Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férfi fán terem 1x09 - A cikk

2008. május 31. 07:00 - leeann

Marin és Jack a tengerparton beszélgetnek. Állati szép a táj, de nem a strandos, beach-es értelemben, itt jó alaposan felöltözve ejtőznek a parton az emberek. Marin azzal dicsekszik, hogy már két fejezet készen van az új könyvéhez, Jack pedig azzal, hogy cikket írt egy kagylófajról egy tudományos lapban. Marin hajóútra vágyik, Jack meg kajak túrát ajánl neki a hajótúra helyett, randi gyanánt. Mai tetőtől-talpig rózsaszínben beront a hotelbe és lefotózza Patricket a családi album számára. Meg is hívja őt egy kínai vacsorára, ha már a mostohaanyjává vált nagy hirtelen.


Marin egy hetet kihagyott a rádióban, mert a könyvén dolgozott, de újra beült a mikrofon mögé és így bombázhatják az emberek a nyűgeikkel. Az első telefonáló ihleti meg a heti kérdést: Tényleg olyan nagy baj, ha a nők kezdeményeznek egy kapcsolatban? Jane jelenik meg Elmoban, már rég hallottunk felőle. Jane azért jött, mert Marin könyvének első fejezete igencsak tetszett neki, olyannyira, hogy meg is jelent a The New Yorker-ben. Az a bizonyos első fejezet Jackről szól, és még a neve is ott díszeleg az írásban. Hoppá, ebből lesz ám a kalamajka.

Jane szerint nem lesz gond, ki olvasná erre a The New Yorker-t? A kocsmába két New York-i csaj csattog be és Jacket keresik azzal, hogy olvasták a cikkét, de nem, nem azt, amit ő írt, hanem azt, ami róla szól. Jack nem tudja kezelni a dolgot és megkéri a lányokat, hogy hagyják őt békén. Kiderül, hogy a lányok Lynnről is tudnak, így Jack jobbnak látja, ha veszi a nyúlcipőt és elhagyja a helységet. Marin is Jacket keresi, de az irodában csak Anniet talája, aki megmutatja neki azt a cikket, amit Jack írt. Este a Chieftain-ben vagyis a kocsmában Jane és Marin koccintanak Marin újraéledt karrierjére.


Jane is szeretne találni egy vérbeli pasit, amit Jerom kihallgat és azonnal ajánlkozik is. Viszont Jerom mögött nem sokkal egy fiatal kiadású igazi pasi int Jane felé, ráadásul jóképű is. A két New York-i csaj Marint is megtámadja és Jackről áradoznak neki. Marin érzi a bajt, ezért Jack keresésére indul, otthagyván a lányokat. Mai Anniet és Patricket tanítja a kínai gombóc titkára. Patrick Mait is mamájává fogadja. Jack éppen leveleket éget, és marha dühös Marinre. Szőke magyarázkodik, de ez nem hatja meg Jacket, sőt mikor Marin odaadja neki az újságot, hogy olvassa el mit írt, Jack szó nélkül a tűzbe dobja. Azt hiszem, a kajakos randinak annyi.


Jane kiselőadást tart a kocsmában arról, hogy mit akarnak a nők egy pasitól, mikor Jewel (amerikai énekesnő) kér segítséget, mert lerobbant az autója. Marin is megérkezik és Janet hibáztatja, hogy a cikk ilyen rosszul sült el. Jane a cikk előnyeit ecsetelgeti, de Marin inkább boldog akar lenni, mint sikeres. A két nő közötti szóváltás után Marin fogja magát és elviharzik. Kiderül, hogy Theresa és Jewel kebelbarátnők, és az is, hogy Theresa is énekelt annak idején Wendy néven. Patricknek igazi anyuci is hozott vacsorát, hátha a gombócok nem nyerik el fia tetszését.


Miután a fiacskája lelkesen meséli, milyen jól érezte magát az új mamával, aki persze szereti Anniet, Celia fogja magát meg a kaját, és otthagyja Patriket. Janere is rátalál egy elmoi pasi, az, akivel már kinézték egymást pár órája, és ha már flörtöltek, miért ne csókolóznának is? És ha már csókolóztak, miért ne szexelnének is? Ez okból Marin reggel nem is találja Janet a szóbájában, hisz még mindig a pasi hajóján van, ahonnan próbál emelt fővel távozni, de nem nagyon sikerül neki. Próbálja előadni a független New York-i nőt, aki nem szorul egy pasi segítségére sem.


