Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szívek szállodája - 2x20-3x02

2008. április 30. 14:41 - candyperfumegirl

Jess legutóbb érdemei elismerése nélkül távozott Stars Hollow-ból, és a következő (’Help Wanted’) epizód ennek az utóhatási köré épül. Az általános álláspont városszerte az, hogy szegény angyali kis Roryt randa balesetbe keverte az a sátánfajzat Jess, akit ezért nyilvános kivégzésben kellene részesíteni az elképzelhető legbrutálisabb módon, majd 4 felé vágni és kitenni a darabjait a város stratégiailag fontos pontjain. Ezt a nézetet osztja Taylortól kezdve Lorelai-ig mindenki. Luke kivételével, ő ugyanis olyat tett, amire még nem volt példa az írott történelemben: bezárta a kávézót, és elment horgászni. Lorelai ezek után szoros ismeretséget köt a Bűntudattal, amivel eddigi életében még nem sokszor találkozott.

Van itt még valaki, akit nem ártana beavatni a történtekbe, mert ha mástól tudja meg, mi történt, az extra gáz. Dean-ről van szó, aki éppen most érkezett haza mit sem sejtve, és Rory a jól bevált Rachel Greene-módszert segítségül hívva egy kb. 10 oldalas levéllel várja. Dean már az első bekezdéstől tikkelni kezd, pedig hol van még az „összetörte a kocsit, amit te csináltál nekem” rész… Némi kukarugdosás és visszafojtott bazmegelés után Dean úgy dönt, ha Jess végre elhúzta a belét a városból, az mindenképpen szerencsés körülmény, az édes drága ártatlan Rory feje fölött pedig változatlanul ragyoghat a glória, őt semmilyen felelősség nem terheli.

Pár szót a címről is. Richard végre beindítja egyszemélyes vállalkozását, amit Gilmore Csoportnak keresztel, megvan már, kitől örökölte Lorelai a sajátos humorát. Ehhez viszont szükség van a Tökéletes Titkárnőre, akit majd Lorelai fog apjának felkutatni. A folyamat során azonban kiderül, hogy ember nincs, aki alkalmasabb lenne erre a munkára, mint maga Lorelai, aki ért a légkondihoz, a kajarendeléshez, sőt még az üzenetrögzítőhöz is, szédület. De ő talán mégsem dobja félre a szállodabizniszt, hogy naponta 254-szer csicseregje a telefonba, hogy „Richard Gilmore irodája, miben segíthetek?” Ráveszi viszont apját, hogy vegye fel a 2. legalkalmasabb titkárnő-jelöltet, valamint az apa-lánya kapcsolat is nyert ezzel a fejezettel néhány egészen vidám pillanatot, és Gilmore-éknál minden ilyet százszorosan meg kell becsülni.

Közben Lane utcájába besétál a Végzet, ugyanis hangszerbolt nyílik a városban, ami sokkal inkább transzcendentális élmény számára, mint az esti himnuszéneklés Mrs Kimmel. Egy bámulatos dobszerkó szólítja, és könyörög neki, hogy játsszon rajta, és Lane tudja, hogy megtalálta élete értelmét. Ezzel mondjuk van pár probléma, felsorolás szintén csak a legfontosabbak: 1. nem tud dobolni, 2. nincs pénze a dobokra, 3. ha lenne, akkor sincs az az isten, hogy Mrs Kim a cuccot beengedje a házba. De mi ez annak, akit a zene istene szólított meg, Lane majd megoldja. Olyan szívszorítóan adja elő a hangszerboltosnak élete keserves történetét, hogy az belemegy, hogy Lane gyakoroljon a dobokon a boltban, és hitelbe megvegye őket, királyság!

