Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x14 - A tenger mélyén

2008. június 21. 15:48 - the black ball

Ez a rész egy mélypont hogyvoltilag, mint a Hot Zone. De legalább ugróban kezdünk. Hiszen már olyan rég volt ilyen. Viszont most csak McKay és egy Griffin nevű ürge hasítja a levegőt az óceán felett. Ez az ugró éppen próbaúton van, mert korábban megsérült. Most a szárazföld felé tart Atlantiszról. Griffin osztja az észt McKaynek. Szerinte minden briliáns elméletét később úgyis megcáfolják majd. Azt is megcáfolták, hogy a Föld lapos, meg hogy a Nap kering körülöttünk. Szerinte a tudósok sokkal többet tévednek, mint amennyit nem. Jó példa a paradicsom. McKay idegei mangásan megfeszülnek, de Griffin folytatja a hülyeségeket. Azonban egyszer csak elkezdenek rázkódni. Az egyik hajtómű gondolt egyet, és hátramenetbe kapcsolt. Aztán bang, becsapódnak az óceánba.

McKay Zelenka megnyugtató hangjára ébred. Kár, hogy rádión át jön. Észlelték, hogy az ugró eltűnt a monitorról. McKay ekkor kinéz az ablakon, és...szóval süllyednek. Már 400 méter mélyen vannak, és percenként még 6 métert süllyednek. Zelenkát ez lenyűgözi. A perverz. Aztán elkezd akadozni a rádió és repedezni az ablak. Pánikra semmi ok, lezárjuk az ugró elejét az ajtóval. A raktérben azonban nem működik az ajtó kapcsolója. Na, most lehet pánikolni. Griffin és McKay elkezdik hibáztatni egymást, aztán valami földöntúli logika következtében Griffin föláldozza magát: a pilótafülkéből zárja be az ajtót, aztán a bezúduló víz nyomása alatt pépes cápauzsonna lesz belőle. Yummie!

Na most McKay magában fog beszélni. Először is a klausztrofóbiáján segít egy kicsit a „szép, tágas mezőn vagyok” meditációs gyakorlattal. A rádió halott, bemérni nem tudják. McKay megpróbálja bekapcsolni a jeladót, viszont abból csak nagyon kevés éri el a felszínt. 3 órára elegendő energiája van, aztán utána új vezető tudós után kell nézni. Elkezd ordibálni az ugróval. Van ez így.

Atlantiszon Zelenka nem igazán brillírozik. Tudják, hogy hol keressék az ugrót, oszt jó napot. Viszont arrafelé akár 2 km mély is lehet az óceán. McKay közben lekezd fázni. Egy kicsit befűt, de ez 40 percnyi energiájába kerül. Megint kiosztja az ugrót, szegény pára. Aztán sikerül levinnie 20 percre. Elekezd röhögni, hogy üzletet kötött az ugróval. Bizony, kezd fogyni az oxigén, amitől általában elhülyül az ember. Közben Sheppard nagy dolgokban gondolkodik: 300 méteres kötél, F302-esek mágneses emelője, ugró. Úgy ám, fel akarja húzni az ugrót a felszín közelébe, hogy ott kivághassák McKayt és Griffint, akiről még nem tudják, hogy halott.

McKay megoldja a szellőztetést. Aztán valami nagydarab bálna hangja hallatszik. Szuper, már csak ez hiányzott. Valószínűleg a jeladó vonzotta ide. McKay kiötli, hogy talán az ugró is tud úszni a hajtóművel. El is kezd ügyködni, amikor megjelenik az ugróban Samantha Carter! Még így is unalmas a rész, de azért javít a helyzeten. McKay hallucinál, köszönhetően a becsapódáskor szerzett fejsérülésnek. Na jó, gyorsítunk, erről nem lehet jól hogyvoltozni. Atlantiszon Sheppard kitalálja, hogy az ugró 300 méterig le tud menni, plusz a 300 méteres kötél, az annyi mint... De ez hülye ötlet, ideje újítani. Az ugró álcázó rendszerét felcserélik a pajzsgenerátorral. Ami csak azért vicces, mert az ugrón eleve van pajzs. Sheppard és Zelenka megy.

Ugye Carter hivatott McKay józan eszét játszani, szóval egy csomó hülyeségről lebeszéli. Egy idő után elérik a tengerfeneket. Ez nem jó hír, mert a koccanástól rés keletkezik az ajtón, és elkezd befolyni a víz. Babrál a nyomással, hogy lassítsa a beáramlást. Aztán okolja egy kicsit Zelenkát a helyzetért. A víz miatt kezd megint hideg lenni. Mivel a fűtés nem használ, ideje, hogy McKay tudatalattija aktiválódjon. Carter a melegítőjéből hipp-hopp melltartóba bújik. Ez majd felmelegíti Rodneyt. Még egy csók is elcsattan! De McKay szerint ez elterelés. Persze élvezi, de akkor is az. Bekapcsolja a hajtóművet az úszáshoz, de helyette újabb 30 percnyi energia úszik csak el.

Sheppardék észrevesznek egy bálnát. Valami körül köröz, úgyhogy megkukkantják ők is. McKay ezalatt már nyakig van a vízben. Bevallja, hogy Cartert bölcsebbnek tartja. Nagyon kétségbe lehet esve. Végül Sheppardék megtalálják az ugrót. Mivel nem tudják felhúzni, kiterjesztik rá a pajzsot. Átszólnak McKaynek, hogy nyissa ki az ajtót. Azt megmentik, a bálna is tiszteletét teszi, hepiend, a következő már fényévekkel jobb rész lesz.

Címkék: atlantisz
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása