatérve fel is fedeznek egy törött pezsgősüveget meg egy véres törcsit. Lássuk flashbackben, hogy mi is történhetett: ott hagytuk abba, hogy megérkezik a szobaszerviz, megjön a pezsgő és a homár, a lány ideges, és megkérdezi a faszitól a szokásos hülye női kérdést: „Csak arra voltam jó, hogy tologassál?”, mire a srác a milliomosok őszinteségével azt mondja, hogy „Ja.”. A nő erre már tényleg bemorcul, eltöri a pezsgősüveget és beirdalja vele a faszi csuklóját. So much about love. A kisemmizett hölgy a kihallgatása során azzal egészíti ki a történetet, hogy a hálátlan fickó ezen a ponton elhagyta a lakosztályt, s nem is tért többet oda vissza. Ezt alátámasztani látszik az a tény, hogy a szálloda informatikai rendszere nem rögzítette az ajtónyitó kártyának használatát.

boncolas

Cohen bíró rátelefonál Warrickra, hogy rossz csapatra tette a pénzét, és most jól elbukta. Úgy tűnik, kicsit kedvét szegte e hír.

Grissom és Nick megállíthatatlanul próbálják kideríteni az igazságot, most éppen azzal a módszerrel, hogy Norman nevű bábukat dobálnak le a tetőről, hogy a lelökést, a leugrást és a leesést szimulálják. A bámészkodó emberek igen hálásak a produkcióért, majd Grissomnak be(vagy ki)szól egy hang a tömegből, de nyugi, csak Sara az, aki úgy látszik megérkezett. Egy kicsit örvendeznek egymásnak és eldiskurálgatnak arról, hogy vajon a számítógépes szimuláció vagy a bábuk dobálása-e az üdvözítő út, de Grissom már tudja is, hogy a srácot lelökték. Sara meg azon lesz, hogy kiderítse, miért lépett le Warrick a helyszínről.

norman

Warrick közben randizik Cohen bíróval, aki igen morcosnak tűnik azért, mert 10 lepedővel megrövidítette a srác. Warrick azt mondja, hogy egy nap alatt megszerzi neki, de a bíró vér gonosz és egy óra múlva akarja a pénzt.

Sara közben megérkezik az irodába, Cathrine-nek meg annyira szimpatikus, hogy azt mondja, hogy nem ő Cathrine meg egyébként is menjen mindenki a francba, aki el akarja tőle venni az ügyet, amennyiben mégis ő lenne Cathrine. Sara józan módra véget vet a kezdődő chicken fightnak, javasolván, hogy a verbális karatézás helyett inkább legyenek „two sharp women” és dolgozzanak. Annyira pengék, hogy ki is derítik rögtön, hogy a helyszínen talált csipogó Tutu püspöké. Sara Warrick után érdeklődik, Cathrine azt mondja, hogy keresse a Blue Diamond úton valamelyik bűnbarlangban.

two sharp women

Grissom és Nick a kaszinó videóit nézegeti, észre veszik, hogy mielőtt a lepottyanós pasiék megnyerték a negyvenest, egy teljesen szerencsétlen, tévéfejű ember már 11 órája játszott annál a gépnél. Újabb gyanúsított a látótérben.

Cathrine a ballisztikai vizsgálat során megtudja, hogy Hollyt a saját fegyverével lőtték le, szóval szegény lánynak nagyon nem jött össze ez a rendőrösdi.

Grissomék megtalálják a szerencsétlen játékfüggőt, és le is tartóztatják, mert a szálloda tetejéről származó por van a nadrágján.

tvfejű

Sara megtalálja a magányosan Black Jackező Warrickot, akiről kiderül, hogy fejben tudja számolni a lapokat. Wow. Sara rögtön ráérez, hogy bizony next-kollegájára valószínűleg nem a fékezhetetlen kávéivási kényszer tört rá, amikor Hollyt otthagyta, hanem inkább fogadni ment. Warrick arra hivatkozik, hogy de hát őt is egy csomószor egyedül hagyták, de Sara elmondja neki, hogy ez most egy kicsit azért durvább dolog, mert szegény Holly közben elhunyt. Warrick még jobban megsemmisül.