Celia az irodában kedves próbál lenni Annivel, amin a lány igencsak meglepődik. A parancsnok ki akarja szedni Annieből, hogy a fia boldogabb-e Mainál, mint nála, de Annie nem veszi föl a kesztyűt és inkább kitér a válasz elől. Ben és Theresa között is van némi feszültség, mert Ben nem tudott semmit Theresa múltjáról, még az igazi nevét sem. Theresa elmeséli, hogy egy pasi elől menekült egészen Alaszkáig, mert a pasi verte őt. Ben örült volna, ha tud erről, hátha másképp alakult volna a házasságuk. Theresa szerint nem változtatott volna semmin a házasságukat illetően, sajnáltatni meg végképp nem akarta magát, így a múltat kizárta a jelenből.


Marin búbánatosan sétálgat ott, ahol Jackkel olyan jól érezték magukat a cikk előtt, majd gondol egyet és felkeresi Jacket. Marin elmondja, hogy az írás a szenvedélye és ezért nem érdemel büntetést, de Jack nem azért haragszik, mert megjelent a cikk, hanem azért, mert nem tudta elolvasni, mielőtt megjelent volna. Jack szerint a barátság hajó elúszott, pedig Marin szeretett volna kapni még egy esélyt. Jack úgy gondolja, biztonságosabb, ha Marint kizárja az életéből. Marin szerint Jack túl szigorú vele és nem érti, hogy miért reagálja ennyire túl a dolgot, ha nem is olvasta a cikket és nem is tudja, hogy miről szól. Jacket nem érdekli, a bizalom már elveszett.


Jane csomagol, de kopognak nála. Nem, nem Marin az, hanem a tegnapi pasi, Sam, aki látja, hogy a lánynak valami baja van. Marin a baj, illetve az, hogy megbántotta a barátnőjét. A pasi lelkesen végighallgatja Janet. Kiderül, hogy Sam okosan tud hallgatni, ami Jannek most nagyon jól esik, sőt szüksége is volt rá, bár ezt továbbra sem ismeri el, se magának, se Samnek. A parancsnok videózni akar a kisfiával, de ő inkább megnézné Jewel és Theresa fellépését a kocsmában, de Celiának ez nem tetszik és kiköveteli a videózást. Természetesen egész Elmo ott van a koncerten és mindenki jól mulat, miközben szegény Patrick az anyjával videózik és nem mulat jól.


Mai rájuk is tör, így a két mama között némi szócsata alakul ki, aminek Patrick vet véget azzal, hogy mindkettőjüket szereti. A kocsmában Jewel megkéri Theresát, hogy menjen vele turnézni, de Theresa visszautasítja az ajánlatot, mert úgy dönt, saját karrierbe kezd. Reggel Jane nagy erőkkel indul hazafelé és Sam szeretné, ha tartanák a kapcsolatot, még az sem zavarja, hogy Jane egy elfoglalt tyúknak titulálja magát. Marin is feltűnik, hogy elbúcsúzzon barátnőjétől. Persze kibékülnek egymással, de kiderül, hogy Marin mégsem búcsúzni jött, hanem visszamegy Janenel New Yorkba. Jack a kagylóival foglalatoskodik éppen és fogalma sincs arról, hogy szőke elhagyni készül Elmot.


A végső monológban Marin felolvassa a cikkét, amit persze Annie és Patrick is olvas egymás karjaiban. A cikk arról szól, hogy Marin Jackben találta meg azt a valakit, akit egész életében keresett, akiben megbízhat. Persze az sem egy elhanyagolható tény, hogy Jack igazi pasi, amiről minden nő álmodik. Majd, ahogy megszoktuk, megnézhetjük, hogy ki mit csinál a monológ alatt: Patrick az igazi mamájának segít a mosásban, Theresa gitárral a kezében dalt ír, Janenek Sam küld egy sms-t, hogy máris hiányzik neki. Jack pedig a parton gubbaszt és úgy tűnik, hogy töpreng valamin, de azt hiszem, mire kitalálja, hogy mi legyen, Marin már nem lesz Elmoban. A totojázás nem mindig szerencsés. 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása