Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 1x12 – Clash of the Tritons

2008. június 01. 08:38 - foxglove (törölt)

Elöljáróban annyit, hogy ez egy igencsak jó rész, ha valakit a pilot esetleg nem győzött volna meg, akkor érdemes ezzel is próbát tenni. Neptuni időszámítás szerint kb. 1 év és három hónap telt el Lilly Kane meggyilkolása óta, és az iskolai tanácsadónő valamiért pont ezt az időpontot választja, hogy a „serdülőkori gyász hosszú távú hatását” vizsgálja a diákokon. Mindenkit behívat, aki közeli kapcsolatban volt Lillyvel, és ez alól Veronica sem kivétel. Ismerve a tanácsadónőhőz fűződő nem túl felhőtlen viszonyát, az együttműködés kizárólagos oka csak az lehet, hogy valamit megint forgat a fejében. Mondjuk azt, hogy a beszélgetés alatt az őrületbe kergeti a tanácsadónőt a tűzőgép folyamatos csattogtatásával és piszkálásával. Mielőtt a tanácsadónőt kitépné Veronica kezéből, hogy halálra kínozza vele (csak pillanatok választják el ettől), Veronica „véletlenül” leejti a tűzőgépet, és kicseréli egy ugyanolyan, bepoloskázott darabra.

Közben Clemmons igazgató és Lamb seriff egy Rick nevű srácot hallgatnak ki az igazgatói irodában. A fiú az elmúlt éjszaka egy barátjával, Timmel a város összes bárját végigitták, aminek következtében Tim alkoholmérgezés miatt kómába került. Lamb seriff arra kíváncsi, hogy kitől kapták a hamis személyiket. Rick vallomást tesz: Veronica Marstól.

Jöhet a szokásos szekrényellenőrzés, de most se Clemmons igazgató fényképe, se nyalóka; egy rakás hamis személyi ömlik ki a szekrényből. Ez még Veronicát is meglepi. A tárcájában pedig megtalálják a saját hamisítványait, az okleveles gyógymasszőr igazolványa (!) mellett. Ez már elég bizonyíték ahhoz, hogy bevigyék az őrsre, méghozzá bilincsben. Természetesen az egész iskola szeme láttára. Logan és Lamb seriff sorozatos orgazmusokat élnek át.

Mars-apuka szerencsére Neptune-on kívül tartózkodik, így egyelőre mit sem sejt a történtekről, és Veronica nem is nagyon szeretné ezt tudatni vele. Cliff kifizeti az óvadékot, és tájékoztatja, hogy pár napon belül meg kell jelennie a bíróságon. Ami pedig az esélyeket illeti, Veronica elég nagy bajban van a bizonyítékok és Rick vallomása miatt. Veronica ott helyben kérdőre vonja Ricket a maga visszafogott stílusában. A fiút nem kell különösebben megfélemlíteni, elég frusztrált már ő amúgy is. Azt állítja, hogy „valakik” figyelik, és komoly bajba kerülhet, ha kiderül, hogy beszélt. Veronica biztosítja, hogy bárkiről legyen is szó, vele sokkal rosszabbul fog járni. Ha Rick esetleg kételkedne abban, hogy kivel is van dolga, elég csak meghallgatnia az iskolai szóbeszédeket. Máris egész kis legenda övezi Veronica letartóztatását (a legfrissebb verzió szerint 3 rendőr és egy sokkoló segítségével tudták csak elvonszolni). Veronica a felfüggesztése alatt Wallace-t bízza meg azzal, hogy derítse ki, kitől származhatnak a hamis személyik.

Logan sincs a helyzet a magaslatán. A csapból is az Echolls-merénylet folyik, minden kis zaftos részletre kiterjedően. Veronica vesszőfutása után most Logannek áll a kíváncsiskodó és élvezkedő pillantások kereszttüzében, csak ő kicsit rosszabbul viseli. Elég egy megjegyzés az anyjáról, és Logan már üt is. De ez ellen valószínűleg egy női néző sem emel kifogást. A másik érzékeny lelkületű rosszfiút, Weevilt ezalatt a tanácsadónő faggatja a Lillyvel kapcsolatos érzéseiről. Weevil éppenséggel tagadná, hogy ilyenek léteznének. Azt, hogy Lilly halálakor ugyanitt kis híján széttörte a berendezést, azzal magyarázza, hogy akkoriban egy kislány is eltűnt a környékükről, amivel a kutya sem törődött szerinte. Amikor viszont Miss Guided felolvassa neki a Lillyhez írt szerelmes levelét, Weevil gyakorlatilag könnyekben tör ki. Mikor Logan és Lilly szakítottak, Lilly Weevilhez szaladt vigasztalásért, Weevil pedig beleszeretett, ahogy az lenni szokott. A vallomás Veronicát is sokként éri, ugyanis a poloska segítségével az egész beszélgetésnek fültanúja volt. De mielőtt alaposabban is értelmezhetné a hallottakat, a saját ügyeit kell rendeznie.