A ’Lorelai’s Graduation Day’ című epizódban nem túl meglepő módon eljön az a nap, amikor Lorelai levizsgázik az üzleti suliban. Eleinte szolidan várja csak a nagy napot, de Rory meggyőzi, hogy ez igenis nagy esemény, örüljön már neki, sőt ünnepeljenek is, és nagy buzgalmában a nagyszülőket is meghívja. Ezt persze Lorelai még nem tudja, így önfeledten ünnepli, hogy -igaz, hogy 18 év késéssel- de csak szerzett egy diplomát. Ezt a képet pedig csak azért teszem be, mert az ilyen pillanatokban érzem azt, hogy rend van az univerzumban: Lorelai Gilmore egy madonnás pólóban, hell yes.

A legfontosabb persze Rory jelenléte lenne a diplomaosztón, aki viszont a nagy nap reggelén gondol egyet, és suli helyett felül az első New Yorkba tartó buszra, na ezt vajon miért csinálta? Elképzelhető, hogy a döntésnek köze van ahhoz, hogy előző este Jess felhívta. Igazából semmit nem mondott, de úgy tűnik, most ennyi is elég, hogy kifordítsa a négy sarkából Rory Gilmore világát. A következő jelentben már ott is van New Yorkban, ahol egy padon Jess a változatosság kedvéért olvas. Egész kellemes napot töltenek el ők ketten meg a Város, hot doggal, lemezbolttal, sok közös beszédtémával, ahogy kell. A baj csak az, hogy így Rory pont lekési anyja diplomaosztóját, mert visszafelé sikerül csigajáratra szállnia, ami megáll minden hármas facsoportnál, ráadásul gusztustalan utas ül mellette. (Hirtelen úgy elkapott a nosztalgia a fősulis éveim után). De felszállna, azért Jess még felteszi a nyilvánvaló kérdést, amit egész nap ügyesen kikerültek: miért jöttél? Mert nem tudott elbúcsúzni, legalábbis Rory ezt mondja, pedig ez a kis kiruccanás minden volt, csak búcsú nem, ami azt illeti, én éppen az ellenkezőjének nevezném.

Közben zajlik Lorelai diplomaosztója. Sookie és Jackson talpig csiniben parádéznak, sőt itt van Richard, Emily és Raul. Raul az operatőr. Merthogy Emily Gilmore világában egy normális diplomaosztó elképzelhetetlen operatőr, hangmérnök, kellékes, és egy olyan felszerelés nélkül, amivel a teljes Indiana Jones trilógiát le lehetne újra forgatni. Ettől persze Lorelai népszerűsége csoporttársai körében eddig nem látott magaslatokba emelkedik (/szarkazmus), viszont ez sem ronthatja el annak a csak egyszer előforduló pillanatnak a varázsát, amikor átveszi élete első diplomáját, miközben a szülei minden túlzás nélkül ragyognak a büszkeségtől.

Otthon már várja Rory, aki Shakespeare-i nagymonológot ad elő arról, hogy miért nem volt ott, és úgy általában miért ő a legelvetemültebb emberi lány a földön, és milyen szankciókat érdemel elmebeteg tettéért. Már ott tart, hogy levegőt is csak anyai engedéllyel szabadna vennie, amikor a szóáradatnak Lorelai azzal vet véget, hogy semmi agybaj nincs itt, viszont érdemes lesz megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy kicsi lánya fülig beleesett Jessbe. Rory erről egyelőre hallani sem akar, gyönyörű dolog a tagadás.

Az ’I Can’t Get Started’ a 2. évad záróepizódja, ami Sookie és Jackson esküvőjéről szól. Sookie sikeresen kiválasztotta a világ legsiralmasabb érfelvágós dalát esküvői zenének, a lányok sem tudják meggyőzni, hogy válasszon inkább olyasmit, ami egy kicsit jobban utal arra, hogy esküvőre készül, és nem rituális öngyilkosságra. Szegény Jackson nagyon szerelmes lehet.

Luke és Lorelai között továbbra is feszült a viszony a Jess-ügy miatt, a köztük levő kommunikáció a minimumra csökkent, márpedig ez két akkora dumagép esetében, mint ők, komoly zavart jelez az Erőben. Hogy még gázosabb legyen a helyzet, Jess is felbukkan, és közli Luke bácsival, hogy szeretne maradni. Na, ez érdekes lesz, Luke nem bánja, viszont van egy olyan érzésem, hogy nem mindenki fogja kitörő örömmel fogadni ezt az elhatározást.