Sara és Cathrine a vállalati teakonyhában vannak, amikor egyszer csak megszólal a bezacskózott csipogó (vajon szabályos-e csak úgy lebaszni a bizonyítékot a sótartó mellé? Hmm.). Cathrine felhívja a számot, kiderül, hogy a tulajdonos kereste sajátmagát, Cathrine pedig eljátssza, hogy ő egy nagyon ostoba nő, és szívesen szobára megy, 3 mondatnyi beszélgetés után. A csipogó tulaj pedig még egyszerűbb lélek, mert el is árulja, hogy pontosan melyik szobára kellene mennie.

Grissom és Nick kihallgatják a szerencsétlen játékost, aki elmondja, hogy találkozott a nyertessel a bárban, és elmondta neki, hogy egésznap azon a gépen játszott. Kárpótlásul az utolsó nagy tékozló meghívja egynéhány italra. A tetőről származó por meg azért került a nadrágjára, mert jól felment, hogy leugorjon, de nemcsak az élethez, hanem a halálhoz is túl béna volt. Grissomnak megesik a szíve ezen az élő szerencsétlenségen és megígéri neki, hogy amennyiben a leugrott fickó cipőjén nincsen por, akkor szabadon is engedik.

öngyilok

Cathrine és Brass elkapják Holly gyilkosát, akinek egy csúf seb éktelenkedik az arcán. Warrick odaadja a pénzt a gonosz bírónak, aki nem elégszik meg ennyivel, hanem jól megzsarolja a srácot, hogy mostantól kezdve aztán rendelkezik vele, ha tetszik neki, ha nem, pedig Warricknak nem tetszik. Cathrine a hullaházban kikapirgál Holly körmei alól egy kis mintát.

lenyomva

Grissomék nem találnak port a fickó cipőjén, ezért átfutják még egyszer a személyes tárgyait – az órája tekerentyűjén észre is vesznek egy szálat, ami úgy tűnik, hogy a szobában levő szőnyegből facsarodott rá, tehát újra a kisemmizett barátnő kerül a középpontba. Közben a boncolós néni megmutatja nekik, hogy miután leborotválta a hulla haját (kreatív egy szakma), észrevette, hogy egy szép kis pukli van rajta egy káró alakú mélyedéssel.

gyilok

A Holly körme alól vett minta egyezik a gyanúsított DNS-ével, úgyhogy a lányok és a fiúk örvendeznek, hogy elkapták az elkövetőt. Grissoméknak meg a szőnyegmintája egyezik az órán levő szállal, sőt megtalálják a gyertyatartót is, amin a káró díszítés van. Grissom rájön, hogy a szálloda mégsem regisztrálja maradéktalanul az ajtók kártyával történő kinyitását, megint kihallgatják a bosszúálló nőstényt, aki ennyi bizonyíték hallatán elismeri, hogy bizony ő mérte a halálos kokit a fickóra.

Warrick bevallja Grissomnak, hogy miért nem volt ott szegény Hollyval, de a főnök megbocsát neki, Warrick pedig megígéri, hogy jófiú lesz. Utolsó képsorainkban az összes CSI együtt néz csúnyán, amikor elvezetik előttük Holly gyilkosát. FIN.

Címkék: csi lv
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mókus 2008.06.30. 03:34:44

Az a gáz, hogy gil tök sok mindent elnézett warrick-nak, és ilyen apafiguraként próbált vele viselkedni. Később is lesz egy hasonló ügyük, és ott sem veszi el warrick fegyverét, hanem hagyja, hogy a csávó továbbra is hivatalban legyen.
catherine meg.. ah, állandóan az a téma, hogy ő ex go-go táncos/call girl volt. Látványosan állandóan bejelenti minden második epizódban.
sara meg lehetne tiszteletbeli magyar a depis fejével, nem?

Nekem gil volt a kedvencem, aztán sara és nick.

Mellesleg a két kevésbé szimpi körül mintha később izzani kezdett volna a levegő. Nem láttam a hetedik és a nyolcadik évadot, de a korábbiaknak warrick és catherine között mintha elindult volna valami, főleg catherine felől, nem? Mindig "úgy" nézett warrick-ra.

mókus 2008.06.30. 03:55:08

korábbiakban, bocs

nyolc_mini_vese 2008.06.30. 13:25:48

Igen, Warricknak egy kicsit tényleg túl sokat elnézett, ezt én sem értettem soha, hogy miért, de meg is lett a böjtje...
Volt egy kis izzás Warrick & Cathrine között, de az még hamvaiban elhalt - valószínűleg nem akartak még egy munkahelyi kapcsolat vonalat + többször ki is jelentették az alkotók, hogy ebben a sorozatban sosem lesz középpontban a szereplők magánélete.

Sara karakterénél szerintem elég jól megindokolták, hogy miért olyan antiszociális, de mondjuk Nickkel pl elég jó viszonyuk van, de attól még lehet tiszteletbeli magyar :-)

Cathrine meg olyan, mint maga LV, szerintem is kicsit furcsa ez a táncos múlt, de a családja még durvább szinten van szerintem, én azt nem bírtam soha, amikor megjelent az apja.

nyolc_mini_vese 2008.06.30. 14:32:27

Most még eszembe jutott, hogy Warricknak egy ideig valami felesége is volt.

mókus 2008.07.01. 00:14:08

Én csak a hatodik évadig tudok beszélni, de azt csak egyszer láttam, míg az 1-4. évadot többször is.

Ugye Nick-et elrabolták a tarantino-s részben, és később warrick ezzel a sokkal és ijedtséggel indokolta azt a hirtelen lépését, hogy elvette az akkor még nem olyan nagyon régóta ismert barátnőjét, akit később meg is vádolt (hűtlenséggel, ha jól emlékszem, és tévesen).

Sara pont az antiszociális volta és a depis feje miatt jó magyarnak, lol.

Nem akarnak házinyulas részt. Na igen.. csak utalnak rá, hogy Sara és Gil közt már volt ez-az korábban, és ugye később is. Plusz Gil eléggé tepert az antrolpológus nő után is (szegény Sara orra előtt), akik alig leplezve nem feledte még Gil-t.
Azt hiszem Sara csak egyszer vagy kétszer rúgta össze a port Nick-kel, de nem személyes ügy kapcsán, mint pl. Warrick iránti ellenszenve, ami néha túlontúl levágós volt.

Azt tudtad, hogy a lady heather-t közkívánatra tették mindig bele a sorozatba, a nézők tömeges kérése miatt, és tényleg csináltak neki weboldalt?

mókus 2008.07.01. 00:17:54

Egyébként az ötödik széria még elment, de a hatodik szvsz már döcögött, és ki is hagytam talán pár részt.
Nekem a tarantino-s epizód se volt akkora szám, mert többet és jobbat vártam valamiért.
Számomra nem nagyon tudtak újat mutatni. Persze nem tudom, hogy a hetedik és nyolcadik évad mennyire volt jó.
A hatodik szériára már nem is nagyon emlékszem.

A 2000-es évek a helyszínelések ideje volt, de az elmúlt pár évben a májer dokis sorozatok letter a slágerek. Szerinted mi lesz a folytatás?

nyolc_mini_vese 2008.07.01. 07:05:25

Fú, de sok minden így reggelre :-)
Igen, az a Tarantinós rész elvileg mindenkinek nagy sokk volt, mert sok embernek az a teóriája, hogy kb ezután fűzte Grissom és Sara szorosabbra a szálakat, vagy hogy mondják ezt szépen. Amúgy szerintem sem annyira nagyon-nagyon jó, de az abszolút Tarantinós, amikor Nick a saját boncolását halucinálja :-)
Én a magam részéről nagyon is szeretem Lady H.-t, sajnos egyelőre nem olvastam arról, hogy beletennék a 9. évadba is, weblapot meg szerintem nem csináltak neki, csak megvették a domaint, ami a CBS oldalára dob át. Mondjuk a Prison Breakesek gárda kicsit alaposabb, mert ott meg van az a madárkás oldal is, ahol üzengettek egymásnak meg a gonosz elnökasszonynak is csináltak oldalt.

Szerintem tulajdonképpen nem is az a fontos, hogy dokis vagy helyszínelős a sorozat, ami éppen sláger, hanem inkább a karakter. Pl Grissom annyira jól van "összetákolva", hogy én még nem hallottam olyan emberről, aki utálta volna. De gondolom House-t sem utálja senki :-) Úgyhogy szerintem az lesz a folytatás, hogy egyre "profibb" sorozatokat fognak gyártani, mert gyanítom, hogy lassan már jobb biznisz, mint filmeket gyártani.

Én meg most örülök, hogy végre tűzetesen újranézem a részeket, mert most jövök rá, hogy egy csomószor elvesztettem a fonalat :-)

Johnny336 2008.07.01. 09:27:05

Ez ilyen spoileres post? :)

Egyébként a Sara az a Jorja Fox? Mert a Jorja Fox által alakított szereplő bizony összejön Grissommal...

Nekem az a rész nem tetszett, amikor előkerül egy régen halottnak hitt bűnöző, akivel anno (tinilányként) még a Catherine dugni akart, és ez fontos szálként végigmegy...

Warricknak volt felesége, nagy hirtelen házasodtak meg, és amikor ez benn kiderült, akkor Catherine-nek eléggé legörbült a szája :)

Ulyxes029 2008.07.01. 14:40:39

Johnny336:
"Ez ilyen spoileres post? :)"

Úgy tűnik.:-)

Nekem legjobban azok a részek tetszettek, amelyekben Liev Screiber volt, különösen az utolsó ilyen.

missbungle · http://www.pozor.hu 2008.07.01. 14:40:53

jó lett ez a poszt, köszi!
Brass az elején még mekkora paréj már, aztán jófejesítették :)
és ja, több Lady Heather kellett volna :D

nyolc_mini_vese 2008.07.01. 16:42:02

Hát, ha a poszt nem is lett spoileres, de a kommentek talán igen, de ezt hogy lehet kivédeni? :-)

Az összejövésről meg dióhéjban annyit, hogy Jorja Fox eleve úgy kapta meg a szerepet, hogy ő lesz a "love interest"-je Grissomnak. Aztán erre rá is játszottak egy kicsit meg később hanyagolták is egy kicsit, aztán megint előkerült a dolog, de mondjuk dícséretére legyen mondva az alkotóknak nem "előtérbe került".

Brass szerintem meg nem paréj, vagyis csak annyira, amennyire egy rendőr karakter paréj. A gyanúsítottakkal nyilván az, de mondjuk pl Grissommal szerintem mindig is inkább cimbik voltak, mint nem, bár nem jártak el együtt mittudomén sörözgetni.

mókus 2008.07.02. 19:38:03

én is így értettem, hogy nyomásra levédették az oldalt (azt hiszem), mert 2000 felé még nem volt divat annyira a vírus marketing, meg hogy kamus petrelli oldalakat csináljanak stb

lady heather-rel nagyon szimpatizáltak az emberek és ezért hozták vissza

én is bírtam, de csak kétszer

harmadjára már furcsa szerepet írtak neki

nyolc_mini_vese 2008.07.02. 20:13:10

Volt negyedjére is, a hetedik szezon utolsó előtti részében. De a harmadik az tényleg fura rész volt, még nem tudom eldönteni, hogy tetszett-e vagy sem. Majd ha esetleg megnézem mégegyszer :-)
süti beállítások módosítása