Rick hamarosan meg is érkezik a megbeszélt találkára, és elárulja, hogy az iskola titkos társasága, a Tritonok bízták meg azzal, hogy feketítse be Veronicát, afféle beavatási próbatételként. A „kocsmatúra” is ennek a próbasorozatnak a része volt. A Tritonok teljes inkognitóban tartják a kilétüket, de Rick legalább a többi jelölt nevét ismeri. Újabb meglepetés: a listán Duncan Kane neve is szerepel. Veronica a hír megemésztése után nyomkövetőt szerel fel Duncan kocsijára, azt remélve, hogy rajta keresztül eljuthat a Tritonokhoz. Ezután siet megosztani a felfedezését Cliffel, aki már várja, az időközben hazaérkezett Mars-apukával együtt. Nekik is bejelentenivalójuk van: Tim szülei mindenkit beperelnek, akiknek közük volt a történtekhez, Marsékat is beleértve.

Logan közben az igazgatói iroda előtt várja a verekedés ügyében hozott ítéletet. Aaron Echolls sétál ki az ajtón, épen és egészségesen. És nem kevésbé agresszíven. Logannel egyből összeszólalkoznak, most azon, hogy Aaron bejelenti: büszke a fiára, amiért megvédte az anyját. Logan reakciójára („Akkor boldogan halok meg”) Aaron jelentőségteljesen csak annyit felel: „Ha tovább okoskodsz, azt is elintézhetem.” Ööö, ha jól értettem, éppen most fenyegette meg halálosan a fiát. Nem sokkal később Aaron Echolls újra tiszteletét teszi a Mars-nyomozóirodában. Ezúttal azért jött, mert valaki képeket és belső információkat szolgáltatott ki a sajtónak a magánéletéről, és ez tönkreteszi a családjával való kapcsolatát. Egyedül a lánya, Trina (akit eddig még sosem láttunk) hajlandó szóba állni vele.

Wallace közben megtudta, hogy juthat valaki hamis személyihez. Nagyon egyszerűen: a nevét és 250 dollárt kell becsúsztatni egy titkos, tulajdonos nélküli szekrénybe, és másnap már a sajátjában fogja várni az elkészült példány. Veronica úgy dönt, hogy a gyakorlatban is teszteli a hallottakat, de előtte elhelyez egy videokamerát a szekrénnyel szembeni vitrinben. Amíg arra vár, hogy valaki kinyissa a szekrényt, Veronica folytatja a Lilly Kane-nel kapcsolatos beszámolók lehallgatását is. Logan a soros, és arról beszél, hogy a gyilkosság idején nem voltak együtt Lillyvel. Előtte megcsókolt egy másik lányt, és ez Lilly fülébe is eljutott. Az már egy másik kérdés, hogy a „valaki”, akinek eljárt a szája, Veronica Mars volt. Logan bevallja, hogy Veronicát hibáztatja leginkább Lilly haláláért, ha nem árulta volna be, Lillyvel lett volna azon az estén is. Veronica gondterhelt arccal hallgatja mindezt végig az autójában.

Wallace új személyije megérkezett, Veronica egyenesen vérig sértve érzi magát attól, hogy ekkora bóvlit egy lapon említenek vele. Közben a Duncan autójára szerelt nyomkövető is működésbe lépett. A nyomok egy bárba vezetnek. Veronica figyelmezteti Wallace-t, hogy legyen óvatos, ezek a Tritonok elég ijesztőek tudnak lenni. És valóban: Duncan áll a színpadon, és egy romantikus dalt énekel. Rosszul. Ezek a fickók aztán tényleg kegyetlenek. Veronica semmit sem tud kihúzni Duncanből a Tritonokról, ugyanis Duncan csak pangrammákban hajlandó társalogni. Veronica már éppen feladná, amikor Duncan egy kártyát ad át neki, rajta a következő üzenettel: „A bírák kezében az ítélőlap, meghallgatlak, ha meghallgathatlak. A nagy Triton.” A rejtvény rögtön meg is oldódik magától: a felkonferáló Veronica Mars-t szólítja a színpadra. Aki abban reménykedik, hogy ezt már Veronica is bebukja, csalódnia kell. A nyilvános megszégyenülés helyett egyszerűen lealázza a színpadot a One way or anotherrel. Videó is van, mert ezt látni/hallani kell.

A közönség tombol, a felkonferáló pedig egy újabb üzenetet ad át Veronicának: a nagy Triton hajlandó találkozni vele, a mosdóban. Rendkívül stílusosan egy WC-ajtón keresztül felel Veronica kérdésire, de semmi használhatót nem lehet kiszedni belőle. Ami teljesen érthető is, mivel egy teljesen outsider srác ül odabenn, akinek 20 dollárt fizettek azért, hogy megtréfáljon valakit.

Másnap délelőtt egy nagyon zalatott Rick keresi meg Veronicát. Szerinte a Tritonok rájöttek arra, hogy kiadta őket, mert egy patkányt szegeztek élve az ajtajára. Célzásnak elég egyértelmű. Veronica megígéri neki, hogy megtalálja a felelőst. Addig is Duncan konzultációja következik. Duncan meglepően őszinte, bevallja, hogy mióta nem szedi a gyógyszereit, úgy érzi, hogy Lilly állandóan figyeli őt. Az is kiderül, hogy az antidepresszánsok mellett egy másik gyógyszert is szed, a „rohamaira.” A legfurcsább az, hogy Duncan egyáltalán nem emlékszik arra a napra, amikor a húgát megölték. Veronica feszülten figyel az autójában, de a történet folytatását már nincs lehetősége meghallgatni. Egy csapat csuklyás alak töri rá az ajtót, és bezárják a csomagtartóba. Amint Wallace kiszabadította, Veronica már indulna is felkutatni a Tritonok búvóhelyét. Nem kell sokáig keresnie, a poloskából kiszűrődő hangok alapján a Tritonok éppen most tartják a gyűlésüket valahol az iskola területén. Veronicát a hangok az előtérbe vezetik, ahol a jelöltek beavatási szertartási folyik. Az eseményt természetesen fotókkal is megörökíti. A Tritonok nagyon nem örülnek.

Már csak össze kell párosítani a fényképeken szereplő személyek egyikét azzal, aki elvette a pénzt a titkos szekrényből. A probléma csak az, hogy a videofelvétel szerint a szekrénynek a közelébe se ment senki, Wallace mégis megkapta a személyit. Veronica sejtelmes mosollyal bejelenti, hogy tudja, hogy lehetséges ez. Másnap besétál Lamb seriffhez, és alkut ajánl neki. Vagy pár órán belül átadja neki azt a személyt, aki a hamis iratokat gyártja, vagy önként bűnösnek vallja magát minden lehetséges vádpontban a bíróságon. Lamb seriffnek csak annyit kell tennie, hogy kiválaszt egy diákot, felírja a nevét egy cetlire, bedobatja a 110-es szerkénybe. Veronica Ricket is behívja a nagy leleplezés alkalmából.

Mars-apuka is eredményre jutott az Echolls-ügyben, de a felfedezés nagyon nem Aaron Echolls kedvére való. Minden információt a felesége, Lynn adott ki. Így próbálta visszaadni a megaláztatást, amit a férje nőügyei miatt kellett átélnie. Aaron Echolls éppen azt kezdi el ecsetelni, hogy fogja tönkretenni Lynnt, amikor Logan közbeszól: „Ha még egy szót szólsz, megöllek!” Huhh. Lynn felpattan, ő ezt az egészet már nem bírja tovább. Bevesz egy csomó gyógyszert, és elhajt. Aaron utánamegy, Logan pedig egyedül marad.

Eközben a seriff irodájában lassan lejár a határidő. Lamb seriff kezd örülni, de megérkezik Rick és a seriff-helyettes a hamis személyivel. Veronica bejelenti, hogy Rick az emberük. Megkéri Ricket, hogy vegye elő a pénztárcájában levő 250 dollárt, és felolvastatja Lamb seriffel, mi áll az egyik bankjegyen: „Veronica Mars okosabb nálam.” Rick és Tim állnak a hamisítások hátterében, Rick a 110-es alatti szekrényen keresztül szerezte meg a pénzt és az adatokat. Semmi közük a Tritonokhoz, Tim a saját hibájából került kómába. Rick pedig azért terelte Veronicára a gyanút, mert néhány évvel ezelőtt Mars-apuka jóvoltából letartóztatták az apját csalás miatt, és ez tönkretette a családját. Veronica ezzel tisztázta magát. Duncan megkapja a titkos gyűlésen készült fényképeket, a Tritonok titka biztonságban marad. Még Tim is felébredt a kómából. Úgy tűnik minden jó, ha vége jó, de a csattanó az utolsó másodpercekre maradt: Lynn Echolls autóját üresen találják meg egy hídon. A hivatalos verzió szerint öngyilkosság történt.

Címkék: veronica mars
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mirejmatyiő · http://www.antikkonyv.hu 2008.06.01. 10:41:25

Tényleg nagyon jó rész volt, bár az elejéről lecsúsztam.

sajtosrolo · http://sajtosrolo.blogspot.com/ 2008.06.01. 11:18:01

Még mindig jók az írásaid. :)
Ez a rész nekem is nagyon tetszett, Veronica előadása is. Emlékszem, hogy 2x "visszatekertem", hogy megnézzem mégegyszer. :)

foxglove (törölt) 2008.06.01. 19:55:16

sajtosrolo, bevallom ez jelenet az egyik kedvencem VM-ből!

nyöffke : ) 2009.01.01. 15:20:46

nekem a részből az a kedvenc jelenetem, ahogy Veronica kirohan a suliból a Tritonok szertartását követően és beugrik a kocsiba :D
meg persze a Veronica előadása is jó volt.
süti beállítások módosítása