Közben felbukkan még Christopher is, és előre bocsátom, hogy ezt a szálat csak röviden taglalom, mert nehezen tudok róla öklendezés nélkül írni. Lényeg: Chris és Sherry fasírtban vannak, de Chris csak ködösen adja elő, hogy miért. Abból, amit összehord, Lorelai-nak az jön le, hogy Chris és Sherry kapcsolata történelem. Hát még, amikor Chris egészen konkrétan nyomulni kezd, és a dolog egy egyéjszakás viszonyban teljesedik ki, boá. Ami Lorelai-t illeti, a körülményeket tekintve ő ezt nem csak egyéjszakásnak gondolná, konkrétan abban reménykedik, hogy Chris most majd velük marad és normális család lesznek, és már kezdi az agyában festeni az idilli képet. Ebbe viszont csúnyán beletrappol a hívás Sherrytől, melyben közli, hogy terhes. Természetesen Christől. Viszlát családi idill, Chris visszamegy hozzá, tehát elhúz hála a magasságosnak, csak az a gáz, hogy Lorelai közben annyira rápörgött a témára, hogy Emilyt is beavatta, hogy összejöttek –kb 5 perccel Sherry telefonja előtt. Aú.

Na de itt még nincs vége az esküvői meglepetéseknek. Az, hogy Sookie az esküvőjét megelőző éjszaka bepánikolt, és hajnalban esküvői ruhában nekiesett a tortának, hogy újra fazonírozza, szinte normális. Lorelai még épp időben lenyugtatja, csakhogy akkor még nem számoltak az igazi wedding crasherrel, Jess-szel. Ő persze nem Sookie-nak, vagy Jacksonnak fog bezavarni, hanem Rorynak, nem is akárhogy. Rory Deannel érkezett az esküvőre, de amikor a park egy félreeső szegletében megpillantja Jesst, annyira megörül neki, hogy ott helyben egy szó nélkül megcsókolja. Király! Jess persze partner a dologban, de még mennyire, de épp mielőtt tűzijáték bontakozna ki a fejük fölött, Rory észbe kap és elrohan egy „welcome home”-mal. Kár, de azért ez egy ötcsillagos Gilmore jelenet volt.

Kb. itt kezdődik a 3. évad, a 2. végén annyi történt még, hogy kiderült, hogy Ms. Geller ás Ms. Gilmore go to Washington, ugyanis Paris és Rory fogják vezetni a diákönkormányzatot jövőre, és ez egy egész nyáron át tartó washingtoni politikai kurzussal jár. Így nem lesz egyszerű rendbe tenni ezt a „Dean vagy Jess?” című dilemmát, ami már lassan egy teljes évada húzódik, meglátjuk, Rorynak hogy sikerül.

A 3. évad (’Those Lazy-Hazy-Crazy Days’) nem akármilyen jelenettel indít, igazság szerint akkorát szól, hogy az óvatlan néző simán leeshet a székről, ha nem vigyáz. Mert mit látunk? Lorelai az ébresztőórákkal telerakott hálószobájában, fodros rózsaszín hálóingben ébred, és ki várja a konyhában reggelit sütögetve, mint egy kisangyal? LUKE! Kímélő reggelit és koffeinmentes kávét készített neki, mert Lorelai terhes ikrekkel. LUKE-TÓL! Némi tipikus házastársi szerelmetes cívódás után a rendes férj munkába indul, majd csókkal búcsúzik. LUKE!!!! Na jó, miafasz folyik itt? Álom természetesen (francba), de olyan, amitől Lorelai konkrétan leesik az ágyról. Mert ez az ő álma. Hívja is a 24 órás álomfejtő szolgálatot (értsd: Roryt), akinek erre 2 magyarázata is van: az álom vagy Lorelai titkos vágyát testesíti meg és nincs benne semmi többletjelentés, vagy azt, hogy Lorelai-t cseszi az ideg Sherry és Christopher miatt. Lorelai-nak egyik megoldás sem tetszik, de hát ez nem kívánságműsor.

Rory még mindig Washingtonban. Itt annyi említésre méltó történik, hogy Paris átesik élete első jól sikerült randiján egy Jamie nevű egyetemistával, aki egyrészt jó fej, másrészt jól néz ki, harmadszor pont olyan kickass vitapartner, mint Paris, ráadásul ő vetette ki rá a hálóját. Össze kéne házasodniuk, most rögtön. Rorynak Dean szorgalmasan írta a leveleket egész nyáron, ő viszont nem jutott tovább egy bizonyos „Dear Jess”-nél a nyár legfontosabb levelében.

Rory hazaérkezik, Lorelai-jal a reptéren előadnak egy nem mindennapi anya-lánya pankrációt, a reptér biztonsági kameráinak figyelője hónapokig ezen fog röhögni. Megörültek nagyon egymásnak a lányok, szép dolog az ilyen. Sőt, Lorelai annyira jó fej volt, hogy kimentette Roryt a pénteki vacsi alól, hadd enyelegjenek Dean-nel, éppen csak azzal nem számolt, hogy kicsi lánya jelenleg baromira nem Deanre kíváncsi. Gyanúsan ki is öltözik a nyárbúcsúztató őrület-fesztiválra, ahol az élet keményen szembesíti minden rendes lány rémálmával: annyira visszafogott (és döntésképtelen volt), hogy a srácnak esze ágában nem volt várni rá, és jelenleg egy szőke cicababa van ránőve Jess szájára, de úgy, hogy műtéti úton lehetne csak leválasztani onnan. Randa látvány, Rory majd beszélget erről az élményről Hermione Grangerrel egy párhuzamos univerzumban, de az is igaz, hogy ha képes lett volna határozottan kijelenteni, hogy neki Jess kell és nem Dean, akkor most nem a szőke kellékcsaj kóstolgatná Jess máját.

Közben Lorelai a saját rémálmát éli át szülei házában, Emily ugyanis nem bír magával az izgalomtól, hogy Chris és Lorelai újra együtt, de szar lesz ebben a helyzetben közölni vele a rideg valót. Főleg úgy, hogy Emily és Richard világában még az is Lorelai hibája, hogy Chris a terhes barátnőjét választja helyette. Lorelai hamar megunja a szülői szónoklatot, majd a vitát arról, hogy mi Lorelai Gilmore legelcseszettebb tulajdonsása –mert hamar átnyargalnak erre-, és egy szó nélkül otthagyja veszekedő szüleit.

Azért van egy szerencsés kimenetele is ennek az estének. A zaklatott Lorelai-nak most nagyon kell egy kávé, meg egy fül, ami meghallgatja, úgyhogy betér Luke-hoz, miután egész nyáron nem szóltak egymáshoz. Luke természetesen meghallgatja, sőt megnyugtatja, hogy egyszer megkapja a teljes csomagot, ház, férj, gyerek, kutya + egyen suhogós melegítő, mert ő olyan nő, akinek mindez jár, és kész. Ezek után tökéletes béke van közöttük.

A Haunted Leg című epizód főleg azzal foglalkozik, hogy Emily nem nyugszik bele, hogy temetheti a Chris és Lorelai esküvőjéről szőtt álmait, és eldönti, hogy ha beledöglik is, ezt helyrehozza. Lorelai-nál persze finoman szólva sem nyerők az ilyen húzások, főleg úgy, hogy Emilynek sikerül annyira felpiszkálnia Christ, hogy beállít a legközelebbi Péntek Esti Vacsira nagy drámai jelenettel. Csak úgy árad belőle a hülyeség, hogy ő szeretne egy család lenni Lorelai-jal meg Roryval, de Sherryt sem fogja elhagyni, sőt feleségül is veszi, márpedig ha nem változtat sürgősen vallást, akkor ez így nem megy. Chris tökéletesen bebizonyítja, hogy még mindig nem érettebb semmivel sem., mint egy tizenéves kölök, csak nyafog, hogy ez így neki nem jó, de képtelen felnőttként kezelni helyzetet. Miután nem ér célba sem Lorelai, sem Rory „menj a francba” üzenete, Emily áll ki a lányok mellett és rúgja ki Chris seggét a francba roppant elegánsan, amiért én állva megtapsoltam. Emily Gilmore néha bebizonyítja, hogy százszor tökösebb nő, mint amilyennek elsőre látszik.

Lorelai-t ebben az epizódban randira hívja –tessék megkapaszkodni- Kirk! Fogalmam sincs hogy, de kitalálta, hogy ők ketten álompár lesznek, Luke ezen fog fetrengeni hetekig, Lorelai viszont komoly bajban van, hogy mondjon nemet úgy, hogy ne okozzon maradandó károsodást. Végül egész ügyesen oldja meg, és továbbra is jóban lesznek Kirkkel, akivel valóban pótolhatatlan veszteség lett volna végleg összeveszni, mindenki életébe kéne egy Kirk.

Rorynak is van még egy meccse, méghozzá Jess-szel. Miután két teljes epizódon keresztül puffogott azon, hogy Jess beszerzett egy hidrogénezett szájmelegítőt, itt az alkalom, hogy ezt a két szeme közé is vágja. Jessnek akár hízeleghetne is Rory féltékenysége, ha nem előzte volna ezt meg egy se-kép-se-hang nyár. Erre fel is hívja Rory figyelmét, hogy úgy ne pattogjon az új csaj miatt, hogy ő egy büdös szót nem szólt hozzá miután megcsókolta, sőt még mindig Dean-nel jár. El kell ismerni, jogos, lesz most miről elmélkednie meg pro-kontra listát írnia Rorynak.

20 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cierre 2008.04.30. 15:57:37

Feltűnt, hogy ismétlés? Régen vége a szériának, hála az Égnek!

calebmarlow 2008.04.30. 16:10:41

feltunt hogy a blogon levo sorozatok abszoluthasrautva 30%a nem megy most semmilyen magyar tv-n? es a szerzok is tudnak rola? es ez nem zavar rajtad kivul senkit? de ertelmes vagy te is....

Tili 2008.04.30. 16:18:12

Ez TENYLEG ismetles?? mindig ernek meglepetesek:)

Koszi a hogyvoltot, megint nagyon tetszett. Latom Chris nem a kedvenced:)

EasyFriend 2008.04.30. 16:49:13

Most hogy mondjátok, az én Narancsvidékemet se adják! Holy shit!

cierre 2008.04.30. 17:40:25

Ja, értelmes vagyok, ezért nem értem minek írni egy több éves „újdonságról”
De azt sem értem én minek süllyedek ilyen szintre, hogy itt írok….

ingrid 2008.04.30. 18:20:10

mert sokan örömmel olvassák
no, nem téged, a hogyvoltot

gonoszkiralylany 2008.04.30. 18:45:49

ki mondta hogy ez újdonság, egyébként?

Mogorva Belloq 2008.04.30. 20:55:57

Mi sem értjük, hogy süllyedsz le ide hozzánk, ahol a napfény se jár. Én, ha nem szeretek valamit, vagy rangon alulinak tartom, a közelébe sem megyek. Bátor vagy és hősies, hogy megpróbálsz minket kirángatni a trutymóból. De ne erőlködj, ehhez szoktunk hozzá, jó itt nekünk.
Köszi, Candy, mint mindig, isteni volt :) Megyek, iszom egy kis tokajit annak örömére, hogy Emily sikeresen eltávolította Mr Idegölőt a helyszínről. Mekkora egy nyomoronc alak.

katicaboglarka 2008.05.01. 12:15:24

Jók ezek a hogyvoltok. Talán pont azért olvasom örömmel és várom hétről hétre őket, mert láttam minden részt, szeretem a sorozat hangulatát, s ezt tökéletesen visszaadják (na meg a történéseket is). Szerintem ez nem könnyű feladat, candy pedig brilliánsan oldja meg, ugyanúgy élvezem, mint amikor néztem.
Akinek ez lesüllyedés, annak meg csak gratulálni tudok. (Amúgy meg megy a sorozat a viasaton, bár nem tudom hol tart).

candyperfumegirl 2008.05.01. 16:26:33

Kicsit előrébb tartanak, mint én, 3. évad közepe megy most, ha jól tudom. Annyira szeretném utolérni, de ennyit is rohadt sok megírni egy hét alatt, nem tudom, beérem-e valamikor. De eltökélt vagyok. :)

Desperatefan14 2008.05.01. 20:38:47

Sajnos holnap már a 3.évad záróepizódja lesz a Viasaton... :( Szóval kicsit nehezebb lesz utolérned.

candyperfumegirl 2008.05.01. 20:47:36

Rájöttem közben, belenéztem a maiba és a Here Comes The Son volt. :( Francba. De azért majd kitalálok valamit, szeretnék szinkronban lenni a Viasattal.

squeegy beckinheim 2008.05.02. 11:20:48

OMG de alacsony az a kerítés!!!! hát nem tudom ha ez a sorozat lesüllyedést jelent akkor nagy baj van

Phédra (törölt) 2008.05.05. 19:17:05

Rorynak a 7. évadban van egy mobiltelefonja, nekem nagyon tetszik. Lehet hamarabb is felbukkan. Tudna valaki segíteni, hogy milyen márka? Biztos itthon nem lehet kapni, de érdekelne.

Savafan 2008.05.06. 13:56:33

candy, ez megint igen jóra sikeredett!!

christ én sem bírom. nem tudom, anno mit látott benne lorelai:(( ahogy éppen a szél fújja, úgy fekszik rá a lányokra (asszonyokra).

a titkárnős rész igen király volt. a papa-lánya jelenetekből nincs sok de igen jópofák. pláne egy úgymond vsakalapos fater és ennek telejesen ellentéteként élvhajhász, nagyszájú cserfes lány:))
"egy lealacsonyodott":))

Sonrisa 2008.06.25. 18:48:49

Hát vége a vizsgaidőszaknak, most már legálisan leszek függő:)

Kérdés: a 3. évadban másvki a szinkronja Lorelainak. (a 4.ben újra régi, csak nemtom a nevét) - ez a valóságban is így volt v csak nekem sikerült vmi béna verzsönt lekapni netről.

A hogyvolt ismét színvonalas (most nem kommentelném az összeset:), párhuzamosan olvasom, ha megnéztem 3-4 részt.

candyperfumegirl 2008.06.25. 18:54:40

Nem volt már szinkronja Lorelai-nak, végig Pápai Erika. Milyen verziót nézhettél? :)

Sonrisa 2008.06.25. 19:20:28

Nem tudom, vhogy olyan fura volt itt a 3. ban (na meg az is, h a főcím alatt sorolják a magyarhangokat, még az eddigiekben - és a beletekert 4. évados részekben sem), bár a főcím szerint Pápai Erika. Furán hangzik. Vizsgaidőszak végére megzakkantam:)
Tényleg függővé tesz:P igazad volt

Mesmes 2008.09.08. 21:23:20

A Lorelai-Richardos rész tényleg óriási volt, amikor bevásárolnak irodaszerekből, az hatalmas:D
A 3. évad eleje nekem is rendesen bevágott, először azt hittem, rossz részt töltöttem le, mert baromira nem rémlett, h Lorelai már Luke-kal járna... szal rendesen beugrottam:D
Én nem utálom Christ, később végülis elég jó fej sztem, persze az nem tetszik, h újra összejönnek majd, jobb volt a Lorelai-Luke páros.
süti beállítások módosítása